» »

QR kode, kelnarji in aplikacije in osebni podatki

QR kode, kelnarji in aplikacije in osebni podatki

Temo vidijo: vsi

LeQuack ::

Markus386 je izjavil:

Haha

> Težava je tudi pri izkazovanju identitete. "Ne vemo, kako bomo preverjali, če potrdilo res pripada osebi, ki nam ga je pokazala," je dejala Plestenjakova. Kot je dopoldne na predstavitvi aplikacije dejal direktor NIJZ Milan Krek, navodila glede izkazovanja identitete ni v njihovi pristojnosti. "Odgovorni v tej državi morajo zagotoviti, da se preverja identiteta. Ko prideš na vstop, moraš imeti s sabo tudi osebni dokument, kjer se da preveriti ime in datum rojstva. Ampak to je stvar, ki jo morajo rešiti drugi," je dejal Krek.

Ne hvala, naj kar imajo to kavo za katero zahtevajo razkritje vse tvoje zdravstvene zgodovine, osebnih podatkov in še kaj.
Quack !

BlaY0 ::

WaterBoy je izjavil:

V avstriji sem tudi moral pokazat potrdilo da sem bil cepljen da sem dobil za jesi.
Seveda ko sem prišel v balkansko restavracijo na dunaju, so se smejali zakaj to kažem :)

Itak, Avstrijska vojska je leto pa pol preverjala svoje državljane ob vstopu v državo, drugim so pa mahali "naprej"...

LeQuack je izjavil:

Ne hvala, naj kar imajo to kavo za katero zahtevajo razkritje vse tvoje zdravstvene zgodovine, osebnih podatkov in še kaj.

Take kave pa še nisem videl. Če obstaja pa dobro zate, vsaj ne boš postal odvisen od nje, med tem ko boš brskal po svojem FB profilu in svoje osebne podatke ter vse svoje navade zaupal njim...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

LeQuack ::

BlaY0 je izjavil:

Take kave pa še nisem videl. Če obstaja pa dobro zate, vsaj ne boš postal odvisen od nje, med tem ko boš brskal po svojem FB profilu in svoje osebne podatke ter vse svoje navade zaupal njim...

Nisi je še videl, ker šele prihajajo. Dokumente prosim.
Quack !

Hemi426 ::

BlaY0 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Ne, ker so govorili v smislu "saj imaš že od rojstva cepilno knjižico" in "kaj je to kaj takega? Ko greš v eksotično afriško državo, moraš tudi izpolniti obvezo določenih cepiv in imeti dokaz".

Tako je, že vrsto let. V Avstralijo recimo ne smeš prinest jabolka, moraš najprej v karanteno z njim...

Že to, da ne razumeš sarkazma mojega komentarja...
Pa ne mešaj jabolk in hrušk, prosim.
Če bi premagal kanček, pa res kanček kritičnega razmipljanja bi mogoče 5sec pogooglal in ugotovil, da je bila ta karantena politične narave, da je otežila uvoz jabolk iz Nove Zelandije v Avstralijo.
NZ je 2007 uspešno odbila ta ban. Nikoli ni bil dokazan prenos fireblightove bakterije s jabolke na jabolko.

Isto kot so začeli v EU zasegati sendivče Britancev.
https://www.theguardian.com/politics/20...
Zgolj politika.

In takšni simpltoni, kot si ti, mečejo v isti koš. " Če se moram imeti določena potrdila za cepitev proti Meningokokni meningitisu in Rumeno mrzlici, ki so imele tudi po 40% smrtnost v moji ciljni eksotični Afriški državi, se pa še daj it isto igro s potrdili v lokalnem okolju, pri virusi z 1.84% smrtnostjo Sloveniji"
"Pa dajmo še nardit seks kazniv z 400e ako se ne poskeniramo, da smo čisti HPVja, Sfilisa, Hiv, Gonoreje ali Klamidije"?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hemi426 ()

Markus386 ::

https://www.24ur.com/novice/slovenija/i...

Je že inspekcijski nadzor (informacijske pooblascenke nad aplikacijo)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Markus386 ()

Markus386 je izjavil:

"Informacijski pooblaščenec kot nadzorni organ za varstvo podatkov sicer ne more presojati, kdaj je zahteva glede pogoja PCT potrebna in primerna, Svetovna zdravstvena organizacija pa na svoji spletni strani navaja, da raziskave o dejanski zaščiti cepiva pred okužbo in nevarnostjo prenosa okužbe še tečejo. ""

Zgodovina sprememb…

PersonaRuda ::

Karte se počasi razkrivajo in počasi postaja jasno zakaj je vsa ta korona histerija.

Dosedaj so nam lahko sledili preko telefona, a nezakonito. Sedaj pa bo sledenje omogočala QR koda in vse bo legalno in se nalagalo na strežnik. Torej, če bodo želeli preveriti Janeza Novaka, kje vse je bil zadnjih 7 dni. Mala malica. Ali pa, če bodo želeli ustvariti profil, kaj vse zanima Janeza Novaka in kje vse se giblje (kolkokrat gre v trgovski center, frizerju, fitnes, kino, koncert, nogometno tekmo, obisk zdravnika, zobozdravnika...). Mala malica.

Torej vse to je sedaj samo 1. faza za totalni nadzor. V zadnji fazi pride na vrsto čipiranje ljudi in hude omejitve za vse neposlušne (ne dobiš kredita ali ne dobiš dodatkov ali pa ti kar blokirjo bančni račun) oz. izklopijo čip. Ker boš vse počel s čipom in vsi podatki se bodo sproti shranjevali na strežnik zua vsak tvoj gib ali obisk kjerkoli posebej za tvoj ustvarjen profil.

Odpiral boš vrata trgovskih centrov, na koncertu dokazoval, da si cepljen, v trgovini plačeval (sledili bodo ali zdravo hrano kupuješ ali pa večinoma junk), pri zdravniku se bo beležil obisk in recepti se bodo na čip nalagali, zavarovlanica bo na podlagi tvoje prehranjevalne verige temu primerno višala premijo zavarovanja in še in še. Še leto dni nazaj je to bila teorija zarote in so se eni temu smejali. Ampak sedaj se že vidi, da drvimo v ta sistem in da je to sedaj šele začetek...

In da korona-ukrepi niso za zaščito našega zdravja, ampak izključno za jemanje naših pravic in svobode, ter da nas bodo še lažje nadzorovali kot so nas že dosedaj. In nas na koncu še bolj zasužnjili, ter omejili gibanje.

Hemi426 je izjavil:

Markus386 je izjavil:

"Informacijski pooblaščenec kot nadzorni organ za varstvo podatkov sicer ne more presojati, kdaj je zahteva glede pogoja PCT potrebna in primerna, Svetovna zdravstvena organizacija pa na svoji spletni strani navaja, da raziskave o dejanski zaščiti cepiva pred okužbo in nevarnostjo prenosa okužbe še tečejo. ""

Lahko pa informacijski pooblascenec doloci, da kelnar nima kaj gledat osebnih in zdravstvenih podatkov, in da to lahko vidi le zdravstvena inspekcija. Pogoj PCT lahko ostane tako kot dozdaj.

Mare2 ::

Markus386 je izjavil:

Lahko pa informacijski pooblascenec doloci, da kelnar nima kaj gledat osebnih in zdravstvenih podatkov, in da to lahko vidi le zdravstvena inspekcija. Pogoj PCT lahko ostane tako kot dozdaj.

Seveda, poskenira QR kodo in gleda stran.:) Niti ne pogleda, ali je veljavna. :)

Ta je pa dobra.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Miki N ::

Ti podatki niso tako zelo nedolžni - kaj če si recimo komu dobesedno mamo jebal in se izkaže da je bila od varnostnika v kinu? Nakar te na osnovi tega prepozna?

> Seveda, poskenira QR kodo in gleda stran.:) Niti ne pogleda, ali je veljavna. :)

Emm.. kaj pa ce kelnar sploh ne gleda ne kode ne skenira, ampak to pocne inspekcija, tako kot dozdaj?

Miki N je izjavil:

Ti podatki niso tako zelo nedolžni - kaj če si recimo komu dobesedno mamo jebal in se izkaže da je bila od varnostnika v kinu? Nakar te na osnovi tega prepozna?

Ali pa vidi varnostnik punco, ki mu je všeč in kmalu klik na socialnih omrežjih.
Itd...

Hemi426 je izjavil:

Miki N je izjavil:

Ali pa vidi varnostnik punco, ki mu je všeč in kmalu klik na socialnih omrežjih.
Itd...

Al pa vikend transdženderica, ki raje ne bi razkrila, da ji je v resnici ime Miha itd.

Miki N je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Miki N je izjavil:

Itd...

Al pa vikend transdženderica, ki raje ne bi razkrila, da ji je v resnici ime Miha itd.

Da, zakaj pa ne, haha

A110 ::

A če bi vam kelnar rekel za osebno ko narocite pivo v gostilni tudi nebi pokazali osebne?

Hemi426 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Ne, ker so govorili v smislu "saj imaš že od rojstva cepilno knjižico" in "kaj je to kaj takega? Ko greš v eksotično afriško državo, moraš tudi izpolniti obvezo določenih cepiv in imeti dokaz".

Tako je, že vrsto let. V Avstralijo recimo ne smeš prinest jabolka, moraš najprej v karanteno z njim...

Če bi premagal kanček, pa res kanček kritičnega razmipljanja bi mogoče 5sec pogooglal in ugotovil, da je bila ta karantena politične narave, da je otežila uvoz jabolk iz Nove Zelandije v Avstralijo.
NZ je 2007 uspešno odbila ta ban. Nikoli ni bil dokazan prenos fireblightove bakterije s jabolke na jabolko.

Zgolj politika.

In takšni simpltoni, kot si ti, mečejo v isti koš. " Če se moram imeti določena potrdila za cepitev proti Meningokokni meningitisu in Rumeno mrzlici, ki so imele tudi po 40% smrtnost v moji ciljni eksotični Afriški državi, se pa še daj it isto igro s potrdili v lokalnem okolju, pri virusi z 1.84% smrtnostjo Sloveniji"
"Pa dajmo še nardit seks kazniv z 400e ako se ne poskeniramo, da smo čisti HPVja, Sfilisa, Hiv, Gonoreje ali Klamidije"?

Kje pa ti živiš če ne v politično družbenem sistemu? Ti bi, ampak ne bi... Ne štekam takih pametnjakovičev, ki se kvazi borijo za dobrobit človeštva, v bistvu pa jim gre samo za lastno rit. Takim ni treba živeti v sistemu. Naj preživijo sami, če si upajo.

Ne vem kdaj bodo takšni kot si ti razumeli bistvo družbenega sistema v katerem živimo...

Zgodovina sprememb…

A110 je izjavil:

A če bi vam kelnar rekel za osebno ko narocite pivo v gostilni tudi nebi pokazali osebne?

Seveda ne, bi se stal in šel. Če pri mojem izgledu ne oceni polnoletnosti, ima resne probleme.

A110 je izjavil:

Itak da ne. Jaz osebne ne kažen niti policajem kadar jo zahtevajo (se zgodi če greš malo joggati čez rdečo ipd.) - ker jo preprosto ne nosim okrog. Dokument za hojo po cesti? Kaj je naslednje, za dihanje?

Nikoli nobenih težav in kazni - nehajte biti tako strahospoštljivi pred oblastjo - pa kelnar še to ni, WTF?. Dosti stvari se da zmeniti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Miki N je izjavil:

...potem boš iz tega pač potegnil nauk, da ne hebat mame nekomu drugemu, če misliš potem še kdaj v kino...

Miki N je izjavil:

A110 je izjavil:

Itak da ne. Jaz osebne ne kažen niti policajem kadar jo zahtevajo (se zgodi če greš malo joggati čez rdečo ipd.) - ker jo preprosto ne nosim okrog.

Nikoli nobenih težav in kazni - nehajte biti tako strahospoštljivi pred oblastjo.

Well, nekaj je če si jo slučajno pozabil, če je pa ne nosiš s seboj samo zato, da ne bi zgledal strahospoštljiv, potem je pa nekaj narobe s tabo.

Zgodovina sprememb…

BlaY0 je izjavil:

Well, nekaj je če si jo slučajno pozabil, če je pa ne nosiš s seboj samo zato, da ne bi zgledal strahospoštljiv, potem je pa nekaj narobe s tabo.

Sploh na forumih so taki zelo glasni, samo da se hvalijo, pa čeprav lažejo.

Policaju pa jo pokaže v sekundi.

Čakajte resno, vi če greste laufat malo ven .... nosite osebno s sabo? Zakaj? Pa mimogrede - enkrat mi je celo g. organ razložil, da ni treba, da je dovolj če me lahko legitimira KAKORKOLI - vkl. da mu samo povem ime in lahko preveri (tako da te vpraša za naslov). Zdaj ne bom trdil, da je to vse po "regelcih", samo po mojem gre za nekakšno prakso. Končno... saj niti ni obvezen dokument, a boste potem potni list ali pa vozniško nosili okrog, wtf? Mogoče še prometno za čevlje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Hemi426 je izjavil:

A110 je izjavil:

Seveda ne, bi se stal in šel. Če pri mojem izgledu ne oceni polnoletnosti, ima resne probleme.

Jaz mislim, da ti tukaj nisi hotel napisat polnoletnosti ampak v bistvu popolnosti. Ker tebe pa že ne bodo hebali eni luzerski kelnerji...

BlaY0 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Zgolj politika.

Kje pa ti živiš če ne v politično družbenem sistemu? Ti bi, ampak ne bi... Ne štekam takih pametnjakovičev, ki se kvazi borijo za dobrobit človeštva, v bistvu pa jim gre samo za lastno rit. Takim ni treba živeti v sistemu. Naj preživijo sami, če si upajo.

Uf, so te jabolka malo vrgla s tira :D
Torej se strinjama, da se večina ukrepov politično motiviranih in ne za reševanje zdravja?
Pa jst nič ne bi, odkod tebi, da jst bi?
Pa ne borim se za dobrot človeštva, ta herojski kompleks imajo take osebe kot si ti, ki enačijo potrdila za eksotične afriške države, z kontrolo stanja pri vstopu v lokalno trgovino, da se ja reši svet pred to smrtonosno kugo.
Tudi za lastno rit se mi ne gre, me ni strah smrti. Jutri ni zagotovljen, živim za vsak trenutek.
Se zavedam, da je življenje kompromis oz tanka meja med svobodo in varnostjo.
Če želim uživati dan in se peljati na obalo, se moram peljati na cesti, torej se izpostavim veliko večji nevarnosti tisti dan za dosega neke izkušnje, kot pa če bi čepel doma. Če me je pa strah smrti, pa pač ne bom šel na cesto in bom doma.
Covid ni vreden čepenja doma in takšnega omejevanja prijatelj moj.

BlaY0 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

A110 je izjavil:

Jaz mislim, da ti tukaj nisi hotel napisat polnoletnosti ampak v bistvu popolnosti. Ker tebe pa že ne bodo hebali eni luzerski kelnerji...

Ponovno, niti malo prijatelj moj. Imam ogromno napak, sem milje od popolnosti.
Nikoli si ne bi niti drznil uporabiti takšno besedno zvezo glede natakarjev. Natakarje globoko spoštujem.
Ampak v tem specifičnem primeru bi se vstal in šel, ker je malo sumljivo in neprimerno, da me pri mojem izgledu vpraša za osebne podatke.

Če ti tako liberalno razporejaš s svojimi podatki in jih kažeš vsakemu, ki te ne pozna, imaš to pravico. Živima še v svobodni državi.

Zgodovina sprememb…

Mare2 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Sploh na forumih so taki zelo glasni, samo da se hvalijo, pa čeprav lažejo.

Policaju pa jo pokaže v sekundi.

Če si težki frajer mu ne rabiš kazat osebne. Seveda, saj imaš še prstni odtis.

Utk ::

Po imenu in priimku varnostnik ne more vedet ali si to res ti. Po rojstnem dnevu lahko zelo približno oceni, ampak kot da zna varnostnik tako hitro računat, da bo za vsakega to ocenil. In končno, privat organizatorjem ni v interesu zavračat ljudi na vhodu. To bo delala kaka Drama, ki itak živi od države.
Kaj si bo varnostnik s tem kaj od tega si, P, C ali T, pa niti Krek najbrž ne zna razložit. To je protizakonito milijon procentov.
Se pravi, to je vse popolnoma brez veze. Z eno qr kodo gre lahko cel blok not, pa ne bo nihče kazni dobil.

Miki N je izjavil:

Čakajte resno, vi če greste laufat malo ven .... nosite osebno s sabo? Zakaj? Pa mimogrede - enkrat mi je celo g. organ razložil, da ni treba, da je dovolj če me lahko legitimira KAKORKOLI - vkl. da mu samo povem ime in lahko preveri (tako da te vpraša za naslov). Zdaj ne bom trdil, da je to vse po "regelcih", samo po mojem gre za nekakšno prakso. Končno... saj niti ni obvezen dokument, a boste potem potni list ali pa vozniško nosili okrog, wtf? Mogoče še prometno za čevlje?

Jaz če grem laufat ali kolesarit, nimam denarnice s seboj, kaj šele osebno. Vedno pa imam kakšen euro s seboj (kovanec ali bankovec), če bi se moral nujno ustaviti na piti-stop. Včasih se tudi zgodi, da še telefon doma pustim. Ker se mi ne da vlačiti s seboj in imam v žepu le ključe, mp3 player in na zadrgo mini-denarnico, v katero več kot bankovec in kakšen kovanec ne spraviš.

Utk je izjavil:

Po imenu in priimku varnostnik ne more vedet ali si to res ti. Po rojstnem dnevu lahko zelo približno oceni, ampak kot da zna varnostnik tako hitro računat, da bo za vsakega to ocenil. In končno, privat organizatorjem ni v interesu zavračat ljudi na vhodu. To bo delala kaka Drama, ki itak živi od države.
Kaj si bo varnostnik s tem kaj od tega si, P, C ali T, pa niti Krek najbrž ne zna razložit. To je protizakonito milijon procentov.
Se pravi, to je vse popolnoma brez veze. Z eno qr kodo gre lahko cel blok not, pa ne bo nihče kazni dobil.

Tole mislim, da bo še velik kamen spotike. Po takonu lahko na varovanem območju ugotavlja istosvtnost.
https://zakonodaja.com/zakon/zzasv-1/48...
Se pravi, da ti lahko reče za osebno ob predložitvi QR kode.

Po drugi strani je pa ob zahtevah varnostnikov, da upokejnci pokažejo osebno pri vhodu (če še pomnete, ko so bil trgovine v določenem časovnem itrvalu odprte samo za ranjlive skupine), imela IP povedat tole:
https://www.slovenskenovice.si/novice/s...

Hemi426 je izjavil:

Torej se strinjama, da se večina ukrepov politično motiviranih in ne za reševanje zdravja?

Ne, absolutno ne. Nekaj ja, večina pa definitivno ne. Od kod ti večina? Kako si prišel do večine? Mi lahko ponudiš kakšno raziskavo na to temo?

Zdravja jasno ne rešujemo, rešujemo sistem v katerem živimo in nam je kul, da v njem živimo. Lahko pa jasno izstopiš iz sistema, samo ne samo z eno nogo.

Hemi426 je izjavil:

Kako ne bi, zakaj pa potem živiš v tem sistemu? A ti slučajno daje nekaj kar ti pa je kul? Sam prašam.

Hemi426 je izjavil:

Pa ne borim se za dobrot človeštva, ta herojski kompleks imajo take osebe kot si ti, ki enačijo potrdila za eksotične afriške države, z kontrolo stanja pri vstopu v lokalno trgovino, da se ja reši svet pred to smrtonosno kugo.

Ne da se reši svet pred kugo ampak da se reši tiste ki se pred njo ne morejo ali ne smejo branit pa bi vseeno še malo živeli, ostali pa se itak požvižgajo na to (ker njihove pravice so nad pravicami onih prvih).

Hemi426 je izjavil:

Tudi za lastno rit se mi ne gre, me ni strah smrti. Jutri ni zagotovljen, živim za vsak trenutek.

Ja ja, seveda, s polno ritjo je lahko srati. V drugem stavku si negiral prvega. "Živim za vsak trenutek" potrjuje točno to, da ti gre samo za lastno rit.

Hemi426 je izjavil:

Če želim uživati dan in se peljati na obalo, se moram peljati na cesti, torej se izpostavim veliko večji nevarnosti tisti dan za dosega neke izkušnje, kot pa če bi čepel doma. Če me je pa strah smrti, pa pač ne bom šel na cesto in bom doma.

Ne vem če kdo to trdi. Samo ne moreš tja oziroma početi tistega kjer bi lahko s svojim neupoštevanjem ukrepov ali omejitev ogrožal druge proti njihovi volji. Ker kaj pa če niso vsi takšni egoisti kot ti in se morda kdo celo boji smrti?

PersonaRuda je izjavil:

Miki N je izjavil:

Jaz če grem laufat ali kolesarit, nimam denarnice s seboj, kaj šele osebno. Vedno pa imam kakšen euro s seboj (kovanec ali bankovec), če bi se moral nujno ustaviti na piti-stop. Včasih se tudi zgodi, da še telefon doma pustim. Ker se mi ne da vlačiti s seboj in imam v žepu le ključe, mp3 player in na zadrgo mini-denarnico, v katero več kot bankovec in kakšen kovanec ne spraviš.

https://siol.net/novice/slovenija/do-20...

PersonaRuda je izjavil:

Miki N je izjavil:

Saj to! Jaz imam tudi pogosto na sebi eno brezžepno ghey zadevo ... jebemti, kaj pa če me ravno zato ustavljajo! 8-O

Hemi426 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Miki N je izjavil:

https://siol.net/novice/slovenija/do-20...

Dokler me 2x ne ustavijo in dajo kazen, jaz svojih navad ne mislim spreminjati.

Utk je izjavil:

Pa saj ni bistvo vsega tega da se kazen dobi ali ne dobi. Bistvo je v tem da kužni ljudje ne gredo tja kjer bi potencialno lahko okužili veliko ljudi. Ne vem kaj tukaj ni jasno. Ali se bo to preverjalo ali ne sploh nima veze, človek ki nima PCT izkaza naj sam od sebe ne bi šel tja, ker se pričakuje od njega da ni kreten. Ker pa en kreten lahko naredi sranje, se pa pač preverja.

Jaz imam filing, da nekateri tukaj spodbujajo neupoštevanje enostavnih pravil pod pretvezo, da so jim kršene ne vem kakšne pravice. To je isto kot črnec ki pred policijo skače v majici ACAB in vpije na njih, potem ko ga podrejo na tla in vklenejo pa začne vpit da so rasisti.

Ne.. gre se konkretno za to, da nam v imenu ene butaste bolezni, ki jo 99% ljudi preboli brez problema, kratijo temeljne clovekove pravice,... od gibanja, zbiranja, govora, pa tudi do zasebnosti.

Naj gre zdravstvena inspekcija na teren preverjat, pa ne bo nobene panike, kelnarji ne rabijo.

PersonaRuda je izjavil:

Torej šele ko te bodo 2x oglobili boš začel razmišljati pa magari samo o spremembah svojih navad. Skratka po domače rečeno, boli te đonson za vse in vsakogar. Žalostno...

BlaY0 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Ne, absolutno ne. Nekaj ja, večina pa definitivno ne. Od kod ti večina? Kako si prišel do večine? Mi lahko ponudiš kakšno raziskavo na to temo?

Zdravja jasno ne rešujemo, rešujemo sistem v katerem živimo in nam je kul, da v njem živimo. Lahko pa jasno izstopiš iz sistema, samo ne samo z eno nogo.

Hemi426 je izjavil:

Kako ne bi, zakaj pa potem živiš v tem sistemu? A ti slučajno daje nekaj kar ti pa je kul? Sam prašam.

Hemi426 je izjavil:

Ne da se reši svet pred kugo ampak da se reši tiste ki se pred njo ne morejo ali ne smejo branit pa bi vseeno še malo živeli, ostali pa se itak požvižgajo na to (ker njihove pravice so nad pravicami onih prvih).

Hemi426 je izjavil:

Ja ja, seveda, s polno ritjo je lahko srati. V drugem stavku si negiral prvega. "Živim za vsak trenutek" potrjuje točno to, da ti gre samo za lastno rit.

Hemi426 je izjavil:

Ne vem če kdo to trdi. Samo ne moreš tja oziroma početi tistega kjer bi lahko s svojim neupoštevanjem ukrepov ali omejitev ogrožal druge proti njihovi volji. Ker kaj pa če niso vsi takšni egoisti kot ti in se morda kdo celo boji smrti?

Oprosti, ampak ne morem nadaljevati debato s tabo, že zaradi prvega stavka (Zdravja jasno ne rešujemo, rešujemo sistem v katerem živimo in nam je kul, da v njem živimo.)

Se pravi, da rešuješ/te ljudi kot živa bitja, samo ker so osnovno gonilo in delovna sila tega sistema?
Wtf? "Jasno ne rešujemo zdravja"?
Osnovna parola covid ukrepov je REŠUJEMO ŽIVLJENJA/OSTANI ZDRAV
A potem rešujete kapital, denar, gospdastvo ali kaj?
Ker potem niste najbolj uspešni, glede na to da gospodarstvo zaradi lockdownow na polno trpi po svetu.
Poglej težave pri dobavi kavčuka, čipov, vezja, poglej vse družbene nemire, poglej povečano iskanje zaposlenih v nesigurnih sektorjih, poglej vidni upad nakupovanja neujnih izdelkov....
Nisem vedel, da reševanje sistema zgleda kot njegov kolaps.
Če je to to, potem vam gre odlično.

Drgače, pa ta sistem mi daje kar nekaj stvari, infrastrukturo, zdravstveno oskrbo, možnost izobraževnja, ja to nobeden ne zanika.
Samo pozabljaš, da to ni zastonj, 27,5% income davka, infrastukturo mesečno plačuješ z položnicami...
nehaj se obnašati, da je sistem tako strašansko dober do tebe.

Deluješ strašansko infatilen v svojem razmišljanju.

Markus386 je izjavil:

Ne.. gre se konkretno za to, da nam v imenu ene butaste bolezni, ki jo 99% ljudi preboli brez problema, kratijo temeljne clovekove pravice,... od gibanja, zbiranja, govora, pa tudi do zasebnosti.

Naj gre zdravstvena inspekcija na teren preverjat, pa ne bo nobene panike, kelnarji ne rabijo.

Saj sem ti že napisal... inšpektorji preverjajo kelnarje, kelnarji ne preverjajo nikogar.

Tvoja človekova pravica je da imenuješ to bolezen kot butasto, moja človekova pravica je da ti pri tem oporekam. Prav tako je človekova pravica tistega 1% ljudi, ki te bolezni v srednjem veku ne bi preživela, da le to preživi. Čigava človekova pravica je najbolj kul?

Markus386 je izjavil:

+1
258 523 oseb je bilo uradno okuženih do danes. 4575 je umrlih. To je 1.84% umrlih. Je preživetje 98,16%

Pa še to bomo rekli, da zagotovo dosto okuženih ni "vedelo", veliko se jih je pisalo po večkratnih testnih ciklih, smrtnost se je štela tudi do 28 dni po Covidu (popravite me, če se motim)...

Inšpektorji ne preverjajo nikogar, ampak offloadajo svoje delo na druge. Saj je bla pred kratkim zurka v cvetlicarni, pa ni bilo inspekcije, ceprav so jih klicali.

Daj no daj.

Glede na to, da je 40% hospitaliziranih v UK polno cepljenih, se tudi cepljeni lahko okuzijo, in to, da je nekdo cepljen, pa da si ti cepljen ni nikakrsno zagotovilo, da te ne bo okuzil. Vsak sam zase poracuna rizik, in se gre cepit (jaz sem se), ali pa rizikira okuzbo. Z ostalim obnasanjem (druzenja, zurke,...) tudi delno regulira ta rizik.

To, da moramo zaradi lenob na inspektoratu kazat osebne podatke kelnarjem, je pa neumnost taka, da ni vecje, ucinek pa minimalen.

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

Konec Januarja je bila ocena, da se je 600k ljudi ze prekuzilo pri nas... ce priblizno potegnes crto po sledilniku, jih je zdaj ze nekje milijon... pa skoraj 800k ze cepljenih... ce zmnozis verjetnosti da ni cepljen (0.6) in da ni prebolel (0.5) (pa se to je cez prst cifra, ker potrjeno preboleli niso bili na nobeni listi za cepljenje), prides do nekje cifre, da 30% ljudi ni ne eno ne drugo. tistih 4k smrti, od tega pol po domovih (ki so direktno na grbi vlade), od enega milijona, je precej nizka stevilka, precej prenizka, da bi pooblascali kelnarje, da preverjajo zdravstvene podatke.

Hemi426 je izjavil:

Oprosti, ampak ne morem nadaljevati debato s tabo, že zaradi prvega stavka (Zdravja jasno ne rešujemo, rešujemo sistem v katerem živimo in nam je kul, da v njem živimo.)

Se pravi, da rešuješ/te ljudi kot živa bitja, samo ker so osnovno gonilo in delovna sila tega sistema?
Wtf? "Jasno ne rešujemo zdravja"?
Osnovna parola covid ukrepov je REŠUJEMO ŽIVLJENJA/OSTANI ZDRAV
A potem rešujete kapital, denar, gospdastvo ali kaj?
Ker potem niste najbolj uspešni, glede na to da gospodarstvo zaradi lockdownow na polno trpi po svetu.
Poglej težave pri dobavi kavčuka, čipov, vezja, poglej vse družbene nemire, poglej povečano iskanje zaposlenih v nesigurnih sektorjih, poglej vidni upad nakupovanja neujnih izdelkov....
Nisem vedel, da reševanje sistema zgleda kot njegov kolaps.
Če je to to, potem vam gre odlično.

Drgače, pa ta sistem mi daje kar nekaj stvari, infrastrukturo, zdravstveno oskrbo, možnost izobraževnja, ja to nobeden ne zanika.
Samo pozabljaš, da to ni zastonj, 27,5% income davka, infrastukturo mesečno plačuješ z položnicami...
nehaj se obnašati, da je sistem tako strašansko dober do tebe.

Deluješ strašansko infatilen v svojem razmišljanju.

Ljudje so poglaviten del sistema. Torej s tem ko rešujemo sistem rešujemo ljudi in obratno. V "srednjeveškem sistemu" jih ne bi.

No, si povedal svoje... ti plačuješ, zato imaš pravico, da ne hebeš žive sile. Ostale reči kot sta dolžnost in odgovornost te ne zanimajo. Patetika.

Kdo pravi da je sistem strašansko dober do mene kot posameznika? Bistvo je da je povprečno enako dober do vseh. Po drugi strani pa a obstaja boljši? No, ko boš imel boljšega na lagerju, se slišiva...

BlaY0 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Torej šele ko te bodo 2x oglobili boš začel razmišljati pa magari samo o spremembah svojih navad. Skratka po domače rečeno, boli te đonson za vse in vsakogar. Žalostno...

Res žalostno, da te ljudje imajo za največjega kriminalca, če pustiš osebno doma, ko se greš rekreirat. 8-O

BlaY0 je izjavil:

Markus386 je izjavil:

Saj sem ti že napisal... inšpektorji preverjajo kelnarje, kelnarji ne preverjajo nikogar.

Tvoja človekova pravica je da imenuješ to bolezen kot butasto, moja človekova pravica je da ti pri tem oporekam. Prav tako je človekova pravica tistega 1% ljudi, ki te bolezni v srednjem veku ne bi preživela, da le to preživi. Čigava človekova pravica je najbolj kul?

Človekove pravice so vse enakovredne. Pri prekrivanju le teh se gre za kompromis, ki ga določi sodišče, najverjetneje ustavno sodišče, ki je že podalo svojo sodbo v določenih zadevah.

Pa če sistem recimo vidi da ni interesa za cepljenje, in je tist 1% srednjeveških ljudi ogroženih, zakaj se ne zgradi na hitro neka bolnica za covid?
Zakaj se že eno leto straši z kolapsom zdravstvenega sistema in pomankanjem osebja, ne dela se pa nič na tem?

Se zavedaš, da so v povezavi Covidom lahko delali prostovoljci, se pravi neusposobljeni ljudje?
V Vojski imamo cca 800 medicinskega kadra. Osnova njihovega učnega kurza je delovanje v JRKBO razmerah.
Odlično bi se odrezali na Covid oddelkih...

Zakaj je vlada zavrnila postelje in medicinsko osebje:Portal navaja tudi zapisnik s seje 5. novembra, v času, ko je epidemija že ušla izpod nadzora. Zapisnik razkriva, da je strokovna skupina vladi predlagala, naj se po pomoč obrne v tujino in med drugim zaprosi mednarodne organizacije za opremo tristo dodatnih intenzivnih postelj in prav toliko zdravnikov intenzivne medicine. Prav tako so v zapisniku, ki sta ga podpisali Bojana Beović in Irena Grmek Košnik, zapisali predlog, da Slovenija zaprosi za prevzem bolnikov, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje.insko osebje?
https://www.24ur.com/novice/korona/vlad...

Zakaj je zd sekretarka Tina Bergant pošiljala okužene delat v DSOje
V začetku novembra je podpisala dokument, ki je dovoljeval, da v rdečih conah delajo tudi okuženi zaposleni, čeprav je strokovna skupina le dva dni kasneje o tem izdala negativno mnenje
https://www.24ur.com/novice/korona/breg...

Tako, da ne ti nam o egoizmi in ljubezni do sistema. Ne strešaš svojega fabriciranega besa z strani MSM na prave ljudi...

> Ljudje so poglaviten del sistema. Torej s tem ko rešujemo sistem rešujemo ljudi in obratno. V "srednjeveškem sistemu" jih ne bi.

Problem je, da ce bi ukinili motorni cestni promet, bi jih se vec resili. Ce bi prepovedali prodajo cigaret bi jih se vec kot s prometom. Ce bi prepovedali prodajo junk fooda pa se vec kot oboje prej. Ce bi ljudi prisilili v telvadbo, se vec.

Nekje smo se pac odlocili, da je dolocen rizik sprejemljiv, da lahko vsak posameznik sam poskrbi zase, ostane doma, ne gre mimo ceste, ne je junkfooda, itd., in zivi dlje... nekdo drug, pa vse to pocne, z minimalnimi omejitvami (hitrost na cesti, tezeci zdravniki, ko mas enkrat 300kil in je treba amputirat noge,...), in pac zivi malce manj.

10 ljudi na dan umre zaradi cigaret ( https://www.delo.si/novice/slovenija/de... ), in cigareti so neprimerljivo manj potrebni za druzbo kot naprimer druzenje mladih na zurkah, pa toleriramo smrti zaradi kajenja in pasivnega kajenja. Alkohol je tudi nepotreben, pa ga toleriramo, prodajamo in se reklamiramo povsod, pa placujemo nadomestila zaprtim lokalom, da bo alkoholn na voljo tudi po koroni, pa vsi vemo da je alkohol kriv za marsikatero smrt, tako alkoholika, kot nedolzne osebe na cesti.

Pac.. kdor se cepi, se cepi, kdor se ne, pac nosi posledice, ko zmanjka placa v bolnicah, bodo cepljeni v prednosti, ostali pa umirali po telovadnicah.

Hemi426 je izjavil:

258 523 oseb je bilo uradno okuženih do danes. 4575 je umrlih. To je 1.84% umrlih. Je preživetje 98,16%

Precej si tole poenostavil. Pozabljaš da je bilo toliko umrlih ob vseh ukrepih. Koliko misliš a bi bilo umrlih brez ukrepov? Več ali manj? Se torej strinjaš, da pač pustimo stare in tiste ki doma ne prebolijo enostavno umreti. Fino ane, zdravstven sistem ne bi bil tako obremenjen, malo bi konjedersko skužbo pojačali za kakšno leto pa še penzijski sklad bi si opomogel. Samo se bojim da nam ustava tega ne omogoča...

PersonaRuda je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Res žalostno, da te ljudje imajo za največjega kriminalca, če pustiš osebno doma, ko se greš rekreirat. 8-O

En kmet hoče vzbujat pozornost. Briga mene za tvojo osebno.

BlaY0 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

Precej si tole poenostavil. Pozabljaš da je bilo toliko umrlih ob vseh ukrepih. Koliko misliš a bi bilo umrlih brez ukrepov? Več ali manj? Se torej strinjaš, da pač pustimo stare in tiste ki doma ne prebolijo enostavno umreti. Fino ane, zdravstven sistem ne bi bil tako obremenjen, malo bi konjedersko skužbo pojačali za kakšno leto pa še penzijski sklad bi si opomogel. Samo se bojim da nam ustava tega ne omogoča...

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

Ce pogledas sledilnik 28. 1. ko je bila ta ocena, pa dozdaj, vidis da je nekje milijon ljudi fasalo covid. Pol smrti je bilo po domovih, kjer so vsi, ki bi sicer umrli, se tudi okuzili in umrli.

Torej smrti bi bilo brez cepljenja nekje manj kot 2x prejsnja cifra, ce sprostimo vse ukrepe (ker bi se okuzilo vec mladih, ki so bili takrat zaprti doma, ko smo prekuzevali stare po domovih), s cepljenjem pa se precej manj. Pa seveda je treba upostevat, da z vsakim prebolelim, je manj sanse, da se okuzba siri.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Markus386 ()

BlaY0 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

BlayO malo višje sem ti razložil kje je problem... zakaj ni poskrbljeno za covid bolnico in osebje...
Dejansko bi bilo umrlih manj, veliko manj.
Ker bi ostali ljudje, ki jim je bil zaprt dostop do zdravstvenih preživeli, manj bi bilo tudi samomorov, alkoholizma in nasilja zaradi izgube služb.

Ustava nam tudi ne omogoča takih ukrepov je Ustavno sodišče dalo jasno sodbo.

Te pa kar vidim, da ti nekoga ki kritizira določene segmente ukrepov in epidemije vidiš kot hudobnega in pošastnega psoameznika, ki uživa v ubijanju babic in dedkov, ter se mu hebe za vse in vsakogar :D
Zelo dobro so te oprali in zdresirali.

pirat ::

Mene te debate spominjajo na debate v osnovni soli, ko so bili najbolj glasni tisti, ki so vedno dobivali cveke. Ponosni so bili na to, oni niso piflarji, noben jih ne bo je*al z matematiko, ki je nikol v zivljenju ne bodo rabili. Bili so cool, med prvimi so imeli tudi predelane APN6. Potem so bili se bolj cool, ze pri 16-letih plača iz bliznjega tekocega traku. Ostali smo morali fehtati starse za kak tolar za v disko, oni pa samostojno s svojim denarjem castili cele runde. Carji !
Sedaj tisti tekoci trak ne dela vec pa tudi nikjer jih ne vidim vec, da bi za runde dajali. Sem pa zadnjic enega srecal, nekaj je govoril o tem, da je ugotovil da v resnici niso bili carji ampak luzerji in da je skoda da je toliko casa trajalo, da jim je potegnilo.
Vsaka podobnost z anticepilci je seveda le nakljucna.

Jaz sem cepljen, pa nocem kelnarju kazat qr kode z mojimi podatki, ker to ni njegovo delo. Naj se s tem ukvarja inspekcija, saj jih zato placujemo.

Ti mu zarad mene pusti, da ti se bris naredi, ampak nekje je mejo treba delat.

pirat je izjavil:

Mene te debate spominjajo na debate v osnovni soli, ko so bili najbolj glasni tisti, ki so vedno dobivali cveke. Ponosni so bili na to, oni niso piflarji, noben jih ne bo je*al z matematiko, ki je nikol v zivljenju ne bodo rabili. Bili so cool, med prvimi so imeli tudi predelane APN6. Potem so bili se bolj cool, ze pri 16-letih plača iz bliznjega tekocega traku. Ostali smo morali fehtati starse za kak tolar za v disko, oni pa samostojno s svojim denarjem castili cele runde. Carji !
Sedaj tisti tekoci trak ne dela vec pa tudi nikjer jih ne vidim vec, da bi za runde dajali. Sem pa zadnjic enega srecal, nekaj je govoril o tem, da je ugotovil da v resnici niso bili carji ampak luzerji in da je skoda da je toliko casa trajalo, da jim je potegnilo.
Vsaka podobnost z anticepilci je seveda le nakljucna.

Seveda vsi anticepilci so umazani, butasti in neizobraženi napol ljudje, ki delajo u fabrki al pa pobirajo smeti, ane. Vse, samo da se počutiš moralno superiornega in, da lažje zaspiš :)

Mare2 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

En kmet hoče vzbujat pozornost. Briga mene za tvojo osebno.

Mare K.met (tvoje prvotno uporabniško ime), ne sodi drugih po sebi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

digitalno potrdilo o cepljenju COVID-19 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5312031 (6254) primoz4p
»

Aplikacija zVEM za dostop do portala eZdravje in potrdila COVID je na voljo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7119031 (8025) ToniT

Zasebnostna analiza aplikacije za preverjanje izpolnjevanja PCT pogojev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
37057465 (48350) ajdov2

Eventuelna lokalizacija zelenega potrdila (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
33240425 (35657) zmist

Več podobnih tem