» »

RTV Ljubljana

RTV Ljubljana

Bass0 ::

A obstajajo kaki javno dostopni vintage posnetki iz prejšnjega stoletja? Naša RTV je sicer znana po tem, da je njen analogni arhiv prava črna luknja, iz katere niso potegnili kaj prida digitaliziranih posnetkov… zanimajo me kaki stari dokumentarci, reportaže…

4D arhiv za datum pred 2000 seveda ne javi ničesar. 😄

Gagatronix ::

Zelo starih arhivskih posnetkov vecinoma ni, ali zaradi neobstojnosti materiala na katerega so bili posneti, ali pa (v primeru magnetofonskih zapisov) zato, ker so se trakovi ponovno uporabljali.

Sem tudi sam ze pred leti spraseval, ce obstajajo kaki posnetki od Marije Skusek, ko je se predavala o Japonski, pa pravijo, da tega ni.

win64 ::

Pred kratkim sem na strani RTV našel kratke stare prispevke . Upam da bo za začetek dovolj.
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/ca...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: win64 ()

c3p0 ::

Arhiv so imeli kar zajeten, žalostno da na 4D velike večine ničesar ni najti.

Bwaze6 ::

Bojda nimajo avtorskih pravic (bi jih morali ponovno pridobivati), in so enostavno vso preteklost zdaj dali pod "ni naše"...

c3p0 ::

Za lastno produkcijo jih menda imajo?

RedDrake ::

c3p0 je izjavil:

Za lastno produkcijo jih menda imajo?

Veliko RTV produkcije delajo režiserji, ki niso zaposleni na RTV, posledično imajo oni tudi osebno avtorske pravice nad zadevo.
Imam izkušnje iz prve roke z eno serijo, ki je poučne narave, pa zaradi avtorskih pravic režiserja ne sme biti v arhivu, tudi izvajalci/nastopajoči serije, kljub temu, da so sami napisali scenarij, nimajo pravice za predvajanje ...
Javna produkcija my ass ... Sploh ker te pravice zapadejo 70 let po smrti, kar pomeni, da bo večino produkcije res javne šele tam nekje leta 2100+.

Kurzweil ::

Kar se RTVja tiče... imajo slednji res ogromen arhiv... iz katerega seveda lahko v vsakem momentu najdejo relavantne vsebine... tudi za 50 let nazaj... pokličeš na RTV... prideš tja, kjer te pričaka en možakar/spremljevalec... poveš kaj bi imel in ti lahko presname... ko sem bil nazadnje tam, je bilo seveda za presnemavanje tudi "nekaj malega" plačati... ko vidiš ta arhiv, preprosto ne moreš verjet koliko je tega... v glavnem pokliči in se najavi, da bi šel brskat... naprej pa ti bodo že ni natančno razložili zadeve...

bauci ::

Pred leti sem iskal posnetek ene lutkovne igre in so mi ga poiskali v arhivu, presneli na ključek in poslali po pošti. Stalo me je par 10€.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadaljevanka Jezero (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Sedem umetnosti
32455828 (27478) gruntfürmich
»

Morebitne spremembe v plačevanju RTV prispevka (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
629455 (7585) mujek
»

Periskop

Oddelek: Sedem umetnosti
122744 (2176) jype
»

Ali so oddaje rtvslo javna last?

Oddelek: Loža
213235 (2234) BlueRunner
»

POP TV krši Zakon o medijih