» »

Morebitne spremembe v plačevanju RTV prispevka

Morebitne spremembe v plačevanju RTV prispevka

«
1
2

ales85 ::

Novi zakon o RTV predlaga sprememba v določanju višine RTV prispevka na podlagi dohodka. Na kratko, predlagajo, da bi prispevek plačal vsak zavezanec za plačilo dohodnine (kar smo praktično vse odrasle osebe), morebiti izvzemši nekaj študentov in dijakov. Plačilo bi se odmerilo od 0,55% vseh dohodkov (za to še ne vem, če se slučajno ne upošteva bruto, ampak "vsi dohodki" namiguje, da ja) ampak ne manj kot 36€/leto in ne več kot 180€/leto.

Najnižje plačilo pomeni izredno nizke dohodke (predpostavljam, da se računa od bruto) 6545€ na leto. Oseba z minimalno plačo 804,96 + minimalnim regresom bi torej plačala 57,55€/leto. V gospodinjstvu dveh odraslih oseb z minimalno plačo bi torej plačali skupno 115€, kar je nižje od trenutnega letnega plačila.

Ampak sigurno se spremembe ne pripravljajo za splošno znižanje prejetih sredstev ampak za zvišanje. Mnenja?

Vir 1 ter še vsaj ena elektronska naprava kot pogoj za plačilo

BuDi79 ::

Da je prispevek socialističen. Vsi bomo plačevali ampak "bomo plačevali manj" + "bogati naj plačujejo več".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BuDi79 ()

Mare2 ::

Dobra fora. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

anketar ::

se prav tisti, ki ima več parcel v lasti bo plačeval manj, tisti, ki pa si delijo 1 stanovanje bodo plačevali več, khhm, this really jogs my noggin

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: anketar ()

dice7 ::

Če se boste hoteli izogniti plačilu prispevka, boste po novem morali vi dokazovati, da elektronskih naprav nimate.

Saj je sedaj tudi tako. Sicer se mi zdi skrajno cudno da v danasnjem letu se vedno ni nekega sistema ki bi nekako sledil vse katere imajo naprave za sprejem drzavnih frekvenc. Za TV tak vedo kateri program gledas, telefone in avtomobile bi ze dobili podatke, klasicni radiji pa tak izumirajo in naj zaradi mene na sverc kradejo prvi program.
Sicer razumem da je bolj profatibilno enostavno zajeti vse

Master_Yoda ::

Ja saj to ni mozno drugace kot da das izjavo da naprav nimas, in ce ugotovijo da jih mas najebes. Ker dokazati da necesa nimas ravno ne gre, razen ce zahtevajo da si gopro na glavo das in te 1 mesec spremljajo.

BuDi79 ::

Boste dobil globo, če boste na neznanem kraju ob neznanem času gledali neplačan tv program.

Invictus ::

Zakaj bi moral bogati plačevati več za zanič TV program kot reven?

A je potem tudi štruca kruha držaja zankj?

naj to RTV SLO že končno ukinejo in jo prepustijo trgu.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

bambam20 ::

Osebno ne bi plačeval nič, ker nič od tega ne gledam 99% na leto, razen trenutno na kanalu A EP v košarki in potem kakšen nogometni derbi Olimpija - maribor.

Nasplošno je slovenska tv produkcija omejena na debilne reality showe in tv limonade in ponavljanje 10 - 20 let starih filmov 100 krat na leto.

Osebno se mi zdi TV preživeta zadeva 20 stoletja.

scipascapa ::

mnenja?

kraja denarja.

bambam20 ::

scipascapa je izjavil:

mnenja?

kraja denarja.



Seveda je kraja denarja. naj si lene riti na RTV-ju denar pridobivajo iz zasebnih viruv in ne da da jih brezplačno sponzoriramo vsi.

Glde, da imajo plače iz davkoplačevalskega denarja in kako zanič imajo lastno produkcijo si več kot minimalca ne zaslužijo.

BuDi79 ::

bambam20 je izjavil:

Glde, da imajo plače iz davkoplačevalskega denarja in kako zanič imajo lastno produkcijo si več kot minimalca ne zaslužijo.
Po novem davku bo vse čisto drugače!!!

jype ::

Meni se zdi prav, da morajo bogati plačati več za RTV prispevek. Saj so domoljubi, ne?

ales85 ::

Kakšno zvezo imajo domoljubi z višjim plačevanjem? In po kateri logiki so "bogati" kar domoljubi?

Invictus ::

jype je izjavil:

Meni se zdi prav, da morajo bogati plačati več za RTV prispevek. Saj so domoljubi, ne?

Zakaj pa ga pol plačuješ samo 12,75 EUR? Oz. nič, če si se odjavil?

A nisi domoljub?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype ::

Invictus je izjavil:

A nisi domoljub?
Ne, seveda nisem.

Invictus ::

Pol sva že dva ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

TheKekec ::

kriminal, kot bi rekel moj profesor: To je možno samo v deželi džungalungla.

MxxW5 ::

Verjetno je keć v tem, da je pri nas nekdo, ki ima 1.500 EUR neto mesečne plače, bogat človek (po drugi strani pa je tisti, ki živi v trinadstropni bajti - od staršev - in se vozi z Audijem Q7 - od žene - revež, ki mu je treba pomagati). Tako ni dvakrat za reči, da bodo vsi, ki zaslužijo več kot jurja petsto neto mesečno plačevali maksimum, ker so "bogati".

Mi smo ena taka "Superhik" socialna država. Jemljemo revnim (tisti, ki imajo le plačo) in dajemo socialne podpore ljudem, ki imajo v lasti hiše za 100 in več tisočakov.

jype ::

TheKekec je izjavil:

džungalungla
Čunga lunga.

fikus_ ::

Tako bi morali narediti kot v Grčiji! Ukinit potratno državno TV! Potem so oni ponovno ustanovili novo državno TV. Pri tem so odrezali razne prisklednike in "večno zaposlene" z inventarno št..

Utk ::

Če bom plačeval manj, sem za, če več, sem proti. Kolk bojo plačevali drugi me ne zanima.

Glugy ::

Ideja da pač če imaš več plačaš več če imaš manj plačaš manj je ok , ampak način izvedbe take ideje je pa druga zgodba. Treba je fajn premislt in nism prepričan da je njihov predlog res tisti pravi. Normalno da 100 evrov za prekarca pomen cca 20% prihodkov ; za bogataša pa 1% prihodkov . Pač mal je fajn da se ta razlika zmanjša da je bolj solidarno pa enakomerno. Koliko pa na kakšen način je pa druga zgodba.
Tud to recimo da je napisana minimalna postavka "ampak ne manj kot 36€/leto " mi nekak ni všeč ; al vse spravt v pogojnik al pa vse spravt v fiksen znesek. Vmesna pot men ne deluje najbolj pošteno. Sploh pa to zdej pomen da se bo plačeval ne glede na gospodinjstvo ampak na praktično vsakega.

matobeli ::

A to da bodo prispevek raztegnil na vse ki imajo "elektronsko napravo" pa nihče ne bo komentiral?

Jaz sem odjavil tv ker pač uporabljam internete za oglede xy video vsebin na večjem monitorju oziroma projektorju. Plačujem pa radio ki ga dejansko veliko poslušam in se mi ne zdi slab, pa še težavno bi bilo vgrajen FM sprejemnik iz avta ven dat (drugje je itak internet radio).

Po novem bi pa moral plačevat za tv, ki ga ne morem spremljati ne da bi zraven še plačeval internet naročnino, poleg tega pa kvaliteta in kvantiteta spremljanja preko interneta niti slučajno ni enaka tisti ki prileti po luftu.

Verjetno bi bilo res najbolje razpustit vse skupaj in potem ponovno sestavit.

Pa če bomo že delali, dejmo še enako z celotno JU nardit.

GupeM ::

Invictus je izjavil:

Zakaj bi moral bogati plačevati več za zanič TV program kot reven?

A je potem tudi štruca kruha držaja zankj?

naj to RTV SLO že končno ukinejo in jo prepustijo trgu.

Zato, ker je obvezno in niti reven niti bogat ne moreta izbirati, ali bosta plačevala, ali ne. Medtem ko se pri kruhu tako reven kot bogat lahko odločita, ali ga bosta sploh kupila, ali bosta kupila najcenejšega, ali najdražjega.

Tudi dohodnine in davkov bogat načeloma plača več, pa imata na koncu oba enako ponudbo javne infrastrukture in drugih javnih zadev. In prav je tako.

Se pa strinjam, da ni prav, da je sploh potrebno plačevati RTV prispevek. Naj naredijo RTV on demand, pa bom plačal takrat, ko bom hotel gledati basket/smučanje/OI,... Že sedaj Eurobasketa ne morem gledati na nacionalni televiziji, zato mi je tole plačevanje resnično odveč. Pozimi še smučanje in skoke prestavijo na komercialno televizijo, pa zame RTV ne obstaja več. Razen Val 202 v torek zjutraj in MMC portal.

joze67 ::

RTVTSLO pač ni POoP TV - čeprav se nekateri zunaj in nekateri notri trudijo v tej smeri. Njen osnovni namen ni zabava (ok, tudi za Pop in druge ne - za komercialne je osnovni namen dobiček, za NovaTV oblast, za Ognjišče pa indoktrinacija) ampak ... nekaj več. V smislu
If a continental youth wants to declare his love to a girl, he kneels down, tells her that she is the sweetest, the most charming and ravishing person in the world, that she has something in her, something peculiar and individual which only a few hundred thousand other women have and that he would be unable to live one more minute without her.

#000000 ::

Se pravi za vsak smartphone in tablica bo treba plačat naročnino sej lahko na obeh dejansko spremljaš TV ?

Sej POP tv je dejansko enaka ciganija kot RTV slo, oboji so nas prislili da jih plačamo.

Najboljš bi blo da se nekako doseže naj vsak sam odloča koga bo plačeval in lahko tudi kadarkoli odstopi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Dr_M ::

jype je izjavil:

Meni se zdi prav, da morajo bogati plačati več za RTV prispevek. Saj so domoljubi, ne?


Ciganija nima nobene veze z domoljubjem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Majstr ::

180€/leto? Za ta denar dobiš Netflix premium oziroma katero od sorodnih storitev, plus še toliko ostane, da lahko pelješ celo familijo na burek. Kar se mene tiče dam letno max 15€ za VAL 202, ostalo pa lahko zaradi mene tudi ukinejo.

Sicer pa koliko jih je že tam zaposlenih? Če se ne motim cca 2k redno, zraven pa še enkrat toliko preko drugih pogodbenih oblik. WTF delajo vsi ti ljudje? Za začetek naj tole razložijo in uredijo, potem pa šele prosijo za denar.

Če gre tole dejansko naprej začnem zbirat podpise za referendum in naredim alternativni predlog zakona, kjer se ukini direktno plačevanje RTV prispevkov ter omeji max št. zaposlenih.

ahac ::

Naj naredijo RTV on demand, pa bom plačal takrat, ko bom hotel gledati basket/smučanje/OI,... Že sedaj Eurobasketa ne morem gledati na nacionalni televiziji, zato mi je tole plačevanje resnično odveč. Pozimi še smučanje in skoke prestavijo na komercialno televizijo, pa zame RTV ne obstaja več.


Namen RTVja niso prenosi najbolj popularnih športov.
Posebej se ga plačuje ravno zato, da ima država program, ki ne bi bil komercialno zanimiv: kultura, program za manjšine, športni dogodki, ki komercialnih TV postaj ne zanimajo, itd.

edit: Plus, RTV mora bit vedno dostopen večini prebivalstva preko dvb-t, kar drugi programi niso več.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

matobeli ::

Pol pa naj skinejo ves program ki ni hišni.

AndrejS ::

Zakaj moremo plačevati, če ne gledamo. Zato je toliko zaposlenih na RTVju in nič pametnega ne delajo - mi pa jih plačujemo.

s1m0n ::

Pol se pa lahko lepo folk, ki jih moti preseli v avstrijo pa njim plačuje prispevek za TV!
Saj imajo čiste vse države kakšne prispevek za to v takšni ali drugačni obliki.

MxxW5 ::

Kleč je IMO v tem, ker sploh obstaja RTV prispevek. Saj teorija je lepa; RTV se financira iz prispevka (in ne iz proračuna), zato je neodvisna od politike in deluje v dobro državljanov. Kot BBC.

Ampak Slovenija ni Velika Britanija in RTVSlo ni BBC. Nehajmo se pretvarjati, da je RTVSlo neodvisna in nepristranska (čeprav je verjetno od vseh slovenskih medijev še najbolj) oziroma da RTV prispevek kakorkoli pripomore k njeni neodvisnosti/nepristranskosti.

Zadeva naj se v celoti financira iz proračuna, pa bo.

bambam20 ::

MxxW5 je izjavil:

da je RTVSlo neodvisna in nepristranska (čeprav je verjetno od vseh slovenskih medijev še najbolj) oziroma da RTV prispevek kakorkoli pripomore k njeni neodvisnosti/nepristranskosti.

Zadeva naj se v celoti financira iz proračuna, pa bo.


Vsi slovenski mediji so podkupljeni in širijo laži. RTV pa niso nič boljši kot Pro PLus. Sami se naj financirajo iz zasebni sredstev. Čez 1 leto bo sledil crkot. Drekast medij v službi politike in tajkunov.

Spc ::

#000000 je izjavil:

Se pravi za vsak smartphone in tablica bo treba plačat naročnino sej lahko na obeh dejansko spremljaš TV ?

Sej POP tv je dejansko enaka ciganija kot RTV slo, oboji so nas prislili da jih plačamo.

Najboljš bi blo da se nekako doseže naj vsak sam odloča koga bo plačeval in lahko tudi kadarkoli odstopi.

Sej isto imamo že piratski davek na vsak prazen medij, sedaj pa še piratski davek na rtvslo, čeprav neka stara babica nima nič druga kot kmetijo in ne more na noben način gledat rtvslo.

Plus tega naj lepo odstranijo čisto vse reklame na rtvju, saj jih vsi lepo plačujemo in reklame nimajo kaj iskati na rtvju.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

LeQuack ::

Vse jih je treba odpustit tko ko v Grčiji. Škoda da nimam enega Trumpa v Sloveniji, da bi red naredu.
Quack !

konspirator ::

3k zaposlenih + bataljon honorarcev :D.
Ima se, može se.
--

AndrejO ::

MxxW5 je izjavil:

Zadeva naj se v celoti financira iz proračuna, pa bo.

Keč je, da bo potem ta medij še manj javen in še bolj državen. Kar pa državljani potrebujejo je javni servis, ne pa državno trobilo.

LeQuack je izjavil:

Vse jih je treba odpustit tko ko v Grčiji. Škoda da nimam enega Trumpa v Sloveniji, da bi red naredu.

Seveda ga imamo tudi v Sloveniji. Sliši na ime "Zoran Jankovič". Edina bistvena razlika je ta, da ni poročil Sevničanke.

FrRoSt ::

ales85 je izjavil:

Novi zakon o RTV predlaga sprememba v določanju višine RTV prispevka na podlagi dohodka. Na kratko, predlagajo, da bi prispevek plačal vsak zavezanec za plačilo dohodnine (kar smo praktično vse odrasle osebe), morebiti izvzemši nekaj študentov in dijakov. Plačilo bi se odmerilo od 0,55% vseh dohodkov (za to še ne vem, če se slučajno ne upošteva bruto, ampak "vsi dohodki" namiguje, da ja) ampak ne manj kot 36€/leto in ne več kot 180€/leto.

....


Emm, zavezanci za dohodnino v RSlo so vse odrasle osebe ..... ali vse osebe, ki prejemajo dohodke!??...

#000000 je izjavil:

Se pravi za vsak smartphone in tablica bo treba plačat naročnino sej lahko na obeh dejansko spremljaš TV ?

Sej POP tv je dejansko enaka ciganija kot RTV slo, oboji so nas prislili da jih plačamo.

Najboljš bi blo da se nekako doseže naj vsak sam odloča koga bo plačeval in lahko tudi kadarkoli odstopi.


To se bo zgodilo pa samo, ko bo Štajerska sinička Murko president. ;)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FrRoSt ()

FrRoSt ::

AndrejO je izjavil:


LeQuack je izjavil:

Vse jih je treba odpustit tko ko v Grčiji. Škoda da nimam enega Trumpa v Sloveniji, da bi red naredu.

Seveda ga imamo tudi v Sloveniji. Sliši na ime "Zoran Jankovič". Edina bistvena razlika je ta, da ni poročil Sevničanke.


Tako. Volili so ga pa tudi domačini. Tako kakor Trampa črnci v ameriki. ;)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

SimplyMiha ::

A zdaj so pa domačini? Še včeraj so bili pritepenci...

FrRoSt ::

SimplyMiha je izjavil:

A zdaj so pa domačini? Še včeraj so bili pritepenci...


Ne vem, kaj so in kaj so bili včeraj .... ;)

Vem samo, da rdečkarji - ta rdeči - v ameriki nimajo ravno kakšnega pliva. VEČ. :))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

BuDi79 ::

Če RTV nudi res tako kvaliteten in pester program kjer vsak najde nekaj zase potem se jim res ni treba bati za prostovoljne naročnike. Ljudje bodo vrsti stali za prijavo v naročniško razmerje.

Če pa dvomijo potem pa je treba ljudi na silo pitat s "kvalitetnim in pestrim programom za vse skupine", kot z informativnim materialom države, ki ga zakonsko niti z nalepko, ki prepoveduje nenaslovljeno pošto ne moreš znebiti.

_Dormage_ ::

Niti Evropskega v Košarki ne prenašajo. Nacionala pa taka.

Superboyy ::

anketar je izjavil:

se prav tisti, ki ima več parcel v lasti bo plačeval manj, tisti, ki pa si delijo 1 stanovanje bodo plačevali več, khhm, this really jogs my noggin


Če ima ena oseba več parcel, to pomeni da lahko več RTV vsebin konzumira?

Drugače me pa prispevek nebi motil, če bi znali nesposobneži na RTVju narest en ornk online arhiv vseh vsebin za katere smo plačali in bi do njih lahko dostopal kot do youtuba. A je leta 2017 to res znanstvena fantastika?

dexterboy ::

Online Arhiv? Sanja svinja o kokuruzu.
Že leta se trudim dobiti TV Poper še iz časov Koperske produkcije.
Tudi proti plačilu. Seveda mi ostane upanje...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

dice7 ::

Superboyy je izjavil:

Drugače me pa prispevek nebi motil, če bi znali nesposobneži na RTVju narest en ornk online arhiv vseh vsebin za katere smo plačali in bi do njih lahko dostopal kot do youtuba. A je leta 2017 to res znanstvena fantastika?

http://4d.rtvslo.si

PaX_MaN ::

bambam20 je izjavil:

Vsi slovenski mediji so podkupljeni in širijo laži. RTV pa niso nič boljši kot Pro PLus. Sami se naj financirajo iz zasebni sredstev. Čez 1 leto bo sledil crkot. Drekast medij v službi politike in tajkunov.

Strinjam se več k 9000%. Odkar v eter spuščajo ekskremente kot so npr. http://4d.rtvslo.si/arhiv/polnocni-klub... in http://4d.rtvslo.si/arhiv/halo-tv/17448..., je kar prav da se jih do konca razhajka.

dice7 je izjavil:

http://4d.rtvslo.si

*umre od smeha*

dice7 ::

Pljuvanje je default pristop kadar nimas nic konstruktivnega za povedat

Oh slovencelj, never change...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RTV prispevek (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

Oddelek: Loža
2970287031 (3718) PovemVfaco
»

RTV prispevek za (praktično) vse (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
21440894 (12241) Mato989
»

Peticija za ukinitev RTV prispevka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14734043 (29426) radmannsdorf
»

Ukinitev obveznega RTV prispevka (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27661971 (47723) RejZoR
»

RTV naročnina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10327850 (22445) St235

Več podobnih tem