» »

Prometna nesreča

Prometna nesreča

«
1
2

Kodi ::

Žena je imela včeraj nesrečo. Motorist se ji je zaletel v zadnji del avtomobila. Stolčena luč in poškodovan odbijač. Na mestu nesreče sta izpolnila EU poročilo, on je spodaj tudi napisal, da prizna krivdo. Glede na to, da tega ne počnemo vsak dan me zanima kakšen je nadaljnji postopek. Kot vem gre-greva s tem EU poročilom na njegovo zavarovalnico(Triglav), kjer bodo ocenili škodo.
Zanima me kako zadeva poteka naprej. Ali moram počakat (koliko časa), da zadevo odobrijo. Kam peljem popravljat? Ali lahko peljem kamor hočem ali je to predpisano oziroma oni-zavarovalnica določijo, kam(tistim, ki imajo z njimi pogodbo)?
Kako je z vrednostjo ocenjene škode? Ali ta denar dobim nakazan(govorim v njenem imenu)? Ali to vrednost ocenjene škode "dobi" mehanik, klepar, ličar, ki bo to popravljal.
Po oceni ličarja, ki ga poznam je potrebno zamenjat počeno zadnjo luč in popravilo zadnjega odbijača (je samo popraskan) kitanje, barvanje in pogledat v kakšnem stanju je nosilec, ker je na nekem delu malo zamaknjen.
Hvala za odgovore.

fikus_ ::

Pokliči na njegovo zavarovalnico, ti bodo dali datum za cenilca, se dobiš s cenilcem, potem dobita po pošti oba (ti in povzročitelj) da se še enkrat izjasnita o nesreči. Potem odobrijo popravilo, dobiš papirje, greš k pooblaščeni serviserji ali popravljaš kje drugje in ti vrnejo priznane stroške.

Lahko pa cenilca vprašaš, če lahko že prej popravljaš.
Lahko pa celo kar pelješ avto h kakšnemu pooblaščenemu kleparju za Triglav, pa on uredi vse.

IL_DIAVOLO ::

To ze majo vse online. Poslikas vso dokumentacijo in škodo. Ne rabis tja hodit, edino ce mora bit povzročitelj zraven. Ampak glede na izkušnje ni bilo potrebno :)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Sem gledal na njihovi strani, imaš
-spletno prijavo(ali mobilna)
-prijava po telefonu
-obisk škodnega centra
-prijava preko zastopnika
glede na izkušnje kje je šlo hitreje.
Meni je važno samo da ocenijo da lahko dam čim prej popravljat, ker avto se potrebuje za v službo v takem stanju pa se ne more vozit.
Saj avto je vozen, tiste praske po odbijaču niso problem. Problem je razbita luč.
Ne vem jutri bom poklical na zavarovalnico pa da vidimo kaj bodo rekli. Zanimajo me bolj dejanske izkušnje kje bi šlo hitreje?

Ne panicari! Pokliči, boš vse zvedel.

AndrejS ::

jooj - samo triglav ne. Sem imel podoben primer - s povročiteljem napisala poročilo - on priznal krivdo. Potem pa se je začelo pri njegovi zavarovalnici triglav- skoraj pol leta so vlekli primer - češ da se ni zjasnil o krivdi .- in ga bodo še 1x pozvali in tako dalje. V resnici pa je že naslednji dan bil na zavarovalnici zaradi svojega kaska in izpolnil vse papirje kjer je tudi krivdo priznal -meni pa sa na zavarovalnici lagali in vlekli primer. Upam da je napisal povzočitelj svojo telefonsko številko - in ga v primeru da ti nekaj bluzijo na zavarovalnici takoj pokličeš in ga povprašaš če je bil na zavarovalnici in priznal tudi tam krivdo !

simonchelo ::

Načeloma pri nas stvari kar funkcionirajo. Če sta izpolnila evropsko poročilo je to dovolj v 99% primerov.

Predlagam, da greš na servis in oni potem uredijo vso papirologijo. Tudi do cenilca naj gredo oni itd itd... Po navadi gre hitreje in z manj komplikacij a mi čez.
ciao

Company ::

AndrejS je izjavil:

jooj - samo triglav ne. Sem imel podoben primer - s povročiteljem napisala poročilo - on priznal krivdo. Potem pa se je začelo pri njegovi zavarovalnici triglav- skoraj pol leta so vlekli primer - češ da se ni zjasnil o krivdi .- in ga bodo še 1x pozvali in tako dalje. V resnici pa je že naslednji dan bil na zavarovalnici zaradi svojega kaska in izpolnil vse papirje kjer je tudi krivdo priznal -meni pa sa na zavarovalnici lagali in vlekli primer. Upam da je napisal povzočitelj svojo telefonsko številko - in ga v primeru da ti nekaj bluzijo na zavarovalnici takoj pokličeš in ga povprašaš če je bil na zavarovalnici in priznal tudi tam krivdo !

Tole pa malo nakladaš, ne? Zakaj bi ena teta na šalterju lagala, da nekdo ni nekaj naredil? Kaj misliš, da jim je v interesu, da se primer vlečejo? Moja izkušnja je čisto drugačna, v taki situaciji mi je vse uredil že klepar, sploh na zavarovalnico ni bilo treba.

kriko1 ::

Jaz imam isto izkusnjo z Generali, kjer sem bil jaz oskodovanec. Pac poskusajo zbijat pri skodi itd...
Aja pa avta lastne stranke sprva niso nasli v centralnem registru na zacetku, je bilo potrebno cakati povzrocitelja da jim da kopijo pogodbe... :/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kriko1 ()

Raptor F16 ::

Drugič pokliči policijo da dobiš zapisnik. Zavarovalnica potem nima kaj mutit.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

AndrejS je izjavil:

V tem primeru je čisto vseeno katera zavarovalnica je. Človek, ki je priznal krivdo, je začel mutit in se ven vleči! Dokler nista izjavi podobni, nobena zavarovalnica ne bo dala odgovora. Zato je fajn, da sami poslikate nesrečo (mobilne telefone pa ja imate zraven).
Če so pa prisotne (tudi manjše, samo odrgnina, udarec, . . .) poškodbe udeleženih, mora pa biti prisotna policija.

fikus_ je izjavil:

Ne panicari! Pokliči, boš vse zvedel.

Nobeden ne paničari. Samo sprašujem, da izvem kako bo šlo najhitreje skozi. Kot samo tu berem po par komentarjih vidim da je en kup različnih izkušenj.

AndrejS je izjavil:

jooj - samo triglav ne.

Ni ona izbirala kdo se bo vanjo zaletel:|

Raptor F16 je izjavil:

Policije sploh ne smeš klicat za kakšne manjše primere. Razen, če je kakšna večja škoda, telesne poškodbe ali se ne moreta izjasnit kdo je kriv. Ti lahko napišejo še kakšno dodatno kazen.

Kodi je izjavil:

Policije sploh ne smeš klicat za kakšne manjše primere. Razen, če je kakšna večja škoda, telesne poškodbe ali se ne moreta izjasnit kdo je kriv. Ti lahko napišejo še kakšno dodatno kazen.

Koliko časa že imaš izpit ? 2 mesca ?

Ne pametuj o stvareh o katerih nimaš pojma. Policijo lahko kličeš v vsakem primeru ni pa nujno če se voznika brez piškodb zmenita na licu mesta.

Policijo lahko kličeš že če ti lik avto obdrsa in se odpelje dalje. Samo tablico si moraš zapomnit.

Zgodovina sprememb…

kriko1 ::

fikus_ je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

To ne drzi, klici policijo in zahtevaj zapisnik! Policaj je sam vprasal ce zelim odstopiti od obravnave (ce ni nekih poskodb), ampak sem zahteval da izpeljejo postopek, ker poskodbe vcasih niso ravno takoj na licu mesta vidne.
Kljub temu, da je zapisnik obstajal so vlekli zadevo. Sem vsaj dolgorocno krit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kriko1 ()

kriko1 je izjavil:

To ne drzi, klici policijo in zahtevaj zapisnik! Policaj je sam vprasal ce zelim odstopiti od obravnave (ce ni nekih poskodb), ampak sem zahteval da izpeljejo postopek, ker poskodbe vcasih niso ravno takoj na licu mesta vidne.

Točno tako in ravno zaradi takih primerov kot navajaš.

Brez zapisnika bi se lahko v tvojem primeru pod nosom obrisal.

"Policije sploh ne smeš klicat za kakšne manjše primere. Razen, če je kakšna večja škoda, telesne poškodbe ali se ne moreta izjasnit kdo je kriv. Ti lahko napišejo še kakšno dodatno kazen. "

Kako ne! Pokličeš, poveš kdo kliče, kaj se je zgodilo, kje, če je kakšen poškodovan, . . . Če je kdo poškodovan bodo prišli (+ reševalci), če ni poškodovanih, je pa na njih ali pridejo ali ne. Zraven poveš, da kličeš samo, da jih informiraš in da bo to zaznamek za zavarovalnico.

Če se pa tako bojite policije, pa je bolje da ne vozite.

kriko1 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

Kriko, nerodno si citiral in zgleda, da sem jaz pisal, da ne sme klicat policije. Popravi, če še lahko!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Raptor F16 je izjavil:

Kodi je izjavil:

Ne pametuj o stvareh o katerih nimaš pojma. Policijo lahko kličeš v vsakem primeru ni pa nujno če se voznika brez piškodb zmenita na licu mesta.

Policijo lahko kličeš že če ti lik avto obdrsa in se odpelje dalje. Samo tablico si moraš zapomnit.

Glej sine, ne pametuj in se ne oglašaj, če nimaš pojma. Kot prvo se začni obnašat kot je treba, ker nisva krave skup pasla. Koliko pa si ti star? Če te že zanima imam verjetno izpit preden si se ti sploh rodil!
Itak, da jih lahko kličeš za vsako malenkost.
Očitno še nisi imel opravka s policijo. No, ko boš enkrat imel podoben primer in malo več izkušenj in ti bo policaj zatežil, da ga drugič ne kliči za brezveze, pa se oglašaj. Res pa nisem imel zadnja leta nobenih nesreč tako da ne vem kako potekajo stvari v teh primerih in bi rad čim prej opravil to sranje.
Če bodo sedaj hodili okoli za vsako praskico potem jih manjka še par sto tisoč.

Kodi, ne zavajaj in ne bodi užaljen. To, da nisi klical policija zadnja leta, ni opravičilo.

Na 113 lahko kličeš kadarkoli se ti zdi. In če se bo policiji zdelo primerno, bodo prišli. Tudi če jih boš v glavo je*al, bodo verjetno prišli in se pogovorili s klicateljem, če ne še kaj več.

Mare2 ::

Kodi je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

Kodi je izjavil:

Glej sine, ne pametuj in se ne oglašaj, če nimaš pojma. Kot prvo se začni obnašat kot je treba, ker nisva krave skup pasla. Koliko pa si ti star? Če te že zanima imam verjetno izpit preden si se ti sploh rodil!
Očitno še nisi imel opravka s policijo. No, ko boš enkrat imel podoben primer in malo več izkušenj in ti bo policaj zatežil, da ga drugič ne kliči za brezveze, pa se oglašaj. Res pa nisem imel zadnja leta nobenih nesreč tako da ne vem kako potekajo stvari v teh primerih in bi rad čim prej opravil to sranje.

Kodi, nimaš prav. Sem vljuden do tebe in prosim, če boš tudi ti do mene. Hvala. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Kodi je izjavil:

Dovolj, da me lahko kličeš gospod.

Kodi je izjavil:

Očitno še nisi imel opravka s policijo. No, ko boš enkrat imel podoben primer in malo več izkušenj in ti bo policaj zatežil, da ga drugič ne kliči za brezveze, pa se oglašaj.

Ko me je baba vsred ljubljane nabasala zadaj na semaforju jih nisem klical pa od zavarovalnice nisem nič dobil čeprav sem imel in izjavo in podatke. Naslednjič sem za vsak tak primer klical policijo, ko so se drugi zakantali v naša ali službena vozila. Policijo moraš poklicat, če ne drugo zaradi zaznamka ki ga rabiš za zavarovalnico tastar.

Sem že pomagal reševat take primere tudi kot sopotnik. Stopiš ven, zavaruješ kraj nesreče, vprašaš če so vsi v redu, poslikaš, če se le da vozilo čim prej odstraniš z vozišča in kličeš policijo.

Kodi je izjavil:

Res pa nisem imel zadnja leta nobenih nesreč tako da ne vem kako potekajo stvari v teh primerih in bi rad čim prej opravil to sranje.

Torej nimaš izkušenj ampak kljub vsemu itak vse veš in ti je vse jasno, ker "tamlad" ti pa že ne bo pameti solil.

:D

Mare2 je izjavil:

Kodi je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

Kodi je izjavil:

Kodi, nimaš prav. Sem vljuden do tebe in prosim, če boš tudi ti do mene. Hvala. :)

Kdo si ti?
Si malo zamešal! ;)
Raptor drugič pazi iz kje se oglašaš.

Bil ravnokar na zavarovalnici. Ni ravno tako kot tu nekateri pišete. Vse rešeno. No sedaj pa imam sveže izkušnje.
Hvala vsem za vaše izkušnje. Želim vam čim manj takih primerov.
Če tudi nisi nič kriv je en kup sranja in letanja.

Kodi je izjavil:

Koga ? :))

Ti dam naslov ?

Zgodovina sprememb…

Bizkit45 ::

a je motorist ok? predvidevam da je z voznico avtomobila vse ok, saj ni šlo za čelno trčenje..

mertseger ::

Company je izjavil:

AndrejS je izjavil:

Tole pa malo nakladaš, ne? Zakaj bi ena teta na šalterju lagala, da nekdo ni nekaj naredil? Kaj misliš, da jim je v interesu, da se primer vlečejo? Moja izkušnja je čisto drugačna, v taki situaciji mi je vse uredil že klepar, sploh na zavarovalnico ni bilo treba.

To se je mei naredili ampak moja zaarovalnica, enemu sem popraskal odbijač, napiševa poročilo napišem zraven da sem jaz kriv, potem me model kliče teden dni kasneje da zavarovalca komplicira da nisem potrdil, dvakrat sem jim moral pisat da sem bil jaz kriv preden so nehali s tem uttrujanjem, pa je šlo za 200€.

Verjetno sta se izjavi razlikovali in zavarovalnica po "birokratsko" ni sprejela izjav oz. se ni hotela opredelit.

fikus_ je izjavil:

Verjetno sta se izjavi razlikovali in zavarovalnica po "birokratsko" ni sprejela izjav oz. se ni hotela opredelit.

Zato se svetuje pridobitev zaznamka/zapisnika. Tam ni dvoumnih situacij.

Tudi ti je eden od načinov.

Predvsem se pa v dobi pametnih telefonov naučite/spomnite uporabno slikat tudi kritične zadeve, kot je nezgoda.

fikus_ je izjavil:

?

Kaj se je razlikovalo, na EU poročilu je pisalo, Jaz ( ime priimek) priznavam krivno za prometno nesrečo. In vse kar je pač še na bilo napisano skica in vse ostalo. Ne vem kakšna budala moraš biti (oziroma se delaš) da lahko neko svojo stvar ugotavljaš. To je samo izigravanje plačila nič drugega.

WizzardOfOZ ::

Še preden stopiš iz avta, pokličeš policijo in jim poveš, da se je zgodila nesreča. Potem pa stopiš ven iz avta, vzameš telefon in poslikaš čimveč škode. Potem pa počakaš policijo, da naredijo zaznamek o ogledu mesta nesreče in določijo krivca.

To je edini način, da na zavarovalnici ne boš imel večjih problemov. Če policaji ne bodo prišli in ne bodo določili krivca, boš na zavarovalnici popušil, če se bo našel nekdo na drugi strani, ki bo krivdo zavračal.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

facepalm ::

Ta fama, da se policije ne klice za vsako prasko izhaja iz tega, da ce pridejo brezveze, te se dodatno "oglobijo".
Dejansko pa samo opravijo svoje delo in povzrocitelju izdajo kazen za storjen prekrsek, katere ne bi dobil, ce policije ne bi klicali.
Skratka, v interesu oskodovanca je, da se policijo poklice.

m0LN4r ::

AndrejS je izjavil:

To se ti kr lepo zahvali povzrocitelju, ki te je vlekel za nos in hotu nekaj zmutiti pri zavarovalnici, ker ni hotel placati odbitne.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r ::

Kodi je izjavil:

Mare2 je izjavil:

Kodi je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

Kodi je izjavil:

Kdo si ti?
Si malo zamešal! ;)

Bil ravnokar na zavarovalnici. Ni ravno tako kot tu nekateri pišete. Vse rešeno. No sedaj pa imam sveže izkušnje.
Hvala vsem za vaše izkušnje. Želim vam čim manj takih primerov.
Če tudi nisi nič kriv je en kup sranja in letanja.
Zanimivo, jaz sem samo avto odpeljal v delavnico na uradni servis, prevzel nadomestno in ga sel iskat, ko je bil popravljen.
Nesreco sem prijavil po telefonu v minuti, obrazec poslal po mejlu, 1x me je klicala pravna, da sem potrdil, fertik.
Vse ostalo je uredil moj zastopnik, pravna zascita in avtohisa. Pa se 500eur izgube na prodajni vrednosti nakazanih od nasprotne zav.
Nobenega letanja ni blo nikamor. Niti ne vem, kje je fizicno poslovalnica zavarovalnice in pravne zascite. (Zgleda je se veliko prostora za optimizacijo postopkov prinas doli)
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

mertseger je izjavil:

fikus_ je izjavil:

?

Kaj se je razlikovalo, na EU poročilu je pisalo, Jaz ( ime priimek) priznavam krivno za prometno nesrečo. In vse kar je pač še na bilo napisano skica in vse ostalo. Ne vem kakšna budala moraš biti (oziroma se delaš) da lahko neko svojo stvar ugotavljaš. To je samo izigravanje plačila nič drugega.

EU poročilo še ne pomeni 100% določitev krivde (zaradi zlorab)! T.i. krivec za nesrečo lahko še vedno spremeni izjavo, kar pomeni usklajevanje izjav in ja, ne boš verjel, tudi delitev krivde. In še to, vaju je zavarovalnica naknadno pozvala, da še enkrat dasta opis nesreče?

Tako da ne budaliraj, če ne poznaš zadev oz. se ne delaj pametnega!

sigmundfreud ::

Moja izkušnja se skrajša takole: če je v Evropskem poročilu opomba, kjer jasno piše kdo je povzročitelj (in podpis obeh), je v 99% stvar zaključena in jo lahko rešiš na povzročiteljevi zavarovalnici. Oba se bosta morala še enkrat izjasnit o okoliščinah in to je to.

Začetniki naj pazijo, ker posebnega okenca na evro poročilu za izjavo povzročitelja NI! To moraš na mestu nesreče dopisat v opombe.

Ko je mene (ustavljenega) oplazil neprevidni prehitevator, sva oba izpolnila obrazec, narisala situacijo in sklepala, da bo iz situacije jasno, kdo je povzročitelj. Napaka! Na zavarovalnici so mi težili, da se povzročitelj ni opredelil in smo se pinkponkali dolgo, da so potem ugotovili (Triglav), da je povzročitelj že vložil zahtevek za svoj kasko - ampak to je tko-tko, lahko ga ne bi.

To je bil primer, kjer je bila naključno na mestu nesreče celo policija (ki je izdala izjavo od odstopu od primera, ker je nekdo priznal krivdo... ni pisalo kdo) in je povzročitelj tudi sodeloval. Tko da, ko že misliš, da je vse ok - ni nujno vse ok za zavarovalnico. Vse napisat, poslikat, pa še bo premalo.

Načeloma imamo pri nas kao res zrihtane stvari, ampak te preseneti, ko si nič kriv, ostaneš pa s kupom sranja. Na koncu se ti zdi, da bi moral plesat okrog povzročitelj, ne pa oškodovanec, da se tvoja škoda zrihta.

Vanquish ::

Kodi - policija ponavadi svetuje, da se sami zmenite, ker drugace morajo se oni kazni napisat - ni pa noben problem ce pridejo.

hipertija ::

Mene pa bolj zanima kje dobim ta obrazec, ker ko registriram avto oz. podaljšam, ga ne dobim!!!
Prekle za kurnk

stara mama ::

Ob vsaki registraciji mi agent vrže zraven, teh obrazcev imam ko listja doma.

hipertija ::

jaz pa niti enega... pa še na netu nisem našel nobenega pravega... a nima to triglav da si poprintaš kje lahko ene 2-3... malo je hudič, če imaš karambol in še moreš do fotokopirnice ali pa do prvega triglava po obrazec??
Prekle za kurnk

sigmundfreud je izjavil:

Moja izkušnja se skrajša takole: če je v Evropskem poročilu opomba, kjer jasno piše kdo je povzročitelj (in podpis obeh), je v 99% stvar zaključena in jo lahko rešiš na povzročiteljevi zavarovalnici. Oba se bosta morala še enkrat izjasnit o okoliščinah in to je to.

Začetniki naj pazijo, ker posebnega okenca na evro poročilu za izjavo povzročitelja NI! To moraš na mestu nesreče dopisat v opombe.

Ko je mene (ustavljenega) oplazil neprevidni prehitevator, sva oba izpolnila obrazec, narisala situacijo in sklepala, da bo iz situacije jasno, kdo je povzročitelj. Napaka! Na zavarovalnici so mi težili, da se povzročitelj ni opredelil in smo se pinkponkali dolgo, da so potem ugotovili (Triglav), da je povzročitelj že vložil zahtevek za svoj kasko - ampak to je tko-tko, lahko ga ne bi.

To je bil primer, kjer je bila naključno na mestu nesreče celo policija (ki je izdala izjavo od odstopu od primera, ker je nekdo priznal krivdo... ni pisalo kdo) in je povzročitelj tudi sodeloval. Tko da, ko že misliš, da je vse ok - ni nujno vse ok za zavarovalnico. Vse napisat, poslikat, pa še bo premalo.

Načeloma imamo pri nas kao res zrihtane stvari, ampak te preseneti, ko si nič kriv, ostaneš pa s kupom sranja. Na koncu se ti zdi, da bi moral plesat okrog povzročitelj, ne pa oškodovanec, da se tvoja škoda zrihta.

Najbolj se je vsemu približal še @sigmundfreud.
V vsakem primeru moraš za ocenitev škode it osebno na zavarovalnico. Če vam kaj ni jasno pokličite na zavarovalnico Triglav, vam bodo oni razložili, če meni ne verjamete. Za druge zavarovalnice ne vem in ne bom trdil kakšni so tam postopki. K pooblaščencu greš lahko direkt, če imaš kasko drugače ne. Bil najprej pri pooblaščenemu kleparju-ličarju, ki mi je osebno razložil postopek in še potem na zavarovalnici.
Kot sem že na začetku napisal(če bi prebrali) je povzročitelj priznal krivdo in to tudi napisal na EU poročilo.
Kar se tiče policije, ok za naprej bom vedel, da karkoli bo, bom klical policijo. Ziher je ziher.

hipertija je izjavil:

Mene pa bolj zanima kje dobim ta obrazec, ker ko registriram avto oz. podaljšam, ga ne dobim!!!

To dobiš na vsaki zavarovalnici(sem se založil) ali na tehničnih pregledih v pisarni, lahko pa tudi sprintaš z neta.

Vanquish je izjavil:

Kodi - policija ponavadi svetuje, da se sami zmenite, ker drugace morajo se oni kazni napisat - ni pa noben problem ce pridejo.

Vem jaz to tudi sam. Ravno to hočem povedat, da če ni potrebe se ne kliče za vsako malenkost policije. V tem primeru je ni bilo.
Nisem trdil, da je ne smeš klicat, toda kot prvo poznam primere, ko so na prav neprijazen način prišli in je bilo rečeno da v takem primeru ga sploh ne bi bilo treba klicat.
Kot drugo je pa problem obnašanja nekega mulca, ki misli, da vse ve in da drži boga za jajca, se ne zna obnašat in normalno komunicirat.
Kakorkoli vidim, da več ali manj vsi pišete nekaj kar sploh ne drži. Seveda pa je od primera do primera in od različnih zavarovalnic odvisno kakšen je postopek.

Kodi je izjavil:

Vanquish je izjavil:

Vem jaz to tudi sam. Ravno to hočem povedat, da če ni potrebe se ne kliče za vsako malenkost policije. V tem primeru je ni bilo.
Nisem trdil, da je ne smeš klicat, toda kot prvo poznam primere, ko so na prav neprijazen način prišli in je bilo rečeno da v takem primeru ga sploh ne bi bilo treba klicat.
Kot drugo je pa problem obnašanja nekega mulca, ki misli, da vse ve in da drži boga za jajca, se ne zna obnašat in normalno komunicirat.
Kakorkoli vidim, da več ali manj vsi pišete nekaj kar sploh ne drži. Seveda pa je od primera do primera in od različnih zavarovalnic odvisno kakšen je postopek.

Če ti je vse jasno zakaj potem sprašuješ ?

AndrejS ::

@m0LN4r. ne bluzi nekaj - ker na koncu se je ugotovilo da je povzročitelj drugi dan pri njih izpolnil zahtevek in priznal krivdo- na zavarovalnici so zanalašč zavlečevali - ali pa so totalno nesposobni !

donvito ::

hipertija je danes ob 12:10:01 izjavil:

To dobiš na vsaki zavarovalnici(sem se založil) ali na tehničnih pregledih v pisarni, lahko pa tudi sprintaš z neta.

Ne moreš, ker ne more biti na "kopirnem" papirju.
https://vsebovredu.triglav.si/na-poti/k...

Taip4n ::

Kodi je izjavil:

Če bi direktno poklical na Triglav, se tukaj sploh ne bi prepucavali gore dole. Just sayin

nightrage ::

Če bi poklical policijo, te vprašajo ali se bosta sama zmenila, če rečeš ne, pridejo na kraj dogodka.
Govorim iz lastnih izkušenj, ker se je tudi en v mene zaletel. Policija naredi zapisnik, kar je lažje za zavarovalnico pri postopku.

fikus_ je izjavil:

mertseger je izjavil:

fikus_ je izjavil:

?

EU poročilo še ne pomeni 100% določitev krivde (zaradi zlorab)! T.i. krivec za nesrečo lahko še vedno spremeni izjavo, kar pomeni usklajevanje izjav in ja, ne boš verjel, tudi delitev krivde. In še to, vaju je zavarovalnica naknadno pozvala, da še enkrat dasta opis nesreče?

Tako da ne budaliraj, če ne poznaš zadev oz. se ne delaj pametnega!

Tvoje pisanje je brezpredmetno glede nato, da sem bil jaz krivec ki sem priznal krivdo in nisem ničesar spreminjal.

kloko ::

mertseger, ne razumeš poante. Kljub tvojemu priznanju, se lahko zavarovalnica odloči, da rabi še druge dokaze, da odloči o odškodnini. Razlog je v goljufijah, ki se dogajajo.

L.p., Kloko

donvito je izjavil:

To spet ni res.
Izpolnili smo EU poročilo, katerega kopije povzročitelj sploh ni vzel.
Na zavarovalnici je treba itak vse na novo izpolnit. Oni EU samo prefotokopirajo samo kot dokaz.
Povzročitelju potem pošljejo oni še enkrat poročilo katerega naj bi podpisal oziroma se strinjal z njim.
Vidim da večina nekje nekaj sliši ali prebere in potem širi po netu takšne in drugačne dezinformacije. Ni čudno da je potem toliko napak in problemov.
Ni rečeno če je bilo v določenem primeru tako, da je to potem povsod enako in da je to potem splošno pravilo.

Raptor F16 je izjavil:

Kodi je izjavil:

Vanquish je izjavil:

Ja, prej nisem vedel zato sem spraševal predvsem kako najhitreje opravit zadevo, pa vidim da sem prišel na napačno mesto.
Sedaj lahko to govorim iz lastnih svežih izkušenj.
Vprašaj, če te kaj zanima.;)

Kodi je izjavil:

Ja, prej nisem vedel zato sem spraševal predvsem kako najhitreje opravit zadevo, pa vidim da sem prišel na napačno mesto.

Uaaaaau :D a sem lahko tvoj prijatelj ?

Dec je samostojno uredil zahtevek z zavarovalnico. Folk lejte to. Dejte ga kj vprašat, tip ma grif za to.

Enkrat bodo komplikacije (ker boste površni) in takrat ti bom še enkrat svetoval enako kot sem ti do sedaj. Če hočeš bit ZIHR da ne bo težav pokliči policijo. Kar zapišejo v zapisnik to velja. Ni potem mutenja povzročitelja ipd.

Preberi si kdaj cel obrazec za poročilo o nesreči. Podpis izpolnjenega obrazca še ne pomeni priznanja krivde. Na zapisniku je vse skupaj garantirano nedvoumno določeno in se izogneš nepotrebnemu čefurjenju katerega so se mnogi dodobra nalezli.

Zgodovina sprememb…

donvito ::

Kodi je izjavil:

donvito je izjavil:

To spet ni res.
Izpolnili smo EU poročilo, katerega kopije povzročitelj sploh ni vzel.

Na zavarovalnici je treba itak vse na novo izpolnit. Oni EU samo prefotokopirajo samo kot dokaz.
Povzročitelju potem pošljejo oni še enkrat poročilo katerega naj bi podpisal oziroma se strinjal z njim.
Vidim da večina nekje nekaj sliši ali prebere in potem širi po netu takšne in drugačne dezinformacije. Ni čudno da je potem toliko napak in problemov.
Ni rečeno če je bilo v določenem primeru tako, da je to potem povsod enako in da je to potem splošno pravilo.

Raptor F16 je izjavil:

Kodi je izjavil:

Vanquish je izjavil:

Kaj je povzročitelj vzel me sploh ne zanima, bi te pa prosil za link pdf obrazca, da si lahko sprintam, ker ti trdiš, da se dobi.

donvito je izjavil:

Kaj je povzročitelj vzel me sploh ne zanima, bi te pa prosil za link pdf obrazca, da si lahko sprintam, ker ti trdiš, da se dobi.

Ah to je že failure v pavšalni izjavi
Doma si ga ne moreš natisnit na navadn papir. Uporablja se indigo papir al kaj je že tisto ko barvo pušča ob pritisku konice svinčnika na podložen sloj.

Obrazec ki ga izpolniš mora bit v dveh slojih.

Zgodovina sprememb…

«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometna nesreča in (ne)priznavanje krivde (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13418503 (14362) BRBR
»

Evropsko poročilo o prometni nesreči in realna uporabna vrednost (strani: 1 2 )

698333 (6682) darkolord
»

Kaj storiti ob prometni nesreči - zavarovanje (strani: 1 2 )

8721269 (13841) ...:TOMI:...
»

Prometna nesreča

224440 (3372) strup121
»

Očetova prometna nesreča (strani: 1 2 )

7615770 (13199) St235

Več podobnih tem