» »

Kdaj menjati 5 let star Macbook

Kdaj menjati 5 let star Macbook

noob96 ::

Trenutno uporabljam macbook pro 13, letnik 2015. Ko gledam po oglasnikih se takšni prodajajo za 400-450EUR. Računalnik mi sicer službi dobro, včasih če imam odprtih več stvari, se zadeva malce upočasni, ni zdej bliskovito hiter, ampak več kot uporaben. Laufam tako ali tako samo webbrowser in kakšen word, itd..

Novi macbook air z M1 čipom se pri electronic4you prodaja za 1.050 eur. Je dobra ideja tega prodati in nadgraditi na novega, dokler je ta še nekaj vreden ali mi je boljša opcija uporabljati tega "do konca"? Malce me moti pri novih ker ni magsafe polnjenja, nabaviti bi moral kak USB-C-USB-A adapter, včasih poknem gor tut kak HDMI... Bi pri novem še kaj prdobil kar se tiče uporabe, razen verjento hitrejšega delovanja?

Blinder ::

Sam se odloci, koliko denarja bi rad zmetal stran.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Inventorista ::

A Macbooka se "splača" kdaj zamenjat? 8-)
Uporabljaj dokler gre, potem pa za dekoracijo, ali pa za pladenj. :D

;-) ::

Jaz imam 2015 pa ne razmisljam o menjavi, me pa res prostor malo tezi.

Pa konektor za polnjenje se mi greje.

Pa baterija pise da je health na 86%.

...ko rukne kupim novega.

Meizu ::

2015 macproja ti žal nihče ne bo danes kupil za ta denar, ko pa M1 prihaja povsod. Razen mogoče tisti, ki si res obupano želijo maca, pa nimajo jurja za novega.

Jaz sem svojo retino 13 early 2015 prodal lani marca meseca po pravilu "5 let staro robo, ki nosi znamko Apple prodamo takoj ko je možno, kasnejši letniki imajo večji upad vrednosti".

Mislim ne vem kdo to kupuje realno, ampak poglej na bolho, nek bogi zjeban je 450, potem pa grejo cene za te modele do 600...cene ne določam jaz, ampak trg

Zimonem ::

Za Jurja m1 z 16gb ne boš dobil. Potem boš pa na podobnem.

Za tocno 1.050 se prodaja air M1, 8hb ram, 256gb ssd na electronic4you. Baje je 8gb z novim procom vrh glave?

Meizu ::

noob96 je izjavil:

Za tocno 1.050 se prodaja air M1, 8hb ram, 256gb ssd na electronic4you. Baje je 8gb z novim procom vrh glave?

Meh, mac userji so iz tega naredili že pravo Apple himno...

Jaz se sicer absolutno ne strinjam. Valjda, da je vsem M1 mac bolj snappy in hitrejši, če so pa stare Intel Mac pečice thermal throttlale po dveh sekundah loada, kaj češ. Pri takem je vse bolj snappy, kakorkoli obrneš.

Ampak memory pressure je pri Van Neumann sistemih vedno velik problem in z 8gb enostavno nimaš kaj dosti delat. 16GB je že ok za večino, zame še vedno premalo. Oz. prevelik rizik, da bi toliko dnarja zmetal za nekaj, kar bi mi povzročalo več težav kot koristi (za moje specifično delo sicer).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Super, hvala za to opasko, preverim

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple predstavil čip M1 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Novice / Procesorji
1130111756 (67392) Zimonem
»

macbook air

Oddelek: Kaj kupiti
112020 (1592) jocoj
»

Kje kupit macbook air M1 v Sloveniji

Oddelek: Kaj kupiti
304984 (4086) c3p0
»

Kateri macbook ? (strani: 1 2 )