Forum » Zvok in slika » Nadzorne kamere
Nadzorne kamere

RedDrake ::
Če hočeš nekaj kar 100% ne bo šlo ven iz mreže, potem rPi (ali kak podoben mini "PC") in poljubno usb kamero gor in si "done". Prodajajo USB kamere, ki so precej boljše kot trashbin reject senzorji z Logitech nalepko gor. Lahko tudi nightvision/FLIR/whatever. Ima svega i svašta. Software ti pa stari dobri "čet" spiše v roku par minut, potem pa še kako urco da preveriš da ni neumnosti in si done. Če seveda nisi dovolj skizo, da ne zaupaš tudi OSS kompajlerjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()

c23po ::
Meli v okolici tačka. Ga posnela kamera kako je odkopal grmovnice. Se je soočil z lastnikom. Ta mu je lepo razložil, vrni v prvotno stanje ali bodo tvoje slike po celi vasi. Seveda taček zanikal vse, grmovnice pa lepo naslednjo jutro na svojem (starem mestu).
Nauk zgodbe, ni treba klicat policije, lepa beseda zaleže (včasih).
Bolj so problem uvoženi iz sosednje vasi. Pa tut za te se najde zdravilo.
Lepo, da je lastnik dobil svoje grmovnice nazaj. Grdo bi bilo, če bi jih ne in bi udejanil grožnjo. Hitro bi izvedel, da je to kaznivo.
Kaj tocno je kaznivo?
Legon, ti veš, da je kazniva objava fotografij in posnetkov. Videonadzor se lahko izvaja le za domačo uporabo. Kazanje posnetkov policiji je dovoljeno.
Dodatek: ne samo dovoljeno, policija bo prosila za posnetke, ko ugotovi, da na posesti obstaja video nadzor.
Računalniki nimajo spominov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c23po ()

RedDrake ::
Dodatek 2: Policija pride tudi k sosedom, ko vidijo kamere in nalepke "videonadzor" z vprašanjem "ali se slučajno vidi area of interest". Ampak sem jih moral do sedaj še vedno razočarati, ker snemam samo svojo posest.

Ales78 ::
Če hočeš nekaj kar 100% ne bo šlo ven iz mreže, potem rPi (ali kak podoben mini "PC") in poljubno usb kamero gor in si "done". Prodajajo USB kamere, ki so precej boljše kot trashbin reject senzorji z Logitech nalepko gor. Lahko tudi nightvision/FLIR/whatever. Ima svega i svašta. Software ti pa stari dobri "čet" spiše v roku par minut, potem pa še kako urco da preveriš da ni neumnosti in si done. Če seveda nisi dovolj skizo, da ne zaupaš tudi OSS kompajlerjem.
Firewall rule za ethernet port bo kar dovolj. Rpi uporabljam namesto smart funkcionalnosti tvja.
Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()

joez7 ::
OK. Hipotetično. Jaz ne smem objavit. Kaj pa če najdem novinarja, v času kislih kumaric in mu predam posnetek, pa on objavi. Sem potem tut storil kaznivo dejanje?
Posnetek je nastal na mojem objektu - tabla JE gor. Osebka nisem povabil.
Posnetek je nastal na mojem objektu - tabla JE gor. Osebka nisem povabil.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()

Furbo ::
Če bi se meni zgodilo kaj takega, bi objavil.
Potem naj se pa kar izkaže tat z vsemi podatki in me toži.
Potem naj se pa kar izkaže tat z vsemi podatki in me toži.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Daniel ::
Tudi sam sem policiji že posredoval posnetke, ko se je v bližini zgodil požig. Smo šli večkrat čez a na posnetkih ni bilo videti nikogar, trda tema.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero zunanjo IP kamero kupiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 9007 (4127) | blackbfm |
» | Kamera za nadzor dvorišča (s snemanjem)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5685 (1812) | dvihtelic |
» | Nadzorne kamere - non-chineseOddelek: Kaj kupiti | 4937 (2135) | Likalnik |
» | Profesionalni sistem nadzora hiseOddelek: Loža | 3387 (1990) | c3p0 |
» | Varnostne kamereOddelek: Kaj kupiti | 3656 (1747) | jumpy |