Forum » Pomoč in nasveti » Router port forwarding napaka
Router port forwarding napaka
Mitja Bonča ::
Za sim racing uporabljamo eno alikacijo, da si med seboj z moštvenimi kolegi gledamo telemetrijo v živo. Na routerju sem naredil port forwarding TCP 8888 in 8889, tako da lahko drugi dostopajo do mene - to deluje OK!
Problem pa je, da jaz ne morem dostopati do njih! Piše mi napako "Connecion time out". On imajo vsi narejen port forwarding in med njimi vse dela ok! Tako da mora biti napaka na moji strani, na routerju.
Fora je ta, preden sem naredil port forwarding na routerju, sem lahko jaz gledat njihove telemetrije, potem pa ne več! V čem je fora?
Problem pa je, da jaz ne morem dostopati do njih! Piše mi napako "Connecion time out". On imajo vsi narejen port forwarding in med njimi vse dela ok! Tako da mora biti napaka na moji strani, na routerju.
Fora je ta, preden sem naredil port forwarding na routerju, sem lahko jaz gledat njihove telemetrije, potem pa ne več! V čem je fora?
DamijanD ::
Če prav razumem, ti zdaj ne moreš več videti telemetrije od kolegov? A je nujno, da uporabljate vsi iste porte? Pa samo iz firbca v čim simracete in katera aplikacija za telemetrijo je to?
Poldi112 ::
Pokaži konfiguracijo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
DamijanD, tako je. Jaz njihovih ne morem več, oni pa lahko mojo! Ja je nujno da vsi uporabljamo iste porte (no lahko si damo druge cifre, ampak vsi iste). Špil se imenuje Assett Corsa Competizione, aplikacija pa je SimHub.
Glede konfiguracije je pa takole, jaz osebno ne morem dostopati do routerja, ker nisem skrbnik, to dela en drugi, ki je kao neki car v tem, pa še tega sranja ne zna zrihtati. Me je samo tako za info zanimalo, teoretično kaj bi lahko bilo narobe nastavljeno, da mu potem povem.
Glede konfiguracije je pa takole, jaz osebno ne morem dostopati do routerja, ker nisem skrbnik, to dela en drugi, ki je kao neki car v tem, pa še tega sranja ne zna zrihtati. Me je samo tako za info zanimalo, teoretično kaj bi lahko bilo narobe nastavljeno, da mu potem povem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja Bonča ()
Evolve ::
Mitja Bonča je izjavil:
DamijanD, tako je. Jaz njihovih ne morem več, oni pa lahko mojo! Ja je nujno da vsi uporabljamo iste porte (no lahko si damo druge cifre, ampak vsi iste). Špil se imenuje Assett Corsa Competizione, aplikacija pa je SimHub.
na tvojem koncu je vse tako kot mora bit (glede na to da oni lahko dostopajo do tvojih podatkov)
ostali nimajo porihtano tako kot je treba. To da se ti ne povežeš do njih nima veze s PW pri tebi (naj preverijo tudi firewall)
In kako veš, da mu router ne blokira nestandardnih izhodnih portov?
Če lakho oni med seboj vsi dostopajo eden do drugega, se pravi mora biti napaka na moji strani!
Pa pojma nimam kaj bi to lahko bilo na ruterju, tudi temu tipu, ki nam rihta te routerje, se mu ne sanja.
A to je tudi možno, da sam router blokira dostop VEN v public nwtwork, v porte? Ja, to mora biti nekaj na temu.
Pa pojma nimam kaj bi to lahko bilo na ruterju, tudi temu tipu, ki nam rihta te routerje, se mu ne sanja.
In kako veš, da mu router ne blokira nestandardnih izhodnih portov?
A to je tudi možno, da sam router blokira dostop VEN v public nwtwork, v porte? Ja, to mora biti nekaj na temu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja Bonča ()
b3D_950 ::
Za test naj en kolega spremeni porte na drugo cifro, pa se ti potem probaš konektat na te nove porte. Lahko da je NAT rule napačno narejen na routerju.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
Mitja Bonča je izjavil:
V domačih omrežjih načeloma tega ne vidiš, v javnih omrežjih ter firmah pa radi omejijo tudi izhodne povezave. Varnostna praksa pač, da dovoliš zgolj tisto, kar potrebuješ.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 341878 (42334) | ignats |
» | Komunikacija med dvema podomrežjemaOddelek: Omrežja in internet | 932 (613) | GupeM |
» | Postavitev serverjaOddelek: Omrežja in internet | 3654 (3265) | Pimoz |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5955 (5645) | dreamtheater |
» | Nov router in connection timeoutOddelek: Omrežja in internet | 808 (732) | x.sci |