» »

Nov router in connection timeout

Nov router in connection timeout

amaze646 ::

Pozdravljeni

Doma imam svoj razvojni spletni streznik na katerem laufa Centos 5.2. Do nedavnega je delalo vse normalno. Potem pa sem zadnic kupil nov router in sicer linksys wrt54gl. Seveda sem najprej opravil vse nastavitve. Ker mi ISP blokira port 80, imam nastavljen port 8080 (nastavljen v httpd). Na routerju sem torej naredil port forwarding na ip serverja na port 8080. Sedaj če dostopam na moj spletni naslov iz mojega (lokalnega) omrezja, pridem na stran normalno in lepo deluje. Ce pa hocem priti na stran iz tujega omrezja, pa mi javi Časovna omejitev za vzpostavitev povezave je potekla.

Kje bi lahko bil problem?
P.S: Ko sem kupil router je skos isto stanje od takrat bilo tudi na original linksysovem firmwareu. Sedaj sem ga flashal na DD-WRT in router dela super. Samo nekaj zgleda da blokira.

KoMar- ::

Router ni problem, pač pa je tvoj HTTP server bindan verjetno samo na localhost oz. LAN... popravi na 0.0.0.0 (vsi naslovi) in bo delalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

amaze646 ::

KoMar hvala za hiter odgovor. Ker nisem nekaj posebej vešč v teh zadevah mi mogoce lahko malo bol opises kako to naredim.

KoMar- ::

Predvidevam, da laufaš Apache... V config fajl dodaj/popravi

Listen 0.0.0.0:8080

in bo delalo.

amaze646 ::

KoMar sem naredil to spremembo, resetiral httpd ampak zadeva se kr ne laufa. Se kr Povezava s strežnikom je bila prekinjena med nalaganjem.

amaze646 ::

Sem probal se dat IP streznika kot DMZ in tudi tako ne dela. Torej verjetno z porti ni problema?

x.sci ::

Predvidevam, da imas internet na strezniku (ie. pravi default gw)?

Sicer pa naceloma nima veze kam je bindan apac, ker se itak dostopa do njega preko lokalnega ipja (ki menda dela). Si poskusil odpret tudi kak drug port za drug servis in dela?

amaze646 ::

Sem danes potem na router nalozil Tomato. Po instalaciji sem router rebootal in zadeva je ene pol ure celo delala kot je mogla. Potem pa se je spet sesulo in spet lahko dostopam samo lokalno. Ko router ponovno rebootam lahko ponovno spet cca 20 min dostopajo drugi. Se pravi je nekaj narobe z routerjem ocitno.
@x.sci: isto je za druge servise. Naprimer za ssh in ftp. Naredi se isto kot sem opisal zgoraj. Sumim, da je res router nekaj usut. Zanimivo je, da prej ko sem imel gor se dd-wrt sem lahko naprimer do strani dostopal se preko domene (ampak samo jaz, zunanji ne). Zdej pa je zadeva taka, da po omenjenih cca 20 minutah se to ne morem vec. Se pravi ne morem dostopati preko domene. Isto velja za ssh. Prej sem se lahko vpisal preko domene, se pravi domena.net:port, zdej pa se to ne morem vec. Ko povezava pade, se morem v ssh vpisati preko lokalnega ipja. Nic vec mi ni jasno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amaze646 ()

x.sci ::

Ocitno bo res router. Poskusi ga zamenjat.

Sicer pa, da ne mores preko domene na server je cisto normalno, ce se ti sesuje router (ker gre dns cez router, z lokalnim ipjem gres pa direktno po lanu).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5615453 (6127) rkobarov
»

Port Forwarding nikakor noče delovati?

Oddelek: Pomoč in nasveti
217376 (6516) AC_DC
»

Vzpostavitev strežnika (ubuntu)

Oddelek: Omrežja in internet
436492 (5693) s6c-gEL
»

Kako dostopati do IP kamere preko web-a

Oddelek: Omrežja in internet
1811990 (8753) urosh
»

Asus router wl 500 g premium

Oddelek: Omrežja in internet
101863 (1580) DaMastermind

Več podobnih tem