» »

Tiskalnik RICOH ne tiska nekaterih dokumentov

Tiskalnik RICOH ne tiska nekaterih dokumentov

blackRa ::

V podjetju imamo nekoliko starejši tiskalnik Ricoh Aficio MP C2030, ki sicer deluje brezhibno ni mi pa jasna naslednja zadeva:

Ko ustvarim nov preprost dokument s programom Word(besedilo + slika) in to dam tiskat barvno, natisne vse kot mora. Če uporabim že vnaprej ustvarjen Wordov dokument v kateri je tudi slika, na tiskalniku lučka utripa(torej je v stanju tiskanja), vendar dokumenta ne natisne. Sem poskusil dokument na novo shraniti, ampak ni pomagalo. V primeru, da v tem dokumentu namesto barvno izberem črno belo tiskanje pa zadevo natisne. Če datoteko Word shranim kot PDF in v PDFu izberem barvno tiskanje tudi natisne kot mora.

Nikakor mi ni jasno v čem je lahko fora, če vselej natisne kot mora, le v primeru če uporabim v naprej ustvarjen Word dokument in izberem barvno tiskanje, se ne zgodi nič.

Tiskalnik je povezan v omrežje, nameščen je gonilnik Ricoh Class Driver. Sem poskusil tudi druge gonilnike, takrat pa mi sploh ničesar ne natisne.

Han ::

Kateri Word (verzija)? Je posodobljen? Je slika v samem dokumentu?

Poskusil že Word 2016, 2019 (oba posodobljena) in tudi z Wordpadom. Zadeva je vselej enaka. Tudi če sliko izbrišem, dokumenta ne natisne, vse dokler ne izberem opcije črno belo. Če v ta vnaprej ustvarjen dokument dodam en nov list katerega ročno uredim(dodam tekst, sliko) in nato natisnem barvno, natisne le to stran, ki sem jo sam dodal, prvo pa ne.. razumel bi, da je morda ta dokument poškodovan, vendar pa se to dogaja pri več dokumentih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackRa ()

Furbo ::

A je bilo prej v redu?

MS je pred kratkim nekaj zdrkal tiskanje in so morali proizvajalci posodobiti driverje za marsikateri printer.

Tudi za tvojega vidim ene nove
http://support.ricoh.com/bb/html/dr_ut_...
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Kako je bilo prej žal ne vem, saj se nekaj časa ni uporabljal.

Poskusil sem te gonilnike in z nobenim ne dela oz. mi niti poskusne strani ne natisne, le z klasičnim "Ricoh Class Driver".

Zanimivo pa da PDF dokumente tiska normalno. Wordove pa noče. HP-jev printer pa natisne vse te dokumente.

sbawe64 ::

Naredi novega uporabnika v winsih, preveri če v njem word tiska.
2020 is new 1984
Corona World order

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Kaj kupiti
823168237 (22) mancslo
»

[Microsoft Word] Shrani kot ali natisni kot .pdf?

Oddelek: Programska oprema
61251 (995) darkolord
»

Vrata tiskalnika v okvari?

Oddelek: Pomoč in nasveti
152730 (2585) Duhec
»

Epson preganja proizvajalce kompatibilnih kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
787813 (6600) CaqKa
»

Težave s tiskalnikom (spodaj ne natisne npr. številke strani)

Oddelek: Pomoč in nasveti
51205 (1154) ToniT

Več podobnih tem