» »

Epson preganja proizvajalce kompatibilnih kartuš

1
2
»

Gandalfar ::

Obakrat se pozna. Pri laserju manj.

BigWhale ::

Imam en graf v katerem moram prikazat celoletno gibanje populacije priblizno 50 vrst alg, ki so razdeljene v 5 azlicnih skupin (modrozelene, zelene, kremenaste...) Pa sem preprican, da bo precej bolj jasno, ce zelene alge predstavim z zeleno barvo in kremenaste z rjavo, kot pa vsako z razlicno vrsto srafure oziroma sivine. Oziroma naj mi utemelji, kako lahko siva barva bolje predstavi zeleno, kot zelena. :P

Ali se kdo mogoce ne strinja s tem?


BluPhoenix,

Ja, cela situacija je zamotana. Poslovni model je zgresen, ce se morajo posluzevati patentov in sodnih poravnav, da deluje. Naj naredijo printer kot se zagre in naj sluzijo s printerji. Oziroma obratno, naj pustijo, da printerje dela kdo drug oni pa naj izdelujejo kartuse.

CaqKa ::

BW v bistvu sem tvoj odgovor pričakoval od gandalfarja :)

jaz se strinjam :)

nodes ::

črnobelo podajanje informacij je res preživeto, včeraj

Yohan del Sud ::

Emm? Štampiljke? A jih delajo več kot v eni barvi zdaj?
www.strancar.com

Thomas ::

Mam en mnogobarvni štempelj. Ameriško vizo, izpred mnogo let.

Yohan del Sud ::

Gledano vnaprej šteje.


A zdaj?
www.strancar.com

smash ::

tisti, ki pravite, da za dokumente ne rabimo barv, naj od danes naprej kupujejo črnobele televizorje..pa bomo vidl, kolk "pametnih" izjav bomo potem slišal, ker jih zdaj kar mrgoli:\

perci ::

Gandalf je napisal, da mora vsaka lična seminarska biti v barvah. In tu se ne strinjam. Na našem faksu, kjer so pač seminarske striktno tekstovne, barve ne pridejo prav. Mislim, da bi te profesor hudo čudno gledal, če bi mu pisal naslove z rdečo barvo.

Je pa res, da se da barve okusno uporabit. Torej jih moraš uporabit zelo malo in na pravih mestih. To je pa res. Ta primer z algami je že tak.

Problem je samo v tem, da se nekateri potem bolj kot v vsebino vržejo v oblikovanje seminarske - in tako oblikovanje je ponavadi kičasto, s polno cliparti, različnimi barvami, itd itd. Ni pa čisto nič narobe, tudi če uporabiš samo črno barvo.

CaqKa ::

tisti, ki pravite, da za dokumente ne rabimo barv, naj od danes naprej kupujejo črnobele televizorje..pa bomo vidl, kolk "pametnih" izjav bomo potem slišal, ker jih zdaj kar mrgoli

ja eni pač ne ločite med seminarsko/protokolom/poročilom in pa povabilom na zabavo, smešnim mejlov in kakšnim dokumentom na splošno.

Thomas ::

> Na našem faksu, kjer so pač seminarske striktno tekstovne, barve ne pridejo prav.

Pol se pa čudiš, če ljudje kot Brane, BW, Marjan, moja malenkost ... stalno nekaj pluvamo po Pravu. Poglej samo, kakšni konzervativci ste! Kako vas čas prehiteva.

Sestavni deli mnogih pravnih tekstov so že diagrami. Vsaj te - porco Justicio - bi lahko počasi nekoli pofarbali. Da bi bili z rdečo napisani zastareli odlomki v zakonih, ki jih nadomešča modri tekst ... bi pa tudi šlo. Ane?

CaqKa ::

zakaj če pa lahko strike-throught font uporabiš :)

no pa še pobarvaš ga :)

perci ::

Ja, sej priznam, da sem mal konzervativen. In mene tut nič ne moti, če vi racionalno pljuvate. Moti me, da včasih pljuvate po nečem o čemer nimate pojma, čeprav moram rečt, da Braneta niti še nisem opazil.

Sestavni deli mnogih pravnih tekstov so že diagrami

Ma, lihkar berem Pirnatove, Jerovškove in Šturmove tekste, pa morm rečt, da ni nobenih diagramov notri ;). Je pa tudi res, da so skopirani, tko da možno, da so bli prej barvni (če verjameš).
Vsaj te - porco Justicio - bi lahko počasi nekoli pofarbali. Da bi bili z rdečo napisani zastareli odlomki v zakonih, ki jih nadomešča modri tekst ... bi pa tudi šlo. Ane?

Mnjah, zakonska besedila so pač enobarvna, tudi EU predpisi in US statutes. Ne rečem pa, da ni dobra ideja :).

Thomas ::

Cool. Lej zdej te bomo še mau šuntali tukaj na Slotechu, pa boš ravno ti morda tisti, ki bo pri nas (SI ali EU) naredu to prepotrebno revolucijo.


:)

perci ::

Hehe, nikol ne veš ;). No, sej jst mam tut inkjeta zraven ČB laserja, če je včas treba kaj barvno sprintat. Sam velika velika večina se pa na laserju printa :).

Poldi112 ::

"Revolucija" bo prisla sama od sebe, ko bo cena barvnih lasercev na stopnji crnobelih.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Gandalfar ::

perci: itak, da mu ne pises naslove z rdeco barvo. Pac naslovnica ma barvni znak univerze, pa notranje diagrame pobarvas. Ce imas je iz diagramov bolj jasno razvidno kaj si hotel povedat je pomojem tudi profesor bolj vesel, ker lahko hitreje in lazje pregleda tvoj seminar.

B-D_ ::

Sej maš "two pass" printanje. Pošlješ zadevo skozi laserca in prej prekriješ vse grafike in barvne elemente (logotipe, grafe ipd crap) z belimi liki, da se ne natisnejo, potem pa narediš nasprotno: spremeniš ves text v belo in natisneš samo še tiste like na prej potiskan papir še z barvnim inkjetom. Woula: profi oster izpis in hkrati barvni grafi.

Sicer je res malo več dela toda to je edini način za neki kar izgleda spodobno, barvno in hkrati oprema za izdelavo ne stane četrt milijona.


p.s.: Če mi en reče "kako nej pa ves moj "lepi" moder text (95% vsega texta, ostalo je rdeče) poj sprintam na čb laserju" ga bom pa sam bitchslapnil. Za take ljudi bi bil res krvavo potreben čb laser, inkjeta bi jim pa fuknil skozi okno.

darkolord ::

to je edini način za neki kar izgleda spodobno

Meni se zdi, da zdaj v letu 2005 injekti ne printajo vec tako slabo kot dot-matrixi, e?

iskra ::

B-D_ kaj pa če si prihraniš muke in sprintaš vse, razen barvno potrebnih strani na laserju in nato greš sprintat še tistih nekaj barvnih na drugi printer/drugam/v fotokopirnico?

Sem pa malo preračunal stroške printanja na Samsungovem 1710 tiskalniku:
Kupil sem ga za 30.000 SIT (kmalu po prihodu na SLO trg);
Toner stane 15.000 SIT;
En toner zdrži "kao" 3.000 strani - recimo, da jih zdrži 2.800, ker koorporacije vedno lažejo :) (več ali manj tiskam tekst);
Prvi toner mi je zdržal 900 strani (skoraj dva paketa papirja);
Max. št strani, preden bo potrebna menjava valja: 15.000 --> to vzamem kot max. št. strani - življenjska doba;
Če odštejem začetnih 900 strani, jih bom s kupljenimi tonerji natisnil 14.100, kar me pripelje do nakupa petih tonerjev, preden bom menjal valj/vrgel stran tiskalnik (more likely).
____________________
Za nakup tonerjev bom potemtakem porabil 75.000 SIT;
Ker bom natisnil 15.000 strani, bom potreboval prav toliko papirja - pri ceni 1.000 SIT na 500 listov, stane list 2 SIT, zatorej bom potreboval še 30.000 SIT za tisk;
Skupno imam 135.000 SIT stroškov za 15.000 strani, kar znese na okroglih 9 sit na izpis.

Cene lasercev so trenutno padle še za 5k, papir se dobi tudi za 900 SIT za 500 listov in tako lahko tiskamo že za 8,5 SIT na izpis, dokler ne vržemo stran/recikliramo celega tiskalnika, ker stane valj s tonerjem preveč, da bi se ga splačalo menjat.

Po kopirnicah v Ljubljani konkretno računajo po 20 SIT/izpis (ČB) oz. v tem rangu. Barvni izpisi stanejo 40 SIT (ekonomski fax), ponekod celo 200 (Kaktus za strojnim faxom - WTF :\).

Lahko še kdo naredi izračun stroškov za barven izpis? Recimo ena slika foto kvalitete in ena recimo 40% pokrita barvna stran (dve sliki in nekaj teksta).
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

iskra ::

Je pa opazna razlika med kvaliteto izpisa med mojim Samsungom 1710P in Canon Pixma ne vem kateremu nad 30k modelu kar se tiče izpisa teksta - Canon ima bolj črn tekst. Časovno, če se mudi in tiskaš pol ure pred oddajo 40 strani dolgega poročila, zmaga Samsung :)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

kuglvinkl ::

Kolk se bo barve v prihodnjosti uporabljalo pri komuniciranju s strankami v upravnih postopkih, si poglejte Celostno podobo, ki jo pripralvja MInistrstvo za javno upravo. Sam na to poglavje nisem bil pozoren (iz podobnega razloga kot perci :)).

Neveljavni deli zakona obarvani z barvo. Že zdej se dela tako, da je besedilo prečrtano, tako da vidiš tekst oz. prejšnje besedilo.

Sicer pa ja, tut sam si besedila členov podčrtam in štrihnem, glede na pomembnost ali z rumeno ali z rdečo (naslovi).
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

še direkt link:

Celostna podoba
Your focus determines your reallity

BluPhenix ::

pa boš ravno ti morda tisti, ki bo pri nas (SI ali EU) naredu to prepotrebno revolucijo.


... in tako še za nekaj procentov zvišal stroške upravljanja države. Ampak ej, glavno je, da imajo vsi poslanci predlog zakona v barvah, da vidijo kaj je novega in kaj starega ... mi je žal, ampak se ne strinjam s tem, da bi bile za take stvari barve. Za staro določbo je strike-through čisto primeren.

Zanimivo, v elektroniki je 99,5% datasheetov ČB. Nihče nima problemov s tem in se jih čisto lepo razume.

Morda je pa razlog v nerazumnosti teksta sam tekst, ne pomanjkanje barv...

Ja, nekateri smo pač staromodni, čeprav se jaz nebi definiral tako, ampak bolj, da se mi ne zdi smiselno zapravljati tam, kjer ni potrebno. Čemu seminarska v barvah (in s tem do 5x dražja od laser printa), če se da vse razumeti tudi če je le čb? Itak po prezentaciji se ponavadi zgodita le dve stvari (srednješolske, čeprav se podobno zgodi tudi z večino tistih na faksu, z izjemo diplom):
- al gre direktno v star papir
- ali gre v omaro, tam ždi par let in gre v star papir

Ok obstaja še možnost, da jo profesorica naslednje leto posreduje dijakom, kot dober primer seminarske. Seveda jo bo za njih kopirala v ČB in ker je razumnost seminarske temeljila na barvah, ki jih sedaj ni več, lahko ta seminarska ne bo več tako dober primer.

Thomas ::

GrayPhoenix ...

S' tok starokopiten de se te bohusmil!

BluPhenix ::

To bo to ja,...

Sej sem res, tudi v moderne trgovine s cunjami ne hodim, pa si nisem kupil očal, ki mi gredo čez pol face, aja pa pirsal se tudi nisem, madona res sem starokopiten...

Thomas, ko bo državna uprava začela deliti barvne kopije, jim bom rekel, da naj moj dodaten prispevek za barvo poberejo kar pri tebi. Upam, da boš stvar z veseljem poravnal in me pustil v moji starokopitnosti.

poweroff ::

Če barva prinese kaj k jasnosti je že prav, da jo uporab imo. Če pa je barva uporabljena zaradi načičkanja, je pa to bullshit.

Grafi je čisto OK, da so barvni, kakšne sheme tudi. Da ti pa nekdo odda seminarsko z različnimi barvami naslovov, z raznimi brezveznimi clip-arti vključenimi, itd., je pa nepotrebno (razen, če to prispeva k večji jasnosti).
Poleg tega je dobro vedeti kako se barve uporabljajo. Večina ljudi o grafični prezentaciji (oz. prezentaciji - vizualizaciji podatkov) nima dosti pojma.

Sicer pa so meni oddali seminarsko tudi na roko napisano pa sem jo čisto lepo sprejel. In ne delam razlik med tistimi, ki uporabljajo barve ali kaj drugega. Nekateri pa oddajo tudi v elektronski obliki...

Se mi zdi, da je nekako važna predvsem vsebina... 8-)
sudo poweroff

MrStein ::

BluPhenix :
Zanimivo, v elektroniki je 99,5% datasheetov ČB. Nihče nima problemov s tem in se jih čisto lepo razume.

Ja, ker to berejo inženirji, ki imajo IQ vsaj 90, politiki pa ...

>:D
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

CaqKa ::

lol. izjava pa taka... :)


samo mislim da tale 'bodylanguage' z barvami enako impresionira inžinerja ali pa politika, ali pa manekeknko... v kolikor je prav uporabljen..

no sej je mathaii to povedal dva posta višje :)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tiskanje ...

Oddelek: Programska oprema
61221 (1171) bosmla
»

Epsonov uspeh v boju proti kompatibilnim kartušam (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
638524 (7090) Dead_Eye
»

Epson preganja proizvajalce kompatibilnih kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
787444 (6231) CaqKa
»

Epson in nadzor nad črnilom kartuše

Oddelek: Strojna oprema
121788 (1727) bobby

Več podobnih tem