» »

pozabljena ročna

pozabljena ročna

polozweii ::

Pozabil sem potegnit ročno. Čez nekaj sekund je pod kotom 45 stopinj počlo v desno stran blatnika Megana, ki je bil od mojega oddaljen 2-3 metre.
Na mojem je odstopilo 1 cm2 barve na Meganu pa je napoknjena odevna lučka in par prask zraven.
Dal sem polico.

Avto ima zadaj senzorje in sem mahal z roko okoli senzorja da je preverila če delujejo. Rekla je da ne delujejo ampak jaz nisem mogel videt in slišat kaj se je res dogajalo v kabini.
Zanima če se senzorje res da preverit z mahanjem roke par cm od senzorja.
Zanima me še koliko popusta izgubiš od podaljšanju letnega zavarovanja če povzročiš škodo. Do sedaj je bil pri zavarovanju maksimalni popust. Mogoče bi bilo bolje če ji dam v roko tistih par 10€ in še kakšnega zraven.

rejven ::

Škodo lahko vedno od kupiš od zavarovalnice, če se ti splača. Tako, da je najboljs za vsako najmanjšo praški dat "kuponček". Potem pa vidiš kolk je škode in si z računaš kaj se ti splača. Če si v Maks razredu zgubiš 3razrede če se ne motim in si se vedno v Maks popustu (50%)->prvo do četrti razred je popust 50% pol 5% n a razred pada.

A110 ::

Da senzorji delujejo že od roke. Včasih pozimi je že umazanija oz sneg na senzorju bil dovolj da je piskalo ves čas ko si imel v R.

Zimonem ::

U ler je imel!

GupeM ::

rejven je izjavil:

Škodo lahko vedno od kupiš od zavarovalnice, če se ti splača. Tako, da je najboljs za vsako najmanjšo praški dat "kuponček". Potem pa vidiš kolk je škode in si z računaš kaj se ti splača. Če si v Maks razredu zgubiš 3razrede če se ne motim in si se vedno v Maks popustu (50%)->prvo do četrti razred je popust 50% pol 5% n a razred pada.

Ni več tako. Sedaj so premijski razredi 1, 2 in 3 s 55 % bonusom, 4. razred pa je 50 % bonus. Tako da če si v prvem razredu in povzročiš nesrečo, naslednje leto plačaš 5 % več, nato spet padeš nazaj na staro vrednost.

Je pa pri vsem tem še druga zanka: Če povzročiš škodo, veliko zavarovalnic ne upošteva dodatnih komercialnih popustov (5 let brez nesreč, 10 let brez nesreč, drugi popusti za varnega voznika in podobno). Tako da se včasih res bolj splača odkupit škodo. Še posebej, če si v višjih premiskih razredih, recimo na 14 ali višje, kjer pa so malusi 10 - 30 %.

Poleg tega višje zavarovanje ni višje samo naslednje leto, ampak se ti zna zavleči za par let. Ko vse skupaj sešteješ, je za kakšne malenkosi škodo res bolje odkupiti.

Utk ::

Mogoče bi bilo bolje če ji dam v roko tistih par 10EUR in še kakšnega zraven.

Haha, glej ga optimista.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

feryz ::

A nimate odkupa prve škode že na polici? Jaz jo imam na vseh policah.

;-) ::

feryz je izjavil:

A nimate odkupa prve škode že na polici? Jaz jo imam na vseh policah.

Tako obdržiš samo bonus, komercialni popust pa ravno tako pušneš, bolje je kot nič, ceno zavarovanja pa obdržiš enako samo če ti že prej ni zastopnik dal polnega komercialnega/prostega popusta, če ga je (dobra cena) pa bo 100% vseeno drugo leto zavarovanje dražje.

E? Kaj blebečeš? Vse obdržiš. Tudi škode so obe navedene. Dvakrat moraš doplačati.
Sicer meni prvič ne trgajo nič, nikjer. Vse je odvisno od tega, koliko jim daš. Ko plačuješ nekih 20+ zavarovanj, se lahko tudi kaj pogovoriš.

Polna cifra za zafiro bi bila nekih 6300 evrov. Potem imaš celo rešto popustov in prideš na 1950 evrov z davkom. Kar je nekako znosno.

val46 ::

Polna cena za zafiro 6300€ in s vsemi popusti 1950€??? Ma kaj je zlata? :)) Ne vem jaz koliko zavarovanj imaš res in koliko se si lahko karkoli dogovoril s tvojo zavarovalnico, ampak ob takih cifrah za eno opel zafiro, bi rekel da te lupijo na polno.

kixs ::

Moral bi napisati "zafiro"... ker seveda ni Opel.

Kaj naj potem js recem, ker dam za "ficota" 73€ :lol:

Ja, ja, koliko daš pa oldtajmerskemu krožku?

kixs ::

Nic. Je sele "dobrih" petnajst let star Opel...

LeQuack ::

A se sploh še splača kasko ker so tako podražila zavaovanja? Tudi če imaš nov avto je preveč.
Quack !

Probaj ga sesuti, pa boš potem povedal, če se splača.

Drugače pa ja, ne splača se, absolutno ne. Vozim 32 let, ves ta čas krepko prehitro, pa nisem še niti opraskal avta. Niti svojega, kaj šele drugega.
Torej sem stran zabrisal že ogromno denarja.
Včasih menjam prvo šajbo za kompenzacijo in to je to.

polozweii ::

Avto (ni kasko) je od očeta in je zavarovan pri Generali.
1.7 DTI, 55kW
Plačilo letnega zavarovanja je bilo 166 €.

Na papirju piše:
Premija: 226,5

Premijski razred: 1
Popusti/doplačila: /

Pogoji, doplačila in popusti za avtomobilsko odgovornost:
Popust brez škod (-5%)
Doplačilo za odkup prve škode AO (brez doplačila)
Po klavzulah: AO-ZAMRZNJEN

Doplačila in popusti na polico:
Paketni popust (-3%)
Izredni popust (-25%)
Popust za enkratno plačilo (-2%)

Koliko bi plačal ob naslednjem zavarovanju če bi škodo krila zavarovalnica?
Zanima me ker mi bo jutri sporočena cena popravila ki jo je postavil mehanik. Mogoče bom dal za popravilo raje njemu kot pa da gre zadeva preko zavarovalnice in s tem ate izgubi popust pri naslednjem zavarovanju.
Bo pa zaradi starosti lastnika, avto zavarovan samo še eno, največ dve leti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Na cesti
967240181 (2870) LeQuack
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26675855 (43446) ;-)
»

Nesrečna in kritje popravila škode

464412 (3393) DePalmo
»

Prometna : naredil škode za 80€, sedaj moram plačat 300€ več zavarovanja (strani: 1 2 )

8019524 (16339) dj_uro
»

Nesreča - kuponček

409753 (8625) GrimReaper

Več podobnih tem