» »

Sony bravia tv problem s senzorjem

Sony bravia tv problem s senzorjem

stifler ::

Živijo,

imam en na nek način smešen problem s tv-jem. Je praktično nov (star 3 mesece) in iz vsega lepega je začel sam od sebe nabijat glasnost do konca. Takoj ko z daljincem zmanjšaš, ga nabije nazaj do konca in to počne ves čas, ker lučka za sprejem ves čas utripa. Ne deluje nič, ne posredovanje z daljincem, ne factory reset, ne power reset, niti ponoven firmware install.
Zdaj pa največji hec - ko postavim nekaj pred senzor pri tv-ju, se utripanje konča in tudi glasnost se ne navija več. Vse deluje kot mora. Daljinec dela normalno in tv tudi. Kaj takega še nisem videl.
Ima kdo kako idejo, kaj bi lahko bilo in kako rešiti?

Hvala vnaprej.
Model: kd-49xg7096

Ondre ::

Ostrani baterijo iz daljinca pa boš videl. Pri mojem Pilipsu je bil daljinec kriv. Dobil novega in nimam več problema.

Reaper ::

Vzami daljinec, vključi kamero na telefonu, usmeri daljinec v kamero in preveri če ti daljinec pošilja signal ali ne (če ledica utripa). Če pokrivanje IR sprejemnika na TV pomaga in originalen daljinec ni kriv potem imaš nek drug vir signala v sobi, ki ti nabija glasnost. Upoštevaj,da se IR signal odbija od sten.

stifler ::

Hvala, sem našel težavo. Daljinec za telemach box (dvojni - bluetooth in ir), ki se ga da sprogramirat tudi za tv, je očitno delal težave. Sem vzel baterije ven in se je nehalo.

Reaper ::

Odlično, sem predvideval, da bo nekaj takega, ker druge razlage ni :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Chromecast 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
32967397 (9282) Ulixes
»

Philips LCD TV problem

Oddelek: Zvok in slika
66885 (4957) mat xxl
»

Odkleni avtomobil preko mobilnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5118604 (16168) Boobiz
»

Upravljanje PC-ja preko daljinca

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
325965 (4538) kulSMS
»

TV Tuner (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
554432 (3480) tec

Več podobnih tem