» »

Ideje za posodobitev TV/media sistema

Ideje za posodobitev TV/media sistema

marsovcek ::

Že doooolgo uporabljam 10+ let star plazma TV. Dodatno je priključen blu-ray predvajalnik in kitajski androidni media player (star beelink), na katerem se poganja predvsem tunein, youtube in kodi za filme ter glasbo na NAS. In sedaj je ta media player crknil.

Glede nadaljevanja razmišljam o naslednjih možnostih:
- zamenjati samo media player
- zamenjati samo TV
- zamenjati oboje

Na tem področju sploh nisem v koraku s časom. Trenutni setup je dobro deloval, zato mi je najlažje samo zamenjati player. A prav tako predvidevam, da se bo tudi TV nekoč pokvaril, zato razmišljam nekoliko širše. Kaj bi svetovali? Vem, da YT in tunein na smart TV nista problematična, kaj pa kodi (ali kaka alternativa)? Filmi so večinoma kodirani v H.265, nekaj jih ima podnapise, posamezni tudi več podnapisov.

OK.d ::

Nvidia Shield je pravilni odgovor, malo poglej kaj se vse da z njim.
LPOK.d

mrData ::

Če boš menjal samo media player je Nvidia Shield res top, ampak je precej drag v primerjavi z ostalimi Android dongli / streamerji, kot so recimo novi Google TV (Chromecast 4), Xiaomi MI BOX, Fire TV.
Za uporabo aplikacij kot so VLC, KODI, Plex, Netflix, YT ipd. ne boš opazil večje razlike.
Shield se splača nabaviti v primerih, če:
- igraš igre ali streamaš igre iz PC na Shielda
- če imaš na njem recimo PLEX sever
- potrebuješ HD audio kodeke pri gledanju filmov (Dolby TRUEHD, DTS MA...)

Če boš menjal TV, potem je skoraj vsak sodoben smart tv "dober" za opisan namen, poleg tega ne rabiš več dodatne naprave in dodatnega daljinca itd. Preveri še, ali potrebuješ DTS kodek, ker tega pri Samsungu in LG-ju ne boš dobil, podpirata pa ga SONY in Philips (vsaj za ta dva vem da ga). Pri SONY/Philips je OS Android TV (Google TV) in s tem imaš tudi podprt KODI, VLC pa še mnogo kaj več.

Hja, shield mi je res nekam drag. Iger se tukaj ne igra in se jih tudi ne bo, glavni namen player-ja je stream z NAS in tistih par aplikacij.

Glede TV: so hardversko dovolj močne, da zmorejo prežvečiti H.265?

mrData ::

marsovcek je izjavil:

Ja, to nebi smel biti problem. Bolj vidim težavo v tem, da imajo tudi novi TV-ji samo 100 mb/s mrežo,
tako da moraš za tako zahtevne formate TV povezati preko 5G WIFI.

WhiteAngel ::

mrData je izjavil:

marsovcek je izjavil:

Ja, to nebi smel biti problem. Bolj vidim težavo v tem, da imajo tudi novi TV-ji samo 100 mb/s mrežo,
tako da moraš za tako zahtevne formate TV povezati preko 5G WIFI.

Heh, 5g wifi (karkoli to že pomeni), je še vedno samo wifi. Se pravi skupni kanal za vse odjemalce in gužva v frekvenčnem spektru s sosedi. Od kdaj je pa 100 Mb/s premalo za 4k, 8k?

Nebomgabiksa ::

Jaz sem imel podoben problem... nabavil sem android QLED TV da bo mir za kakšno destletje+ (in to ne od Samsunga) in en osnoven NUC (Celeron) na katerega sem dal PLEX. Kasneje sem NUC zamenjal za močnejšega (i5, 5TB HDD, 256SSD) in gor naložil PLEX, Dropbox, Deluge in ga postavil v klet. Na TV-ju imam samo PLEX odjemalec (pa Netflix in Smart T2)

Bolj kot razmišljam, bolj se nagibam k menjavi TV. Nenazadnje ima plazma več kot 10 let delovanja in premore zgolj 720p.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predvajanje UHD filmov iz USb na Samsung 7Uhd 4K televizorju (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
535661 (4254) m0LN4r

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

Oddelek: Zvok in slika
73561150791 (410798) Mavrik
»

TV šteka pri gledanju 4K vsebin

Oddelek: Pomoč in nasveti
286802 (6276) David83
»

Kaj kupiti za Media Player? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14234341 (23706) sasoe
»

Media player 4K- HDMI (BOX)

Oddelek: Kaj kupiti
236355 (5332) Erzo

Več podobnih tem