Forum » Loža » Izkoriščanje čakanja na delo
Izkoriščanje čakanja na delo
A110 ::
Včeraj sem od znanca slišal, da so delavci (tudi on) uradno na čakanju, torej dobivajo od države 80% ampak morajo še vedno hoditi na delo za polni delovni čas tako kot prej le da dobijo plačano manj. So poskušali z stavko in grozili z inšpektoratom pa je deloajalec jih par odpustil ostalim pa zagrozil da bodo naslednji na vrsti, če se to ponovi. Sam sem mu predlagal da naj anonimno prijavijo zadevo na inšpektorat in bodo že oni uredili vnaprej da itak te kar tako ne more odpustiti. A je delavcev še vedno strah in se bojijo in nočejo narediti nič. Sam vem, da se nebi pustil ampak če jih dovolj ne moti da bi se pobrigali za svoje pravice ne morem nič. Vrjamem da to ni edini tak primer in me predvsem zanima če še kdo pozna kak podomen primer trenutno v Sloveniji?
- premaknil iz Problemi človeštva: bluefish ()
bluefish ::
Priporočam branje: https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/... in https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
gost987 ::
Upam, da bodo vsa čakanja šla pod drobnogled in da se bo vse delodajalce, ki so izkorišcali čakanje ustrezno kaznovalo.
[url=http://www.zasebnidetektiv.si/]
enemon ::
Super, takole bi imel vsak firmo, da delavce kar država plačuje. Pa dobro no, kam smo to prišli?
Pa nov trend je, da se nadur več ne plačuje, ampak se jih pobriše in da thank you card. Naj napišejo v oglas za delo, da se nadure plačajo s thank you cardom, ki firmo stane 0,40 EUR, pa da vidimo, koliko kandidatov bodo dobili. Da jih ni sram, na razgovoru sadijo rožice in mislim, da je samoumevno, da vsak iskalec zaposlitve pričakuje, da se bo delodajalec držal zakonov, ne pa da bo takole mučkal. Sram naj jih bo!
Pa nov trend je, da se nadur več ne plačuje, ampak se jih pobriše in da thank you card. Naj napišejo v oglas za delo, da se nadure plačajo s thank you cardom, ki firmo stane 0,40 EUR, pa da vidimo, koliko kandidatov bodo dobili. Da jih ni sram, na razgovoru sadijo rožice in mislim, da je samoumevno, da vsak iskalec zaposlitve pričakuje, da se bo delodajalec držal zakonov, ne pa da bo takole mučkal. Sram naj jih bo!
UNIVERZUM ::
Eh ja, ni edini.
Primer: Mali kafič z dvema natakaricama in lastnikom (vsaka eno izmeno). Uradno sta delali vsaka samo 7 dni, ker je bilo premalo dela, a v službi cel mesec. Potem pa malica in potni stroški samo za uradno prisotne dni, kot tudi plačilo, preostanek plačila pa krepko manjši, ker sta bili uradno na čakanju.
Primer: Mali kafič z dvema natakaricama in lastnikom (vsaka eno izmeno). Uradno sta delali vsaka samo 7 dni, ker je bilo premalo dela, a v službi cel mesec. Potem pa malica in potni stroški samo za uradno prisotne dni, kot tudi plačilo, preostanek plačila pa krepko manjši, ker sta bili uradno na čakanju.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
Slopek ::
Inšpektorat za delo, je po mojih izkušnjah, podn od podna. Namenjeni sami sebi. Na koncu si itak sam. Najboljše je že v štartu do odvetnika stopit.
Glede konkretnega primera je pa tako, da te zadeve lavfajo, če se večina pusti izkoriščati. Na žalost je večina takih in spremeni se ne nič, firma pa nemoteno, še naprej počne te svinjarije.
V gostinstvu, je tako početje stalna praksa delodajalcev. Vsi to vejo, pa nikomur ni v interesu, da se to uredi.
Spet na žalost, še najmanj zaposlenim, ki samo čakajo, da jih reši nekdo drug.
Glede konkretnega primera je pa tako, da te zadeve lavfajo, če se večina pusti izkoriščati. Na žalost je večina takih in spremeni se ne nič, firma pa nemoteno, še naprej počne te svinjarije.
V gostinstvu, je tako početje stalna praksa delodajalcev. Vsi to vejo, pa nikomur ni v interesu, da se to uredi.
Spet na žalost, še najmanj zaposlenim, ki samo čakajo, da jih reši nekdo drug.
Inventorista ::
Ko živiš iz dneva v dan in imaš otroke, nimaš izbire!
Namesto, da bi ljudi, ki imajo otroke bili s strani kapitalizma nagrajeni, saj so zanamci nujno potrebni temu sistemu, se jih nažalost še bolj izkorišča.
V Slolveniji pa je za delodajalca še toliko bolj pomemben kratkoročen dobiček, kot pa dolgoročna vizija!
Namesto, da bi ljudi, ki imajo otroke bili s strani kapitalizma nagrajeni, saj so zanamci nujno potrebni temu sistemu, se jih nažalost še bolj izkorišča.
V Slolveniji pa je za delodajalca še toliko bolj pomemben kratkoročen dobiček, kot pa dolgoročna vizija!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Inventorista ()
Slopek ::
Vedno je izbira.
Ravno zaradi otrok.....
Bi bilo vsaj večini teh, lahko že jasno, da bodo izkoriščani tudi njihovi otroci.
Ampak ja, je treba delat za male pare in si pustit srat na glavo. Kako lahko tak sploh pomisli, da bo otroku bolje?
Ravno zaradi otrok.....
Bi bilo vsaj večini teh, lahko že jasno, da bodo izkoriščani tudi njihovi otroci.
Ampak ja, je treba delat za male pare in si pustit srat na glavo. Kako lahko tak sploh pomisli, da bo otroku bolje?
spam321 ::
Včeraj sem od znanca slišal, da so delavci (tudi on) uradno na čakanju, torej dobivajo od države 80% ampak morajo še vedno hoditi na delo za polni delovni čas tako kot prej le da dobijo plačano manj. So poskušali z stavko in grozili z inšpektoratom pa je deloajalec jih par odpustil ostalim pa zagrozil da bodo naslednji na vrsti, če se to ponovi. Sam sem mu predlagal da naj anonimno prijavijo zadevo na inšpektorat in bodo že oni uredili vnaprej da itak te kar tako ne more odpustiti. A je delavcev še vedno strah in se bojijo in nočejo narediti nič. Sam vem, da se nebi pustil ampak če jih dovolj ne moti da bi se pobrigali za svoje pravice ne morem nič. Vrjamem da to ni edini tak primer in me predvsem zanima če še kdo pozna kak podomen primer trenutno v Sloveniji?
Slovenski podjetniki so psihiči, tako da kaj druga ni za pričakovati. Pač predlagaj mu, da ga naj poskusi zajebati kolikor le lahko, da bo psihič fajn plačal, sicer se ga pa tako nič ne ob prijelo. Psihič ostane psihiči in bo poskušal goljufati naprej.
feryz ::
Daj probaj biti podjetnik v Sloveniji, potem pa posplošuj. Saj nas je okrog 100 000 privatnikov, ni hudič, da tudi tebi ne bo uspelo. Postati psihič.
To je poslovna goljufija. Naj podajo prijavo in se poslovijo od firme in delovnega mesta, ali pa naj bodo tiho in sodelujejo v prevari. Forumi rešijo točno nič. So bolj rekla kazala.
Sem slišal od znanca, ki je slišal od znanca, naj bi, baje, za devetimi gorami...
To je poslovna goljufija. Naj podajo prijavo in se poslovijo od firme in delovnega mesta, ali pa naj bodo tiho in sodelujejo v prevari. Forumi rešijo točno nič. So bolj rekla kazala.
Sem slišal od znanca, ki je slišal od znanca, naj bi, baje, za devetimi gorami...
A110 ::
feryz imam občutek, da se počutiš napadenega. rekel sem, da mi je vseeno, ker če se ne bo pobrigal sam zase se za njega nebo nihče. Mu pa vrjamem in ne vidim razloga, da bi se mi lagal. Niti ne iščem pomoči zanj tu na forumu. zanimalo me je samo če pozna še kdo drug podobne goljufije ki se trenutno dogajajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()
gost987 ::
Delodajalci, ki niso zmožni poštenega plačila naj preprosto zaprejo obrt. Bolje, da zaprete kot, da dihate na škrge.
[url=http://www.zasebnidetektiv.si/]
spam321 ::
Daj probaj biti podjetnik v Sloveniji, potem pa posplošuj. Saj nas je okrog 100 000 privatnikov, ni hudič, da tudi tebi ne bo uspelo. Postati psihič.
Nisem psihič, tako da ne bo šlo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj bi storili, če bi namesto plačila nadur dobili thank you kartico? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 14283 (9413) | Furbo |
» | Ni plače (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16418 (11146) | Daliborg |
» | Izredni dopustOddelek: Loža | 4477 (3272) | St235 |
» | Kako nekoga odpustiti brez slabe vesti? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19096 (15448) | joze67 |