» »

Windows 10 prekinja downloade preko WIFI

Windows 10 prekinja downloade preko WIFI

Volta ::

Fantje, lepo pozdravljeni.

Pred cca tednom dni so se pojavile težave, ki jih v več kot 20 letih uporabe Wifi na Windowsih še nisem srečal. Windows 10 po nekaj sekundah oz. po nekem časovnem obdobju prekine praktično kakršenkoli download in javi "FAILED" ali "couldn't download", ne glede na browser ali program preko katerega želim downloadati file, program ali update (izjema je Steam). Če dam resume, spet downloadajo nekaj časa in se ponovi ista zgodba. Občasno, ko želim preko browserja kaj zdownloadati, se pojavi tudi napaka "C:\Users\Dani\AppData\Local\Temp\xyz.exe.part could not be saved, because the source file could not be read." in fajla sploh ne gre shraniti. Razen tega internet na videz deluje ok.

Tako na desktop mašini kot laptopu se mi je težava pojavila praktično čez noč, čeprav imata računalnika različna builda Windows 10 Pro. Na obeh sicer za povezavo uporabljam identičen USB Wifi adapter z Ralink RT2870 chipsetom. Razlog uporabe: Stabilnost in kvaliteta signala. Domači router je Innbox V60U-AC, optika, operater Telekom. Download preko onboard Wifi kartic na obeh hišnih laptopih deluje BP. Download v SAFE-MODE with networking deluje BP tudi preko USB adapterjev, ne glede na to katere Wifi driverje uporabim in ne glede na računalnik! Skratka sumim na softwerski problem ali na neko čudno težavo pri Telekomu, ki nas je ravno v tistem obdobju zaradi rednih izpadov interneta prestavil na nov server. Izpadov ni več, je pa sedaj tole.

Do sedaj sem poskusil z vsemi možnimi driverji (od Windows default, Mediatek-ovih, standardnih, ki sem jih vedno do sedaj uporabljal), a brez uspeha. v Safe-Mode sem pregledal katere driverje uporablja Windows in v bistvu uporablja iste, kot jih tudi jaz trenutno v normalnih oknih. Je morda težava v kakem servicu, itd, ki ga Safe-Mode ne naloži? S prijateljem, ki je strokovnjak na tem področju in ki mi je priskočil na pomoč, sma ugotovila, da Wireshark kaže vsake toliko ogromno paketov bodisi "out of order" bodisi "dupplicate ACK". Nekje se torej izgubljajo in nato duplicirajo paketi, kar mi totalno zabaše linijo in potem prekine download. Ko bi moralo zdownloadati cca 60MB, je v najinem testu v resnici zdownloadalo samo 7MB, v task managerju pa je še dolgo zatem, ko sem download ustavil, kazalo, da je linija polno obremenjena. Prijatelj sumi, da je verjetno nekaj narobe bodisi na centrali ali pa je težava z driverji. Več časa žal ni imel.

Skratka, problem sem po najboljših močeh poskusil predstaviti čimbolj enostavno in upam, da mi bo znal kdo od vas pomagati.
  • spremenil: Volta ()

DamijanD ::

Če se je težava hkrati pojavila na različnih mašinah, je napaka lahko samo v routerju, ki je v tem primeru edina skupna točka. A preko kabla deluje?

Volta ::

Skupni točki sta dve. Router in oba USB Wifi adapterja, na katerih se pojavi težava. Internet sicer dela BP tako preko kabla, integriranih Wlan adapterjev v Laptopih in v Safe-Mode načinu.

ToniT ::

Kaj pa če se je pojavil kak dodaten signal v okolici in USB adapterje, ki imajo slabše antene prekinja, ostalih pa ne.

Volta ::

Moč signala je 100%, ker sem napravice poskusil uporabiti tudi v neposredni bližini. Download/upload sta testirana preko SpeedTest by Ookla in praktično maksimalna, ping 2ms. Tako da definitivno ni težava v tem.

Če stvar v Safe-Mode with networking s tema napravicama dela perfektno, v standardnem načinu pa ne, pomeni, da je težava bodisi v driverjih, bodisi v kakem servicu. Druge opcije skoraj ne vidim. Je pa Windows naložen čisto na frišno in tudi brez kakršnihkoli naloženih driverjev je problem enak.

evian ::

Enako težavo imam na Lenovo L440 prenosniku, nekako po novem letu je vsako noč prekinilo WIFI povezavo z omrežjem.
Za vzpostavitev povezave je bil potreben restart prenosnika, v win nastavitvah omrežja se ni dalo ničesar narediti.
Težavo je malo omililo, da sem konkretno zmanjšal število konekcij v torrent klientu.

Volta ::

Meni ne prekine povezave z WIFI omrežjem. Signal je konstantno dober, povezava do ruterja je dobra in brskanje po internetu dela normalno. Downloade pa mi še naprej prekinja. Trenutno imam sicer naložene ene starejše driverje in začuda dela sedaj ok. Upam, da tako zdrži. Definitivno je (bila) neka težava z driverji/servici.

solatko ::

Volta - 2v1 naprave vseh operaterjev imajo probleme, če je na WI-FI priklopljeno več naprav. Rešitev je navadni modem in router ali pa, na modemu izklopit WI-FI in to furat preko routerja.
Tako pojasnilo sem dobil od tehnika Telemacha. Nima operacijski sistem in gonilniki, nobene zveze z izgubljanjem paketkov, enostavno te dvoživke niso sposobne predelovati obeh signalov v realnem času, ker so narejene iz slabih materialov.
Delo krepa človeka

Volta ::

Mi smo že dolga leta na Telekomu in imamo konstantno te Iskratel Innbox routerje, ki proti ostalim po mojih izkušnjah delajo fenomenalno. Sklepam (in tudi kolega sklepa tako), da je morebitna težava na njihovi centrali, ker so se te težave pojavile sočasno s tem, ko so nas zaradi izmetov interneta prestavili na nov server. Zaenkrat z enimi zelo starimi driverji dela vse že nekaj dni BP. Tako, kot je delalo prej. In rek je, da dokler dela, pusti pri miru, tako da se ne bom spuščal dalje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Volta ()

crniangeo ::

Morda si dobil nek popravek, kjer je bilo rečeno, da zaradi nekega buga v nekem chipsetu, prihaja do vdorov v pc,. Ne vem več kje sem to novico zasledil.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

sbawe64 ::

2020 is new 1984
Corona World order

WizzardOfOZ ::

evian je izjavil:

Enako težavo imam na Lenovo L440 prenosniku, nekako po novem letu je vsako noč prekinilo WIFI povezavo z omrežjem.
Za vzpostavitev povezave je bil potreben restart prenosnika, v win nastavitvah omrežja se ni dalo ničesar narediti.
Težavo je malo omililo, da sem konkretno zmanjšal število konekcij v torrent klientu.


Še bolj jo omili izklop Bluetootha v biosu. Ti prenosniki imajo intelovo mrežno skupaj z BT in ta bt dela probleme.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Invictus ::

Vau, nisem vedel, da je zdaj prepovedano kritizirati Telemach...

A se je darklord zaposlil tam?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

darkolord ::

Poglej naslov teme ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Random restart računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7512522 (10567) Pero_SLO
»

Problem z wirelessom/brezžično anteno (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
588796 (7888) Jst
»

Prenosnik povezan s spletom prek Wifi, strani se ne naložijo

Oddelek: Omrežja in internet
366223 (5615) TAA66
»

Zatikanje zvoka in slike

Oddelek: Zvok in slika
101382 (1273) boss-tech
»

Blue screen

Oddelek: Pomoč in nasveti
202150 (1880) Bee82

Več podobnih tem