Forum » Pomoč in nasveti » Pri zagonu ni slike na monitorju in slišijo se piski
Pri zagonu ni slike na monitorju in slišijo se piski
boris22 ::
Pozdravljeni.
Po novem pri zagonu računalnika ni slike na zaslonu. Slišijo se piski. Če sem prav preštel jih je 11. Menjal sem grafično vendar ni kriva grafična. Računalnik se zažene. Ventilator procesorja in grafične se vrtita. Kaj bi lahko bilo?
Prilagam video zagona.
Lp Boris.
Po novem pri zagonu računalnika ni slike na zaslonu. Slišijo se piski. Če sem prav preštel jih je 11. Menjal sem grafično vendar ni kriva grafična. Računalnik se zažene. Ventilator procesorja in grafične se vrtita. Kaj bi lahko bilo?
Prilagam video zagona.
Lp Boris.
Han ::
To izgleda 10 let stara kišta, verjetno je v defektu plata ali napajalnik. Resetiraj BIOS in odklopi vso periferijo...
Res je 10+ stara kišta. Ampak služi namenu. Pa lahko imam 8 diskov noter. Sem odkopil vse kartice. Napajalnik je nov 850w.
https://www.silverstonetek.com/product....
Sem odklopil vse diske in grafično postavil v drugi slot in tudi ni slike. Morem pogledat v navodila kako se resetira bios. Upam, da ni šla matična.
https://www.silverstonetek.com/product....
Sem odklopil vse diske in grafično postavil v drugi slot in tudi ni slike. Morem pogledat v navodila kako se resetira bios. Upam, da ni šla matična.
Evo naredil sem reset po navodilih. Izklopil napajalni kabel, vzel ven baterijo, premaknil jumper za 15 sekund in namestil nazaj, dal noter baterijo in zagnal pc. Pc se zažene vendar ni slike. Kaj to pomeni, da je šla matična?
Zelo verjetno. Še vedno piska? Testiraj še z drugim napajalnikom in eno palčko spomina, v različnih slotih.
Še dobro da imam en napajalnik za testiranje v rezervi :) Bom jutri. Mimogrede kdaj pride 11900k v Slo trgovine?
Spomladi.
Predno upokojiš plato, zadegaj notri še drug procesor.
Predno upokojiš plato, zadegaj notri še drug procesor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Evo potestiral. Žal drugega procesorja nimam. Ko sem zamenjal napajalnik ni bilo več piskov. Vendar tudi slike ni bilo. Resetiral sem bios, ni pomagalo, grafično dal v drugi pci express slot tudi ne, en ram je bil notri,nato vsi 4. Tako da sem se odločil, da zberem denar in grem ali na 10900k ali 5900x ali 5950x. Do spomladi je predolga, da čakam na 11900k. Pač zamenjam rame, procesor in ploščo, kasneje dokupim še 2 m2 diska pa bo mir za nekaj časa. Do takrat pa bom en mesec životaru na prenosniku. Hvala vsem za pomoč.
Lp Boris.
Lp Boris.
Opkow ::
Probaj še to:
Vse razstavi, daj plato na mizo in naj bo notri samo palčka rama in grafična.
Skratka, komponente imej na minimumu. Malo prestavljaj en ram, ali drugi po različnih slotih. Isto grafično. Probaj z enim in drugim napajalnikom. Spihaj slote, če ni kak prah, oz. preveri da ni kak slab kontakt.
Vse razstavi, daj plato na mizo in naj bo notri samo palčka rama in grafična.
Skratka, komponente imej na minimumu. Malo prestavljaj en ram, ali drugi po različnih slotih. Isto grafično. Probaj z enim in drugim napajalnikom. Spihaj slote, če ni kak prah, oz. preveri da ni kak slab kontakt.
Piskanje na posnetku se sliši kot defekt na enem od trdih diskov... Monitor zagotovo deluje? Video kabel je ok?
Nova mašina brez vsaj sistemskega SSD nima smisla.
Nova mašina brez vsaj sistemskega SSD nima smisla.
Killer hvala za pomoč. Bom poskusil tudi tvoje nasvete. Na youtubu sem našel nekoga, ki popravlja ploščo na tak način kot ste mi opisali. Ploščo ima na mizi, priklopljena na napajalnik. Minimalne komponente: procesor, hladilnik in palčka rama. Zanima me, kako naredi trik ko vzge pc. čas 12:28 na posnetku. Katere vrednosti pove motherboard analyzer? To mislim na tisti inštrument, ko ga da v pcie x1 slot? Multimeter sem videl, da uporablja od Fluke model 15b+.
Link do posnetka:
Link do posnetka:
filip007 ::
Takih makaronov še nisem videl?
Prvi pisk je normalen od plošče, potem je pa nekaj drugega naprej...?
Prvi pisk je normalen od plošče, potem je pa nekaj drugega naprej...?
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
sbawe64 ::
Katera plata, cpu ?
Da vidimo kaj pravi bios piskanje.
https://www.lifewire.com/amibios-beep-c...
10 Short Beeps
Ten short beeps means that there has been a CMOS shutdown register read/write error. This beep code is usually caused by a hardware failure with the AMI BIOS chip.
A motherboard replacement will usually solve this problem, although it could be caused by a damaged expansion card in rare situations.
Before you go replacing things, start by clearing CMOS and reseating all the expansion cards.
11 Short Beeps
Eleven short beeps means that the cache memory test has failed.
Some piece of essential failing hardware is usually to blame for this AMI BIOS beep code. Often times it's the motherboard.
Da vidimo kaj pravi bios piskanje.
https://www.lifewire.com/amibios-beep-c...
10 Short Beeps
Ten short beeps means that there has been a CMOS shutdown register read/write error. This beep code is usually caused by a hardware failure with the AMI BIOS chip.
A motherboard replacement will usually solve this problem, although it could be caused by a damaged expansion card in rare situations.
Before you go replacing things, start by clearing CMOS and reseating all the expansion cards.
11 Short Beeps
Eleven short beeps means that the cache memory test has failed.
Some piece of essential failing hardware is usually to blame for this AMI BIOS beep code. Often times it's the motherboard.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Imam 2 SSD diska pa 6 navadnih 3.5. Če je disk kriv za piskanje je najmanjši problem ugotovit, kateri tako dela. Vklapljam enega po enega, pa eden bi moral piskat. Kar se tiče kabla če dela bi mogel testirat na drugem pcju. Je pa kabel skoraj 100 % ok, ker tudi z novim 8k display port kablom ne dela. Monitor dvomim, ker piše da ni signala. Močno upam da ne, ker tej Eizo za fotografijo niso poceni. Danes sem gledal za novo posodobitev pcja pa sem prišel do zaključka da grem na AMD konfiguracijo. 5950x procesor, matična bi mi ustrezala Asus tuf gaming x 570 plus, ohišje Fractal Design define r5, kar se tiče rama bi vzel 2 modula od 32 gb od G. skill ripjaws. So pa tri v igri in cene se ful razlikujejo med seboj - od 277 do 393 eur. Sem bral da swit spot je 3600-cl16 zato verjetno tudi najvišja cena? Bolj me zanima, če cenejši tudi pridejo v poštev, ker tu lahko malo prišparam.
3600-cl18 340 eur
3600-cl16 393 eur
3200-cl16 277 eur
Zanima me, če je smiselno dat več za ram ali je dovolj že 3200-cl16?
Za hladilnik še nisem odločen ali bi šel na vodno ali zračno. Vem da 5950x potrebuje dobro hlajenje in da gre skozi tudi z dobrim zračnim. Zaenkrat imam v mislih Noctua hf-u12a hladilnik. Tukaj sem še najbolj negotov kaj naj vzamem. Odprt sem na vaše predloge.
Glede navijanja, imam vedno navit procesor, tako da je dobro imet malo rezerve pri hlajenju.
Kasneje bom vzel še dva m.2 diska od Samsunga 980 pro 1 tb. Sabrent rocket 4 plus so baje še hitrejši. Žal sem prebral, da znajo hitro crknit zato raje vzamem od Samsunga. Evo toilo z moje strani glede updejta, zelo vesel bom vaše pomoči pri izbiri oziroma mnenju komponent.
3600-cl18 340 eur
3600-cl16 393 eur
3200-cl16 277 eur
Zanima me, če je smiselno dat več za ram ali je dovolj že 3200-cl16?
Za hladilnik še nisem odločen ali bi šel na vodno ali zračno. Vem da 5950x potrebuje dobro hlajenje in da gre skozi tudi z dobrim zračnim. Zaenkrat imam v mislih Noctua hf-u12a hladilnik. Tukaj sem še najbolj negotov kaj naj vzamem. Odprt sem na vaše predloge.
Glede navijanja, imam vedno navit procesor, tako da je dobro imet malo rezerve pri hlajenju.
Kasneje bom vzel še dva m.2 diska od Samsunga 980 pro 1 tb. Sabrent rocket 4 plus so baje še hitrejši. Žal sem prebral, da znajo hitro crknit zato raje vzamem od Samsunga. Evo toilo z moje strani glede updejta, zelo vesel bom vaše pomoči pri izbiri oziroma mnenju komponent.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ko prižgem računalnik se ne prikaže slikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1407 (1301) | FX6300B |
» | porodne težave računalaOddelek: Strojna oprema | 1900 (1443) | dustphoenix |
» | Piskanje kompa in ta se ne prizge!Oddelek: Strojna oprema | 1572 (1425) | Morph3us |
» | BEEEEP...BEEEEP...BEEEEP ????Oddelek: Pomoč in nasveti | 2378 (1973) | prestopnik |
» | QDI Kudoz 7x KT400 napačen biosOddelek: Pomoč in nasveti | 1450 (1383) | kihc |