» »

Spolni prestopnik g. Pribac?

Spolni prestopnik g. Pribac?

««
«
1 / 7
»»

endelin ::

To, kar je Požar objavljal že kar nekaj časa nazaj je čudežno našlo sedaj šele pot v MSM. Tega se ne da več ignorirati. Ljudje želijo odgovore. Je Pribac sex offender?

https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...

"Pribac odhaja, nadlegovanje ostaja ... " – transparent, ki obuja že več kot leto dni stare očitke zoper profesorja Igorja Pribca. Ta je ob domnevno spornem obnašanju do svojih študentk naletel na upor študentov. Interno anketo je rešilo 50 študentk in študentov ljubljanske Filozofske fakultete, iz nje pa izhaja kar 23 izjav, ki pričajo o verbalnem oziroma fizičnem spolnem nadlegovanju na fakulteti.


Spolno naj bi nadlegoval več študent. V okviru profesure na filofaksu naj bi mu bile štete ure.
Kakor je razumeti naj ne bi spolno nadlegoval zgolj deklet ampak tudi moške??

Je pa spet zanimivo kako so dežurne borke za pravice žensk sedaj še vedno tiho.:))
  • spremenil: endelin ()

Hypathia ::

Ne zavajaj, ker niti približno niso tiho, kdo pa misliš, da je postavil tisti transparent, plus tale tekst:

Univerzitetni predatorji, sluzavci, nadlegovalci: to besedilo naslavlja vas in v širšem kontekstu sistemsko blodnjo avtonomne Univerze, ki vaša neokusna in nevarna dejanja ne le tolerira, temveč v skrajnih primerih celo podpira in vam navsezadnje nudi prostor za izživljanje vaših izpranih fantazij.


Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani se je pred približno 2 letoma začelo naslavljati in obravnavati primer spolnega nadlegovanja študentk s strani izrednega profesorja Igorja Pribca. Študentski svet je leta 2019 na podlagi osebnih izpovedi dveh študentk na Univerzo podal anonimno prijavo o spolnem nasilju dotičnega, že dolgo znanega perverzneža, na podlagi katere mu je bil odrejen disciplinski ukrep. Sledil je dolg proces dekanovega izbiranja profesorjev, ki bi bili pripravljeni v sklopu komisije za habilitacijo Pribca glasovati proti nadlegovalcu. V začetku študijskega leta, oktobra leta 2020 so študenti in študentke ponovno oddali negativno mnenje o podaljšanju habilitacije, zaradi česar je bilo na glasovanju senata FF tudi formalno zavrnjeno podaljševanje njegove izredne profesure. Pribac danes, navkljub nepodaljšani delovni pogodbi, še vedno opravlja delo na fakulteti. Hkrati je slednje le eden izmed mnogih primerov spolnega nadlegovanja na Univerzi.


Medtem, ko študentske iniciative odpirajo diskurz o spolnem nasilju na fakultetah, pa take zgodbe še zmerom ne najdejo svojega prostora v širšem javnem diskurzu. Tematika se pojavlja zgolj v peščici skopih člankov, ki se namesto na pomembnost postopka odpuščanja profesorjev posiljevalcev in problematizacijo spolnega nadlegovanja, popolnoma rumenotiskovsko raje osredotočajo na sporne Pribcove twitte iz leta 2016. Ja, sluzavci so pač sluzavi, kako nepričakovano. Naj še poudarimo, da se je prva prijava Pribcovega spolnega nadlegovanja na Filozofski fakulteti zgodila že daljnega leta 2013, medtem pa PR-ovci zagotavljajo da "imata vodstvo in fakulteta ničelno toleranco do vseh oblik nasilja in nadlegovanja, zato se ob prijavljenih primerih tudi ustrezno odzovejo." Ja, seveda, FF, zagotovo ne bomo pojedle teh vaših birokratskih bučk.


Institucionaliziran molk glede spolnega nasilja v sklopu Univerze je nesprejemljiv in lahko se še sto in en_a dekan_ja okliče za feminista_ko, dokler se teh primerov ne bo začelo naslavljati javno in odkrito in dokler ne bodo prestopniki ustrezno kaznovani, bomo študentke na ves glas vpile: Hipokriti! Molk je glas podpore! Tukaj se tolerira spolno nasilje in vsi ste soodgovorni! Akademija in vsi njeni sodelavci - kolegi_ce, profesorji_ice, molčeči_e asistenti_ke, mladi_e raziskovalci_ke, vsi vi ste krivi, ko se prekoračijo meje odnosa učitelj-učenec, vsi vi ste soodgovorni, ko študent_ka zaradi posledic nadlegovanja stori samomor in poskrbele bomo zato, da to odgovornost občutite! Ne bomo več molčale! Zminirale vas bomo iz teh vaših udobnih foteljev, če bo treba. Odjebite z vašimi grebatorskimi rokami stran od naših teles!


Za avtonomno Univerzo brez nadvlade patriarhata. Za postavljanje pomembnosti nedotakljivosti telesa pred nedotakljivost položaja.

Proti molku in za likvidacijo spolnih nasilnežev.

Sluzavci odpribcajte!

Črne Mačke


http://komunal.org/teksti/613-univerza-...
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()

Pimoz ::

Za avtonomno Univerzo brez nadvlade patriarhata. Za postavljanje pomembnosti nedotakljivosti telesa pred nedotakljivost položaja.

Kaj za vraga ima patriarhat pri vsem skupaj?

Hypathia ::

Očitno nisi prebral sestavka.

Sicer pa, tole bo očitno prvi vsaj približno ustrezno zaključen metoo case v Sloveniji, in če ne bi šlo za levičarja, bi OP in somišljeniki tule že nabijali žalostinke o "uničenih življenjih" in due processih in ueee, ueee, no, nekateri si pa vseeno niso mogli pomagati:

Martin Nahtigal
@martinnahtigal
Človek je nedolžen dokler mu krivda ni dokazana. In anonimne VIS ankete ta dokaz niso. Tako javno obrekovanje in širjenje informacij pa je samo jemanje dobrega imena kvalitetnemu profesorju. Stvar naj se po ustreznih postopkih razreši potem naj se o tem obvešča javnost. #podpora
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()

harvey ::

Tako kot za vse velja presumpcija nedolžnosti! Ne gre za to, da si eni niso mogli pomagati. Je pa res, da si kdaj tudi žrtev t.i. prijateljskega ognja.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

IL_DIAVOLO ::

Josk pa mu ze ne bom tja nosila za tisto bogo 6-ico! :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

c3p0 ::

Pimoz je izjavil:

Za avtonomno Univerzo brez nadvlade patriarhata. Za postavljanje pomembnosti nedotakljivosti telesa pred nedotakljivost položaja.

Kaj za vraga ima patriarhat pri vsem skupaj?


Let me introduce: Hypathia

Pimoz ::

Predvsem je vedno pri teh #metoo vedno bil in bo problem pranje perila v javnosti.
Me zanima kako se bo takrat upravičilo celotno zadevo, ko sodišče ne bo ugotovilo nobene krivde. Človek bo pa v tem času ob čisto vse. Kdo ve primer, kjer se je to mogoče že zgodilo?
Najbrž enako kakor pri Američanih in smrtni kazni. E, jbg falil smo.
Sploh pa, če je moški, ima orožje vedno sabo in je avtomatično kriv.

Očitno nisi prebral sestavka.

Res nisem. Ker ne mislim brat nekega feminističnega, #metoo bruhanja, ki se je znašel na mojem ekranu. Važno, da so napisale, da je na univerzi patriarhat???, da so za likvidacijo ljudi??? in sklicujejo se na neke sluzavce??? in podpišejo se črne mačke.
Hkrati bog ne daj, da bi jim na ulici kdo rekel mačka.
Je bilo dovolj, da sem samo z enim očesom videl zadnje 4 vrstice pa imam erectile dysfunction do 2022.
Tako, da ne, res nisem in ne mislim prebrat.

PacificBlue ::

Vsi ti clani tega metoo gibanja rabijo posebno obravnavo..
Vsekakor njihov druzbeni prispevek ne rešuje dejanskih težav, ampak ustvarja socialno druzbeni konflikt.

Gejspodar ::

Študentski svet je leta 2019 na podlagi osebnih izpovedi dveh študentk na Univerzo podal anonimno prijavo o spolnem nasilju dotičnega, že dolgo znanega perverzneža, na podlagi katere mu je bil odrejen disciplinski ukrep.


Zakaj pa ni bila podana prijava ustreznim organom?
Če je bilo storjeno kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost posameznika bi ga policija nedvomno obravnavala resno.

Upam da ni šlo spet za "strah" ter "željo po anonimnosti" - tole je potrebno izkoreninih pri vseh žrtvah spolnega nasilja, ne glede na biološki spol...

Wrop ::

A ni sam enkrat rekel, da kaj pa naj moški naredi v zavetju teme in gruče, v njegovem primeru za zaprtimi vrati in nadrejenem položaju. Človek samo dela tisto kar govori in misli. Malo levičarjev je tega sposobno.

dild0idis ::

Samo nekaj glede tega, vsak človek je nedolžen dokler se mu dokaže krivda in tu Pribac ni nobene izjema.

Upam pa, da se zadevo temeljito razišče in če je kaj na tem tudi preda zadevo pristojnim ogranom, da oseba za svoja dejanja tudi kazensko odgovarja!

V vsakem primeru pa glede na to, da je Pribac tudi javna osebnost, ki se večkrat izpostavlja v medijih, pričakujem, da pridejo po koncue preiskave rezultati na plano!
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

Problem je, da se nekatere zenske pocutijo ogrozene ze, ce jih pogledas. Taksne bi rabile psihijatricno obravnavo in ne pozornosti medijev in vznemirjanja javnosti.

Meni se tudi zdi cudno, da bi spolno nadlegoval tako veliko stevilo studentk. Vecina zensk ni bas neki privlacnih. Mogoce ima zelo nizka merila:).

Ma, nej ga vrzejo na cesto, ce je to pocel in kaznujejo po trenutni zakonodaji. To je cisot normalno. Brez dvoma pa si zasluzi posteno obravnavo in preverjanje resnicnosti obtozb, kot vsaka druga obtozena oseba. Nihce ne rabi anarhije, kjer se bo mnozica odlocala na podlagi govoric.

Zanimivo je tudi, da stevilo zensk narasca z visino mozne nagrade. Se zacne govoriti o miljonskih odskodninah in naenkrat se javijo zenske, ki so domenvno bile v stiku pred 30 leti.

Bottom line, zenske ste si same krive, da se vas vcasih tezko jemlje resno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tikitoki ()

dild0idis ::

tikitoki je izjavil:


Zanimivo je tudi, da stevilo zensk narasca z visino mozne nagrade. Se zacne govoriti o miljonskih odskodninah in naenkrat se javijo zenske, ki so domenvno bile v stiku pred 30 leti.


BTW, meni se osebno ne zdi prav niti do žrtve, niti do krivca, da se razčiščuje dogodke po 30 ali več letih.

Razumem in strinjam se, da nekdo, ki je bil žrtev kot otrok, počaka do 18 leta, ko dopolne polnoletnost, zbere pogum, se odseli in potem prijavi krivca, pa še v tem primeru bi raje, da se to zgodi občutno prej, da se samo dejanje zatre hitreje, a v tem primeru lahko to razumem.

Če pa neka študentka, ki je običajno polnoletna oseba, tega ne prijavi, najkasneje po koncu študija, ko sam krivec nima več nobene moči in to taji še 10-30 let in se potem spomne, se mi pa ne zdi prav!
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

tikitoki ::

Kar se ticne zlonamernih prijav. Si zelim, da bi bile osebe, ki to naredijo, kaznovane, kot bi bila kaznovana po krivem obtozena oseba.
Na sreco je bilo v zadnjih casih nekaj zelo odmevnih primerov, ko so zenske zlorabljale svoj spol in podale zlonamerno prijavo. In je bilo lepo videti, da so letele iz sluzbe in celo koncale v zaporu.

Machete ::

Vazi, kaj te tako privlači v te teme o stricih, ki jim prehitro uhaja iz šlica? Vedno si zraven pri repostanju.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

dild0idis ::

Seveda, v primeru zlonamerne prijave, se pričakuje konkretno opravičilo obdolženi osebi in tudi preganjanje take oseba, ki je prijavila zlonamerno prijavo!

A, tukaj je treba to zahtevati tudi MSM, da jasno in glasno brez predsodkov in komentarjev povedo, da je ta in ta oseba spoznana za nedolžno in brez kakršnegakoli dvoma v sodni sistem, kar ponavadi zelo radi delajo oz. take novice potem dajejo bolj proti koncu, čeprav so sam primer imeli ves čas na prvi strani!

O tem sploh ni dvoma in debate!
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Pimoz ::

Upam da ni šlo spet za "strah" ter "željo po anonimnosti" - tole je potrebno izkorenini pri vseh žrtvah spolnega nasilja, ne glede na biološki spol...

Jaz imam pa problem z razumevanjem tega strahu. Ženska, ki je bila posiljena in je šla povedat na policijo, še nobena ni bila zaradi tega posiljena še enkrat. Ne razumem kakšen strah naj bi tukaj bil?

Seveda, v primeru zlonamerne prijave, se pričakuje konkretno opravičilo obdolženi osebi in tudi preganjanje take oseba, ki je prijavila zlonamerno prijavo!

Moralo bi biti tako, da če se ugotovi, da je šlo za naklepno škodovanje človeku ali načrtne laži, sledi enaka maksimalno zagrožena kazen, kot bi za krivo obtoženega. Z vsemi ostalimi družbenimi posledicami.
In to ne velja samo za #metoo. Pri katerikoli obtožbi bi moralo to veljat. Potem pa naj se ljudje izmišljujejo po žeji.

zmaugy ::

Pimoz je izjavil:

Za avtonomno Univerzo brez nadvlade patriarhata. Za postavljanje pomembnosti nedotakljivosti telesa pred nedotakljivost položaja.

Kaj za vraga ima patriarhat pri vsem skupaj?

A si mislil, da si na tekmovanju za najbolj neumno vprašanje leta?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

zmaugy ::

tikitoki je izjavil:

Problem je, da se nekatere zenske pocutijo ogrozene ze, ce jih pogledas. Taksne bi rabile psihijatricno obravnavo in ne pozornosti medijev in vznemirjanja javnosti.

Meni se tudi zdi cudno, da bi spolno nadlegoval tako veliko stevilo studentk. Vecina zensk ni bas neki privlacnih. Mogoce ima zelo nizka merila:).

Ma, nej ga vrzejo na cesto, ce je to pocel in kaznujejo po trenutni zakonodaji. To je cisot normalno. Brez dvoma pa si zasluzi posteno obravnavo in preverjanje resnicnosti obtozb, kot vsaka druga obtozena oseba. Nihce ne rabi anarhije, kjer se bo mnozica odlocala na podlagi govoric.

Zanimivo je tudi, da stevilo zensk narasca z visino mozne nagrade. Se zacne govoriti o miljonskih odskodninah in naenkrat se javijo zenske, ki so domenvno bile v stiku pred 30 leti.

Bottom line, zenske ste si same krive, da se vas vcasih tezko jemlje resno.


Nimam pojma o temu konkretnemu človeku. Ko sem bil sam še študent, je bila javna tajna na eni drugi fakulteti, da en profesor potipa vsako študentko, ki pride na izpit. Brez izjeme. Bi rekel da ne gre za stvar privlačnosti ampak nadvlade.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

zztop ::

Sem šel pogledat na njegov twitter kaj pravi na vse to. Nekaj objav na temo:

Ni prijav na policijo. Ni suma kaznivega dejanja. Ni zgodb o otipavanju.
Je zgodba o tem, ali je prav, da neverbalna komunikacija (pogledi, drže) postane odločilna, da nekoga moralno diskvalificiramo. In je zgodba o anonimnih anketah, ki o tem odločajo. https://twitter.com/IgorPribac/status/1...

Požar se sprašuje, kako bi obtožbe meni odmevale, če bi bil član SDS? Hm. Gotovo ne bi bil član elitnega kluba tistih, ki jih PV slo preganja osebno. A priznam, z otopelosto slo javnosti na režim je ta elitni klub vse bolj na dosegu vseh - če je uspelo meni, lahko tudi vam. https://twitter.com/IgorPribac/status/1...

Mediji stranke, ki je skušala uvajati javno pregledovanje ženskih mednožij parlamentark, me ima za enega svojih in ga očita tudi meni. Študentke mi tega ne očitajo. Še neprimernih dotikov mi ne očitajo. https://twitter.com/IgorPribac/status/1...

Tega nekateri, ki jih zelo zanima moja habilitiranost, nočejo vedeti. https://twitter.com/IgorPribac/status/1...

poweroff ::

Težko je reči kaj je res in kaj ne, ker je zadeva žal postala politično vprašanje.

Vsekakor so obtožbe slišati resne, zato bi bilo NUJNO, da zadevo preiščejo ustrezni organi. In to hitro. Ker če so očitki resnični, je treba to takoj ustaviti in zadostiti pravici. Če pa niso, pa je tudi prav, da se to hitro in jasno pove.

Drugače pa ni res, kar trdi Požar, da kako bi obtožbe meni odmevale, če bi bil član SDS. Poznam primer, ko je bil viden član te stranke lažno (!) obtožen spolnega prestopka. In se je zadeva žal vlekla tudi kar nekaj časa, ampak na srečo ni prišla v medije. Ker če bi šli z zadevo takoj v medije, po letu dni bi se pa izkazalo, da so mu sporno zadevo podtaknili (kar se je na koncu s forenzično analizo dejansko izkazalo), bi bilo ime tega človeka že zdavnaj nepovratno uničeno.

IMO je tukaj glavno vprašanje zakaj njegova institucija ni TAKOJ reagirala, ko je bila s temi sumi seznanjena.
sudo poweroff

djabi ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Josk pa mu ze ne bom tja nosila za tisto bogo 6-ico! :D


Ne rabiš jošk, dovolj je že muca. :)) Hec, ne ... dovolj je že domače pecivo. Pa zravn še kakšna modra kuverta.

Samael ::

Pimoz je izjavil:

Upam da ni šlo spet za "strah" ter "željo po anonimnosti" - tole je potrebno izkorenini pri vseh žrtvah spolnega nasilja, ne glede na biološki spol...

Jaz imam pa problem z razumevanjem tega strahu. Ženska, ki je bila posiljena in je šla povedat na policijo, še nobena ni bila zaradi tega posiljena še enkrat. Ne razumem kakšen strah naj bi tukaj bil?

Jasno, da imaš. Tudi jaz imam problem z razumevanjem pomanjkanja razumevanja, empatije, postaviti se v čevlje druge osebe, žrtve.
Občutek sramu, ponižanja, obsojanje okolice, notranji boji, travmatična izkušnja, dvomi, moja beseda proti tvoji, zapiranje vase, itd ...
Ljudje smo različni, se različno soočamo s travmatičnimi izkušnjami. Nekoga je groza že nastopiti v javnosti, medtem, ko drugi uživajo v soju luči - pa to niti blizu ni nečem tako travmatičnem, kot je nekomu zaupati, povedati, priznati, prijaviti, da si žrtev spolnega nasilja.
Oba vema, da je prav, da se to na mestu ustavi, prijavi, ne vem pa zakaj je tako težko razumeti, da marsikatera žrtev ne doživlja to kot stvar, ki jo naredi zlahka, se ob podoživljanju sooča z občutki, ki so tebi in meni neznani, jih pa lahko poskušava vsaj razumeti.

(ne komentiram same teme, niti se mi ne da okoli tega bojevati, dokazovati, imeti bolj prav, itd ... zgolj komentar na citat zgoraj)
Samael != Samuel

digitalcek ::

tikitoki je izjavil:

Problem je, da se nekatere zenske pocutijo ogrozene ze, ce jih pogledas. Taksne bi rabile psihijatricno obravnavo in ne pozornosti medijev in vznemirjanja javnosti.



Bravo za zapis!

Eno je pogled, drugo je spolno nadlegovanje, tretje je posilstvo.

Dve zimi nazaj sta mi v busu nasproti sedeli dve frklji v zimskih plaščih, spodaj dva gumba plaščev odpeta, pod plaščema pa minici.

Sem pogledal, zakaj pa ne. Nisem sem sklnil ali pripognil, sem pa na hitro pogledal. Ker sem bil radoveden, ali nosita hlačke, ali ne. In semvidel, kar sem pač videl.

Ena mi reče: Kva pa gledaš, stari?

Sem ji odgovoril: Če je dovoljena na javnem mestu razstava, je tudi dovoljeno pogledat tako razstavo.

Ni več kaj dodati.

Lahko pa se vidimo na evropskem sodišču za človekove pravice, ki bo za spremembo enkrat kaj povedalo o pravici do gledanja, opazovanja na javnem mestu...

tikitoki je izjavil:

Kar se ticne zlonamernih prijav. Si zelim, da bi bile osebe, ki to naredijo, kaznovane, kot bi bila kaznovana po krivem obtozena oseba.
Na sreco je bilo v zadnjih casih nekaj zelo odmevnih primerov, ko so zenske zlorabljale svoj spol in podale zlonamerno prijavo. In je bilo lepo videti, da so letele iz sluzbe in celo koncale v zaporu.


Mislim, da mi ga je leta 1976 ali mogoče 1978 ena enkrat potegnila.

Niti se ne morem spomnioti, ali je bila to takratna punca, ali ena, malo bolj napaljena prijateljica.

Ojoj, sem sedaj ob 30.000 evrov?

NE GA no SRAT!

Zgodovina sprememb…

Pimoz ::

Občutek sramu, ponižanja, obsojanje okolice, notranji boji, travmatična izkušnja, dvomi, moja beseda proti tvoji, zapiranje vase, itd ...

Spet ti s svojo človečnostjo.
Te je sram it in povedat, da si bila posiljena? Ok to štekam.
Te je STRAH it povedat, da si bila posiljena? Ne, ne štekam. Strah česa? A ne greš k policiji ravno takrat, ko te je strah? Razen, če te je strah policije.
In napisal sem STRAH.

Z odlašanjem prijave kaznivega dejanja storilcem delaš uslugo.
Me zanima kje so vsi tvoji zgoraj navedeni občutki pri drugih kaznivih dejanjih? Zakaj se vedno čudežno pojavijo samo pri posilstvih?
V primerih, ko pa ne gre za posilstvo ampak je samo treba nekoga potlačit v drek, pa ni noben problem povedat? Še na TV hodijo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pimoz ()

Pimoz ::

Oba vema, da je prav, da se to na mestu ustavi, prijavi, ne vem pa zakaj je tako težko razumeti, da marsikatera žrtev ne doživlja to kot stvar, ki jo naredi zlahka, se ob podoživljanju sooča z občutki, ki so tebi in meni neznani, jih pa lahko poskušava vsaj razumeti.

Enostavno.
Če te nekdo zaštiha boš tud doma v postli pa cmerov?
Zakaj so žrtve spolnih prestopnikov (otroci izvzeti) drugačne od žrtev katerega koli drugega kaznivega dejanja?
Če nisi sposoben branit svojih pravic si jih ne zaslužiš. Verjemi pa, da bom stal tam z največjim kolom, ki ga najdem in ti pomagal branit te pravice, ko boš nemočen, ampak mi MORAŠ POVEDAT. Kako za vraga naj kdorkoli ugiba te stvari?

overload ::

Ma saj za tega Pribaca se je to vedelo že nekaj časa, da je totalno upaljen. Sem enkrat govoril z eno študento že pred cca. 5 leti in je rekla, da na ustnih izpitih namiguje na seks, rad sprašuje o fetiših, se rad zelo približa... no in ima same take. Je pa res, da je to na meji, ena to čuti kot spolni napad, druga pač to vrže čez ramo in se ne bruga več.

          ::

Pimoz je izjavil:

Občutek sramu, ponižanja, obsojanje okolice, notranji boji, travmatična izkušnja, dvomi, moja beseda proti tvoji, zapiranje vase, itd ...

Spet ti s svojo človečnostjo.
Te je sram it in povedat, da si bila posiljena? Ok to štekam.
Te je STRAH it povedat, da si bila posiljena? Ne, ne štekam. Strah česa? A ne greš k policiji ravno takrat, ko te je strah? Razen, če te je strah policije.
In napisal sem STRAH.


Težko je komentirati vzroke, če sam nisi bil v tej koži in ne poznaš občutij, ki to spremljajo.

overload je izjavil:

Ma saj za tega Pribaca se je to vedelo že nekaj časa, da je totalno upaljen. Sem enkrat govoril z eno študento že pred cca. 5 leti in je rekla, da na ustnih izpitih namiguje na seks, rad sprašuje o fetiših, se rad zelo približa... no in ima same take. Je pa res, da je to na meji, ena to čuti kot spolni napad, druga pač to vrže čez ramo in se ne bruga več.


V vsakem primeru pe gre za neprimerno in nedostojno vedenje.

Zgodovina sprememb…

Pimoz ::

Težko je komentirati vzroke, če sam nisi bil v tej koži in ne poznaš občutij, ki to spremljajo.

Ja, to danes reče vsaka snežinka. "Ne pa ne razumeš, ker nikoli nisi bil v situaciji kot jaz! BUHUHUHU" Tako bomo res daleč prišli. Kako točno delujejo potem poklici kot je recimo psihiater?

V vsakem primeru pe gre za neprimerno in nedostojno vedenje.

Ja. Za kar obstojajo sodišča in ne javni linč.

koyotee ::

Get a life pa ne hodit na filofaks, ker raznih umetnikov je ze vrh glave v sloveniji.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Samael ::

Pimoz je izjavil:

Občutek sramu, ponižanja, obsojanje okolice, notranji boji, travmatična izkušnja, dvomi, moja beseda proti tvoji, zapiranje vase, itd ...

Spet ti s svojo človečnostjo.
Te je sram it in povedat, da si bila posiljena? Ok to štekam.
Te je STRAH it povedat, da si bila posiljena? Ne, ne štekam. Strah česa? A ne greš k policiji ravno takrat, ko te je strah? Razen, če te je strah policije.
In napisal sem STRAH.

Z odlašanjem prijave kaznivega dejanja storilcem delaš uslugo.
Me zanima kje so vsi tvoji zgoraj navedeni občutki pri drugih kaznivih dejanjih? Zakaj se vedno čudežno pojavijo samo pri posilstvih?
V primerih, ko pa ne gre za posilstvo ampak je samo treba nekoga potlačit v drek, pa ni noben problem povedat? Še na TV hodijo...

Nobene potrebe po pizdakanju ni. Ce imas težave z razumevanjem, tezave z empatijo, taksne, drugačne osebnostne motnje itd. je to nekaj kjer lahko delas samo ti sam na sebi, ni pa nobene potrebe po histericni defenzivi, metanju po tleh itd. ter na vsak nacin izsiliti svoj prav.
Poskusal sem ti nekaj razložiti. Ne gre. Razumem. Ampak saj je samo jeb... forum, nihce ti nic noce, dihaj.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

poweroff ::

overload je izjavil:

Ma saj za tega Pribaca se je to vedelo že nekaj časa, da je totalno upaljen. Sem enkrat govoril z eno študento že pred cca. 5 leti in je rekla, da na ustnih izpitih namiguje na seks, rad sprašuje o fetiših, se rad zelo približa... no in ima same take.

Sorry, ampak kot profesor in na izpitih nima kaj spraševat takih stvari.

Razen če poučuje seksologijo.
sudo poweroff

Hypathia ::

Gejspodar je izjavil:

Študentski svet je leta 2019 na podlagi osebnih izpovedi dveh študentk na Univerzo podal anonimno prijavo o spolnem nasilju dotičnega, že dolgo znanega perverzneža, na podlagi katere mu je bil odrejen disciplinski ukrep.


Zakaj pa ni bila podana prijava ustreznim organom?
Če je bilo storjeno kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost posameznika bi ga policija nedvomno obravnavala resno.


Ja, nedvomno bi policija zelo resno vzela študentko, ki bi prišla na postajo prijavit profesorja, ki je na ustnem izpitu komentiral njen videz, jo povprašal o njenem spolnem življenju in se je "po nesreči" dotaknil, potem bi pa svizec zavil čokolado. Dve študentki sta se opogumili in podali prijavo pristojnim na faksu, postopek je stekel, odločitev o njegovi ne-habilitaciji je bila sprejeta, danes jo je senat UL potrdil in Pribac ni več profesor. Zdaj, ko jim nič več ne more, bi bilo pa morda fino, da se vseh 23 žrtev skupaj zbere in proti njemu vloži še kazensko ovadbo oz. civilno tožbo.

Je pa zapisnik FF precej zanimivo branje, glede na njegov nekorekten odnos do študentov, mimo spolnega nadlegovanja, bi ga morali že davno šutirat. https://nova24tv.si/slovenija/pozarepor...
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

dild0idis ::

poweroff je izjavil:

overload je izjavil:

Ma saj za tega Pribaca se je to vedelo že nekaj časa, da je totalno upaljen. Sem enkrat govoril z eno študento že pred cca. 5 leti in je rekla, da na ustnih izpitih namiguje na seks, rad sprašuje o fetiših, se rad zelo približa... no in ima same take.

Sorry, ampak kot profesor in na izpitih nima kaj spraševat takih stvari.

Razen če poučuje seksologijo.


Matthai, glede na mnenje določenih tukaj, lahko vse to dela in to zagovarjajo z jasnim in glasnim opravičilom: "Pribac je naš".

Sicer pa je treba v vseh takih primerih, prednj se poda končno sodbo, vedno počakati vsa dejstva in potem soditi človeka in vsako obtožbo je treba resno jemati in jo resno preučiti.

Kakor sem zgoraj napisal, glede na to, da se Pribac redno izpostavlja javnosti, pričakujem, da bomo tudi javno izvedeli zaključke preiskave!
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

nergac ::

A mislite da je na "tehničnih" faksih kaj bolje?

"Isto sr*..., drugo pakovanje."

Izživljanje tako ali drugače.

Pa lahko so asistenti oh in sploh pa profesorji tudi pa je nek psiho kot asistent zaščiten kot kočevski medved pa smo tam.

Odgovorni profesor za asistenta pa rektor star prdec ki hodi na kavice s tajnico.

In ga končno odžagajo, rektorja namreč, vsaj kakih pet let prepozno.

Me prav zanima, kje je zdaj "asistent kolobarček" in kako mu gre v življenju.

Mogoče se celo utegnem pozanimati, čeprav mislim da ni vredno, saj so že takrat vsi samo stoično odmahovali z roko.

dild0idis ::

Lahko, da je, lahko, da ni.

Če je upam, da take zadeve pridejo ven in krivci odgovarjajo!

Če ni, pač ne bomo pavšalno obtoževali!
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Hypathia ::

zztop je izjavil:

Sem šel pogledat na njegov twitter kaj pravi na vse to. Nekaj objav na temo:

Ni prijav na policijo. Ni suma kaznivega dejanja. Ni zgodb o otipavanju.
Je zgodba o tem, ali je prav, da neverbalna komunikacija (pogledi, drže) postane odločilna, da nekoga moralno diskvalificiramo. In je zgodba o anonimnih anketah, ki o tem odločajo. https://twitter.com/IgorPribac/status/1...

Požar se sprašuje, kako bi obtožbe meni odmevale, če bi bil član SDS? Hm. Gotovo ne bi bil član elitnega kluba tistih, ki jih PV slo preganja osebno. A priznam, z otopelosto slo javnosti na režim je ta elitni klub vse bolj na dosegu vseh - če je uspelo meni, lahko tudi vam. https://twitter.com/IgorPribac/status/1...

Mediji stranke, ki je skušala uvajati javno pregledovanje ženskih mednožij parlamentark, me ima za enega svojih in ga očita tudi meni. Študentke mi tega ne očitajo. Še neprimernih dotikov mi ne očitajo. https://twitter.com/IgorPribac/status/1...

Tega nekateri, ki jih zelo zanima moja habilitiranost, nočejo vedeti. https://twitter.com/IgorPribac/status/1...

Ja, Pribac se sedaj ven vleče in skuša relativizirati, kot da verbalno spolno nadlegovanje ali takšno z neverbalnimi gestami, ne obstaja, kot da je edino kar se lahko upošteva konkretno fizično grabljenje telesa. Morda je bilo to včasih, danes pa so se razmere vseeno malo zaostrile, pa stari perverti niso na tekočem.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

G-man ::

PacificBlue je izjavil:

Vsi ti clani tega metoo gibanja rabijo posebno obravnavo..
Vsekakor njihov druzbeni prispevek ne rešuje dejanskih težav, ampak ustvarja socialno druzbeni konflikt.


A #metoo sprejema tudi člane, ne samo članic??? :O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

nergac ::

Hypathia je izjavil:

zztop je izjavil:

Sem šel pogledat na njegov twitter kaj pravi na vse to. Nekaj objav na temo:

Ni prijav na policijo. Ni suma kaznivega dejanja. Ni zgodb o otipavanju.
Je zgodba o tem, ali je prav, da neverbalna komunikacija (pogledi, drže) postane odločilna, da nekoga moralno diskvalificiramo. In je zgodba o anonimnih anketah, ki o tem odločajo. https://twitter.com/IgorPribac/status/1...

Požar se sprašuje, kako bi obtožbe meni odmevale, če bi bil član SDS? Hm. Gotovo ne bi bil član elitnega kluba tistih, ki jih PV slo preganja osebno. A priznam, z otopelosto slo javnosti na režim je ta elitni klub vse bolj na dosegu vseh - če je uspelo meni, lahko tudi vam. https://twitter.com/IgorPribac/status/1...

Mediji stranke, ki je skušala uvajati javno pregledovanje ženskih mednožij parlamentark, me ima za enega svojih in ga očita tudi meni. Študentke mi tega ne očitajo. Še neprimernih dotikov mi ne očitajo. https://twitter.com/IgorPribac/status/1...

Tega nekateri, ki jih zelo zanima moja habilitiranost, nočejo vedeti. https://twitter.com/IgorPribac/status/1...

Ja, Pribac se sedaj ven vleče in skuša relativizirati, kot da verbalno spolno nadlegovanje ali takšno z neverbalnimi gestami, ne obstaja, kot da je edino kar se lahko upošteva konkretno fizično grabljenje telesa. Morda je bilo to včasih, danes pa so se razmere vseeno malo zaostrile, pa stari perverti niso na tekočem.


Ja, in je pomežiknil študentki in kaj.

To mora razčiščevati sodišče in tudi dokazati nadlegovanje.

r3dkv1c4 ::

overload je izjavil:

Ma saj za tega Pribaca se je to vedelo že nekaj časa, da je totalno upaljen. Sem enkrat govoril z eno študento že pred cca. 5 leti in je rekla, da na ustnih izpitih namiguje na seks, rad sprašuje o fetiših, se rad zelo približa... no in ima same take. Je pa res, da je to na meji, ena to čuti kot spolni napad, druga pač to vrže čez ramo in se ne bruga več.

Nima veze, kako posameznica to sprejme.
Za takega dripca je samo nekaj g svinca in lopata.

Brez izjem.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: [Michael] ()

Pimoz ::

Nobene potrebe po pizdakanju ni. Ce imas težave z razumevanjem, tezave z empatijo, taksne, drugačne osebnostne motnje itd. je to nekaj kjer lahko delas samo ti sam na sebi, ni pa nobene potrebe po histericni defenzivi, metanju po tleh itd. ter na vsak nacin izsiliti svoj prav.
Poskusal sem ti nekaj razložiti. Ne gre. Razumem. Ampak saj je samo jeb... forum, nihce ti nic noce, dihaj.

Tvoj komentar popolnoma na nobeno od mojih trditev ne odgovori na noben način.

Ja, nedvomno bi policija zelo resno vzela študentko, ki bi prišla na postajo prijavit profesorja, ki je na ustnem izpitu komentiral njen videz, jo povprašal o njenem spolnem življenju in se je "po nesreči" dotaknil, potem bi pa svizec zavil čokolado.

Torej je problem v policiji. Naredite kaj glede tega.

Dve študentki sta se opogumili in podali prijavo pristojnim na faksu, postopek je stekel, odločitev o njegovi ne-habilitaciji je bila sprejeta, danes jo je senat UL potrdil in Pribac ni več profesor.

Super. Zakaj še javni linč? Ker obsojen ni bil še ničesar. Tudi nič mu ni bilo dokazano, ker to lahko stori samo sodišče.

Zdaj, ko jim nič več ne more, bi bilo pa morda fino, da se vseh 23 žrtev skupaj zbere in proti njemu vloži še kazensko ovadbo oz. civilno tožbo.

Čakam.

Je pa zapisnik FF precej zanimivo branje, glede na njegov nekorekten odnos do študentov, mimo spolnega nadlegovanja, bi ga morali že davno šutirat. https://nova24tv.si/slovenija/pozarepor...

Nova24ur? Resno?

nergac ::

kompromat=kompromis?

Na čem si ti?

IL_DIAVOLO ::

https://mobile.twitter.com/IgorPribac/s...

Očitno je ze takrat opravičeval svoje fetise.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

poweroff ::

dild0idis je izjavil:


Matthai, glede na mnenje določenih tukaj, lahko vse to dela in to zagovarjajo z jasnim in glasnim opravičilom: "Pribac je naš".

To pa seveda ni res. Mislim da noben levičar ni rekel, da Pribac pa to lahko dela. To so samo insinuacije tistih iz "Janševe kletne klinike" na Trstenjakovi.

Konkretno tisti objavljeni zapisniki FF kažejo ravno nasprotno. Levičarji na FF so Pribca jasno obsodili, izrazili stališče, da v pedagoškem procesu ne more več sodelovati in javno izrekli priznanje za pogum študentkam in študentom, ki so se izpostavili v postopku razkritja spolnega nadlegovanja.

In tako je tudi prav.
sudo poweroff

Hypathia ::

Pimoz je izjavil:


Torej je problem v policiji. Naredite kaj glede tega.

Problem je v celoten sistemu, ki se mu poenostavljeno reče patriarhat in lajša življenje predatorjem na račun žrtve. In ja, nekateri ga rušijo, drugi pa jim raje mečete polena pod noge.

Pimoz je izjavil:


Super. Zakaj še javni linč? Ker obsojen ni bil še ničesar. Tudi nič mu ni bilo dokazano, ker to lahko stori samo sodišče.

Kakšen linč? Pribac je javno izpostavljena, do neke mere vplivna oseba in normalno je, da je interes za z njim povezane novice večji kot za nekega Gustlna iz Spodnjih Šlatovcev. In dobršen del folka bo takšna dejanja obsojal.

Pimoz je izjavil:


Nova24ur? Resno?

Ja, resno, uradni zapisnik seje FF ni nič drugačen, če ga objavi Nova24 ali pa Uradni list.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

          ::

Pimoz je izjavil:


V vsakem primeru pe gre za neprimerno in nedostojno vedenje.

Ja. Za kar obstojajo sodišča in ne javni linč.


S tem se 100% strinjam.

Pimoz je izjavil:

Težko je komentirati vzroke, če sam nisi bil v tej koži in ne poznaš občutij, ki to spremljajo.

Ja, to danes reče vsaka snežinka. "Ne pa ne razumeš, ker nikoli nisi bil v situaciji kot jaz! BUHUHUHU" Tako bomo res daleč prišli. Kako točno delujejo potem poklici kot je recimo psihiater?


Izkušnja posilstva je zelo travmatična, ni potrebno biti nobena snežinka. Druga stvar pa je stigma, ki se sploh v bolj zabačenih krajih prime žrtev posilstev. Izhajam iz manjšega kraja in vem, kako so ljudje gledali na eno tako žrtev. Zato ni čudno, da se za prijavo spolnih deliktov odloča le majhen delež žrtev.

Zgodovina sprememb…

dild0idis ::

Nagradno vprašnje, v primeru, da se Pribcu dokaže krivda, ali bo dr. Turk javno podal svoje mnenje o Pribcu?
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

floyd1 ::

Povsem možno je, da je "novica" lansirana zaradi takšnih izjav dr. Pribca:
Oblast je od vsega začetka, vsakega, ki se ne strinja z njo, razglasila za lažnivca. To je povsem nesprejemljiva praksa. Mislim, da ni dežele v razviti Evropi, kjer bi bila beseda lažnivec tako uporabljena, saj na zahodu zelo jasno razlikujejo med tistimi, ki se ne strinjajo, in tistimi, ki izrekajo neresnico - kar je druga kategorija in med tretjo kategorijo, to je tistimi, ki lažejo.


Saj vemo, kdo v kokoški je poosebljenje "če nisi z nami si proti nam" filozofije in kako deluje njihov "diskreditacija-likvidacija" propagandni stroj. Če pa se je kot intelektualec na izpitih res obnašal kot tisti, ki ob cesti koplje jarek, potem za to ni opravičila. Ampak to bomo tu težko ugotovili.

V SLO pa za veliko dima ni več potreben ogenj, dovolj je en Požar.

Nagradno vprašnje, v primeru, da se Pribcu dokaže krivda, ali bo dr. Turk javno podal svoje mnenje o Pribcu?

Bi moral? V kateri funkciji sploh - kot bivši predsednik? Princ teme je za turkovo diskreditacijo ponaredil dokumente, pa se mu ni nikoli niti opravičil, zakaj bi turk zdaj silil v javnost. In seveda: Če bi se izkazalo...

Hypathia ::

Če se bo izkazalo? Lol. Se JE ŽE izkazalo, zato so mu odvzeli habilitacijo. Je pa povsem pričakovano, da boste nekateri tule tudi za to krivili Janšo.

Sicer pa koalicija sklicuje nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino zaradi spolnega nadlegovanja v akademskem prostoru. Kot navajajo v obrazložitvi, "se kljub resnim posledicam zdi, da v akademskem prostoru ne moremo narediti napredka na področju preprečevanja spolnega nadlegovanja ter zaščite žrtev pred spolnim nadlegovanjem". Upam, da ne bo ostalo samo pri besedah in predlaganih, a ne izvršenih sklepih:

- Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino ostro obsodi vsakršno verbalno in neverbalno spolno nadlegovanje s strani zaposlenih v akademskem prostoru in pozove h kazenskemu pregonu kršiteljev;

- Odbor predlaga vsem univerzam in visokošolskim zavodom, da v sodelovanju z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport do konca leta 2021 opravijo temeljito raziskavo o pojavu spolnega nadlegovanja v akademskem prostoru ter v skladu z izsledki raziskave oblikujejo akt o preprečevanju spolnega nadlegovanja ter odločnem in takojšnjem ukrepanju v primeru, ko se je to dejanje že zgodilo;

- Odbor predlaga vsem visokošolskim zavodom, da sprejmejo vse ukrepe iz njihove pristojnosti, da takoj preprečijo nadaljevanje akademskega delovanja tistim zaposlenim, zoper katere je podana prijava in obstaja sum spolnega nadlegovanja.

https://siol.net/novice/slovenija/koali...
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.
««
«
1 / 7
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Velika Britanija: žrtve posilstev bodo morale policiji predati mobilne telefone (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26639102 (34652) vostok_1
»

Anonymous se je lotil strani z otroško pornografijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
13142995 (37074) Gregor P
»

Spolno nadlegovanje? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17939842 (35019) Pyr0Beast

Več podobnih tem