» »

Adapter iz USB-C na HDMI skuril monitor?

Adapter iz USB-C na HDMI skuril monitor?

nodrim ::

Hoj!

Na AliExpress sem naročil adapter iz USB-C na HDMI, USB-A, USB-C, RJ-45, SD/TF Card Reader, vsi porti pač, razen VGA. Adapter je dobre izdelave, kovinsko ohišje, mini velikost. Preizkusil sem USB porte in card reader in vse ok. Potem pa sem priklopil HDMI kabel, ki je povezan z zunanjim monitorjem (običajno ga priklopim v prenosnik za gledanje filmov in je ves čas pripravljen in ob vklopu HDMI kabla v prenosnik se takoj preklopi na zrcaljenje zaslona itd.).

Tokrat se je samo izklopila slika na prenosniku in na monitorju nič. Potem probam še brez adapterja, kot običajno, in enako nič. Pogledam monitor in zgleda izklopljen. Gumb za vklop ne deluje, napajalni kabel je v redu (preskusil sem še z drugim kablom z drugega monitorja). Monitorja se v glavnem ne da več vklopiti.

Vprašanje zdaj pa je, ali je možno problem v tem adapterju, ker zdaj nekako ne upam preskušat še na drugih monitorjih. Po krajšem Googlanju mi še ni uspelo najti podobnih težav pri drugih in glede na to, da gre za HDMI port in standard si malce težko predstavljam, da bi prek te povezave prišlo do okvare monitorja, ampak mogoče ne poznam vseh podrobnosti. Se da kako potestirati ta adapter, ker ostali porti delujejo normalno? No, nisem še preskusil polnjenja prenosnika prek adapterja, micro SD in mrežnega kabla.

Link do slik: https://imgur.com/A4Utgkj

  • spremenilo: nodrim ()

Zimonem ::

Probi vse reči ozemljit, na kontakte pripelješ zemljo, izklopljen naprave seveda. Pa baterijo odklopit, če se da. Pa preveri tudi ozemljitev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

slotech5 ::

Imam enak usb-c hub in preko hdmi-ja priklopljen dodatni monitor in 1 mesec deluje vse brez posebnosti.

nodrim ::

Zimonem je izjavil:

Probi vse reči ozemljit, na kontakte pripelješ zemljo, izklopljen naprave seveda. Pa baterijo odklopit, če se da. Pa preveri tudi ozemljitev.


A lahko malo več detajlov? Ozemljit katere naprave? Katere kontakte? Odklopit katero baterijo? Monitor in hub nimata nobene baterije.

Sumljiv mi je edino trenutek, ko sem hdmi kabel vklopil v hub, ki je bil priklopljen v računalnik. Po tem sem opazil, da se monitorja več ne da vklopiti. Če je nehal delovati že pred tem, ne vem, imam še dva službena monitorja tu, ampak na njih zdaj ne upam preskušat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB A --> HDMI

Oddelek: Zvok in slika
222050 (1256) MrStein
»

Intel predstavil Thunderbolt 4

Oddelek: Novice / Modifikacije
317004 (4734) techfreak :)
»

S čim priklopit 4k monitor na huawei matebook 13

Oddelek: Zvok in slika
203656 (2936) yellowbe34
»

slaba slika monitorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
506911 (6177) musicfreak
»

Je Apple res kisknil z novimi MacBook Proji? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34276452 (61438) c3p0

Več podobnih tem