» »

Je Apple res kisknil z novimi MacBook Proji?

Je Apple res kisknil z novimi MacBook Proji?

mojca ::

Pa kar se cene tiče. Zame je sprejemljivih samo 16 GB rama (če hočem čez par let še vedno uporabljati prenosnik) in 1 TB diska. Brez AppleCare-a je seveda "no go". Pa potrebujem še dongle za Ethernet, USB, video izhod, card reader. V nemški spletni trgovini za 13" model to nanese 3.306,00 €. (Pa še 25 EUR, če nimaš podaljška za napajalnik že od prej.)

Pa 13" model je samo dual core. Itak da je dandanes bolj smotrno imeti quad core (precej se pozna pri prevajanju gcc-ja in clang-a v package manager-ju), da bo kaj hitreje od mojih 7 let starih jajc, za kar pa potrebuješ 15" model. Potem smo pa na 4.044,00 €.

Mr.B ::

Jp, 4k dobis zelo dober dell ali hp.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

čuhalev ::

mojca je izjavil:

Pa potrebujem še dongle za Ethernet, USB, video izhod, card reader.

Pa še razdelilec, da jih lahko uporabljaš hkrati. Veliko lažje je nalagati fotografije, če grejo iz kartice direktno na Ethernet.

Mr.B je izjavil:

Jp, 4k dobis zelo dober dell ali hp.

Ali pa celo dva. 8-)

no comment ::

mojca je izjavil:

Prejšnji prenosnik je bil v roku treh let več kot 10-krat na servisu (menjana matična plošča, 2x baterija, 2x napajalnik, DVD enota, 4x tipkovnica, 2 druga kosa ohišja, na koncu je bila fuč matična in sem ga ene štirikrat peljala na servis, kjer "njim nikoli ni zmrznil"; sama sem dodatno menjala disk in ram v parih iteracijah, vsakič malo več), na koncu sem jim začela toliko najedati, da sem preko AppleCare-a tik pred iztekom treh let dobila novo mašino. Če bi bil to prenosnik nove generacije, bi bila amortizacijska doba za 3 jurje točno 13 mesecev. Na trenutnem prenosniku sem tudi že 2x menjala napajalnik, 2x baterijo (pokvarjena, ne iztrošena), 3x SATA kabel, prostovoljno pa še ram in disk.

A si ti malo pihnjena?!

Če bi jaz imel desetino tvojih težav, bi po 2 mesecih imel Asusa...

Se mi zdi, da sem najsrečnejši človek na svetu. Od vseh epl naprav mi je šele pred parimi meseci izdihnila prva. Po 8ih letih 24/7 se je ugasnil TimeCapsule. Ker je imel notri baje ultra problematičen disk, ki bi po vseh zakonitostih internetnih forumov moral crknit že pred 7 leti, se je backup delal tudi na drugo mašino.

Step2en Wolf ::

[SkA] je izjavil:

Mislim, da si ti malo čuden občutek na podlagi par enodnevnih akcij dobil. Morda si celo spregledal, da so star model prodajali - vsaj pri nas me ne bi čudilo.


Ne skrbi, sem čisto pravega mislil, saj je grafična kartica najbolj "izdajalska" glede modela (540ka pri non tool baru). In sedaj ga pri Interdiscountu prodajajo za 1399,- Chf, enak popust kot prej pri Mediamarkt. Osnovna cena 1699,-Chf.
V EUR je cena s popustom torej 1295,- KLIK

Popust se začne danes 2.1.2017, velja do 8.1.2017

Zgodovina sprememb…

Step2en Wolf ::

Spor Wozniaka in Jobsa je bil prav pri odprtosti. Jobs, kolikor sem ga sproti spremljal, bral o njem kasneje.. je moral imeti vsaj eno ali več obsesivnih kompulzivnih motenj (recimo ni kupil pohištva, ker pač ni bilo točno takšnega, kot si on želi).
Simetrija prvih motherboardov je inženirjem ustvarjala glavobole, da so lahko sinhronizirali signale..

Jobs je do zaprte platforme prišel nekako po naključju. Ni hotel, da se kdorkoli ukvarja z lepoto notranjosti računalnika. Ni hotel, da bi notri tlačili "grde" neumetniške dodatke. Obsesivni nadzor nad obliko.. kot se je tudi izkazalo pri ohišju NExTov.. tovarnah itd.
Seveda se je to hkrati izkazalo tudi za dober poslovni model. Zato to ostaja, navkljub njegovi smrti.
Je pa res, da dvomim, da bi Jobs dovolil iPhonom, da ven štrlijo kamere.. še manj iPadu. Živčen zlom bi dobil, ko bi ga odložil na mizo! :)

Ko je Steve pojasnil, da iPad in iPhone (ter iPod) ne podpirajo Adobe Flash-a, so vsi skočili v zrak: Ja, kaj se pa gre poba?
Danes je priznano eden najbolj nevarenih kosov programske opreme. Odrekla sta se ga tako Google, kot Microsoft. Še Adobe je priznal.. čez čas.

Ko je Apple ukinil diskete, so vsi skočili v luft. Danes jih nihče ne uporablja več.
Ko je Apple ukinil CDje, so vsi skočili v luft. Danes jih praktično ne uporabljamo več.

Apple je ukinil priključek za slušalke.. Tu delno je logika prejšnjih potez, z veliko in bistveno razliko: vhod za slušalke je z nami že stoletje in ni neka prehodna tehnologija, kot so bili diskete in CDjih.. kjer se mediji ves čas spreminjajo ter napredujejo.

Zato, če imaš recimo Stax elektrostatične slušalke, za nekaj tisoč EUR.. boš seveda malce popenil.
Ja, lahko uporabiš dongle..
Ja, lahko uporabiš Bluetooth transmitter.

Ja, lahko si kupiš Bang & Olufsen H09 ali H08 slušalke.. nemara Bose Quietcomfort 35 (če je noise canceling bistveni del tvojega poslušanja)..

Ampak, ni napredek v tem, da moraš še eno napravo več polnit.. skbet zanjo.

In, ja.. bi razumel, če bi potem bil iPhone debel toliko kot kreditna kartica.


In ne, ne bom kupil Bluetooth slušalk.. ker to pelje samo v eno smer. Podobno kot vsakoletna menjava OSov na mobilnih telefonih, kjer se potem "starim" izklopi funkcionalnosti. Umetno staranje.

In v to smer gredo tudi računalniki. Spreminjajo se v gospodinjske aparate, v katere ni moč več posegati, nadgrajevati.. in če toaster lahko dela desetletja, bodo pri teh novih lepljenkah že poskrbeli, da boš moral nov toaster kupiti na vsakih vsaj 3 leta. Digitalno ga bodo izločili.

Ostali proizvajalci pa Applu bolj sledijo, kot bi se mu res "upirali" ali pokazali alternativo.

no comment ::

Step2en Wolf je izjavil:


Apple je ukinil priključek za slušalke.. Tu delno je logika prejšnjih potez, z veliko in bistveno razliko: vhod za slušalke je z nami že stoletje in ni neka prehodna tehnologija, kot so bili diskete in CDjih.. kjer se mediji ves čas spreminjajo ter napredujejo.

Ko se bomo znali teleportirat, bomo še vedno gradili nove in flikali obstoječe ceste? Seveda! Saj so z nami že tisočletja... Zakaj v novega Nikona ne morem vstavit filma? Z nami je že stoletje!!!

Kdo pravi, da telefoni, kakršni so danes, niso prehoda tehnologija? Zakaj bi potem take naprave morale za vedno obdržati jack?! Te ugotovitve kako je Apple "tokrat pa RES šel predaleč" so že znucane. Ko so odrezali floppy/cd, je bilo v vseh njihovih napravah obilo prostora, da bi jih obdržali. Kaj obdržali, pet disketnikov in tri cd drive bi lahko namontirali! Ampak danes noben (čustveno odrasel) človek ne želi imeti 30 kilske, pol kubika velike škatle za vkucavat excele. Danes škatlce dejansko nimajo več prostora za floppy/cd. To, da telefon danes še ni dimenzij kreditne kartice, za 99% uporabnikov ni razlog, da mora jack še vedno bit prisoten. Poklicni nergači vsekakor ne bi in ne bodo pozabili stokat nad amputacijo jacka ali česarkoli drugega v prihodnosti. Apple praktično ničesar ne izgubi, če te stvari poreže pred drugimi.

Step2en Wolf je izjavil:

Podobno kot vsakoletna menjava OSov na mobilnih telefonih, kjer se potem "starim" izklopi funkcionalnosti. Umetno staranje.

Kateri OS je izklopil funkcionalnost, ki si jo imel na prejšnji verziji?

martincek1 ::

Bullshit. Legacy porte so skenslal predvsem zaradi dizajna.

no comment ::

martincek1 je izjavil:

Bullshit. Legacy porte so skenslal predvsem zaradi dizajna.

Bullshit, čeprav se strinjaš?! M'key...

Ampak nima veze zaradi česa režejo, čudna so namreč pota eplova... Bullshit pa je, da bomo naslednjih tisoč let uporabljali jack samo zato, ker je pred sto leti to bil eden od možnih načinov za spravit zvok do slušalke.

čuhalev ::

Saj lahko bi dali slušalke na Toslink. 8-)

martincek1 ::

V tem primeru redizajn pomeni tanjšanje računalnika, ki je bilo nujno za privlačnost produkta na trgu zaradi pomanjkanja novih funkcij, kljub slabši uporabniški izkušnji. S tem mislim slabšo baterijo in tipkovnico ter težave s povezljivostjo eksternih komponent.

Looooooka ::

Audio jack je sel stran, ker so kupili beats. Vsi ostali so sledili iz istega razloga. Prodaja novega sranja in adapterjev.

mojca ::

no comment je izjavil:

Če bi jaz imel desetino tvojih težav, bi po 2 mesecih imel Asusa...

In seveda po letih uporabe z veseljem spotoma menjal Linux za Windows ali obratno (če izvzamemo OS X)?

In kdo mi garantira, da z Asusom ne bo težav? Kot študent pa tudi nimaš ravno budgeta, da boš vsake dva meseca kupoval nov prenosnik za jurja in pol.

Pred tem sem imela Della, s katerim je bilo težav še bistveno več, še posebej s softverom in totalno neuporabnostjo linuxa, na Windowsih pa itak nonstop blue screen of death. Tistega leta (2003) za Asusa verjetno sploh še slišala nisem. Imela sem poln kufr PC-jev in se odločila, da grem na znamko, ki "bo delala".

Kakorkoli obrneš, je Apple vsaj poskrbel za to, da si lahko prinesel prenosnik na servis in ga še isti dan odnesel domov (pri Dellu si moral za začetek klicati na nek plačljiv hotline, kjer so ti razložili, kako na novo namestiti Windows in da Linuxa ne podpirajo, čeprav so bili hardverski problemi). Če izvzamemo kozmetične popravke, se je večina težav z MacBookom nakopičila v zadnjih mesecih (verjetno po menjavi motherboarda), v (dobrih?) "dveh mesecih" so mi pa itak že poslali "free replacement".

Sicer sem jim morala pustiti naslov v sosednji državi. Cupertino Slovenije očitno ne najde na zemljevidu.

Invictus ::

Jao, bože.

Še vedno težite z Linuxom, čeprav ga lahko laufate v virtualni mašini...

Kot bi bilo leto 1995 brez VmWare in VirtualBoxa...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SaXsIm ::

no comment je izjavil:

Step2en Wolf je izjavil:

Podobno kot vsakoletna menjava OSov na mobilnih telefonih, kjer se potem "starim" izklopi funkcionalnosti. Umetno staranje.

Kateri OS je izklopil funkcionalnost, ki si jo imel na prejšnji verziji?


iOS na telefonih. Link.
SaXsIm

Mato989 ::

no comment je izjavil:

martincek1 je izjavil:

Bullshit. Legacy porte so skenslal predvsem zaradi dizajna.

Bullshit, čeprav se strinjaš?! M'key...

Ampak nima veze zaradi česa režejo, čudna so namreč pota eplova... Bullshit pa je, da bomo naslednjih tisoč let uporabljali jack samo zato, ker je pred sto leti to bil eden od možnih načinov za spravit zvok do slušalke.


Bullshit je to, da postanejo bolj ali manj stare stvari neuporabne na novih zadevah samo zato ker se proizvajalec "sprdne" da ne bo več jack priključka... enako velja za USB A.... kaj točno mu manjka? uporablja se praktično za vse, še celo za polnit IPHONE 7!!!

Tale USB-C je budalščina brez primere.... USB A portom ni manjkalo NIČ... še danes lahko priklopim na svojo novo kišto USB A port miško.... pa je stara skor 10 let.... na maca pa ne, zakaj ne? Če ji nič ne manjka, kupit moram jebeni dongle, za kaj? Da zaslužijo še 50€?

Temu jaz rečem umetno staranje in ustvarjanje potrošništva, in dostim ljudem se to gabi, ko nekaj spremenijo samo zato da je nekompatibilno z delujočimi stvarmi, z perverznim razlogom da bomo zdaj potrošniki leteli kupit nove stvari.

In kaj je rezultat? Uporabljam še samo stacionarca, sam si ga sestavim in sam ga popravljam in nadgrajujem... občutek je božanski.

Furbo ::

Saj tudi com portom na katerih smo imeli prve miške ni manjkalo nič, pa ps2 tudi ne.. tako gremo lahko nazaj do kamnitih sekir.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Mato989 ::

Furbo je izjavil:

Saj tudi com portom na katerih smo imeli prve miške ni manjkalo nič, pa ps2 tudi ne.. tako gremo lahko nazaj do kamnitih sekir.


com porti so bili pač bistveno večji pa na njih tudi nisi imel polnilcev za mobitele itd... torej je napredek še nekako OK upravičen.

Povej mi kakšen je učinek USB C danes razen razdrobljenosti trga? Še en kabel več, to je učinek.... še en port več.... še en učinek...

Niti enega pozitivnega učinka, razen če misliš na tiho željo proizvajalcev in umetno staranje brez kvalitetnega plusa.

NikolormousB ::

- Višje hitrosti ob uporabi usb 3.1 standarda, kar ti omogoča, da gor priklopiš še kaj več od miške.
- Sposobnost napajanja večine naprav (do 100W gre čez, če se ne motim? za razliko od par W na USB A)
- Možnost, da prek istega konektorja furaš druge standarde (thunderbolt 3 npr.)

Mato989 ::

NikolormousB je izjavil:

- Višje hitrosti ob uporabi usb 3.1 standarda, kar ti omogoča, da gor priklopiš še kaj več od miške.
- Sposobnost napajanja večine naprav (do 100W gre čez, če se ne motim? za razliko od par W na USB A)
- Možnost, da prek istega konektorja furaš druge standarde (thunderbolt 3 npr.)


In kaj si do danes uporabil oz. poznaš koga ki uporablja to vse? Ne, jaz vidim samo še en kabel več na policah (ki je mimogrede drag) razdrobljenos trga itd.... dobro kolumno o nepotrebnosti USB Cja je imel tudi v Jokerju mislim da 2 al 3 številke nazaj...

Mhm, vsi pravijo kako rabimo višje hitrosti pol pa pride stranka v trgovino, NAJBOLJ POCENI USB prosim, za 5,5€ ki ima hitrost prenosa glih nekje 5mb/s.... ampak maš pa lahko ja, samo 95% ne uporablja.

Kaj od 100W naprav si napajal do danes preko Cja?

Kaj uporabnega imam na thunderbolt 3? Ničesar.... za mojega stacionarca rabim miško, tipkovnico, pogojno še zvočnike/slualke in tiskalnik s skenerjem... to je 95% folka dovolj.... ampak mi moramo drobit :)

NikolormousB ::

Kaj od 100W naprav si napajal do danes preko Cja?


Računalnik bom z veseljem polnil preko istega kabla na katerem imam že monitorje, usb hub, zvočnike itd.

Kaj uporabnega imam na thunderbolt 3?


Sposobnost prenašanja ogromnih količin podatkov, ki mi omogočajo priklop parih 4K displayev.

za mojega stacionarca rabim miško, tipkovnico, pogojno še zvočnike/slualke in tiskalnik s skenerjem...


Za 95% folka so vse te naprave lahko wireless. Jaz imam vse od napisanega, razen slušalk, na bluetooth ali wifi.

next3steps ::

Mato989 je izjavil:

NikolormousB je izjavil:

- Višje hitrosti ob uporabi usb 3.1 standarda, kar ti omogoča, da gor priklopiš še kaj več od miške.
- Sposobnost napajanja večine naprav (do 100W gre čez, če se ne motim? za razliko od par W na USB A)
- Možnost, da prek istega konektorja furaš druge standarde (thunderbolt 3 npr.)


In kaj si do danes uporabil oz. poznaš koga ki uporablja to vse? Ne, jaz vidim samo še en kabel več na policah (ki je mimogrede drag) razdrobljenos trga itd.... dobro kolumno o nepotrebnosti USB Cja je imel tudi v Jokerju mislim da 2 al 3 številke nazaj...

Mhm, vsi pravijo kako rabimo višje hitrosti pol pa pride stranka v trgovino, NAJBOLJ POCENI USB prosim, za 5,5EUR ki ima hitrost prenosa glih nekje 5mb/s.... ampak maš pa lahko ja, samo 95% ne uporablja.

Kaj od 100W naprav si napajal do danes preko Cja?

Kaj uporabnega imam na thunderbolt 3? Ničesar.... za mojega stacionarca rabim miško, tipkovnico, pogojno še zvočnike/slualke in tiskalnik s skenerjem... to je 95% folka dovolj.... ampak mi moramo drobit :)

Tudi ne poznam več ljudi, ki nimajo SSD za sistemski pogon. Pa sem raje omenil vsem, naj investirajo 30 eur preden mi spet začnejo nabijati, zakaj OS rabi 2 minuti, da pride do funkcionalnega stanja.
*grammar

Zgodovina sprememb…

no comment ::

SaXsIm je izjavil:

no comment je izjavil:

Step2en Wolf je izjavil:

Podobno kot vsakoletna menjava OSov na mobilnih telefonih, kjer se potem "starim" izklopi funkcionalnosti. Umetno staranje.

Kateri OS je izklopil funkcionalnost, ki si jo imel na prejšnji verziji?


iOS na telefonih. Link.

To je to?! To je celoten Applov "spiel", da te prisili v nakup nove naprave vsako leto. Zakaj še niso izklopili rdečih pikslov in Touch Id-ja na 5S?!

Mato989 ::

NikolormousB je izjavil:

Kaj od 100W naprav si napajal do danes preko Cja?


Računalnik bom z veseljem polnil preko istega kabla na katerem imam že monitorje, usb hub, zvočnike itd.

Kaj uporabnega imam na thunderbolt 3?


Sposobnost prenašanja ogromnih količin podatkov, ki mi omogočajo priklop parih 4K displayev.

za mojega stacionarca rabim miško, tipkovnico, pogojno še zvočnike/slualke in tiskalnik s skenerjem...


Za 95% folka so vse te naprave lahko wireless. Jaz imam vse od napisanega, razen slušalk, na bluetooth ali wifi.


Vse so lahko wireless, kjer moraš potem spet kupovat ali polnit baterije.... waste of time. ene stvari nimam wireless, ker je neuporabno, dokler se ne bodo slušalke tudi polnile wireless, se pravi da jih bom mel na glavi pa nikol ne bodo out of battery pa ne bom rabil dajat na postajo je to vse skup eno delo več :)

Ni ga čez kabl... pa rečeš kaj češ.

NikolormousB ::

Itak, kabl je zakon. Ampak ne te usb nonotarije, jaz hočem serial port nazaj.

čuhalev ::

Skratka, morali bi dati USB A in USB C sočasno. Tako kot sta bila PS2 in COM sočasno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: čuhalev ()

NikolormousB ::

usb c je backwards compatible. Trenutno obstaja 8 različnih usb priključkov.

bluefish ::

NikolormousB je izjavil:

usb c je backwards compatible.
Standard, ne konektor.

NikolormousB ::

Standard ja. Konektorjev je že zdaj precej in med sabo logično niso kompatibilni.

Mato989 ::

NikolormousB je izjavil:

Standard ja. Konektorjev je že zdaj precej in med sabo logično niso kompatibilni.


Saj zato glih, uvest še en konektor je neumnost prve klase.

Saj če smo odkriti, tak povprečen uporabnik se v lajfu sreča z 3 max 4 konektorji.... če izvzamemo USB B ki je večinski za printerje potem lahko mirno rečemo da vse kar povprečen uporabnik vidi je USB A, mini in mikro.... in od tega je USB A verjetno daleč naprej z miško, tipkovnico in USB ključekom.... vse ostalo je omejeno na telefon, kakšno kamero in seveda fotoaparate.

Potem pa gre veleumni Apple ukinit USB A, ker ga itak bojda nihče več ne rabi.

NikolormousB ::

Neumnost je ostati na konektorju, ki ne omogoča višjih hitrosti, napajanja itd.

matobeli ::

Sej za pisarna uporabnike na budgetu sem prepričan da bo kar trajalo preden izgine USB A. Tisti ki lahko dajo 3keur za leptop pa bodo itak hoteli met zadnjo tehnologijo.


Razen tistih ki mislijo da bodo privarčevali če kupijo epla ker je "za dlje".

NikolormousB ::

Saj je. Macbook za 3 jurje je za dlje kot Acer za 400€.

čuhalev ::

Ta je pa dobra, Thinkpad mi dela od leta 2008 pa ni bil 3 jurje, pa ima Firewire (by Apple). :D

Jerry000 ::

Nisem vsega bral ampak...so res tako slabi macbook proji 2016? Namreč nameravam kupiti enega to leto (verjetno poleti). Vzel bi pa brez touch bara in 13"

NikolormousB ::

Jaz osebno bi počakal na novo revizijo, če se ti ne mudi zelo. Oz. sem dober mesec nazaj kupil prejšnjo verzijo MBP Retina, ki je v tem trenutku imho boljši nakup.

Mavrik ::

Jerry000 je izjavil:

Nisem vsega bral ampak...so res tako slabi macbook proji 2016? Namreč nameravam kupiti enega to leto (verjetno poleti). Vzel bi pa brez touch bara in 13"


Kupi naslednji update. Tudi če se odločiš da boš kupoval dongle ima naprava še en kup čudnih bugov trenutno.
The truth is rarely pure and never simple.

Jerry000 ::

Mavrik je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Nisem vsega bral ampak...so res tako slabi macbook proji 2016? Namreč nameravam kupiti enega to leto (verjetno poleti). Vzel bi pa brez touch bara in 13"


Kupi naslednji update. Tudi če se odločiš da boš kupoval dongle ima naprava še en kup čudnih bugov trenutno.

Naslednji update...to pomeni nov macbook da pride letos ali SW update? Če ste na tekočem, kdaj bo to? Ne mudi se mi zelo.

Lonsarg ::

Pa kakšno hitrejše napajnje in hitrosti. Napajanje do 60W dela tudi preko USB 2.0 z uporabo malce starejšega USB-PD standarda. USB 3.1 dela tudi na prejšnih konektorjih (z izjemo micro).

Tole so konkretne dejanske izbolšave USB-C, ki so vsekakor vredne menjave priključka:
- Nič več host/slave. Tisti USB OTG na mobitelih je bil grd hack, kjer je OTG adapter z ekstra pinom sporočil telefonu naj gre v host mode, torej obsojeni na adapterje, če hočemo spremeniti napravo iz slave v host! Pa ta ekstra pin je bil Micro USB only.
- Micro priključek je bil obsojen na USB 2.0, torej za mobitele samo tako ali tako rabili nekaj novega.
- USB-C ima dvakrat toliko data pinov kot navadni USB 3.1 kabli, kar pomeni da lahko bodoči 4.0 doseže dvakrat večjo hitrost že preprosto s tem, da uporabi vse pine(Thunderbolt 3 preko USB C uporabi vse naprimer).
- USB-C ne bo samo poenotil USB A in USB B micro, poenotil bo VSE kar obstaja ali bo obstajalo. Čez 3-5 let bo to prava nirvana.

Ne reverzibilnosti nisem omenil ker ni noben big deal:)


Še vedno pa IMO velja, da se ne sme USB A opustiti tako hitro. DVDje so ukinili iz laptopov leta po tem, ko so USB ključki ŽE bili popularni, treba tak prehod delat s pametjo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

no comment ::

Lonsarg je izjavil:


Še vedno pa IMO velja, da se ne sme USB A opustiti tako hitro.

Pa vpisat pravico do USB-A (in audio jack-a!!!) v ustavo, da se ne bo kak obskurni proizvajalec elektronike po svoje odločal.

čuhalev ::

no comment je izjavil:

Lonsarg je izjavil:


Še vedno pa IMO velja, da se ne sme USB A opustiti tako hitro.

Pa vpisat pravico do USB-A (in audio jack-a!!!) v ustavo, da se ne bo kak obskurni proizvajalec elektronike po svoje odločal.

Ne, dopušča se tudi možnost XLR ipd.
Mislim pa, da je v Evropi že zahtevano, da je napajalni kabel odstranljiv ter mora imeti naprava stikalo za vklop. Ne vem čemu, ampak je.

pirlo ::

USB-C je res prihodnost in dobro da so to naredili. Ampak par let mislim da bi še moral bit USB-A in HDMI konektor na vsakem računalniku. Da imajo Kitajci čas naredit dobre adapterje.
Prva sranja z USB-C so se začela, ko je izšel Nexus 5X in ni bil priložen adapter za USB-A. Pol pa vsi tisti reviewi na Amazonu kaj je dobro in kaj ne... totalna loterija kupit dober kabel, če ne misliš plačat ogromno denarja. USB ključki na USB-C še tudi niso tako popularni, da bi USB-A kar zanemarili.

techfreak :) ::

Huh, ne predstavljam si USB-C kljucka, saj ga realno ne bi imel kje priklopiti (razen redkih kolegov, ki imajo laptop z USB-C). Ze maticno plosco rabis precej novo in high-end, da sploh ima USB-C port, kaj sele ce potrebujes vec kot enega.

bluefish ::

techfreak :) je izjavil:

Ze maticno plosco rabis precej novo in high-end, da sploh ima USB-C port, kaj sele ce potrebujes vec kot enega.
Mah, niti ne. Z170 tam nekje v rangu 100+ € že ima C.

matobeli ::

Pa več ali manj vsi boljši leptopi tudi majo že C, kar pomeni par let in bo vsaj en C tudi na budget laptopih. Pametni flagshipi že, I guess, so čist vsi na C, tablice podobno.

Počas bo.

Iz namiznih kišt se bo A itak umaknil šele čez kakšnih 10let, sej smo se komaj PS2 znebil iz redne ponudbe. Sploh pa boš priklopil na headerje tak extension ki bo imela A in ne C pa bo rešeno še za dlje.

Modri dirkač ::

Ah kje, nove z270 matične plošče imajo VGA in PS/2, bruh ...
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

mojca ::

Mato989 ::

mojca je izjavil:

Apple's Share of PC Users Drops To A Five-Year Low


Toliko o tem slavnem Applu :)

RegulusDraco ::

Mato989 je izjavil:

mojca je izjavil:

Apple's Share of PC Users Drops To A Five-Year Low


Toliko o tem slavnem Applu :)


tole je zelo slaba novica. Microsoft nujno potrebuje močno konkurenco, tega pa je zmožen izključno samo Apple. Upam da čimprej izdajo nove MacBook Pro in iMace, da začnejo spet prodajat.
Kar se tiče MacBook Pro 2016 pa.... mislim da podražitev iz leta 2016 nikakor ni upravičena. To je sigurno zelo botrovalo slabši prodaji, verjetno precej bolj kot neke domneve, da je apple "kiksnil" z novimi MBP.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

RegulusDraco je izjavil:

Mato989 je izjavil:

mojca je izjavil:

Apple's Share of PC Users Drops To A Five-Year Low


Toliko o tem slavnem Applu :)


tole je zelo slaba novica. Microsoft nujno potrebuje močno konkurenco, tega pa je zmožen izključno samo Apple. Upam da čimprej izdajo nove MacBook Pro in iMace, da začnejo spet prodajat.

ha ha ha. Apple dela "prodaja" znamko apple PC. MS tega ne dela. Je pa izbral tržno nišo, kot so surface zadeve. ker se tako kot Apple zaveda da je PC kot tak no tam nepomemben za profit...
Kar rabiš so konkurenece programov, ki tečejo na vseh teh napravah, in OS je res nekaj nepomembnega "cenovno".
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropski poslanci želijo poenotenje polnilnikov

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4811013 (8001) Lonsarg
»

S čim priklopit 4k monitor na huawei matebook 13

Oddelek: Zvok in slika
203587 (2867) yellowbe34
»

Bo Apple končno sprejel USB-priključek? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5516100 (12895) boolsheat
»

MacBook 2016 vs 2015

Oddelek: Pomoč in nasveti
458503 (7832) fujtajksel
»

Applovi 12-palčni Retina MacBooki dobili Skylake

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
175930 (4486) Invictus

Več podobnih tem