Forum » Loža » Delovna mesta v javnem sektorju za inženirja
Delovna mesta v javnem sektorju za inženirja
Temo vidijo: vsi
I7I ::
Pozdravljeni
po objavi plač policistov smo s prijatelji in sodelavci prišli do spoznanja, da so plače v gospodarstvu (privat sektor) krepko manjše v primerjavi s tistimi v javnem sektorju, da ne govorim o stresu, nadurah itd. sam sem inženir strojništva (5 let) in sem padel na rit, ko sem videl plače parih kolegov, ki so komaj naredili 3 letno srednjo ekonomsko, 3 x delali sprejemne za policijo in po nekajmesečnem šolanju v tacnu imajo sedaj za 1000 (eur bruto ) večjo plačo. ok razumem da so tu sedaj malo višje urne postavke zaradi covid-a ampak se mi vseeno zdi razmerje v privat sektorju močno podcenjeno.
skratka zanima me, kje se lahko zaposli npr. inženir strojništva v javnem sektorju (šole, fakultete to mi je znano)
pa upam na konstruktivno debato brez žaljenja.
po objavi plač policistov smo s prijatelji in sodelavci prišli do spoznanja, da so plače v gospodarstvu (privat sektor) krepko manjše v primerjavi s tistimi v javnem sektorju, da ne govorim o stresu, nadurah itd. sam sem inženir strojništva (5 let) in sem padel na rit, ko sem videl plače parih kolegov, ki so komaj naredili 3 letno srednjo ekonomsko, 3 x delali sprejemne za policijo in po nekajmesečnem šolanju v tacnu imajo sedaj za 1000 (eur bruto ) večjo plačo. ok razumem da so tu sedaj malo višje urne postavke zaradi covid-a ampak se mi vseeno zdi razmerje v privat sektorju močno podcenjeno.
skratka zanima me, kje se lahko zaposli npr. inženir strojništva v javnem sektorju (šole, fakultete to mi je znano)
D3m ::
inženir strojništva v javnem sektorju
Vojska te bo vesela.
Pa, če bo vse posreči dobimo C-27J Spartan, da ga boš lahko pilotiral ali vzdrževal. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
spam321 ::
Seveda so v gospodarstvu nižje plače. Vse poberejo požrešni šefkoti. Sploh v IT, kjer gre praviloma ves dobiček zblojenim družboslovnim šefom. Radnička programerska klasa pa dela za drobtinice.
Drugače pa v javni sektor vseeno ni ravno zlo lahko priti. Si verjetno mnogi želijo
Drugače pa v javni sektor vseeno ni ravno zlo lahko priti. Si verjetno mnogi želijo
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Zimonem ()
Unilseptij ::
Verjetno težko, lahko pa greš še sam opraviti bojda piece of cake tečaj za policaja in sam postaneš to... kolikor vem, vedno zaposlujejo in s tvojimi kvalifikacijami boš čez nekaj let vsaj komandir postaje .
l0wc4 ::
Kot inženir strojništva imaš v gospodarstvu lahko zelo lepo plačo. V JU, boš enkrat prišel do plafona, ampak pot do plafona je relatino dolga, polna polen in mobinga. Je pa res, da je v JU plača garantirana, napredovanje je garantirano, spet pa je vse odvisno od tebe ali si komolčar in kolikor se komu uspeš vrinit v anus.
Tu ni nobenega žaljenja ampak resnica iz moje perspektive, ki že cca. 20 let kot zunanji izvajalec delam za ogromno miniterstev in za ogromno subjektov v gospodarstvu.
Veliko sreče ti želim.
Tu ni nobenega žaljenja ampak resnica iz moje perspektive, ki že cca. 20 let kot zunanji izvajalec delam za ogromno miniterstev in za ogromno subjektov v gospodarstvu.
Veliko sreče ti želim.
KAVINSKY ::
kuall ::
Nekateri nimajo problema s tem, da postanejo pijavke in delajo v javnem sektorju in potem stavkajo za vsak drek, posebej če je Janša premier.
Drugi kot sem jaz te želje niso nikoli imeli, da bi se napajali iz davkov ampak radi vidimo, da smo plačani diektno iz privat sektorja, ker to je dokaz, da je naše delo res nekaj vredno.
Na sploh se mi zdi privatni sektor boljša ideologija. Če bi se dalo bi tudi zdravstvo vse privatiziral. Potem vsaj ne bi imeli teh nesramnih dohtarčkov in dolgih vrst.
Povprečna programerska plača je 2.5 k bruto, kar je ok.
Drugi kot sem jaz te želje niso nikoli imeli, da bi se napajali iz davkov ampak radi vidimo, da smo plačani diektno iz privat sektorja, ker to je dokaz, da je naše delo res nekaj vredno.
Na sploh se mi zdi privatni sektor boljša ideologija. Če bi se dalo bi tudi zdravstvo vse privatiziral. Potem vsaj ne bi imeli teh nesramnih dohtarčkov in dolgih vrst.
Radnička programerska klasa pa dela za drobtinice.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
Raptor F16 ::
inženir strojništva v javnem sektorju
Vojska te bo vesela.
Pa, če bo vse posreči dobimo C-27J Spartan, da ga boš lahko pilotiral ali vzdrževal. :)
Je že prestar
Pa še šolo za častnike (s selekcijo) bi moral dat skoz, če ne bi hotel bit za pešadijo brez čina.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
Phantomeye ::
Nekateri nimajo problema s tem, da postanejo pijavke in delajo v javnem sektorju in potem stavkajo za vsak drek, posebej če je Janša premier.
Radnička programerska klasa pa dela za drobtinice.
S koliko let izkušenj? kot začetnik začneš s 700 neto in po pol leta nadaljuješ s 900 neto. Potem pa na 3 leta za 2 plačna gor (če si priden).
chucki ::
Če si priden ne greš gor 2 razreda. Če lezeš v rit.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Pozdravljeni
Šolanje v tacnu traja dve leti. Do takrat imajo 1000 bruto (700 neto)... to ni nekajmesečno.
Ne, vsako leto si ocenjen. Če zbereš tri 5-ke. Greš za dva razreda gor. Sistem ocenjevanja je slab, ker večina dobi oceno pet. Razen, če imaš šefa, ki se odloči, da bo ocenjeval "fer". V bistvu pa s tem dela škodo zgolj svojim podrejenim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Zimonem ::
Šolanje v tacnu traja dve leti. Do takrat imajo 1000 bruto (700 neto)... to ni nekajmesečno.
Pa penzija pri 54..., Potem pa penzija plus rezerva. Za dve letno srednjo, super plača.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
nurmaln ::
Pa penzija pri 54..., Potem pa penzija plus rezerva.
Kakšna penzija pri 54? O čem govoriš? Benificirane delovne dobe policija nima že 20 let.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Pa penzija pri 54..., Potem pa penzija plus rezerva.
Kakšna penzija pri 54? O čem govoriš? Benificirane delovne dobe policija nima že 20 let.
https://www.sindikat-policistov.si/novi...
korenje3 ::
do 54 leta zaslužijo 2x več toliko kot inženirji v privat sektorju. potem se pa lahko še 10 let prej upokojijo.
neki bo treba narest.
neki bo treba narest.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
do 54 leta zaslužijo 2x več toliko kot inženirji v privat sektorju. potem se pa lahko še 10 let prej upokojijo.
neki bo treba narest.
Menjaj foh, kaj še čakaš.
Človek saj vse veš kaj iščejo :) pa ti kot NTF diplomant bi komot šel za Krimiča preiskovalca.
Meni je povsem normalno , da so solidno plačani. Ampak za gospodarstvo je previsoka obremenitev na malo boljše plače. To je edin problem.
Meni je povsem normalno , da so solidno plačani. Ampak za gospodarstvo je previsoka obremenitev na malo boljše plače. To je edin problem.
Zato pa imajo lahko v javnem sektorju lepe plače :)
Raptor F16 je izjavil:
neki bo treba narest.
Menjaj foh, kaj še čakaš.
Človek saj vse veš kaj iščejo :) pa ti kot NTF diplomant bi komot šel za Krimiča preiskovalca.
Narobe si prebral na strojnistvo.com xd
Napisal sem da sem študiral, ne da sem diplomiral tam.
Narobe si prebral na strojnistvo.com xd
Napisal sem da sem študiral, ne da sem diplomiral tam.
Jah nič. Potem pa ŠTIP
chucki ::
Phantomeye je izjavil:
Pozdravljeni
Ne, vsako leto si ocenjen. Če zbereš tri 5-ke. Greš za dva razreda gor. Sistem ocenjevanja je slab, ker večina dobi oceno pet. Razen, če imaš šefa, ki se odloči, da bo ocenjeval "fer". V bistvu pa s tem dela škodo zgolj svojim podrejenim.
Če zbereš 3 petke greš 3 razrede gor, ker napreduješ še v nazivu. Ampak ni tako, kot ti misliš, da vsak dobi 5ico
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Phantomeye je izjavil:
Pozdravljeni
Če zbereš 3 petke greš 3 razrede gor, ker napreduješ še v nazivu. Ampak ni tako, kot ti misliš, da vsak dobi 5ico
Ni res. Po mojih izkušnjah večina dobi 5. Razen, če ima zajebanega šefa. Pet ocen rabiš za napredovanje v nazivu.
(2) Uradnik napreduje v naziv druge stopnje, ko v nazivu iste stopnje doseže petkrat oceno odlično ali šestkrat najmanj oceno zelo dobro.
(3) Uradnik lahko napreduje v naziv prve stopnje, ko v nazivu iste stopnje doseže sedemkrat oceno odlično.
Zgodovina sprememb…
TheBlueOne ::
Pozdravljeni
Lahko si policaj. Place v gospodarstvu za tvoj foh so praviloma visje kot vecina JS. Na kaksen denar pa ciljas?
A110 ::
JU je imela tudi kar nekaj časa zamrznjena napredovanja. Da to, da ni božičnice in podobnih nagrad ne omenjam. Po moje se v JU splača biti če si (pod)povprečen ker so plače pač navzgor omejene oz napreduješ zelo počasi. So pa prednosti predvsem veliko dopusta in garantirana služba.
Sedaj ko je korona je v privat sektorju zaznati rekordno število dni dopusta...
medtem ko je v policiji rekord pri neizkoriščenem dopustu in nizki količini bolniških odsotnosti.
medtem ko je v policiji rekord pri neizkoriščenem dopustu in nizki količini bolniških odsotnosti.
Mato989 ::
Nah... no odvisno kaj smatraš kot malo boljše plače... Največji problem je prit v gospodarstvu od tam 1.200 bruto pa do 1.600 bruto... za te cifre med 1.200 in 1600 bi radi meli doktorja znanosti pri 29tih z 9 let delovnimi izkušnjami v tem kar oni iščejo.
lahko delaš za minimalca ali stotaka več in namesto da se trudiš prit do 1.300 raje delaš minimum in se šlepaš pa fušaš popoldan, ker je to lažje kot dobit 1.400 bruto recimo, ker pol že porušiš sistem plač podjetju ko maš ti 1.100 bruto, tvoj nadrejeni 1.320 bruto, njegov šef "DIVIZIJE" PA 1.500 BRUTO... pol pa greš rečt za povišico ti dodelijo max 20 evrov, ker če šef zve da je podrejeni skor isto kot on bo nehal se trudit in delat ker ima preveč odgovornosti za tako malo razliko
In to je krutost večine privat sektorja! vsaj običajnih razmer (pustmo specialne poklice kot je večina ITja)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
sunshine403 ::
po objavi plač policistov smo s prijatelji in sodelavci prišli do spoznanja, da so plače v gospodarstvu (privat sektor) krepko manjše v primerjavi s tistimi v javnem sektorj
No kakor za koga ;) Moja je taka, da bi moral imeti hudo veliko vez in poznanstev, pa najbrz kaksnih 20 let vec, ce bi zelel v Policiji prilesti na tak polozaj, da bi imel visjo placo (kot sem videl je biti minister premalo). Je pa zares vsaj v gospodarstvu vazno to kaj znas in koliko si vreden. Nekdo, ki je brez tezav zamenljiv od danes do jutri, zraven pa po moznosti se nic kaj dosti ne dela, bo sigurno imel nizjo placo. Ce pa nekaj znas pa vseeno mislim, da so v gospodarstvu neprimerno visje place kot v JU.
Utk ::
Če ne rabiš nič znat za 5 jurjev ali pa veliko za 7, je 5 še zmeraj več kot 7. Sploh, ker je tistih 5 garantiranih, do penziona bo pa itak 7. Kdo tebi kaj garantira za 3 mesce vnaprej?
sunshine403 ::
Ravno 100% garantirane tudi sluzbe v JU niso, sploh tiste na najbolj placanih pozicijah. Imam pa garancijo, da ce gre firma v bankrot, se proda, ali pa bi zgolj menjal sluzbo, da brez tezav dobim podobno placano jutri. V JU, ko enkrat izgubis sluzbo, te garancije nimas, ker ni veliko ljudi, ki bi vzeli 45 let starega cloveka, ki je celo zivljenje praskal jajca skrit nekje v eni pisarni v JU.
HulkHogan ::
sunshine403 je izjavil:
Ravno 100% garantirane tudi sluzbe v JU niso, sploh tiste na najbolj placanih pozicijah.
100% ne, 99,999% pa ja. Lahko te covid pohrusta.
Valvoline ::
sunshine403 je izjavil:
po objavi plač policistov smo s prijatelji in sodelavci prišli do spoznanja, da so plače v gospodarstvu (privat sektor) krepko manjše v primerjavi s tistimi v javnem sektorj
No kakor za koga ;) Moja je taka, da bi moral imeti hudo veliko vez in poznanstev, pa najbrz kaksnih 20 let vec, ce bi zelel v Policiji prilesti na tak polozaj, da bi imel visjo placo (kot sem videl je biti minister premalo). Je pa zares vsaj v gospodarstvu vazno to kaj znas in koliko si vreden. Nekdo, ki je brez tezav zamenljiv od danes do jutri, zraven pa po moznosti se nic kaj dosti ne dela, bo sigurno imel nizjo placo. Ce pa nekaj znas pa vseeno mislim, da so v gospodarstvu neprimerno visje place kot v JU.
No, pol nam povej kaj zna, kaj dela in koliko je vreden visji starejsi skif z os.solo k pokasira 4k bruto na mesec, tj 2x vec kot povprecen janez ter precej vec k povprecen inzinerc.
Povprecna placa v slo je 1900 bruto, povprecje itak dvigne JU/JS z absolutno prenapihnjenimi placami, ce tega odstejemo v gospodarstvu je realni bruto tm 1500e, mogoce se manj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
JU je imela tudi kar nekaj časa zamrznjena napredovanja. Da to, da ni božičnice in podobnih nagrad ne omenjam. Po moje se v JU splača biti če si (pod)povprečen ker so plače pač navzgor omejene oz napreduješ zelo počasi. So pa prednosti predvsem veliko dopusta in garantirana služba.
Prej obratno. Butli delajo za zblojene, tiranske šefe v gospodarstvu. Pametni gredo v JS. Seveda bi tudi prvi šli v JS, a ne pridejo notri Seveda je druga pesem, če si ti podjetnik, ki zaposluje druge. Pa v JS je v osnovi izobražen kader. Ni tu nekih zblojenih falirancev, ki so jezni na vse, ker niso končali niti nekih jebivetrskih faksov, a jih je kljub temu, podobno faliran šefko, postavil za razne vodje, da se potem znašajo in pametujejo neprimerno pametnejšim in bolj izobraženim podrejenim
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: spam321 ()
A110 ::
Prej obratno. Butli delajo za zblojene, tiranske šefe v gospodarstvu. Pametni gredo v JS. Seveda bi tudi prvi šli v JS, a ne pridejo notri Seveda je druga pesem, če si ti podjetnik, ki zaposluje druge.
V privat sektorju lahko dobiš veliko večjo plačo. sploh začetno + napreduješ lahko veliko hitreje.Seveda če si kolikor toliko sposoben. zato pa se sposobnim ne splača zaposliti v JU ker bo napredoval enako počasi kot nek (pod)povprečnež.
Prej obratno. Butli delajo za zblojene, tiranske šefe v gospodarstvu. Pametni gredo v JS. Seveda bi tudi prvi šli v JS, a ne pridejo notri Seveda je druga pesem, če si ti podjetnik, ki zaposluje druge.
V privat sektorju lahko dobiš veliko večjo plačo. sploh začetno + napreduješ lahko veliko hitreje.Seveda če si kolikor toliko sposoben. zato pa se sposobnim ne splača zaposliti v JU ker bo napredoval enako počasi kot nek (pod)povprečnež.
JS + popoldanc, če si sposoben. Pa če si res sposoben, ne boš delal za druge.
Pa to o visjih plačah je očitno tudi bolj iz trte zvito, če imajo navadni policaji po 3000-4000€ bruto plače. V gospodarstvu lahko 99% o takšnih zneskih samo sanja
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: spam321 ()
Furbo ::
Pozdravljeni
po objavi plač policistov smo s prijatelji in sodelavci prišli do spoznanja, da so plače v gospodarstvu (privat sektor) krepko manjše v primerjavi s tistimi v javnem sektorju, da ne govorim o stresu, nadurah itd. sam sem inženir strojništva (5 let) in sem padel na rit, ko sem videl plače parih kolegov, ki so komaj naredili 3 letno srednjo ekonomsko, 3 x delali sprejemne za policijo in po nekajmesečnem šolanju v tacnu imajo sedaj za 1000 (eur bruto ) večjo plačo.
Odgovor se skriva v vprašanju, pejd za policaja ane?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Fritz ::
Policija na razpisih bolj redko potrebuje inženirje strojništva. Potrebuje pa policiste. Ker imajo ti, po tvojem mnenju, bajno plačo, se pač prijaviš za policista, svoji izobrazbi dodaš še višjo policijsko šolo in veselo v služenje velikih denarcev na mestnih ulicah oz. na meji, kjer dela veliko mlajših policistov.
Če ti to ne paše lahko greš v vojsko za navadnega vojaka, ker imajo inženirjev verjetno dovolj (pa običajno jih sami štipendirajo). Ker je tudi tam med in mleko, ti ne bo hudega čeprav imaš visoko izobrazbo. Ni sicer hudo uporabna a boš hitreje dojel kaj in kako je treba delati oz. stroko na tem področju ter tudi hitreje napredoval.
A ti dam še povezave na razpise ali boš to sam našel?
Če ti to ne paše lahko greš v vojsko za navadnega vojaka, ker imajo inženirjev verjetno dovolj (pa običajno jih sami štipendirajo). Ker je tudi tam med in mleko, ti ne bo hudega čeprav imaš visoko izobrazbo. Ni sicer hudo uporabna a boš hitreje dojel kaj in kako je treba delati oz. stroko na tem področju ter tudi hitreje napredoval.
A ti dam še povezave na razpise ali boš to sam našel?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
PrimoZ_ ::
Seveda so v gospodarstvu nižje plače. Vse poberejo požrešni šefkoti. Sploh v IT, kjer gre praviloma ves dobiček zblojenim družboslovnim šefom. Radnička programerska klasa pa dela za drobtinice.
Kaj ko bi enkrat povedal že v katerih firmah so ti zlobni družboslovi šefi in ka so ti počeli ? Anal probes mogoč ?
Kt sem reku, namest, da se preveč ukvarjate s plačami drugje, se je treba vprašat, zakaj so slabe drugje. Firma, ki daje prednost dobičku in ne svojim zaposlenim, ne more biti družbeno odgovorna firma. To je dejstvo. Pa sem slišal že milijone izgovorov.
Verjetno zahtevali, da opravi svoje delo :D
Kaj ko bi enkrat povedal že v katerih firmah so ti zlobni družboslovi šefi in ka so ti počeli ? Anal probes mogoč ?
Zgodovina sprememb…
Valvoline ::
Phantomeye je izjavil:
Kt sem reku, namest, da se preveč ukvarjate s plačami drugje, se je treba vprašat, zakaj so slabe drugje. Firma, ki daje prednost dobičku in ne svojim zaposlenim, ne more biti družbeno odgovorna firma. To je dejstvo. Pa sem slišal že milijone izgovorov.
Ti bom jaz povedal, zaradi davkov, itak ves. Zakaj pa gospodarstvo davijo z davki? Da lahko majo komunajzarji v ju/js norveski standard sredi slovenije. Enako velja z drzavnimi monopolisti. Poloznice za strom, komunala in vodooskrba, ogrevannje, lopovski rtv davek itn... vse je to naspanano za 500% da se spet lahko futra armada nepotrebnih drzavnih parazitov parkiranih tam.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Fritz ()
Pri nas je lastnik podjetja reklu enemu direktno v obraz, ko mu je delavec rekel da ga je nategnil pri plači: "jaz bom poskrbel zase in za svojo družino, ti se pa jebi."
Najprej sta se jebala kdo je koga nategnu in drla vse vprek...
Najprej sta se jebala kdo je koga nategnu in drla vse vprek...
WhiteAngel ::
OP je še eden, ki je padel na Janševo foro Odštej 40% in boš prišel do povprečne plače za en navaden majski mesec brez korone.
Osebno sem iz JS zbežal, ker sem vsak dan tolkel nadure, da sem 200 eur več prinesel domov in nismo životarili s familijo. Mogoče se vrnem, ko bom odplačal kredit za streho nad glavo in froci ne bodo več v vrtcih.
Osebno sem iz JS zbežal, ker sem vsak dan tolkel nadure, da sem 200 eur več prinesel domov in nismo životarili s familijo. Mogoče se vrnem, ko bom odplačal kredit za streho nad glavo in froci ne bodo več v vrtcih.
Pa lahko navedeš nazive in zneske za te kolege (brez imen)? Da vidimo za kake cifre in delo se sploh gre.
Jaz bom tako rekel v policiji sem imel dva znanca, eden jo je zapustil 2019, drugi ki pa je še tam pa tudi nima ravno bajne plače, ko odšteješ korona dodatek.
Sta pa (bila) oba navadna policaja. Za te definitivno ne mislim da so preveč plačani, sploh ker delajo petek in svetek v vsakem vremenu in z vsem možnim folkom.
Po drugi strani pa sem poiskal nekaj ljudi, ki delajo v IT-ju in s katerimi sem bežno delal pred leti. No tisti pa imajo tudi po odštetih 20% za korona dodatke še vedno med 3 in 4k€ bruto plače.
Tam pa bi težko rekel, da si po videnem zaslužijo tisto.
Phantomeye je izjavil:
Naloga firme ni družbena odgovornost ampak ustvarjanje dobička za lastnike.
WhiteAngel je izjavil:
OP je še eden, ki je padel na Janševo foro Odštej 40% in boš prišel do povprečne plače za en navaden majski mesec brez korone.
Od kje 40% za odštet ?
Korona dodatek je 21%, dodatka 200€ pa v decembru še niso prejeli.
Phantomeye je izjavil:
Točno tako in kdor ne želi biti suženj požrešnim lastnikom, če ima le kaj v glavi in kompetence ter primerno izobrazbo, gre v JS Seveda JS vsakega faliranca pač ne vzame, za te ostane le sužnje-lastništvo v gospodarstvu haha
Phantomeye je izjavil:
Točno tako in kdor ne želi biti suženj požrešnim lastnikom, če ima le kaj v glavi in kompetence ter primerno izobrazbo, gre v JS Seveda JS vsakega faliranca pač ne vzame, za te ostane le sužnje-lastništvo v gospodarstvu haha
Suženjstva v Sloveniji nimamo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plače v javni upravi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 57314 (39090) | feryz |
» | Javno objavljene plače MNZ (strani: 1 2 3 4 … 18 19 20 21 )Oddelek: Problemi človeštva | 132084 (78446) | sbawe64 |
» | Radikalna transparentnost (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Novice / NWO | 58613 (39909) | Mato989 |
» | Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 50033 (44153) | dstr17_ |