Forum » Omrežja in internet » Domače Omrežje s printerjem
Domače Omrežje s printerjem
Faceless ::
Živjo,
malo sem prebrskal forum pa konkretnega odgovora na moje vprašanje nisem našel - če je že bil mi lahko date le link :)
Torej imam domače omrežje - internet v dveh nadstropjih - povezan z več napravami. Trenutna shema je:
- Modem kamor je povezan prvi računalnik z utp kablom - modem ima tudi wifi povezavo s svojim passwordom
- Router v spodnjem nadstropju z UTP kablom povezan na modem iz routerja pa gre UTP kabel tudi v računalnik - sicer ima router svoj wifi password
- Na router je z WIFI-jem povezan wireless printer
Moje vprašanje je, kako lahko s prvega računalnika, ki je povezan na modem, vzpostavim povezavo z printerjem preko routerja? Če želim printanti na prvem računalniku je to mogoče le, če bi printer povezal z WIFIjem modema to pa ne gre, ker je preslab signal in ves čas crkuje.
Evo še grafično - kako rpavilno nastaviti omrežje po korakih, da bo delovala rdeča povezava?
malo sem prebrskal forum pa konkretnega odgovora na moje vprašanje nisem našel - če je že bil mi lahko date le link :)
Torej imam domače omrežje - internet v dveh nadstropjih - povezan z več napravami. Trenutna shema je:
- Modem kamor je povezan prvi računalnik z utp kablom - modem ima tudi wifi povezavo s svojim passwordom
- Router v spodnjem nadstropju z UTP kablom povezan na modem iz routerja pa gre UTP kabel tudi v računalnik - sicer ima router svoj wifi password
- Na router je z WIFI-jem povezan wireless printer
Moje vprašanje je, kako lahko s prvega računalnika, ki je povezan na modem, vzpostavim povezavo z printerjem preko routerja? Če želim printanti na prvem računalniku je to mogoče le, če bi printer povezal z WIFIjem modema to pa ne gre, ker je preslab signal in ves čas crkuje.
Evo še grafično - kako rpavilno nastaviti omrežje po korakih, da bo delovala rdeča povezava?
Goody ::
Modem ti je tudi router. Router v spodnjem nadstropju nastavi kot Access point, pa ti bo delalo. Wifi lahko ima enako ime in password, lahko pa ne. Kot ti bolj odgovarja.
Faceless ::
Modem ti je tudi router. Router v spodnjem nadstropju nastavi kot Access point, pa ti bo delalo. Wifi lahko ima enako ime in password, lahko pa ne. Kot ti bolj odgovarja.
kot access point ga pa kar v routerju samem nastavim? V nastavitvah http://192.168.0.1/?
Ali kje drugje?
Goody ::
V nastavitvah routerja v spodnjem nadstropju, ki ga boš nastavil kot ap. Večina routerjev sicer to podpira, vsi pa ne. Katerega imas?
Gejspodar ::
Spremeniti moraš nastavitve routerja (v spodnjem nadstropju) tako, da bo za DHCP strežnik uporabljal modem.
Kot so že drugi rekli je najbolje da napišeš modele.
Kot so že drugi rekli je najbolje da napišeš modele.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 571608 (8437) | c23po |
» | Router modem vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 805 (620) | yyyeb |
» | repeater modeOddelek: Omrežja in internet | 2467 (1582) | PogachnyK |
» | Siol priključek in 2 omrežjiOddelek: Omrežja in internet | 2208 (1807) | Jakka |
» | težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 6154 (4660) | nx6325 |