Forum » Loža » Izdelava knauf stropa
Izdelava knauf stropa
Likalnik ::
Zivjo, obracam se na vas, ce mi lahko svetujete glede izdelave knaufa...v utilitiju moram spustit strop za cca 20cm.
Moram nariditi kocko dimenzije 155cm x 92cm....to je od stene do stene...kar pomeni, da bi ob strani na steno na levi in desni strani privijacil C profil dolzine 155cm
Na koncu in na zacetku bi dodal u profil...na koncu bi u profil privijacil v steno in povezal skupaj stranske c profile.....na zacetku bi pa u profil povezal z stranskimi c profili(tega ne morem privijaciti v steno ker jo ni)
Umes bi dodal se po dilzini 155cm se en c profil kateri bi visel cca 20 cm iz stropa....in ga povezal tudi na u profil spredaj in zadaj.
Sem si orav zamislil?
Moram nariditi kocko dimenzije 155cm x 92cm....to je od stene do stene...kar pomeni, da bi ob strani na steno na levi in desni strani privijacil C profil dolzine 155cm
Na koncu in na zacetku bi dodal u profil...na koncu bi u profil privijacil v steno in povezal skupaj stranske c profile.....na zacetku bi pa u profil povezal z stranskimi c profili(tega ne morem privijaciti v steno ker jo ni)
Umes bi dodal se po dilzini 155cm se en c profil kateri bi visel cca 20 cm iz stropa....in ga povezal tudi na u profil spredaj in zadaj.
Sem si orav zamislil?
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
borut_p ::
Na knauf strani imas za vsak tip izdelka navodila oz oravila. Poglej pod strop d112 z enojno podkonstrukcijo.
Furbo ::
Ti raje nalepi eno skico kaj hočeš.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
srus ::
Tole vprašanje paše v ta forum kot Bratuščkova v evropsko komisijo.
Si že poskusil na forumu pod svojo streho? Tam so znalci za te stvari.
Si že poskusil na forumu pod svojo streho? Tam so znalci za te stvari.
Highlag ::
Saj tule tudi najdeš znalce... Furbo je celo profi.
Drugače se pa C profile privije na vse stene, vmes se v C profile vstavi še nosilne profile, ki se jih dodatno po specifikacijah obesi (fiksira) še s stropa, na način, ki je odvisen od razdalje od stropa.
Nato se v prostor nasesti izolacijo na profile namesti parno oviro, in nato privije plošče.
Drugače se pa C profile privije na vse stene, vmes se v C profile vstavi še nosilne profile, ki se jih dodatno po specifikacijah obesi (fiksira) še s stropa, na način, ki je odvisen od razdalje od stropa.
Nato se v prostor nasesti izolacijo na profile namesti parno oviro, in nato privije plošče.
Never trust a computer you can't throw out a window
Likalnik ::
Sem pomislil tudi na forum pod svojo streho...sem tudi tam prijavljen.
Glede tega kako pase to vprasanje sem...o tem bi se dalo diskutirati...
Ampak ja...tudi tukaj so ljudje kateri se spoznajo na to in lahko odgovorijo.
Uglavnem...med tem casom sem ze sestavil ogrodje.
C profili so prisli po stenah...vmes sem pa dal se nosilne profile....nisem jih pa nic obesal na strop(ni potrebe)...ker je majhen pravokotnik
150cm x 90cm....in sem dal samo tri nosilne profile poces...med c profile....
Sedaj moram samo se plosco privijaciti na to ogrodje
..in bo zadeva koncana.
Hvala za pomoc
C profili so prisli po stenah...vmes sem pa dal se nosilne profile....nisem jih pa nic obesal na strop(ni potrebe)...ker je majhen pravokotnik
..in bo zadeva koncana.
Hvala za pomoc
Sem pomislil tudi na forum pod svojo streho...sem tudi tam prijavljen.
..in bo zadeva koncana.
Hvala za pomoc
Po steni gre U profil, v njega se zatakne C 27mm profil. Priporocen razpon je cca 50cm, tako da daj eno linijo obesal po sredini. Tako bos lahko celo kaj obesil na ta strop.
Plosce so vseeno kar tezke, tako da ne naredi na pol ker ti bo zal
rsrs ::
Pozdravljeni,
da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal.
Ali lahko pribijam direktna obešala na strop (polnila in nosilci) z mašinco Dewalt AKU žebljičar betonski 18V?
Ali bo to držalo?
Je kdo že delal kaj takega s tem?
Kako dolge žeblje bi moral uporabiti?
Ali moram obvezno vrtat v strop in zabijat stropna sidra?
Hvala za odgovore.
da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal.
Ali lahko pribijam direktna obešala na strop (polnila in nosilci) z mašinco Dewalt AKU žebljičar betonski 18V?
Ali bo to držalo?
Je kdo že delal kaj takega s tem?
Kako dolge žeblje bi moral uporabiti?
Ali moram obvezno vrtat v strop in zabijat stropna sidra?
Hvala za odgovore.
Kaj pomeni polnila in nosilci?
Če je strop betonski, je ta mašinca ravno za ta namen. meni so postreljali vsa obešala na mašino. del ki sem ga naredil sam, sem šel raje na vrtanje - imam boljši feeling. standard žebelj je 2cm, tipla pa je 3,5cm.
Kaj misliš pod stropna sidra? Če vrtaš, se uporabi 6/35 vijak s plastičnim vložkom. Če imaš veliko tega za povrtati, je sds udarni sveder fi6 z + glavo (torej 4 rezila ne 2) idealno. Seveda pa traja dlje.
Če je strop betonski, je ta mašinca ravno za ta namen. meni so postreljali vsa obešala na mašino. del ki sem ga naredil sam, sem šel raje na vrtanje - imam boljši feeling. standard žebelj je 2cm, tipla pa je 3,5cm.
Kaj misliš pod stropna sidra? Če vrtaš, se uporabi 6/35 vijak s plastičnim vložkom. Če imaš veliko tega za povrtati, je sds udarni sveder fi6 z + glavo (torej 4 rezila ne 2) idealno. Seveda pa traja dlje.
rsrs ::
Strop je narejen iz nosilcev in polnil, zgoraj betonska plošča spodaj pa samo 2-3cm ometa. Jaz bi potem pribijal dejansko v betonski nosilec s temi žeblji, dolgi so 38mm. To bi moralo držati ali?
pod stropni sidrni klin pa mislim to
https://topdom.si/izdelek/stropni-sidrn...
Takšen strop je kot prikazujejo fotografije:
https://www.preklade.net/stropni-nosilc...
pod stropni sidrni klin pa mislim to
https://topdom.si/izdelek/stropni-sidrn...
Takšen strop je kot prikazujejo fotografije:
https://www.preklade.net/stropni-nosilc...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rsrs ()
z3ro ::
Obešalo privij z nečim kar bo 100% držalo, jaz zagotovo ne bi uporabil nekakšnih žebljev. Probaj z namenskimi vijaki (pridejo z plasticnimi vlozki, zvrtaš luknjo in jih samo zabiješ not ali pa privijačiš- https://www.merkur.si/pritrdilni-materi... ). Glede na to da imaš kot praviš omet + monto bi jaz probal z tem (recimo 50mm dolzina vijaka bi morala držati).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: z3ro ()
Vse jasno.
Jaz z zeblji v monta strop nebi sel, se sploh ne na omet. Predvrtaj s svedrom in vijak s pvc vlozkom vsaj 50mm, raje 60mm, fi6.
Jaz z zeblji v monta strop nebi sel, se sploh ne na omet. Predvrtaj s svedrom in vijak s pvc vlozkom vsaj 50mm, raje 60mm, fi6.
Obešalo privij z nečim kar bo 100% držalo, jaz zagotovo ne bi uporabil nekakšnih žebljev. Probaj z namenskimi vijaki (pridejo z plasticnimi vlozki, zvrtaš luknjo in jih samo zabiješ not ali pa privijačiš- https://www.merkur.si/pritrdilni-materi... ). Glede na to da imaš kot praviš omet + monto bi jaz probal z tem (recimo 50mm dolzina vijaka bi morala držati).
A si nor, tole (zabijalci) ni za obešanje, to je samo za pritrditev U ali UW profilov (stenski).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Furbo ()
peaks ::
Jaz ima 6x80 sraufe za obesala, dolga in sidrna, pa 12 let drži kot pribito. Za ziher tudi z gostoto nisem sparal.
peaks ::
Imaš prav; pozabil povedat, da sem vijačil v lesene stropnike, čez omet. Manjši del, kjer sem imel betonsko plato pa sem nabijal betonske kline...dimenzije tam nekje kot ti omenjaš.
A si nor, tole (zabijalci) ni za obešanje, to je samo za pritrditev U ali UW profilov (stenski).
Večinoma vedno smo s tem pritrjevali tudi obešala - če je bil seveda primeren material..pa še noben strop ni dol padel. Če vijak prime tako kot mora ni opcije da bi popustil...sploh pa pri zadostni gostoti obešal je vijakov toliko da je obremenitev majhna.
Večinoma vedno smo s tem pritrjevali tudi obešala - če je bil seveda primeren material..pa še noben strop ni dol padel. Če vijak prime tako kot mora ni opcije da bi popustil...sploh pa pri zadostni gostoti obešal je vijakov toliko da je obremenitev majhna.
Ja temu se reče goljufanje stranke. Klin za beton se da, ne pa plastiko, da bo pri prvem požaru ljudem padel strop na glavo.
Amapak hej, za en pir po službi je pa.
Ja temu se reče goljufanje stranke. Klin za beton se da, ne pa plastiko, da bo pri prvem požaru ljudem padel strop na glavo.
težava ki jo OP ima je, da je na stopu omet - slednji je verjetno cca 2cm nanosa. Namenska pritrdila, ki jih knauf priporoča, tukaj odpadejo.
https://www.bauhaus.info/deckenabhaenge...
https://dilerinshaat.az/products/compon...
Ob požaru je tole zadnja stvar za katero te mora skrbet..prav tako bi po tem takem vsaj 80% vsem ki imajo spuscene strope pri pozaru vse skupaj padlo na glavo..vsaj v našem okolišu vsi delajo tako.
Ob požaru je tole zadnja stvar za katero te mora skrbet..prav tako bi po tem takem vsaj 80% vsem ki imajo spuscene strope pri pozaru vse skupaj padlo na glavo..vsaj v našem okolišu vsi delajo tako.
Ja saj je vse krasno, dokler en dan ne gre nekaj narobe, potem greš pa za zapahe.
Vse skupaj za en minimalen prihranek.
Ah furbo nima pojma
Ma ja, saj sem samo par tisoč m2 stropov naredil.
Zgodovina sprememb…
Mislim, da se nima smisla pričkat, saj je jasno, kaj priporoča v svojih tehničnih listih Knauf, ki ima "papirje" kot sistem. in to niso vijaki s plastičnim vložkom.
@Furbo - OP ima težavo, kjer ima 2 cm ometa, in ta sidra niso primerna ... kaj predlagaš v tem primeru
@Furbo - OP ima težavo, kjer ima 2 cm ometa, in ta sidra niso primerna ... kaj predlagaš v tem primeru
Ja saj je vse krasno, dokler en dan ne gre nekaj narobe, potem greš pa za zapahe.
Vse skupaj za en minimalen prihranek.
Ah furbo nima pojma
Ma ja, saj sem samo par tisoč m2 stropov naredil.
Kaj ti sanjaš, zarad enega stropa ki bi dol padel ob požaru bo šel kdo za zapahe? Vsak knauf strop bo ob požaru razpadel- tudi tisti iz “negorljivih” plošč in z konstrukcijo pritrjeno z tvojo tehniko. Ne vem ravno če si mogoče gasilec z kakšnim malo resnejšim tečajem ampak ni opcije da knauf preživi kar vidiš tam ali pa na dejanski intervenciji.
Twixz ::
Torej, ker sem hotel prišparat in se nekaj naučit sem prosil kolega (ki ima v familiji knauf izvajalce in malarje), da skupaj narediva knauf pa naj traja kolikor hoče. In sva se lotila (aprila lani).
Jaz o knaufu nisem imel pojma, robo sem kupil po izračunih knaufove spletne strani.
Zdaj je prišlo pa do orng zaj*ba in probam najt čimboljšo rešitev, čeprav mislim da je samo ena. Pa vseeno vprašam. Torej:
Mansarda, na enem delu "kukrli" na enem delu poševnina (nevem a je to prav izraz za diagnoalne oblike strop). Z laserjem izrisali "vaservago" in iskali minimalni padec. Strop je bil poizoliran in podeskan ampak sem se vseeno odločil, da dodam še malo izolacije pod knauf. Ker je bil podeskan del neraven smo dali različne debeline izolacije (3 oz. 5 cm)
Konstrukcijo smo delali linijsko in tu smo naredili največjo napako, šli smo na razmik 625 mm oz. 62,5 cm (kar je za stene super). Potem pa še to napako, da smo montirali plošče v liniji s profili, ne pravokotno na profile. In potem mi je prišel kolega še stike enkrat skitat, da je gips neuporaben. Jaz kot nek bedak, ki si ni o tem niti prebral nič in sem pač slepo verjel da on ve kaj dela, sem delal po njegovih navodilih.
Obešala na 50 cm. Potem pa še parna zapora in na koncu knauf.
Knauf se je pa zdaj po slabem letu (ko sem naredil še estrih, omet, fino montažo elektrike in imam zmenjeno za vinil, keramiko ter kuhinjo čez 3 mesece za montažo) sesedel med profili oz. se izbočil.
Kolega se je odselil v tujino in po zaporedju dogodkov polnih smole sem dobil enega človeka za knauf ki so mi ga priporočili kolegi in ko je videl kaj smo naredili je rekel da moram to vse dol potrgat in na novo zmontirat preden delam vinil in keramiko oz. opremim stanovanje, ker bo takrat vse skupaj veliko težje.
Računal bi pa 30EUR po kvadratu (komplet sanacijo z komplet materialom). Kar se mi zdi malo veliko ampak si ne predstavljam sam sebe, da bi trgal dol stvari za katere sem zapravil 5 vikendov po 20 ur dela, švica in krvi (bemti ostre profile ).
Čas je pri vsem tem najbolj pomemben faktor, ker se gre pa za 3600EUR (120 m2 stropa) se mi zdi bolj pametno (če že prej nisem) vprašati čimveč ljudi.
Hvala za nasvet, komentar ali kritiko.
Jaz o knaufu nisem imel pojma, robo sem kupil po izračunih knaufove spletne strani.
Zdaj je prišlo pa do orng zaj*ba in probam najt čimboljšo rešitev, čeprav mislim da je samo ena. Pa vseeno vprašam. Torej:
Mansarda, na enem delu "kukrli" na enem delu poševnina (nevem a je to prav izraz za diagnoalne oblike strop). Z laserjem izrisali "vaservago" in iskali minimalni padec. Strop je bil poizoliran in podeskan ampak sem se vseeno odločil, da dodam še malo izolacije pod knauf. Ker je bil podeskan del neraven smo dali različne debeline izolacije (3 oz. 5 cm)
Konstrukcijo smo delali linijsko in tu smo naredili največjo napako, šli smo na razmik 625 mm oz. 62,5 cm (kar je za stene super). Potem pa še to napako, da smo montirali plošče v liniji s profili, ne pravokotno na profile. In potem mi je prišel kolega še stike enkrat skitat, da je gips neuporaben. Jaz kot nek bedak, ki si ni o tem niti prebral nič in sem pač slepo verjel da on ve kaj dela, sem delal po njegovih navodilih.
Obešala na 50 cm. Potem pa še parna zapora in na koncu knauf.
Knauf se je pa zdaj po slabem letu (ko sem naredil še estrih, omet, fino montažo elektrike in imam zmenjeno za vinil, keramiko ter kuhinjo čez 3 mesece za montažo) sesedel med profili oz. se izbočil.
Kolega se je odselil v tujino in po zaporedju dogodkov polnih smole sem dobil enega človeka za knauf ki so mi ga priporočili kolegi in ko je videl kaj smo naredili je rekel da moram to vse dol potrgat in na novo zmontirat preden delam vinil in keramiko oz. opremim stanovanje, ker bo takrat vse skupaj veliko težje.
Računal bi pa 30EUR po kvadratu (komplet sanacijo z komplet materialom). Kar se mi zdi malo veliko ampak si ne predstavljam sam sebe, da bi trgal dol stvari za katere sem zapravil 5 vikendov po 20 ur dela, švica in krvi (bemti ostre profile ).
Čas je pri vsem tem najbolj pomemben faktor, ker se gre pa za 3600EUR (120 m2 stropa) se mi zdi bolj pametno (če že prej nisem) vprašati čimveč ljudi.
Hvala za nasvet, komentar ali kritiko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Twixz ()
fikus_ ::
Si montiral navadne mavčne plošče in potem delal estrihe?
Potem ti je vlaga po izdelavi estrihov pomagala pri upogibanju plošč.
Sedaj ali se sprijazniš, ali pa vse plosče potrgaš dol.
Potem ti je vlaga po izdelavi estrihov pomagala pri upogibanju plošč.
Sedaj ali se sprijazniš, ali pa vse plosče potrgaš dol.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Joj, ne moreš dati najprej knauf, potem pa z estrihi nabiti vlago v prostoru na 100%. Pa istočasno še šprarati s profili.
Pa demontažo plat in odvoz smeti na deponijo lahko narediš sam in s tem nekaj prihraniš.
Pa ne mi zdaj uleteti s krampom in trgati dol vse kot kak avstralopitek, to se dela s pametjo.
Pa demontažo plat in odvoz smeti na deponijo lahko narediš sam in s tem nekaj prihraniš.
Pa ne mi zdaj uleteti s krampom in trgati dol vse kot kak avstralopitek, to se dela s pametjo.
Zgodovina sprememb…
c3p0 ::
Bolj goste profile in zelene plošče bi moral dat, če bi že delal pred estrihi, sicer ne vem zakaj. Zravnal jih ne boš. Ampak po toči zvoniti...
Joj, ne moreš dati najprej knauf, potem pa z estrihi nabiti vlago v prostoru na 100%. Pa istočasno še šprarati s profili.
Kot sem napisal, sem kupil po izračunih knaufove spletne strani in nisem šparal s profili, ostalo jih je pa 10 kar mi je bilo čudno.
Bomo potrgali, probali brez da damo tervol dol nabit gor profile vmes in na novo nove gips plate tako kot je treba pribijemo gor pa kar bo bo.
ZveeZ ::
Sej plosce lahko "odvijes" dol, ce ves kje priblizno so stiki (vijaki). Ne gre ns hitro, ampsk bo najmanj umazano.
Ne spomnim se kako gre tocno po tehnicnem listu (je ze par let odkar sem delal), vendar imam v spominu, da sem dajal profile na 50cm razdalje in gor pravokotno pritrdil plosce, da so bile vijacene v vrstah pri 0cm (1-2cm), 50, 150, 200 (199-198cm). Skratka vsaka plosca pritrjena na 4 profile. Sedaj je ze 3 leta odkar sem kital in se vedno v nulo in brez ene razpoke.
Edit: aja pa prva in zadnja plosca sta bili pritrjeni 10cm od roba.
Ne spomnim se kako gre tocno po tehnicnem listu (je ze par let odkar sem delal), vendar imam v spominu, da sem dajal profile na 50cm razdalje in gor pravokotno pritrdil plosce, da so bile vijacene v vrstah pri 0cm (1-2cm), 50, 150, 200 (199-198cm). Skratka vsaka plosca pritrjena na 4 profile. Sedaj je ze 3 leta odkar sem kital in se vedno v nulo in brez ene razpoke.
Edit: aja pa prva in zadnja plosca sta bili pritrjeni 10cm od roba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
ZveeZ ::
Se popravljam (spet).
Po pregledu slik, sem videl, da sem dal 5 profilov na 2m. Torej razdalja 40cm.
Po pregledu slik, sem videl, da sem dal 5 profilov na 2m. Torej razdalja 40cm.
Ja to je še več, kot predpisuje tehnični list. Jaz sem naredil par 1000m2 mansard in sem tudi vedno dajal profile na 40cm, nobenih reklamacij nikoli.
shark_nm ::
Na obešala seveda, razen če so pogruntali kaj novega, odkar ne delam več. :D
c3p0 ::
Še vseeno bo umazano, ker so verjetno stiki že pokitani. Če niso, pa super (iz stališča demontaže).
Se pa kar da najti vijake, sem podrl precej starega knaufa in ga lahko lepo režeš s kako vbodno ali tiger žago, dokler ne prideš do profila, potem pa tiste kose samo še potrgaš iz profila in pobereš vijake ven.
Se pa kar da najti vijake, sem podrl precej starega knaufa in ga lahko lepo režeš s kako vbodno ali tiger žago, dokler ne prideš do profila, potem pa tiste kose samo še potrgaš iz profila in pobereš vijake ven.
Zgodovina sprememb…
Lahko se dela tudi enojna, je pač več obešal, zdaj nekaj je pisal o obešalih na 50cm, kar je spet pretiravanje, profilov premalo, obešal pol preveč.
Vprasanje kaj je delal - pravi da je narocil material po kalkulatorju knaufa, potem mu je pa kup profilov ostalo.
Vprasanje kaj je delal - pravi da je narocil material po kalkulatorju knaufa, potem mu je pa kup profilov ostalo.
Bil sem pomočnik, ker sem prvič (pa pomoje tudi zadnjič) delal knauf.
Delal smo na stenske normative, profile na 625 mm narazen in knauf v liniji profila namesto pravokotno na profil.
Ker nismo delali na 50 oz. 40 cm je ostalo 40 metrov profilov, kar mi prej ni bilo logično.
Je prišlo tudi par mojstrov in so rekli da narejeno slabo ni, da tudi padlo dol ne bo ker če je preživel knauf omete in estrihe (vlaga pa to) in se je povesil za tako malo je smotrno razmislit o tem da bi pošraufal in s silikon kitom pa potem uniflottom zadevo za silo uredil.
Problem je, ker je knauf v liniji s profili in če to pokne, pokne cela dolžina profila s stiki vred.
Posledično sem se zato nekako odločil da zmečem vse dol (razen spalnice, ki je največja soba v hiši in celo vredu narejena (ker je ravnina in poševnina na takih dimenzijah da smo naredili ok konstrukcijo ) in naredim na novo pa mirno spim. Dokupim kar je profilov, vogalnikov, folija, knauf... stroška cca. 500€ in to je to. Tervol ostane pa je.
Oj,
a je 20EUR po kvadratnem metru za knauf velik? Govorim od konstrukcije do kitanja in beljenja? Pa material zrihta kupec.
a je 20EUR po kvadratnem metru za knauf velik? Govorim od konstrukcije do kitanja in beljenja? Pa material zrihta kupec.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Twixz ()
urli ::
Oj,
Mene je pred leti prišlo toliko skupaj z materialom ampak zdaj so drugi časi. Tko od oka bi rekel, da tole ni pretirana cena.
Pa bi lahko vsaj povedal kaj delas? Steno w11, w112, w115, oblogo w626, strop d112, .....
Kk naj ti z lufta povemo kaj ces met? Volna je, ni?
Oj,
Mene je pred leti prišlo toliko skupaj z materialom ampak zdaj so drugi časi. Tko od oka bi rekel, da tole ni pretirana cena.
Pa bi lahko vsaj povedal kaj delas? Steno w11, w112, w115, oblogo w626, strop d112, .....
Kk naj ti z lufta povemo kaj ces met? Volna je, ni?
Enonivojska konstrukcija z enim zobom in dvema poševninama.
Isti sistem kot smo mi naredili ko smo za*ebal, s tem da bodo zdej profili na 40 cm + plate križno.
Tervol je, folija je, air stop selotejp. Plate so, kit je, uniflot z vlakni tudi.
Men se je sprva zdel drago zdej se mi zdi pa kr normalna cena.
connel ::
Meni ni pretirano drago, že samo beljenje je, hm, skoraj pol te cene?
Če že hočeš šparati, pobeli sam, tudi lateks ni ne vem kako težko. Kitat se pa sam ne bi lotil, pa nimam dveh levih rok, tisto rabiš pravi občutek oz. roko, drugače je eno samo sranje.
Če že hočeš šparati, pobeli sam, tudi lateks ni ne vem kako težko. Kitat se pa sam ne bi lotil, pa nimam dveh levih rok, tisto rabiš pravi občutek oz. roko, drugače je eno samo sranje.
Meni ni pretirano drago, že samo beljenje je, hm, skoraj pol te cene?
Beljenje brez materiala je 4€ kvadrat.
15€ po kvadratu da vse sam naredijo je kr ok.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenova hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10767 (6860) | bonanno |
» | mavčne (gips) plošče - orodje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26474 (9991) | Twixz |
» | Sam bi uredil notranji prostor in rabim pomočOddelek: Loža | 3142 (2238) | Kona77 |
» | knauf stena + TV nosilec 65"Oddelek: Loža | 7368 (6478) | Anney |
» | Kako popraviti krivo steno v blokuOddelek: Loža | 4366 (3562) | MatH |