Forum » Loža » Zaposlitev na Elektro
Zaposlitev na Elektro
zgublen376 ::
Zdravo,
malo raziskujem, kje bi nadaljeval kariero in pomislil sem na Elektro podjetja, predvsem na Elektro Gorenjska. Morda kdo dela tam, je delal oz. pozna zadeve iz prve roke. Verjetno so razmere po ostalih Elektrih (Ljubljana, Celje, Maribor...) precej podobne, tako da tudi komentarji iz teh podjetij ne bodo odveč? Po izobrazbi sem udis in imam tudi nekaj osnov dela v IT administraciji. Nisem ravno idealen kandidat, vendar nekaj bi se zagotovo našlo. Kakor mi je jasno, je znotraj vse določeno s Kolektivno pogodbo. Recimo tale v priponki je edino, kar sem našel, ni pa vezana za dotično podjetje (primer). Ciljam na delovna mesta v VI in VII tarifnem razredu iz priponke.
Razpisanih delovnih mest praktično ni. Še tista, ki so bila, so za nižji kader. To že kaže na to, da si verjetno marsikdo želi delati tam.
Če bi mi lahko kdo odgovoril na spodnja vprašanja, bi bil zelo vesel.
Na kakšno konkretno delovno mesto lahko ciljam in kakšne so plače?
Kako je z dodatki? Vidim, da regresa ni, obstajajo pa redne nagrade za vse zaposlene. Plačuje se tudi dodatno zavarovanje kar je manjši plus.
Kakšna je notranja klima? Ali gre za kolegialen odnos in lahko pričakuješ pomoč sodelavcev ali pa te zgolj vržejo v vodo in če splavaš splavaš, če pa ne, pa pač ne?
Kako je z napredovanji? Se to da, ali je vse več ali manj po vezah oz. oddano v naprej?
Ali tisti, ki se tam zaposlijo ostanejo za dlje časa oz. kar do upokojitve, kot je to ponekod v navadi?
Kakšno je delo znotraj? Je precej enolično? Gre za hiter razvoj, kjer se je potrebno dodatno izobraževati tudi doma?
Kakšen je tipičen delovnik? Klima v podjetju?
Bi lahko to kdo primerjal z raznimi Iskrami, ki jih je v Kranju polno?
Hvala za odgovore. :)
malo raziskujem, kje bi nadaljeval kariero in pomislil sem na Elektro podjetja, predvsem na Elektro Gorenjska. Morda kdo dela tam, je delal oz. pozna zadeve iz prve roke. Verjetno so razmere po ostalih Elektrih (Ljubljana, Celje, Maribor...) precej podobne, tako da tudi komentarji iz teh podjetij ne bodo odveč? Po izobrazbi sem udis in imam tudi nekaj osnov dela v IT administraciji. Nisem ravno idealen kandidat, vendar nekaj bi se zagotovo našlo. Kakor mi je jasno, je znotraj vse določeno s Kolektivno pogodbo. Recimo tale v priponki je edino, kar sem našel, ni pa vezana za dotično podjetje (primer). Ciljam na delovna mesta v VI in VII tarifnem razredu iz priponke.
Razpisanih delovnih mest praktično ni. Še tista, ki so bila, so za nižji kader. To že kaže na to, da si verjetno marsikdo želi delati tam.
Če bi mi lahko kdo odgovoril na spodnja vprašanja, bi bil zelo vesel.
Na kakšno konkretno delovno mesto lahko ciljam in kakšne so plače?
Kako je z dodatki? Vidim, da regresa ni, obstajajo pa redne nagrade za vse zaposlene. Plačuje se tudi dodatno zavarovanje kar je manjši plus.
Kakšna je notranja klima? Ali gre za kolegialen odnos in lahko pričakuješ pomoč sodelavcev ali pa te zgolj vržejo v vodo in če splavaš splavaš, če pa ne, pa pač ne?
Kako je z napredovanji? Se to da, ali je vse več ali manj po vezah oz. oddano v naprej?
Ali tisti, ki se tam zaposlijo ostanejo za dlje časa oz. kar do upokojitve, kot je to ponekod v navadi?
Kakšno je delo znotraj? Je precej enolično? Gre za hiter razvoj, kjer se je potrebno dodatno izobraževati tudi doma?
Kakšen je tipičen delovnik? Klima v podjetju?
Bi lahko to kdo primerjal z raznimi Iskrami, ki jih je v Kranju polno?
Hvala za odgovore. :)
Magic1 ::
Želim ti veliko sreče, kot je meni jasno so to sanjske zelo dobro plačane službe (če hočeš to delat). Posledično predvidevam, da rabiš huda poznanstva, da not prideš.
Magic
val46 ::
A ti kar tko?malo bi probal delat pri vas, ker sem slišal, da dajate fajn plače??? A misliš da kar tko zaposlujejo, ker se je enemu zdelo fajn pri njih delat? Ne me razumet narobe, ti privoščim da ti uspe not prit, sam...če ni nobenga razpisa, če nobenega na malo višjem položaju tam ne poznaš(predvidevam da ne, sicer bi se informiral pri njem ali njej, ne pa spraševal random folk na forumu), no, dvomim da iščejo in zaposlujejo. To so firme v katere bi večina rada prišla delat in ponavadi se službe "delijo" po poznanstvih in so zasedene že v naprej(ko gre kdo recimo v penzijo ali kaj podobnega). Tko da, še enkrat, veliko sreče ti želim.
zgublen376 ::
Hvala za mnenja. Vem, da so veze pomembne, ampak mojih vez ne morem kontaktirati med prazniki. Posledično sem, ker me zelo matra firbec, odprl tole temo.
Je pa tudi tako, da je fino imeti čim več informacij oz. mnenj. Samo eno, pa morda od nekoga vodilnega, je lahko pristransko.
Kakorkoli, vseh mnenj bom zelo vesel...
Je pa tudi tako, da je fino imeti čim več informacij oz. mnenj. Samo eno, pa morda od nekoga vodilnega, je lahko pristransko.
Kakorkoli, vseh mnenj bom zelo vesel...
otago ::
Kolega je šel k enemu od teh elektro-jev, prvo leto so ga imeli kot pripravnika na 70%. Nato so ga zaposlili. Delal bi identično delo, kot če bi dobil na Vidmarju ali ELES-u za več €, tam kljub njihovim pohvalam za raziskovalno delo, ni bil dovolj omrežen. Delo mu je ok, se ne pretegne. Idealno za družinsko življenje, udejstvovanje hobijev, prostovoljne organizacije (gasilci itd).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Future proof: fakulteta ali samoizobrazevanje? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28292 (25509) | AndrejO |
» | Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko??? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šola | 52422 (30933) | Unknown_001 |
» | Ali se splača učit programske jezike? So zaposlitve/dela?Oddelek: Loža | 8442 (6093) | trenerkar |
» | Dilema - iskanje zaposlitveOddelek: Loža | 5337 (4025) | ulemek |
» | Kako ne postati revež? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 21332 (16570) | Blinder |