Forum » Loža » Clean win10 na Dell, Samsung SSD
Clean win10 na Dell, Samsung SSD
6bt9hmDwY ::
Oj, smo hoteli vgraditi Samsung SSD v Dell Inspiron 5000 serije (ene 3-4 leta star)...
To smo naredili že tudi na predpotopnih računalnikih/prenosnikih brez kakršnihkoli težav sploh...
SSD Disk manager iz obstoječih wins 10 prepozna, mounta, formatira kopira itn, pač dela.
Ne moremo pa narediti clean installa win 10 na ta isti ssd, pravi, da media driver manjka in to...
Ene rešitve so z upgradom FW (dsrd.exe) od Samsunga, vendar se mora opraviti prej data backup, ne želimo tvegati, če bi računalnik zabrikal...
Ni jasno, zakaj sploh FW upgrade, če Win 10 očitno zna delat s tem (glede na 3. vrstico)...
Izgleda, da installer nima tega driverja ali kaj?
Kako to rešiti s čim manj problemi?
Je to splošen problem z Delli in zakaj?
To smo naredili že tudi na predpotopnih računalnikih/prenosnikih brez kakršnihkoli težav sploh...
SSD Disk manager iz obstoječih wins 10 prepozna, mounta, formatira kopira itn, pač dela.
Ne moremo pa narediti clean installa win 10 na ta isti ssd, pravi, da media driver manjka in to...
Ene rešitve so z upgradom FW (dsrd.exe) od Samsunga, vendar se mora opraviti prej data backup, ne želimo tvegati, če bi računalnik zabrikal...
Ni jasno, zakaj sploh FW upgrade, če Win 10 očitno zna delat s tem (glede na 3. vrstico)...
Izgleda, da installer nima tega driverja ali kaj?
Kako to rešiti s čim manj problemi?
Je to splošen problem z Delli in zakaj?
- spremenilo: 6bt9hmDwY ()
hojnikb ::
pripravi windows instalacijo z originalnim microsoftovim toolom, pa bo clean install sel bp skos.
#brezpodpisa
Smo, brez skrbi, Vedno uporabljamo originalen Windows media creation tool...
Kot rečeno, ne delamo tega PRVIČ, nikdar nismo imeli nikakršnih težav niti na res starem hwju.
Če pobrskaš po internetu, ugotoviš, da nismo edini s tem problemom.
Kot rečeno, ne delamo tega PRVIČ, nikdar nismo imeli nikakršnih težav niti na res starem hwju.
Če pobrskaš po internetu, ugotoviš, da nismo edini s tem problemom.
potem pa fliknes ta problematicen ssd v kaksno drugo masino, nardis prvi stadij instalacije, potem ga das pa nazaj v ta prenosnik in dokoncas.
#brezpodpisa
Ja, to so ugibanja, ki bi se jim zeleli izogniti, žal pa tega ne moremurejati na obiskih, ki niso tehnično podkovani, pa tudi nismo predvideli Prav vseh možnosti. Bo počakalo. Hvala za odgovore, sem mislil, da je Dell-Samsung konflikt kaj bolj poznanega tudi lokalno ali da obstajajo kakšne trivialne rešitve, ki jih ne vem iz glave.
ce ti med clean instalacijo zahteva "driver" in mas to sata ssd je 10/10 primerih slabo pripravljen medij ali namescanje z usb3 na platformi, kjer to ne deluje najbolje. Druge ni.
#brezpodpisa
Ja, hmm, ne vem, če ima ta dell inspiron 5749 (se mi zdi) sploh usb3, tudi 16gb install nosilec je usb2, če pa je slabo pripravljen, pa ne vem, je dolpotegnilo direktno z zadnjim media creation toolom (20H2), verjtno ima kakšen test integritete, ali? Če je kaj sfižilo ne vem, res pa je, da je pripravljen original zapakiran SSD čakal na vgradnjo kar nekaj časa (2-3 leta, morda!!), ker ni bilo (precej redke so) prilike prej, enkrat je bil predebel caddy, drugič pa lockdowni. No, če sploh ne bi delal, ok, ampak je čudno in je res možno, da bi samsungov fw rešil, česar pa nisem želel tvegati, ker ni bilo backupa in tega nisem urejal doma. No, zdaj je že, karkoli, še najbolj razočaran sem pa sam.
Sem preveril specs, ima 1x usb3, samo se meni zdi, da sem poskusil na vseh portih, ne dam pa (več) roke v ogenj, da ni bil kak port zanič.
Samo to je vseeno čudno, da preko usb3 porta na usb2 nosilcu ne bi našlo driverja za sata ssd, ali?
Lahko, da je bil 'zapečen' image slab, samo to bi moralo biti verificirano s strani toola.
No, kakorkoli, zdaj je prepozno, dokler ne dobim laptopa v roke, ne morem ničesar več ustvarjati.
Je pa disappointment strahoten, ta dell nima dobre karme že od nakupa.
Sem preveril specs, ima 1x usb3, samo se meni zdi, da sem poskusil na vseh portih, ne dam pa (več) roke v ogenj, da ni bil kak port zanič.
Samo to je vseeno čudno, da preko usb3 porta na usb2 nosilcu ne bi našlo driverja za sata ssd, ali?
Lahko, da je bil 'zapečen' image slab, samo to bi moralo biti verificirano s strani toola.
No, kakorkoli, zdaj je prepozno, dokler ne dobim laptopa v roke, ne morem ničesar več ustvarjati.
Je pa disappointment strahoten, ta dell nima dobre karme že od nakupa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 6bt9hmDwY ()
>Samo to je vseeno čudno, da preko usb3 porta na usb2 nosilcu ne bi našlo driverja za sata ssd, ali?
Bizarna fora pri nekaterih starejših platformah (ivy bridge, haswell). Če uporabiš usb3 port pri inštalaciji win8/10, včasih zatezi za driverje.
Bizarna fora pri nekaterih starejših platformah (ivy bridge, haswell). Če uporabiš usb3 port pri inštalaciji win8/10, včasih zatezi za driverje.
#brezpodpisa
MIHAc27 ::
>Samo to je vseeno čudno, da preko usb3 porta na usb2 nosilcu ne bi našlo driverja za sata ssd, ali?
Že doživel, ja, isti ključek je v usb 2.0 portu delal BP. Če to ne pomaga predlagam
dve stvari: 1. Naložiš gor 7, pa potem upgrade na 10
2. Inštalacija (lahko kar do konca ali vsaj do tam, kjer te vpraša za kateri jezik hočeš) na drugem računalniku pa samo preneseš disk. 10 je glede tega kar trpežna. Pred prenosom v MSCONFIG Pod boot obkljukaj, da se dvigne v safe modu. Če na dellu prideš v safe mode, samo kljukico stran in reset, pa bo delal ziher.
Shit, da bi bilo tako enostavno...
In da sem od treh usb portov naletel ravno na 3.0, nedelujočo, sploh nisem izbiral kaj.
Ok, bom sporočil, da naj poiščejo USB 2.0 Port in poskusijo instalirat, če bo šlo, hvala za input.
In da sem od treh usb portov naletel ravno na 3.0, nedelujočo, sploh nisem izbiral kaj.
Ok, bom sporočil, da naj poiščejo USB 2.0 Port in poskusijo instalirat, če bo šlo, hvala za input.
vostok_1 ::
Resnična gnida si bluefish.
Bodi preklet v življenju.
Bodi preklet v življenju.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 601038 (58438) | hariscorale |
» | Zotac ZBOX ID18 PlusOddelek: Strojna oprema | 4725 (1200) | MrStein |
» | Nov prenosnik med inštalacijo ne zazna ssd diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 5612 (4636) | solatko |
» | Težave z USB portiOddelek: Pomoč in nasveti | 1651 (1303) | marS |
» | USB 3.0 dvakrat hitrejši (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 19774 (15393) | Lonsarg |