» »

Carina - problemi

Carina - problemi

ananchel ::

Pozdravljeni.

Na Aliexpressu sem naročila ločeno (se pravi, v 2 paketih) 2 izdelka v vrednosti cca. 17 € (vsak), prodajalec pa mi je poslal oba v enem paketu in s carine so me obvestili, naj posredujem ime izdelka, vrednost izdelka, število izdelkov in stroške pošiljanja. Pošiljatelj je na paket napisal manjši znesek (in to v drugi valuti). Ko sem jim poslala podatke, sem napisala lažni znesek (da bi se ujemal s prodajalčevim). Enkrat sem ga napisala v evrih, enkrat v dolarjih (vem: moja napaka). Sedaj zahtevajo od mene spletno povezavo do naročenega blaga ter bančno nakazilo v tujino.
KAJ NAJ NAREDIM???
V bistvu me je prodajalec zafrknil, ker mi je poslal blago v istem paketu.
Lahko pošiljko zavrnem in zahtevam od prodajalca, da mi vrne denar?

lolipop2 ::

Se ti res da za 34€ zajebavat? Verjetno si naročila nekaj, kar dejansko rabiš. Pa tudi, če daš zraven še DDV, boš še vedno rabila. A sedaj boš pa nazaj pošiljala, pa s carino komplicirala? In spet čakala 2 meseca ali več? Jaz ne vidim smisla.
Naslednjič, ko naročaš ločeno počakaj, da je prvi paket odposlan.

koyotee ::

Nič, draga šola za naslednjič, vsaka nekaj stane.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

shark99 ::

Vse skupaj bo od 10 do 15€

broken/link ::

ananchel je izjavil:

Ko sem jim poslala podatke, sem napisala lažni znesek (da bi se ujemal s prodajalčevim). Enkrat sem ga napisala v evrih, enkrat v dolarjih (vem: moja napaka).

ja, prodajalec te je zafrknil. sposobnost prizanti svojo napako === 0.

tikitoki ::

Kaksen izpad:). Sam folk ma res butaste pripombe.

Problem je v tem, da si carino probal zavestno zavajati. Lahko reces, da ti je kdo drug kupil/placal in teh podatkov ne mores predloziti. Mislim, da je zavajanje kaznivo in je mogoce bolj smotrno na posiljko pozabiti. NO, sporoci, ce spregledajo.

lolipop2 ::

tikitoki je izjavil:

Mislim, da je zavajanje kaznivo in je mogoce bolj smotrno na posiljko pozabiti.


Ali pa enostavno plačati, kar je treba. Saj to niso neki milijonski zneski. Pa verjetno je tudi naročeno nekaj, kar se rabi. Ali pač? :D

broken/link ::

jaz v takih primerih vedno pošljem na carino prave podatke, plačam kar je treba plačat, in potem na aliexpressu dam dispute in urejam tam s prodajalcem oz če ne gre z njim, potem z aliexpress moderatorjem.

To, da prodajalec "naredi napako" ni relevanten izgovor in ti ne daje pravice, da delaš potem ti še 10x hujše napake.

otago ::

@Ananchel
... za naslednjic kupis od razlicnih prodajalcev. Ce kupis od istega, narocis v razmaku nekaj dni. Potem je vsak nesporazum njihova krivda.
...Zakon o davčnem postopku, ZUP imata temeljni načeli dolžnosti dajati resnične izjave.

Predlog: placaj in upaj, da bo to vrhunec ranta. Davcni usluzbenec, ki mu sefi serjejo po glavi, si bo s takšnimi malenkostmi nafilal kvoto rešenih/izterjanih zadev. Lazje opraviti z Aliexpress zadevo 34eur, kot z milijonskimi Stozicami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

Ales ::

ananchel je izjavil:

... sem napisala lažni znesek (da bi se ujemal s prodajalčevim) ... Sedaj zahtevajo od mene spletno povezavo do naročenega blaga ter bančno nakazilo v tujino.
KAJ NAJ NAREDIM??? ...


...
20. pri carinskem organu vloži uvozno carinsko deklaracijo, v kateri so nepravilno navedeni vrsta, kakovost, vrednost ali poreklo blaga, ali so nepravilno navedeni drugi podatki, in to povzroči ali bi lahko povzročilo plačilo uvoznih dajatev in drugih dajatev, ki se plačujejo pri uvozu, v manjših zneskih (prvi odstavek 62. člena carinskega zakonika);

21. carinskemu organu posredno ali neposredno predloži listine v zvezi z izvedbo carinskih postopkov, v katerih so navedeni neresnični podatki, če bi to povzročilo, ali bi lahko povzročilo plačilo uvoznih dajatev in drugih dajatev, ki se plačujejo pri uvozu, v manjših zneskih, ali bi se neupravičeno priznala carinska ugodnost ali korist (drugi odstavek 62. člena carinskega zakonika);

22. z neresničnim prikazovanjem dejstev ali zamolčanjem odločilnih dejstev doseže ali poskusi v carinskem postopku doseči oprostitev plačila uvoznih dajatev in drugih dajatev, ki se plačujejo pri uvozu, ali plačilo manjšega zneska teh dajatev ali odlog njihovega plačila ali kakšno drugo olajšavo ali korist (62., 122., 150. do 153. in 185. člen carinskega zakonika);
...

No ja, za fizične osebe posledice niso tako hude.

... Z globo od 300 do 1.200 EUR se kaznuje posameznik ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

LuIK ::Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 475 76 77 78 )

Oddelek: Loža
3896553131 (211) Boggs
»

Pošta Slovenije in prisilni stroški (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27231555 (13945) AndrejO
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34478367 (33228) Mare2

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27080925 (57790) Tilen

Več podobnih tem