» »

LPP kazen in pravice

LPP kazen in pravice

1
2
»

tikitoki ::

Avtobus je dezigniran, kot varovano obmocje. Varnostnik ima na tem obmocju pooblastilo, da osebo pridzi do prihoda policije. Se vec, ce pobegnes ima pooblastilo, da ti sledi in te pridrzi do prihoda policije.

Nima pa pooblastila, da te legitimira. Kar ti ne pomaga veliko, ce te zato pridzi do prihoda policije.

UganiKdo je izjavil:

Ni tako enostavno. Varovano območje mora bit ustrezno označeno, tako da posameznik ve da vstopa na varovano območje. Da ne bo pomote, ne trdim da LPP ni tako uredil zadeve. Že leta nisem bil na LPP in ne vem. ampak predpogoj, da lahko varnostnik opralvja svoje delo je, da je posameznik ustrezno seznanjen s tem, da vstopa na varovano območje.

Pri vhodnih vratih je nalepka, ki te obvesti, da vstopas v varovano obmocje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

digitalcek ::

dexterboy je izjavil:

Upokojenci gratis bus in vlak, študentje pa ne al kako? Pa čeprav so upokojenci, katerih penzije sežejo krepko v nebo...

In čeprav so TUDI študentke, katerih mesečni dohodki so krepko nad 500 ali 700 evri, kolikor študentka lahko največ zasluži mesečno preko študentskega servisa...

Upokojenci gratis bus in vlak, prihranek pa je kakih 40 ali 50 evrov mesečno. Mogoče 80...

poweroff ::

Še enkrat, problem je, da se represivna pooblastila širi na lokalne šerife - gospodarske družbe. Lokalni šerifi, pardon, župani, skupaj s svojimi legalnimi monopolisti postajajo država v državi. Videno v Kopru, Ljubljani, Mariboru...
sudo poweroff

UganiKdo ::

še enkrat, problem je da se lapa v tri dni offtopic brez konkretne navezave na temo in se s tem dela iz teme greznica. Odpri svojo temo in jokaj o lokalnih šerifih.

Naj se potem tema zapre. OP je dobil odgovor na svoje vprašanje, nadaljnja svobodna debata na to temo pa ni več dovoljena, očitno... ;)
sudo poweroff

UganiKdo ::

Debata predvideva argumentirano podajanje mnenj in ne brezvezen rant.

Ravno post tiktoki kaže, da je vprašanje OP daleč od odgovorjenega, amapak verjamem, da je lažje nabijat kot kaj konkretnega povedat.

Phantomeye ::

Dejstvo je, da je odvzem MESEČNE vozovnice, ki je ŽE plačana VNAPREJ, zaradi ne-validacije, popoln nateg.

Predplačniško validiraš, da plačaš vožnjo, mesečno validiraš, da imajo oni evidenco in nič drugega. Vse ostalo je nateg, ker s tabo trikratno zaslužijo 35€ (delavska) + 60€ "kazni. Čeprav se ne švercaš. Itak pa kartico validiraš pri nadzorniku TAKO kot jo validiraš na vlaku.

Facebook dev ::

Sem se vozil z mesecnk vozovnico vec kot 10 let. Vmes se mi je veckrat zgodilo, da se mi zaradi kakega razloga ni uspelo validirat in da sem bil kasneje pofockan s strani kontrolorja. Nekaj slabe volje je bilo z njihove strani, nikoli pa niso vzeli urbane. Tako da nevem ce vrjamem tem zgodbam, da ti poberejo mesecno vozovnico.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

Red mora biti.

Kraja 1,30 EUR je pač kraja, kajne?
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: poweroff ()

Kumbaja ::

uff, tale je pa recej huda. Kje/kdaj je bilo to objavljeno?

Mal mi je sicer čudna, ker se mi je že zgodilo, da nisem imel denarja na urbani in me je voznik pač poslal dol z avtobusa. Da bi zato klicali policijo, in da bi bil s tem v prekršku, ker nisi imel denarja na urabni še nisem zasledil. Ne znam si niti predstavljat, da bi bil s tem kakorkoli v prekršku. Nimaš denarja, ti pač zavrnejo storitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kumbaja ()

To sem videl danes na Facebooku. Bi bilo treba seveda malo raziskat, ampak na prvi pogled se mi zdi verodostojno.

Kot sem rekel. Mestna mafija pod vodstvom lokalnih šerifov po tihem širi svoje pristojnosti. V tem smislu postajamo podobni ZDA, ki ima cel kup policij, ki so napol privatno financirane.
sudo poweroff

Cemu pripisujes verodostojnost?

Sem mal gledal in ni nikjer nic na to temo. Tako da imam resne pomislek o verodostojnosti. Se mi zdi prevec socna zgodba da nebi vsaj kak medij o tem pisal.

Dodatno pa kot sem ze napisal mi tudi sama zgodba ne pije vode, ker zaenkrat se ni prekrsek da nimas denarja za neko storitev. Razumem ce bi se poskusila svercat ampak to da ni imela dovolj denarja imo ne more bit prekrsek.

Vidim pa da te je z zda in privatno policijo ze resno odneslo, tako da imam obcutek da bo temu primerna debata od tukaj naprejm

Zgodovina sprememb…

Meni se tole zdi kot objavljeno pismo bralcev. V kakšnem Dnevniku?
sudo poweroff

Gagatronix ::

Tole je tako za lase privleceno da niti smesno ni.

Ne vem če.

https://www.facebook.com/barbara.rajgel...

Majin komentar, jo poznam osebno:

"Naš fant je, ker je imel premalo na urbani, a se je vseeno peljal s trolo, ker ni hotel zamuditi na trening, moral pred sodnika! Koliko stroškov in koliko časa... za skoraj nič - za 0,65 c!!! Butale."
sudo poweroff

Za pred sodnika tu ni logike. Ce ti je odvzeta urbana dobis kazen, to je to. Ce se ne zelis identificirat je pac poklicana policija, v tistem primeru se ti pa zna zgodit kaksen sodnik, ja.

A110 ::

Ponavadi se šoferjem niti neda ubadati ko zapiska narobe. Če pa že pa reče da pojdi pač dol. Enako ti kontrolor da možnost da zapustiš bus in je konec zgodbe. Sejeda pa je možno da je naletel na nekoga z res slabim dnevom ampak dvomim

poweroff je izjavil:

Ne vem če.

https://www.facebook.com/barbara.rajgel...

Majin komentar, jo poznam osebno:

"Naš fant je, ker je imel premalo na urbani, a se je vseeno peljal s trolo, ker ni hotel zamuditi na trening, moral pred sodnika! Koliko stroškov in koliko časa... za skoraj nič - za 0,65 c!!! Butale."

Ce privzamemo da je to res, gre za povsem drugacen primer kot zgoraj.

A110 je izjavil:

Ponavadi se šoferjem niti neda ubadati ko zapiska narobe. Če pa že pa reče da pojdi pač dol. Enako ti kontrolor da možnost da zapustiš bus in je konec zgodbe. Sejeda pa je možno da je naletel na nekoga z res slabim dnevom ampak dvomim

Dosti odvisno na kaksnega kontrolorja naletis, nekateri so zatezeni ko sto mater (odvzamejo urbano, popisejo, dobis kazen), vecina folku rece samo naj gredo dol z busa.

Problem pri teh zgodbah v kombinaciji pristrabskega podajanja informacij in pravil, ki veljajo za obravnavo mladoletnih prekrskarjev. In potem prde do zakljucka o tem da je moral nekdo za 65 centov pred sodnika.

Ja, ker se ne gre za 65 centov, ampak za dejstvo, da je bila odvzeta urbana. Kar je popolnoma druga zgodba.

V bistvu se gre primarno za to, da je mladoletna oseba storila prekrsek. In to zahteva drugacno obravnavo. 65 centov je povsem irelavantnih.

Miha 333 ::

Globa je namenoma takšna, da odvrača kršitelje. Ne gre za 65 centov, ampak za to, da je bil storjen prekršek. Sicer pa to ureja odlok: https://www.uradni-list.si/glasilo-urad...
Mladoletni kršitelji se obravnavajo po Zakonu o prekrških.

Kumbaja je izjavil:

V bistvu se gre primarno za to, da je mladoletna oseba storila prekrsek. In to zahteva drugacno obravnavo. 65 centov je povsem irelavantnih.

To sem tudi mislil. V retrospektu vidim kako bi se moj prejsnji post razumel sarkasticno. Ni bil misljen v sarkasticnem tonu. :)

Miha 333 je izjavil:

Globa je namenoma takšna, da odvrača kršitelje. Ne gre za 65 centov, ampak za to, da je bil storjen prekršek. Sicer pa to ureja odlok: https://www.uradni-list.si/glasilo-urad...
Mladoletni kršitelji se obravnavajo po Zakonu o prekrških.

Ja, globa za odvzeto Urbana kartico je 80 eur, potem pa ponovna izdaja odvzete vozovnice stane dodatnih 40 eur. Vem iz prve roke, mi je bila odvzeta v letu pred epidemijo (zaradi lastne napake, tako da se ne pizdakam).

Zgodovina sprememb…

Ti sebe primerjas z osebami z dusevnimi motnjami?

Mesas zgodbe.

tikitoki je izjavil:

Ti sebe primerjas z osebami z dusevnimi motnjami?

Ne. Si pa ti lepo dokazal, da si nezmozen slediti temi.

Glede mladoletnih je jasno. Ker je mladoleten, je obvezno sodišče, pa še starši morajo zraven.

Problem je, da bi lahko LPP represivci videli, kdaj gre za minorno napako, še posebej če je udeležena oseba z duševnimi motnjami. Ampak ne, tam so dosledni.

Ko pa nek župan zmuti 8 milijonov ali več - so pa neskončne napake v postopkih vse do zastaranja.
sudo poweroff

Jaz se vedno mocno dvomim glede tiste o mulcu ki je dusevno moten, ker ti imajo ponavadi izkaznico s fotografijo in se ne rabijo niti validirati.

Ni res.
sudo poweroff

poweroff je izjavil:

Glede mladoletnih je jasno. Ker je mladoleten, je obvezno sodišče, pa še starši morajo zraven.

Problem je, da bi lahko LPP represivci videli, kdaj gre za minorno napako, še posebej če je udeležena oseba z duševnimi motnjami. Ampak ne, tam so dosledni.

Ko pa nek župan zmuti 8 milijonov ali več - so pa neskončne napake v postopkih vse do zastaranja.

Daj vzdrzi se brezveznih primerjav in trolanja.

Kot ze receno, zgornja zgodba ima velike luknje in zaenkrat nismo videl nic kar bi jo delalo verodostojno.

Kako tocno naj bi na LPP vedeli da gre za dusevno moteno osebo? Tle je prvi problem, ler ce gre za dusevno moteno osebo, ki ni poslovno sposobna potem tudo kazen ne bi mogla dobit na opisan nacin. Ce gre za manjso motnjo potem se pojavi vprasanje zakaj bi morala imet posebno obravnavo. Dodatno pa se vedno ni jasno na kaksni osnovi naj bi dobila kazen ce je voznik videl da nima denarja na kartici. Tudi na splosno ke celotna zgodba cudna. Zakaj bi sploh klicali policijo, saj so kontrolorji pooblascebi da napisejo kazen. Policijo se klice kadar je tezava z krsiteljem, recino da se noce identificirat. Tudi potem nadaljevanje drame kako je morala tja z izposojenim avtom nima ne repa ne glave. A je tudi moz dusevno moten, da ni mogel sam urediti zadeve? Tudi ne pije vode da je policija ne vem kaj zaslisevala mladoletnega otroka v prisotnosti skrbnika. Tudi ni jasno kaj tocno, razen da bi popisala krsitelja in skrbnika, naj bi policija naredila.

IMO je zgodba zelo enostransko predstavljena, ker se pa delajo zrtev.

Zgodovina sprememb…

poweroff je izjavil:

Ni res.

Baba rekla ali bos kak link prilimal ? Enovrsticnice na tem forumu ne pridejo dalec. Aja, ti si sveta bwana baje.

Gagatronix je izjavil:

poweroff je izjavil:

Ni res.

Baba rekla ali bos kak link prilimal ? Enovrsticnice na tem forumu ne pridejo dalec. Aja, ti si sveta bwana baje.

Raje svojo bedarijo s čem podpri.

Tako je. Ti podpri trditev, da imajo ljudje z motnjo v duševnem razvoju posebno izkaznico s fotografijo.
sudo poweroff

fikus_ ::

Ženska v podpisu napisanega obstaja, kar poguglajte, tako da se je zgodilo nelkaj takšnega. Ni pa nujni, da je bil dogodek takšen, kot je napisano.

BuDi79 ::

fikus_ je izjavil:

Ženska v podpisu napisanega obstaja, kar poguglajte, tako da se je zgodilo nelkaj takšnega. Ni pa nujni, da je bil dogodek takšen, kot je napisano.
Tudi aktivistka, ki je delala rompompom ker so jo vrgli iz busa brez maske obstaja. Se je izkazalo da je bilo kar precej drugače kot je opisala najprej.

fikus_ je izjavil:

Verjamem, da ženska obstaja, samo zgodba ima ogromno lukenj.

FireSnake ::

poweroff je izjavil:

Red mora biti.

Kraja 1,30 EUR je pač kraja, kajne?

Samo zadnji stavek: "hudobnih varnostnikov" pove vse, da baba čustveno natolcuje in igra žrtev.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Saj to je realtivno normalen čustsven odziv, kadar se posameznik čuti, da je bil nepravično obravnavan. Potem še domišljija doda svoje in imamo zgodbo.

Ravno danes primer: https://www.zurnal24.si/avto/na-podaljs...

Vsebinsko povsem druga zadeva, ampak tipična čustvena reakcija na povsem birokratski postopek. Pač vsakemu od nas se zgodi, da kdaj pa kdaj iz take in drugačnega razloga pademo v tisti 1%, ko po spletu okoliščin pade v neko na prvi pogled brezvezno birokratsko zgodbo. Potem je pač od človeka odvisno ali iz tega dela dramo in kriči, da se mu dogaja najhujša možna krivica ali pa pač greš naprej in ne izgubljaš časa in energije.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Urbana (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29854759 (3641) Lonsarg

Odvzem šolske urbane (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti