» »

SŽ financirajo fasado na hiši?

SŽ financirajo fasado na hiši?

hipertija ::

Pozdravljeni,

imamo hišo ob trasi železnice Maribor - Ljubljana, ki jo adaptiramo. Pred leti so evropska sredstva v sodelovanju z železnicami delali meritve hrupa in so bili na objektu menjani vsi okni.

Od sosede sem izvedel, da so lani pred koronakrizo prišli fantje iz ne vem kod in ponovno merili hrup, saj bi naj v prihodnosti financirali, sofinancirali? izdelavo zvočno-izolativnih fasad? Ima morda kdo kakšno informacijo več, ali je to samo lokalna čveka? Malo sem brskal in nisem našel nič pametnega na spletu. Res si ne bi želel financirati fasade, potem pa mi pridejo subvencionirati iz železnice...

vsak odgovor dobrodošel
Prekle za kurnk

A110 ::

Si delaš fasado zaradi sebe ali drugih? Če želiš novo fasado si jo plačaj, če ne pa pač ne. Šlepatorjev na tuj račun nihče ne mara

Pa a si prtisnjen? lepo sem napisal, da bomo sami adaptacijo delali do konca in smo jo v večini že, streha, štrom, voda itd. komplet novo. Na nikogar ne računam in ne čakam, mi je pa debilnost, da financiram fasado, čez pol leta pa pridejo s subvencijo ven zaradi hrupa, ki dejansko je prisoten, proga je precej prometna. Tako je bilo nazadnje pri oknih, ko so si jih eni potem 1 leto stare ven montirali.
Prekle za kurnk

A110 ::

Res si ne bi želel financirati fasade, potem pa mi pridejo subvencionirati iz železnice...
oprosti, ampak meni se tole bere kot da si ne želiš fasade ampak če bi jo drugi financirali bi pa jo vseeno imel

V redu, pač si se zmotil. V vsakem primeru bomo delali fasado v roku 1-2 let, z ali brez subvencije in glede na to, da bomo noter živeli, ne delam za podnajemnike, verjemi, da si bom naredil max možno.

Tvojega odgovora itak nisem dobil, tako da mirno preskoči temo, ker ne koristiš.
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hipertija ()

ToniT ::

Kaj pa pravijo na SŽ?

starfotr ::

Po moje je bolj pravi naslov za take zadeve Ministrstvo za infrastrukturo.

No, vsekakor kliči naokoli in sprašuj.

Bili so zagotovo ljudje in delali meritve, ker sem se z večimi pogovarjal, ne vem pa, če je projekt zamrznjen ali ne.

Nisem se še nikamor obračal in se bo seveda našel a110 in bo rekel, da forum je pa sigurno najboljši naslov... ampak ja, vprašat se splača.
Prekle za kurnk

kixs ::

Lahko vprasas tudi na UE ali Obcini.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Se mi zdi nenavadno, da bi SŽ ali ministrstvo za infrastrukturo sofinanciralo fasado. Prej boste dočakali protihrupno ograjo. Sam se redno vozim z vlakom na relaciji Mb - Poljčane in so v zadnjih letih, ko se obnavlja železniška infrastruktura, precej protihrupnih ograj postavili. Tako so v Mb na strani proti Šentilju, kjer je bivalni del, ob celi progi postavili protihrupno ograjo, isto v Račah...

Lp

Jože

Gagatronix ::

Tudi meni ni jasno o kaksni fasadi sanja OP. Ne dvomim, da so bile opravljene meritve hrupa, ampak da bi bila financirana fasada se pa slisi za lase privleceno.

Zgodovina sprememb…

No saj zato sem vprašal, ker se je tudi meni zdelo malo verjetno, bi pa verjel, da bi postavljali kakšne protihrupne ograje in da si je fasado soseda kar malo namislila-
Prekle za kurnk

Alien123 ::

Mogoče pa soseda misli, da je ograja in fasada ista stvar.

buttcrack ::

hipertija je izjavil:

Pa a si prtisnjen? lepo sem napisal, da bomo sami adaptacijo delali do konca in smo jo v večini že, streha, štrom, voda itd. komplet novo. Na nikogar ne računam in ne čakam, mi je pa debilnost, da financiram fasado, čez pol leta pa pridejo s subvencijo ven zaradi hrupa, ki dejansko je prisoten, proga je precej prometna. Tako je bilo nazadnje pri oknih, ko so si jih eni potem 1 leto stare ven montirali.

po enem letu ven metali okna???

WTF????

feryz ::

Kura ali jajce? Tako bi jaz rekel.
Če je bila prej bajta kot železnica, naj naredijo fasado, protihrupno ograjo, whatever.
Če si je pa nekdo postavil bajto zraven železnice, zdaj pa vpije, da ga moti... E, jebi ga, takle mate.

kuall ::

kdo si bo postavil bajto zraven železnice. če bi bil brihten bi lahko vedel, da to ni možno.
A110 je tudi mim.

Ne spomnim se glih, da bi kakšno železnico zadnjih 100 let na novo gradili. Ko so gradili jim je bilo verjetno fajn, da bodo iz WC-ja stopili na peron, zdaj bi pa izsiljevali.
Ok, če delajo fasado na sto let stari bajti, potem jih razumem. Da je bila prej hiša.

Gradile so se nadomestne gradnje starim objektom ob železnici, ampak ja, se strinjam da če je nekaj bilo zgrajeno za železnico, ne moreš potem izsiljevati nečesa... pa vseeno še enkrat: nikakor ne izsiljujem in ničesar od nikogar ne pričakujem, da bi MORAL kdo kar koli dati. Govorim samo o tem, da če bi res kar koli subvencionirali, kot takrat okna, bi bil res neumen, da tega ne bi koristil, ker bi verjetno vsakdo, razen vas na slo-tech, ker ste svetniki.

Kot sem rekel, nekateri so imeli pri oknih dolge nosove. Mislim, da je bilo tako, da kdor je imel nova okna noter (sam plačal) ni bil upravičen, kdor je imel pa stara lesena, je pa dobil nova dvoslojna okna, pa celo precej kvalitetna zadeva.
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hipertija ()

c3p0 ::

feryz je izjavil:

Ne spomnim se glih, da bi kakšno železnico zadnjih 100 let na novo gradili.

Tam 20 let nazaj so na novo zgradili progo tam okoli Hodoša.

Dobro. Tem, ob tej progi, se torej, na njihovo zahtevo, lahko zgradi bajte v mirnejšem okolju. Ostali pa šmrk.

Ne, kompenzacije ne delujejo tako. Kompenzacija bi se ponudila v primeru, da bi zeleli zgraditi progo cez njihovo zemljisce, njim pa bi bilo ponujeno drugo, v nekje enaki protivrednosti.

Pa ne mi zdaj kake tezke industrije mesat zraven ko se sele zdaj, po desetletjih, kazejo zdravstvene posledice za prebivalstvo, to je cisto druga kategorija kompenzacij. (e.g. Zirovski Vrh, Anhovo, i.t.r.)

Seveda gredo. Zmanjšana vrednost premičnine, nepremičnine in podobno, zaradi višje sile, ni noben bav bav.

Ampak, najprej mora biti kura, potem jajce. Ali pa obratno, kdo bi vedel. Ne gre pa tako kot sem že omenil.
Da najprej naredijo avtocesto, za tem si ti zgradiš hiše na sredini nje in jih potem izsiljuješ. No go. Obratno pa z lahkoto.

https://www.google.com/search?q=china+h...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Ja, ti nam res zdaj v Slovenistan meces Kineze. Daj odkinezaj ti na trg nebeskega miru v peking pa si postavi tam hiso potlej se pa deri. Se ne bos dolgo.

Jaz ti povem, kakšna je logika. Na Kitajskem in pri nas.
Celo Kitajci ne morejo kar pospraviti ljudi, ki jim ne pašejo. Kaj šele naši.

Popravek. Ne morejo pospraviti vseh, ki jih hočejo ali motijo. Tistih, s katerimi so pospravili, ne bomo našli v slikcah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Onesnaženost z reklamnimi panoji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
959011 (5517) starfotr
»

Hrup z avtoceste

Oddelek: Problemi človeštva
102320 (1846) Mare2
»

Stanovanja med češnjami v črnučah (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5516861 (8785) Invictus
»

Kolesnice na avtocesti

Oddelek: Na cesti
243616 (3195) facepalm
»

Protihrupne ograje kot prioriteta

Oddelek: Na cesti
285650 (4964) GTX970

Več podobnih tem