Forum » Loža » LPP kazen in pravice
LPP kazen in pravice
bizgech ::
Danes zvečer sem se peljal z LPP avtobusom in je bila kontrola "vozovnic" (LPP kontrolor in varnostnik). Tik nasproti mene je sedela neka punca, verjetno študentka. Nisem slišal kakšno težavo je imela, niti nisem videl, kakšno Urbano je imela (ali mesečno ali z dobroimetjem), vsekakor pa ob vstopu na avtobus ni validirala vozovnice. LPP kontrolor je od nje zahteval osebni dokument, ki ga je tudi pokazala. Nato ji je rekel, da bo po pošti prejela obvestilo inšpektorata - kazen v višini minimum 60 evrov. Kontrolor je pač moral opraviti svoje delo, študentki pa je dejal, da lahko vloži pritožbo in če je res šlo za težavo, bi bila kazni oproščena.
Malo se mi zdi huda kazen, sploh če je res šlo za kakšno težavo, ki ni na njeni strani. Sam se bolj po redko vozim z mestnim avtobusom in vmes pozabim, koliko dobroimetja imam. Brez problema se ti zgodi, da vstopiš in na Urbani ni dovolj, da bi se lahko validiral.
Kaj bi se zgodilo v primeru, če kazni ne plača? Kaj pa če sploh osebnega dokumenta ne bi pokazala? Tako je kontrolor ne bi mogel zapisati in ne bi vedel, kam poslati kazen. Si v takem primeru sploh dolžen kazati osebni dokument? Kontrolor namreč ni policist. Kaj če bi zavlačevala (se pretvarjala, da išče Urbano), nato pa na prvi postaji izstopila?
Malo se mi zdi huda kazen, sploh če je res šlo za kakšno težavo, ki ni na njeni strani. Sam se bolj po redko vozim z mestnim avtobusom in vmes pozabim, koliko dobroimetja imam. Brez problema se ti zgodi, da vstopiš in na Urbani ni dovolj, da bi se lahko validiral.
Kaj bi se zgodilo v primeru, če kazni ne plača? Kaj pa če sploh osebnega dokumenta ne bi pokazala? Tako je kontrolor ne bi mogel zapisati in ne bi vedel, kam poslati kazen. Si v takem primeru sploh dolžen kazati osebni dokument? Kontrolor namreč ni policist. Kaj če bi zavlačevala (se pretvarjala, da išče Urbano), nato pa na prvi postaji izstopila?
Vuli ::
pravice gor, pravice dol. a zastonj se pa mate pravico vozit?!
najboljš, da vzameš osebnega odvetnika in ga voziš povsod sabo.
najboljš, da vzameš osebnega odvetnika in ga voziš povsod sabo.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
VelkBla ::
Na strani LPP:
https://www.lpp.si/enotna-mestna-kartic...
Eden od primerov:
https://www.dnevnik.si/1042747639
Podobna tema:
https://slo-tech.com/forum/t741723/99
Ne vem kaj bi se zgodilo, če potnica ne bi pokazala osebnega dokumenta. Rekla bi, da je pozabila doma, izstopila na prvi postaji in to je to, lahko bi se pa zadeva bolj zakomplicirala.
Eden od primerov:
Podobna tema:
Ne vem kaj bi se zgodilo, če potnica ne bi pokazala osebnega dokumenta. Rekla bi, da je pozabila doma, izstopila na prvi postaji in to je to, lahko bi se pa zadeva bolj zakomplicirala.
blink ::
Na strani LPP:
Eden od primerov:
Podobna tema:
Lahko jo zadrzijo in poklicejo policijo. Oni jo nato legitimirajo ali pa odpeljejo in na policijski postaji ugotovijo identiteto.
Gagatronix ::
V primeru da ne zelis (oz ne mores) pokazati osebnega dokumenta, redarji poklicejo policijo, ki nato sprozi postopek ugotavljanje identitete posameznika. Toliko za info.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: pivmik ()
Ne vem, kakšne težave je imela, ker nisem spremljal celotne situacije. Lahko ti pa rečem, da so cene res prenapihnjene. Če se peljem samo 500 metrov, mi bo pobralo 1,30€, kar se mi zdi oderuško. Pošten sistem obračunavanja bi bil tak kot ga imajo železnice, kjer je cena odvisna od kilometrov. Za vožnjo do prve naslednje postaje ne odšteješ več kot evra. Če to pomanjšamo na merilo LPP linij, bi morala biti vožnja do naslednjega postajališča le nekaj centov. Upoštevaj tudi to, da te na vlaku čaka prost sedež, na LPP avtobusu pa moraš stat in se čvrsto držat, da te ob ustavljanju na semaforju ne vrže na nos.
GummyBear ::
Gagatronix je izjavil:
V primeru da ne zelis (oz ne mores) pokazati osebnega dokumenta, redarji poklicejo policijo, ki nato sprozi postopek ugotavljanje identitete posameznika. Toliko za info.
Vedno stojim pri predzadnjih vratih. Če bi že imel takšno situacijo, bi izstopim takoj na naslednji postaji - v večini primerov do zdaj je bus vsaj enkrat ustavil, preden je redar prišel do mene. Sicer pa kot je napisal OP: malo se obotavljaš, vzameš ruzak z rame in "iščeš" kartico... ko bus ustavi pa gas na ulico. Brez problema bi se tako zastonj vozil, ampak raje sem pošten.
Vuli ::
Ne vem, kakšne težave je imela, ker nisem spremljal celotne situacije. Lahko ti pa rečem, da so cene res prenapihnjene. Če se peljem samo 500 metrov, mi bo pobralo 1,30€, kar se mi zdi oderuško. Pošten sistem obračunavanja bi bil tak kot ga imajo železnice, kjer je cena odvisna od kilometrov. Za vožnjo do prve naslednje postaje ne odšteješ več kot evra. Če to pomanjšamo na merilo LPP linij, bi morala biti vožnja do naslednjega postajališča le nekaj centov. Upoštevaj tudi to, da te na vlaku čaka prost sedež, na LPP avtobusu pa moraš stat in se čvrsto držat, da te ob ustavljanju na semaforju ne vrže na nos.
cene, to je pa druga zgodba. verjetno ti pobere 1.30 tudi če se pelješ 2 kroga okrog ljubljane? Samo, pol bi mogli sistem spremenit.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
kuall ::
suzej ::
Najbolj absurdno je, da tudi če imaš mesečno vozovnico in je slučajno ne validiras (recimo imaš gor slušalke in ne slišiš da ni piskalo), dobiš vseeno kazen.
Taip4n ::
Mogoče kdo dobi procent od validacije :P
Glede cene je pa itak znano, da je cenejše če greš z avtom v center. Mati, oče in dva otroka, 1,3€*2*4 = 10,4€
Plačam bencin, amortizacijo voza plus parkirno hišo, bruh. In potem se sprašujejo zakaj so avtomobili povsod.
Glede cene je pa itak znano, da je cenejše če greš z avtom v center. Mati, oče in dva otroka, 1,3€*2*4 = 10,4€
Plačam bencin, amortizacijo voza plus parkirno hišo, bruh. In potem se sprašujejo zakaj so avtomobili povsod.
mtosev ::
Kaj pa kolo? To je najcenejši prevoz.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Kripto mesi ::
kuall ::
Zato, ker potem bi vsak kriminalec rekel, da je bila samo nesreča, ko bi ga ujeli. Naj zdaj vsakemu verjamemo na besedo, da je bila nesreča in ne namerno goljufanje? Zato ko po nesreči goljufaš moraš pričakovati, da te bodo obravnavali, kot da si goljufal namerno.
Pri meni je bil en tak primer v šoli: nikoli nisem plonkal, ni mi v krvi kriminal, tako so me naučili. Ampak pisal sem eno kontrolko pri biologiji, pol mi je bilo dolgčas in sem mau gledal mizo in videl en listek zataknjen za mizo, potegnil sem ga ven. Prileti učitelj k meni kao da goljufam. Jaz mu niti nisem pojasnjeval, da ni listek moj, samo sprejel sem, da sem zajebal, da listka ne bi smel niti potegnit ven in bil rdeč kot paradajz od sramu.
Pri meni je bil en tak primer v šoli: nikoli nisem plonkal, ni mi v krvi kriminal, tako so me naučili. Ampak pisal sem eno kontrolko pri biologiji, pol mi je bilo dolgčas in sem mau gledal mizo in videl en listek zataknjen za mizo, potegnil sem ga ven. Prileti učitelj k meni kao da goljufam. Jaz mu niti nisem pojasnjeval, da ni listek moj, samo sprejel sem, da sem zajebal, da listka ne bi smel niti potegnit ven in bil rdeč kot paradajz od sramu.
no tukaj se jaz pa ti razlikujeva
v srednji šoli sem bil pri fiziki obtožen da prepisujem in dobil enko, nisem se kregal, samo šel sem ven iz učilnice in do fizikalnega kabineta in tam razbil računalnik
Mehmed ::
Kaj pa če sploh osebnega dokumenta ne bi pokazala? Tako je kontrolor ne bi mogel zapisati in ne bi vedel, kam poslati kazen. Si v takem primeru sploh dolžen kazati osebni dokument? Kontrolor namreč ni policist. Kaj če bi zavlačevala (se pretvarjala, da išče Urbano), nato pa na prvi postaji izstopila?
Kontrolor ima varnostnika s seboj ravno zato, ker te varnostnik sme legitimirati in pridrzati po potrebi.
dexterboy ::
Upokojenci gratis bus in vlak, študentje pa ne al kako? Pa čeprav so upokojenci, katerih penzije sežejo krepko v nebo...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
atubbuta ::
Cene so res relativno visoke (če primerjam s ceno vozovnice za ladjo iz Malega Lošinja do Unij, ki je 12 kun; pa se par postaj po mestu ne more primerjati s plovbo okoli 20 km daleč). Po drugi strani pa ima LPP velike izgube in so cene povsem opravičene take, kot so.
Drug problem je, da dostikrat sistem plačevanja odpove. In v tem primeru potnik res ni kriv.
Drug problem je, da dostikrat sistem plačevanja odpove. In v tem primeru potnik res ni kriv.
:)
martincek1 ::
Meni lani ogromnokrat terminal ni prijel - pač se pritožiš in je. Jaz sem sicer vedno stal ob terminalu in probal plačat vsaki 2 minuti - voznik me je pa napizdeval, da naj se vsedem in pač ne plačam. In ker se mi ni dalo zajebavat s pisanjem pritožbe, se nisem.
Buggy ::
Zato, ker potem bi vsak kriminalec rekel, da je bila samo nesreča, ko bi ga ujeli. Naj zdaj vsakemu verjamemo na besedo, da je bila nesreča in ne namerno goljufanje? Zato ko po nesreči goljufaš moraš pričakovati, da te bodo obravnavali, kot da si goljufal namerno.
caki mal. Kaj pa z veljavno mesecno goljufas, ce se ne pofockos na avtomatu? Govorim seveda o veljavni mesecni z neomejenimi voznjami, ker na medmestnem imajo tudi letne karte, omejene mesecno za 10 vozenj. Kako je na LPP pa ne vem, me pa res zanima zakaj z mesecno oz. celo letno karto, dobis kazen, ce te avtomat slucajno ne pofocka. Tole deluje kot absurd in dodatni zastoj pri vozniku.
googleg1 ::
Če se voziš s pravimi avtobusi (khm 20, 11), potem hitro postane jasno zakaj je zraven kontrolorja tudi varnostnik. Sicer tepli vpričo mene se še niso, sem pa že doživel prerivanje in žaljenje, dretje. Sklepam da so v vseh teh primerih po izstopu klicali policijo. Drugače pa se je historično validacija vozovnic dogajala v tem vrstnem redu: voznik avtobusa, kontrolor, dva kontrolorja, kontrolor in varnostnik.
techfreak :) ::
tikitoki ::
Najbolj absurdno je, da tudi če imaš mesečno vozovnico in je slučajno ne validiras (recimo imaš gor slušalke in ne slišiš da ni piskalo), dobiš vseeno kazen.
Se strinjam. Veljavna mesečna vozovnica bi morala zadostovati.
Sprejmeš kazen, čeprav ni bilo na listku ničesar povezanega s s preverjanjem trenutnega znanja? Trolas, Al si pa butast.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
Smurf ::
zobnik ::
Včasih smo nalimal nalepko na karto pa si se lahko vozil gor in dol po želji. Gledal sem pa par dni nazaj tud cenik za 30km z busom 4 evre. Če je to ugodno, avto je cenejši.
Je pa zanimiv da tista glavna postaja v LJ še vedno skoraj taka kot 20 let nazaj. A niso nekaj pisal o novi postaji.
Je pa zanimiv da tista glavna postaja v LJ še vedno skoraj taka kot 20 let nazaj. A niso nekaj pisal o novi postaji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Gagatronix ::
UganiKdo ::
Na strani LPP:
Eden od primerov:
Podobna tema:
Lahko jo zadrzijo in poklicejo policijo. Oni jo nato legitimirajo ali pa odpeljejo in na policijski postaji ugotovijo identiteto.
Lahko te vljudno prosijo da pocakas. Niti pod razno pa te ne smejo zadrzat.
poweroff ::
O tem smo že razpravljali.
Problem je, da to ni kazen, ampak je zamaskirana kazen.
Kontrolorji niso neke uradne osebe, ampak so uslužbenci LPPja. Ne izdajajo kazni, pač pa ti odvzamejo Urbano, za zamenjavo odvzete Urbane pa zaračunajo 40, oz. kot vidim sedaj kar 60 EUR "manipulativnih stroškov".
Skratka, uradno gre za civilno razmerje.
V resnici pa kontrolorji nastopajo kot paradržavni inšpektorji, ti manipulativni stroški pa so v resnici kazen.
V primeru, da te ustavi policist, je par pomembnih razlik. Policist je uradna oseba. Ima določena pooblastila. Ima ustrezno izobrazbo. Nad delom policije se vrši nadzor. Ko ti izreče globo, imaš možnost pritožbe na sodišče.
Pri LPP in DARS paradržavi so pa stvari drugačne. Gre za zasebna podjetja, ki imajo "policijska" pooblastila. Legitimirajo ljudi, jih omejujejo gibanje (pogoji, pod katerimi ti policist omeji gibanje so zelo strogi), izrekajo kazni.
Ampak velecenjeno pravništvo se dela, da je vse OK. Da gre samo za civilno razmerje.
Saj če ti kaj ne paše, se lahko voziš peš, ali s kolesom!
Problem je, da to ni kazen, ampak je zamaskirana kazen.
Kontrolorji niso neke uradne osebe, ampak so uslužbenci LPPja. Ne izdajajo kazni, pač pa ti odvzamejo Urbano, za zamenjavo odvzete Urbane pa zaračunajo 40, oz. kot vidim sedaj kar 60 EUR "manipulativnih stroškov".
Skratka, uradno gre za civilno razmerje.
V resnici pa kontrolorji nastopajo kot paradržavni inšpektorji, ti manipulativni stroški pa so v resnici kazen.
V primeru, da te ustavi policist, je par pomembnih razlik. Policist je uradna oseba. Ima določena pooblastila. Ima ustrezno izobrazbo. Nad delom policije se vrši nadzor. Ko ti izreče globo, imaš možnost pritožbe na sodišče.
Pri LPP in DARS paradržavi so pa stvari drugačne. Gre za zasebna podjetja, ki imajo "policijska" pooblastila. Legitimirajo ljudi, jih omejujejo gibanje (pogoji, pod katerimi ti policist omeji gibanje so zelo strogi), izrekajo kazni.
Ampak velecenjeno pravništvo se dela, da je vse OK. Da gre samo za civilno razmerje.
Saj če ti kaj ne paše, se lahko voziš peš, ali s kolesom!
sudo poweroff
Vožnja brez veljavne vozovnice je klasificirana tudi kot prekršek. Seveda te sankcije kontrol LPP ne more izreči, ker zato nima pooblastila. Lahko pa vljudno prosi kršitelja, da mu da podatke in če je ta tako prijazen (ali pa neumne odvisno kako gledaš na zadevo) potem lahko LPP kot oškodovanec poda prijavo zaradi prekrška in lahko sledi kazen s strani policije.
Gre za zasebna podjetja, ki imajo "policijska" pooblastila. Legitimirajo ljudi, jih omejujejo gibanje (pogoji, pod katerimi ti policist omeji gibanje so zelo strogi), izrekajo kazni.
Pri prvih dveh točkah si popolnoma zgrešil. LPP kontrolorji nimajo nikakršne pravice do legitimacije, niti ne smejo nikomu omejevat gibanja. Lahko pa skladno s pogodbo, ki si jo sklenil z ponudnikom storitve preverjajo ali spoštuješ dogovor. Pogodbene kazni v obligacijskem razmerju niso stvar policije. Tudi dobavitelju hrušk, fruktal zaračuna kazen če krši pogodbo, pa nihče ne kriči o paradržavnih inšpektrojih.
Da gre samo za civilno razmerje.
Kaj drugega pa je? Ko uporabljaš javni prevoz stopiš v obligacijsko razmerje z ponudnikom storitev in si tudi sprejmeš pogoje uporabe. Mednjimi je tudi tvoja zaveza, da boš ustrezno plačal nadometislo za uporabo, kakor tudi to kakšne so pogodbene kazni, če tega ne spoštuješ.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: UganiKdo ()
Groza kaj se danes dogaja, vse ta nadzor, da pa kljub "nesreči" se nekdo ne uspe pocahnat pa kar kazen. Ja je treba pijavke plačevat s mesečno plačo, garant dobra služba in tako se bodo te pijavke pošlepale do penzije, vse po zakonu. Včasih se spomnem je blo to bolj preprosto in praktično nobenih težav tud če so bile se ej skoz prst epogledal. Spomnem se je kak skoču skoz zadnja odprta vrata pa ni blo težav. Tud šoferji so bli bolj veseli in včasih si se z njem tud kej pogovru.
Res katastrofa od današnjih časov, za bruhat
Gagatronix je izjavil:
Če se peljem samo 500 metrov, mi bo pobralo 1,30€, kar se mi zdi oderuško.
Ce se peljes samo 500 metrov je problem izkljucno tvoj, ker si len fuks.
Ali pa nočem pešačiti po močnem nalivu, kakršen je bil pred nekaj minutami ;)
Smurf ::
Groza kaj se danes dogaja, vse ta nadzor, da pa kljub "nesreči" se nekdo ne uspe pocahnat pa kar kazen. Ja je treba pijavke plačevat s mesečno plačo, garant dobra služba in tako se bodo te pijavke pošlepale do penzije, vse po zakonu. Včasih se spomnem je blo to bolj preprosto in praktično nobenih težav tud če so bile se ej skoz prst epogledal. Spomnem se je kak skoču skoz zadnja odprta vrata pa ni blo težav. Tud šoferji so bli bolj veseli in včasih si se z njem tud kej pogovru.
Oh kako simpaticna logika o tem kdo je pijavka. Ne tist, ki se poskusa slepati zastonj na racun drugih, ampak un, ki hoce zaracunati storitev. Logicno :).
LPP kontrolorji nimajo nikakršne pravice do legitimacije, niti ne smejo nikomu omejevat gibanja.
Se enkrat, zato imajo s seboj varnostnika. Tako kot prodajalke v trgovini, sestre v zdravstvenemu domu ali pa knjiznicarke nimajo teh pooblastil zato najamejo varnostnike, ki jih imajo.
Ce pa naletite na osamljenega kontrolorja potem ga pa le ignorirajte. Samo ugibam, da se to zlepa ne bo zgodilo.
zmaugy ::
Na strani LPP:
Eden od primerov:
Podobna tema:
Kako jo lahko zadržijo? A ima nek varnostnik pooblastila za to?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
Oh kako simpaticna logika o tem kdo je pijavka. Ne tist, ki se poskusa slepati zastonj na racun drugih, ampak un, ki hoce zaracunati storitev. Logicno :).
Je vse tako narejen da potem sam nekdo izpade pijavka, resnica je pa žal drugačna, sam proti zakonom in pravilom ne moreš nič.
Grozijo s tožbam, policijo, fursom in podobno.
Da.
Kjerkoli imajo varnostnika lahko pricakujete kaj od tega. Ce se noces predstaviti, te lahko zadrzi do prihoda policija. Ce ti je do upiranja, te lahko uklene.
Ce komu niso vsec pooblastila varnostnikov, se lahko izogne krajem kjer imajo varnostnike. Ko enkrat stopis not, si jih pa sprejel pa nimas vec izbire.
Ukrepi varnostnika
45. člen: Ukrepi varnostnika
46. člen: Opozorilo
47. člen: Ustna odredba
48. člen: Ugotavljanje istovetnosti
49. člen: Površinski pregled
50. člen: Preprečitev vstopa na varovano območje
51. člen: Zadržanje osebe
52. člen: Fizična sila
53. člen: Vklepanje ali vezanje
Kjerkoli imajo varnostnika lahko pricakujete kaj od tega. Ce se noces predstaviti, te lahko zadrzi do prihoda policija. Ce ti je do upiranja, te lahko uklene.
Ce komu niso vsec pooblastila varnostnikov, se lahko izogne krajem kjer imajo varnostnike. Ko enkrat stopis not, si jih pa sprejel pa nimas vec izbire.
Da.
Ukrepi varnostnika
Hvala. Lahko še vr?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
LPP kontrolorji nimajo nikakršne pravice do legitimacije, niti ne smejo nikomu omejevat gibanja.
Se enkrat, zato imajo s seboj varnostnika. Tako kot prodajalke v trgovini, sestre v zdravstvenemu domu ali pa knjiznicarke nimajo teh pooblastil zato najamejo varnostnike, ki jih imajo.
Ce pa naletite na osamljenega kontrolorja potem ga pa le ignorirajte. Samo ugibam, da se to zlepa ne bo zgodilo.
Pa včasih tdi redarje, pa tudi s policijo so že bili. Ampak to nima ničesar s tem, da LPP kontrol nima nikakršnih pooblastil, da ti omejuje gibanje. Tudi varnostni kar tako ne sme zadržat osebe na avtobusu.
Zgodovina sprememb…
https://zakonodaja.com/zakon/zzasv-1/v-...
Hvala. Če bi ji uspelo skočit z avtobusa, potem je varnostnik ne bi mogel zadržati?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
https://zakonodaja.com/zakon/zzasv-1/v-...
Hvala. Če bi ji uspelo skočit z avtobusa, potem je varnostnik ne bi mogel zadržati?
Pooblastila varnostnika kdaj lahko osebo zadrži so omejena. Predvsem pa morajo bit ukrepi sorazmerni.
Zgodovina sprememb…
Ja, ko bi le imeli te sistemi tudi vizualno potrditev ;).
Če ima oseba pred tabo ravno tako mesečno vozovnico in ti pritisneš svojo gor, še preden potrditev od prejšnje osebe zgine, ti potrditve ne vidiš.
No lahko proba. Uspelo mu ne bo.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: suzej ()
Ja, ko bi le imeli te sistemi tudi vizualno potrditev ;).
Če ima oseba pred tabo ravno tako mesečno vozovnico in ti pritisneš svojo gor, še preden potrditev od prejšnje osebe zgine, ti potrditve ne vidiš.
No lahko proba. Uspelo mu ne bo.
zadnje je sicer pomilovanja vredno ampak vseeno smešno. In kako točno boš teoretično preprečil varnostiku opravit svoje delo?
Da.
Ukrepi varnostnika
Že lep čas nisem bil na LPP, ampak od kdaj so avtobusi označeni kot varovano območje? Pa so ustrezne oznake pri vhodu? Torej da gre za varovano območje in morebitne specifike le tega?
Zgodovina sprememb…
Varnostnik sme zadržati osebo do prihoda policije, vendar največ dve uri:
– če je bila zalotena v okoliščinah, ki kažejo na storitev kaznivega dejanja, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti;
– če je bila zalotena pri kršitvi reda ali javnega reda na varovanem območju in ne ravna v skladu z ukrepi varnostnika ali s silo ali grožnjo, da bo neposredno uporabila silo, ovira ali preprečuje izvedbo ukrepa varnostniku ali
– če oseba na varovanem območju ali pri izstopu z varovanega območja odkloni preverjanje istovetnosti ali te ni mogoče ugotoviti ali ne soglaša s površinskim pregledom vrhnjih oblačil, notranjosti vozila, tovora in prtljage.
(2) Šteje se, da je bila oseba zalotena na varovanem območju, kadar dejanje iz prejšnjega odstavka zazna varnostnik neposredno ali s sistemom tehničnega varovanja ali kadar varnostnika obvesti posameznik, ki je osebo zalotil pri dejanju.
(3) Ne glede na določbo šestega odstavka 44. člena tega zakona , lahko varnostnik zaloteno osebo neposredno zasleduje in zadrži tudi zunaj varovanega območja.
Sej ta ne moze nam niko nista odnos nekaterih je simpaticen.
Ni pa realen.
Že lep čas nisem bil na LPP, ampak od kdaj so avtobusi označeni kot varovano območje?
Od takrat, ko imajo najete varnostnike ane.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mehmed ()
Ni tako enostavno. Varovano območje mora bit ustrezno označeno, tako da posameznik ve da vstopa na varovano območje. Da ne bo pomote, ne trdim da LPP ni tako uredil zadeve. Že leta nisem bil na LPP in ne vem. ampak predpogoj, da lahko varnostnik opralvja svoje delo je, da je posameznik ustrezno seznanjen s tem, da vstopa na varovano območje.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Urbana (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 54759 (3641) | Lonsarg |
⊘ | Odvzem šolske urbane (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10664 (8072) | solatko |
» | UrbanaOddelek: Loža | 4645 (3508) | fosil |