Forum » Pomoč in nasveti » kako vezati zvočnik 4ohm na ojačevalec 8ohm?
kako vezati zvočnik 4ohm na ojačevalec 8ohm?
neverjetni99 ::
Zdravo,
imam eno vprašanje, odločil sem se menjat nizkotonec na trenutnem 5.1 sistemu. Gre za aktivni subwoofer 10" z 188w rms @8ohm. Vendar večina zvočnikov, ki jih gledam so 4ohm. Zvočnik bom vzel iz škatle, v kateri je prav tako ojačevalec za celoten sistem in menjal z drugim, vendar kako morem vezati 4ohm zvočnik na 8ohm, da ne bo začelo pregrevati ojačevalca ali pa ga skurilo?
hvala
imam eno vprašanje, odločil sem se menjat nizkotonec na trenutnem 5.1 sistemu. Gre za aktivni subwoofer 10" z 188w rms @8ohm. Vendar večina zvočnikov, ki jih gledam so 4ohm. Zvočnik bom vzel iz škatle, v kateri je prav tako ojačevalec za celoten sistem in menjal z drugim, vendar kako morem vezati 4ohm zvočnik na 8ohm, da ne bo začelo pregrevati ojačevalca ali pa ga skurilo?
hvala
Zimonem ::
Pri 4 omih so merili učinkovitost. 4 ali 8 omih ali omov je še vedno glih. Več štroma nuca. Če pa ojačevauc ne more.....
Boš pa prej naredil škodo na zvočnikih kot pocen ojačevalcu.
Boš pa prej naredil škodo na zvočnikih kot pocen ojačevalcu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Darko! ::
Ojačevalec v Logitech Z-5500, kljub navedenemu kilowatu, ne bo dal kaj dost štroma od sebe
Audio System Nominal Output Power (Total)
505 Watt
Audio System Max Output Power
1010 Watt
Mogoče je vseeno bolš, da vzame kakšne 8 omske
https://www.soundimports.eu/en/audio-co...
Audio System Nominal Output Power (Total)
505 Watt
Audio System Max Output Power
1010 Watt
Mogoče je vseeno bolš, da vzame kakšne 8 omske
https://www.soundimports.eu/en/audio-co...
klinker ::
Vuli ::
kaj pa, če vežeš kar upor na zvočnik?
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
prowb ::
Vzami 8ohmskega! Drugače se zna tudi kaj pokaditi. Lahko pa tudi da bo ok delalo, če ga ne boš preveč zlorabljal.
Še najbolj bi priporočal, da dobiš originalnega, mogoče kak sistem, ki ima odbit ojačevalec?
Še najbolj bi priporočal, da dobiš originalnega, mogoče kak sistem, ki ima odbit ojačevalec?
Al pa vezes 2 sibkejsa 4ohm wooferja v serijsko povezavo in imas tako 8ohm
No ja, sicer mi ni čist jasno kaj si mislil s šibkejša, ampak mi je zadeva blazno všeč, sploh ker zahteva vrtanje še ene luknje v škatlo. To Logihecu ne more škodit. Z malo sreče se lahko njun vpliv celo fazno izniči. Win - win kombinacija
kaj pa, če vežeš kar upor na zvočnik?
To je pa tud fajn, ker potem dobiš od majhne moči Logitechovega ojačevalca še pol manj, tako, da so sosednje spet mirni. In je spet Win - win
edit:
Ampak v resnih subwooferjih pa tega ne delat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Darko! ()
Valvoline ::
Lahko direkt priklopis brez problema, nobenih posledic ne bo. Le dejansko bos mel na razpolago polovicno moc, ker bo nazivna amperaza prej dosezena pri pol nizjim uporom, podobno bo v primeru ce povezes 16 omskega pa bo nazivna voltaza prej dosezena in spet izgubil polovico nazivne moci.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
Neverjetni99,
daj povej že, a je govor o taki škatli ali ne ?
Ker jest sem za vrtanje
Še dva dodatna bi lahko nekako stlačil not.
Ma ajde, bodo trije po malmanjkottriome.
Tisto cev bomo pa preoblikovali v tri "Resonance Suppression Chambers" kot jih ima recimo Yamaha NS-5000 na vsakem drajverju
daj povej že, a je govor o taki škatli ali ne ?
Ker jest sem za vrtanje
Še dva dodatna bi lahko nekako stlačil not.
Ma ajde, bodo trije po malmanjkottriome.
Tisto cev bomo pa preoblikovali v tri "Resonance Suppression Chambers" kot jih ima recimo Yamaha NS-5000 na vsakem drajverju
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Darko! ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prerez kabla za zvočnikeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7988 (7298) | Duhec |
» | Priklop radio stolp zvočnikov na avtoradioOddelek: Na cesti | 5048 (4632) | jest10 |
» | sistem zvočnikov po hišiOddelek: Loža | 4479 (3984) | St235 |
» | wufer za v soboOddelek: Loža | 2788 (2358) | koyotee |
» | zvočniki za ojačevalec? (Ohmi)Oddelek: Zvok in slika | 7386 (7099) | MArko |