Forum » Na cesti » Kosilnica na nitko nikakor ne vžge
Kosilnica na nitko nikakor ne vžge
Skyfall ::
Živjo, prejšnji teden sem očitno nekako pokvaril navadno 2 taktno kosilnico na nitko. Pri košnji sem nekam zadel in kosilnica se je v trenutku ustavila in sedaj mi nikakor več ne vžge.
Šel sem po vrsti:
-iskra na svečki je in to povsem normalna(menjal tudi svečko)
-razstavil sem "frgazer" in ga očistil(malo je bil zasvinjan), tesnila vsa OK
-bunkica za pumpanje deluje BP
-gorivo dobi
-bat se normalno premika gor in dol in ne kaže znakov obrabe
-sveža mešanica
-kompresije nisem meril, ker nimam orodja
-ko premikam vijaka H in L na "frgazerju" se mi zdi, ko da bi hotela nekaj dati od sebe
Kaj bi lahko premaknil, ko sem zadel ob rob škarpe?
Šel sem po vrsti:
-gorivo dobi
-sveža mešanica
-ko premikam vijaka H in L na "frgazerju" se mi zdi, ko da bi hotela nekaj dati od sebe
TOP ::
Tukaj nima kaj biti z motorjem poglej gred prenosa iz glave v motor,da jo nisi zvil in ne more motor jo obrnit.
chort ::
Kosilnice na nitko imajo med motorjem in gredjo sklopko, tako da blokirana gred zagotovo ni.
Ti jo zalije? Pri meni je pri enakih simptomih (ajde, pomeril sem še kompresijo, ki pa je na skoraj novi husqvarni bila seveda ok) na koncu bila kriva vžigalna tuljava. Preveriš jo lahko samo tako, da meriš razdaljo katero iskra še preskoči med kablom in svečko.
Edit: poglej še kabel in stikalo za ugašanje kosilnice, če ni slučajno v stiku.
Ti jo zalije? Pri meni je pri enakih simptomih (ajde, pomeril sem še kompresijo, ki pa je na skoraj novi husqvarni bila seveda ok) na koncu bila kriva vžigalna tuljava. Preveriš jo lahko samo tako, da meriš razdaljo katero iskra še preskoči med kablom in svečko.
Edit: poglej še kabel in stikalo za ugašanje kosilnice, če ni slučajno v stiku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: chort ()
Skyfall ::
-start sprej ne naredi razlike
-odstranil sem tisto vrvico za zagon in direktno z vrtalnikom poskusil zagnati in noče
-ne zalije mi je ne
-stikalo na 0 mi ne da iskre, na 1 pa iskra normalna, tako, da to deluje
Znamka kosilnice je MTD
-odstranil sem tisto vrvico za zagon in direktno z vrtalnikom poskusil zagnati in noče
-ne zalije mi je ne
-stikalo na 0 mi ne da iskre, na 1 pa iskra normalna, tako, da to deluje
Znamka kosilnice je MTD
chort ::
Če jo nekaj časa (recimo 30x) neuspešno poskusiš zagnati, bi jo moralo zalit - s tem mislim da je svečka popolnoma mokra.
Raptor F16 ::
Živjo, prejšnji teden sem očitno nekako pokvaril navadno 2 taktno kosilnico na nitko. Pri košnji sem nekam zadel in kosilnica se je v trenutku ustavila in sedaj mi nikakor več ne vžge.
Šel sem po vrsti:
-gorivo dobi
-sveža mešanica
Če vžigaš hladno imaš običajno še ročico/vzvod za "CHOKE" (dušilno loputo) s katero rahlo zapreš dovod zraka, da se ustvari večji podtlak in mešanico goriva in zraka posesa v cilinder. To narediš samo ob zagonu, ko začne vrteti, ji dodaš malo plina in "CHOKE" popustiš.
Težava hladnega vžiga pri vergasserjih je, da lahko gorivo kondenzira še preden kot mešanica z zrakom pride do cilindra. Zaradi tega se to rešuje s povečanjem podtlaka (priprtjem) ko cilinder potuje navzdol in sesa mešanico.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
Kvinta ::
Večina ljudi s temi kosilnicami dela napako da bencin napumpa samo 3x namesto najmanj 15x pri čemer potisneš luft ven in vžge v prvo z chokom tak je vsaj pri moji Stihl.,,,sicer pa se na cevki za dovod goriva vedno vidi al je luft not al ne.
Lahko pa je bilokaj druga ja.
Lahko pa je bilokaj druga ja.
A.C.A.B
IL_DIAVOLO ::
Jaz imam pa problem, da ne morem gladko potegniti vzigalne vrvice, nekje se zatika. Po nekaj minutnem matranju sicer vzge in dela, ampak v cem je problem da vrvica tako zasteka?
Raptor F16 ::
Večina ljudi s temi kosilnicami dela napako da bencin napumpa samo 3x namesto najmanj 15x pri čemer potisneš luft ven in vžge v prvo z chokom tak je vsaj pri moji Stihl.
Da, tudi to je lahko težava. Pri nas tisto gumico stisnemo tolikokrat dokler v cevki več ne vidiš mehurčkov, sicer pa tudi slišiš, ko zrak dela "tszzt, tszzzt" če ga je kaj zraven. Zračni mehurček lahko nasilno zmoti venturijev vlek bencina potem pa se sliši kot da bo motor vmes še ene 4x dušo spustil...
IL_DIAVOLO je izjavil:
Jaz imam pa problem, da ne morem gladko potegniti vzigalne vrvice, nekje se zatika. Po nekaj minutnem matranju sicer vzge in dela, ampak v cem je problem da vrvica tako zasteka?
Kako pogosto uporabljaš kosilnico ? Bi bilo fino kdaj kaj podmazat, lahko pa se zatika pri sklopki.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kosilnica na nitko (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 30924 (2983) | _marc_ |
» | Tomos ne vžge (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 23652 (4195) | hojnikb |
» | Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 40706 (18084) | urosh |
» | 2 taktni motor ne vžge navodilaOddelek: Loža | 6491 (5803) | hojnikb |
» | Kosilnica na nitko ne vžgeOddelek: Loža | 21521 (20698) | Fifty6 |