» »

Sklopka zdrsava

Sklopka zdrsava

atldxioot ::

Torej včeraj mi je začela zdrsavati sklopka če dam malo več gasa grejo obrati v prazno dokler spet ne zagrabi.

Avto je letnik 2004, komplet sklopke pa sem na internetu našel za 60 eur. Zanima me kaj vse bi potreboval za menjavo, in koliko pride še delo za to.

Freezy ::

Kateri avto?
Zadnjič so mi pri lokalnem servisu za Toyoto Yaris 1.0 2002 izračunali okoli 250 evrov (material+delo). Delo je ponavadi glavnina stroškov, ker je treba vse razdret in traja par ur.

Freezy je izjavil:

Kateri avto?
Zadnjič so mi pri lokalnem servisu za Toyoto Yaris 1.0 2002 izračunali okoli 250 evrov (material+delo). Delo je ponavadi glavnina stroškov, ker je treba vse razdret in traja par ur.

Oj, fiat punto 2004 :)

Razmisli če se splača. Ima avto še kake druge težave? Je rjav? Ga misliš met še dolgo ali je že bolj za na odpad?

Ja sj mas prov ze letos sem ga tezko cez tehnicnega spravu ker je biv zlo rjav ampak sm velik stvari zrihtov :) Je slo ze za tehnicnega okol 200 not.

WizzardOfOZ ::

Komplet sklopke? Kaj to pomeni da so vse 3 komponente ali samo lamela?
Ker komplet sklopke sestavljajo lamela, potisni ležaj in košara. Cene so pa od 130 evrov naprej.
Pa če že menjaš, menjaj vse troje, da ne boš čez par mesecev še enkrat razdiral.

Oj, je tole potem celoten komplet a se kj manjka? https://www.rezervniavtodeli24.si/74971...

Če je rjav, bo samo še slabše. Pelji na odpad in najdi nekaj kar ni rjavo in je bolj zanesljivo kot star Fiat. Priporočam japonce.

Ma dobr zdj sm tok dav vanga da sm tehnicnega naredu pa rjav ni vec itd :)

Drugace pa je to celoten komplet? https://www.rezervniavtodeli24.si/74971...

2dark ::

atldxioot je izjavil:

Je.

WizzardOfOZ je izjavil:

Cene so pa od 130 evrov naprej.

Cene pri naših trgovcih so nategunsko previsoke.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

2dark je izjavil:

atldxioot je izjavil:

Je.

WizzardOfOZ je izjavil:

Cene so pa od 130 evrov naprej.

Cene pri naših trgovcih so nategunsko previsoke.

Ok, hvala :)

;-) ::

To je vse ja, kak popoldanc bo se vzel toliko priblizno za menjavo in to je to.

Ps.: Če boš imel hud problem priti do mehanika, da bo samo še drselo imajo ponavadi menjalniki kako luknjo gor zasciteno s gumo ali pa jo naredis z malim svederckom ter polijes sklopko s cocacolo, bo karamelizirala in bo še kak teden do dva avto šel kot da je nova >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

Spajky ::

Ma kaj to s Coca-Colo (ono s cukrom!) res funkcionira začasno, ali je to štos? Meni je za Puntića mehanik rekel vse komplet z delom za 250eur. Ne zdi se mi pretirano glede, da treba vse razkopat. Še mi deluje, ma je sklopka bolj pri koncu in ker delam silno malo km, zna meni zdržat do naslednjega poletja ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

PersonaRuda ::

Pred leti sem se znašel v podobni težavi (10+ nazaj). Mali avtek. Cena na original servisu 550€. Za sklopko so mi dali predračun 250€, ostalo je bilo delo (300€). V trgovini z avtodeli je ta sklopka stala 80€. Peljal sem enemu garažnemu mehaniku, kateri mi je potem menjal sklopko za 200€ (on je kupil sklopko pri svojem dobavitelju + delo). Od takrat sem avto še vozil par let in ga na koncu prodal za manj kot 500€.

;-) ::

Tole s kokakolo sem prakticiral ze parkrat ko sem imel 2.2 icdti civica 8gen ki je bil cipiran za drek in sem kupil s hin sklopko. Kolega ni mel casa z vleko in mi je predlagal. Avto je delal dokler nisem dobil delov ok samo karamela se je vohala vcasih. Potem sem menjak za luk komplet s vstrajnikom in je spet sla, opet kokakola, sele ko sem drugic menjal (drugic sem samo lamelo ker je bila skurjena, vstrajnik je bil se ok) sem spoznal da bo treba mapo odstranit ker na 10k km menjavat sklopko ni imelo smisla. Sedaj se avto vozi se kar vrez tezav.

WizzardOfOZ ::

atldxioot je izjavil:

Oj, je tole potem celoten komplet a se kj manjka? https://www.rezervniavtodeli24.si/74971...

Ja, to je cel komplet. Odlična cena.

Spajky je izjavil:

Ma kaj to s Coca-Colo (ono s cukrom!) res funkcionira začasno, ali je to štos? Meni je za Puntića mehanik rekel vse komplet z delom za 250eur. Ne zdi se mi pretirano glede, da treba vse razkopat. Še mi deluje, ma je sklopka bolj pri koncu in ker delam silno malo km, zna meni zdržat do naslednjega poletja ...

kokakola je za enkratno uporabo, če ostaneš kje na cesti in moraš nujno prit domov brez avtovleke.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakupovanje avtodelov

Oddelek: Na cesti
306335 (794) Digidoc
»

Megane 2004 1.5dc 82KM, servis da ali ne? (strani: 1 2 )

697805 (4890) Romancek1
»

Rezervni deli - rezervniavtodeli24 (strani: 1 2 )

7324162 (16900) undertacker
»

Velik servis kje dobiti dele

386536 (1701) shintaro
»

Sprednji zavorni diski mazda 3 (strani: 1 2 )

8020316 (18688) theBill

Več podobnih tem