» »

Besede, ki ste jih narobe razumeli

Besede, ki ste jih narobe razumeli

Sindrom ::

Živjo! Ali se vam je kdaj (npr. v mladih letih) zgodilo, da ste nekje slišali ali prebrali kakšno neznano besedo in ste si s pomočjo domišlije predstavljali kaj točno pomeni, kasneje pa se je ta pomen izkazal za povsem napačnega? Predstavil vam bom svoj seznam besed malo za šalo.


Lizing
Z besedo "lizing" sem se prvič srečal v srednji šoli. Spomnim se, da so se na tistih jumbo oglasnih plakatih ob cestah pojavile reklame s slikami avtomobilov in napisom "Dober lizing" ali nekaj podobnega. Takrat še besede nisem poznal in sem si predstavljal, da gre za neke vrste lizanje. Slišalo se je, kot da nekdo s svojim jezikom nekaj liže. Ker pa so bili zraven naslikani še avtomobili, sem si predstavljal, da gre za neko podjetje kamor stranke pripeljejo svoje avtomobile na lizanje. Delavci sedaj uporabijo nek postopek, kjer na avtu nekako "zližejo" vse štiri gume, da se kar svetijo in postanejo bolj uporabne. Ko pa sem naučil angleščino, pa sem ugotovil, da gre v bistvu za poslovenjenje angleške besede "leasing", kar v bistvu pomeni najem oz. nakup na obroke.

Brusli
Tole sem prvič slišal, ko sem hodil še v osnovno šolo kjer smo se še vsi učenci precej zafrkavali. Moj sošolec se je še posebej metal ven in večkrat izjavil besedo "brusli". Ker nisem poznal pomena, sem mislil, da je to nekaj česar se je on domislil. Slišalo se je, kot da se nekje nekaj brusi in da gre za neko osebo. Zato sem si predstavljal, da gre za moškega brez hlač, ki so mu s tisto kotno brusilko (fiberco) pobrusili zadnico, da mu jo sedaj del manjka in mu je zato ime "Brusli". V bistvu pa gre za filmskega igralca iz Hollywood-a Bruce Lee.

Koza
V mladih letih sem čez poletje z družino odšel na primorsko na počitnice. Takrat sem večkrat gledal televizijo in tudi naletel na nekaj italjanskih kanalov. Spomnim se, da so na nekem kanalu bile reklame in ena izmed njih je predvajala neko žensko, ki je nekaj govorila. Potem pa se je čez cel ekran prikazal obraz odraslega moškega, ki je presenečeno gledal in izgovoril besedo "koza". To besedo sem pa dobro poznal in vedel, da gre za kozo kot žival oz. da ta moški zmerja tisto žensko za kozo. Ti prekleta koza si! Tile italjani pa že znajo kleti čez ženske, če se predvajajo na televiziji in jih še jaz razumem, sem si mislil. No, kasneje sem pa ugotovil, da gre za izraz "kaj" kot vprašanje, ne pa za žival.

Ogorčenje
V novicah sem večkrat prebral oz. slišal za kakšen dogodek, kjer so bili neki ljudje "ogorčeni". Ker tega izraza nisem poznal, sem si predstavljal, da gre za neko vrsto kazni za udeležence kjer se uporablja gorčica. Mislil sem, da so ti ljudje bili kaznovani tako, da so jih pridržali in nato z gorčico namazali okrog ust ter po ustnicah. Ker pa sama gorčica ni prijetnega okusa oz. je rahlo pekoča, so ti ljudje posledično imeli močno skremžene obraze z odprtimi ustmi in potem taki z gorčico na obrazu hodili naokoli po cesti ter kazali svoje popačene obraze naokoli. Se pravi, da so bili "ogorčeni".

Mimovrste
Tukaj gre v bistvu za spletno trgovino Mimovrste. Ko sem prvič slišal zanjo, se mi je ime zdelo čudno. Predstavljal sem si, da v bistvu gre za neke vzporedne vrste (množina). Se pravi to so neke vrste, ki so vse skupaj tipa "mimo" karkoli že to pomeni. Po kratici sem mislil, da gre za "multiple-in multiple-out" iz programiranja ali kaj podobnega. V bistvu pa ime pomeni, da ne čakaš v vrsti ampak greš enostavno mimo nje.

Sex Bond
Tale pa je v bistvu iz tiste pesmi Sexbomb, ki sem jo narobe razumel. Mislil sem, da tip poje "Sex Bond, Sex Bond, you're my Sex Bond". Seveda edino stvar, ki sem jo poznal pod besedo Bond pa je bil James Bond, tajni agent iz filmov. Tukaj so ga pa namesto James Bond z nekega razloga klicali "Sex Bond", pa se mi je zdelo čudno zakaj to počno tako uglednemu agentu. Mislil sem, da je James Bond neke noči enostavno odšel v hišo prostitutk in se ga tam natreskal. Naslednji dan pa je iz hiše izstopil oblečen v tisto črno usnjeno BDSM obleko, ki se uporablja pri seksu, v rokah pa je držal kup ženskih modercev. Tedaj ni bil več agent, ki lovi kriminalce ampak agent, ki lovi ženske, da jih spravi v posteljo. Torej... Sex Bond.

Či-baba
Še ena iz pesmi tam, kjer poje "ba-či-baba-či-baba, skači-skači-ska" ali nekaj takega. Mislil sem, da je to neka stara grda ženska (se pravi baba), ki se uči neke čudne kitajske borilne veščine kjer se med bojem uporablja posebna bojevna energija imenovana "ČI". Tip, ki pa poje, pa jo nadleguje, da mora skakati.

Eizventura
Moja sestra še v svojih najstniških letih bila nekega dne pred televizijo zelo presenečena. Naenkrat je debelo pogledala in izustila besedo "eizventura". Kaj točno to pomeni nisem imel poima. Slišalo pa se je, kot da se je nekaj pomembnega zgodilo oz. da gre za nek dogodek na televiziji podoben inventuri kao, da iz skladišča zmečejo ven stare filme in oddaje. V resnici pa je bil to Ace Ventura, ki ga je igral Jim Carrey.

Monster Bash
Ena stara računalniška igra, ki sem jo veliko preigral v mladih letih. Prva stvar, ki sem jo narobe razumel je sam naslov igre. V glavnem meniju je bil naslikan nek zombi z modrimi lasmi in zraven je pisalo "Monster Bash". Mislil sem, da je tistemu zombitu ime Bash, ker pa je bil pošast, pa je zato v imenu imel še naziv "Monster". V resnici pa ime igre pomenilo klofanje raznih pošasti. Druga stvar, ki sem jo napak razumel, pa je bil sam Johnny v pižami, ko pobere tisto srce in se mu zdravje napolni, ob tem pa izgovori "A sm". Slišalo se je kot "A sem", pa sem si predstavljal, da je želel izgovoriti stavek "A sem jih napral!", kot da grozi tistim pošastim v igri. Te preklete pošasti, vam bom že pokazal! Dejansko pa je le izgovoril besedo "awesome" v angleščini.

Colorblind I Guess
V stari računalniški igri z imenom Supaplex je v meniju obstajalo neko okence za izbiro level-ov. Ti so bili različno obarvani; zeleni so bili opravljeni, rumeni tisti, ki jih že opravljaš, rdeči pa še niso bili dostopni. Ko si želel igrati nek nivo, ki je bil označen z rdečo barvo, se je v sosednjem okencu izpisalo besedilo "colorblind I guess". Takrat sem hodil šele v prvi ali drugi razred osnovne šole in še nisem dobro razumel angleško zato prve in zadnje besede nisem poznal. Ker pa sem že poznal nekaj hrvaščine, sem ugotovil, da tista črka I v bistvu pomeni "in". Tako sem si predstavljal, da se ob kliku na rdeči novi zgodita dve stvari. Se pravi, ne zgodi se samo prva, niti se ne zgodi samo druga, temveč obe hkrati. Torej zgodi se "colorblind" in hkrati še "guess" karkoli že to dvoje pomeni. Nisem pa razumel zakaj me igra noče spustiti naprej.

Naga saki
V osnovni šoli je sošolec prinesel neko kaseto, ki je vsebovala posnetke prešernovih spolskih pesmi. Eden izmed verzov se je glasil "f*** jaki naga saki" ali nekaj podobnega. Slišalo se je kot nek nasvet ženski, da se naj sleče do golega in nato "f***", "jaka" in še gola "saka", karkoli že to pomeni. Slišalo se je, kot da gre za neke vrste japonski ples, kjer ženske gole poskakujejo naokrog in počnejo neumnosti.

Jedi
Tole sem prvič prebral, ko je neka oseba na spletu imela tak nickname. Zgledalo je, kot da svetuje ostalim naj pojedo nekaj hrane. V resnici pa gre za bojevnike s svetlobnimi meči iz filmov Star Wars. Tega filma si v svoji mladosti nisem ogledal, ko sem ga pa prvič gledal, sem se pa spraševal kje imajo ti bojevniki sedaj hrano.

Ne brinite, gospod Žo.
Ena izmed risank, ki sem jih gledal v mladosti, je bila serija Teenage Mutant Ninja Turtles, vendar v hrvaškem jeziku. Spomnim se odseka, ko so želvaki prvič prilezli iz kanalizacijskega jaška in jih je zagledala neka ženska, ki se je prestrašila. Potem je eden izmed želvakov izjavil "Ne brinite, gospod Žo." Slišalo se je, kot da je žensko naslovil gospod, ki mu je ime "Žo".

Krušna peč
Peč, ki je zgrajena iz tako slabe opeke in malte, da se vse v njej kruši. Zato je med peko treba biti zelo pozoren in pazljiv, da se v hrani ne pojavijo odkrušeni delci opeke.

Predator
Po slovensko se sliši kot neka oseba, ki nekomu nekaj "preda" ali pa se sam nekomu preda. V bistvu pa gre za plenilca iz filma.

Dela Maris
Pomeni, da obstaja nek starejši gospod, ki mu je ime Maris in ta opravlja fizično delo. Se pravi, da nekaj dela. Torej, Dela Maris.

Oran Gutan
Poglavar afriškega plemena v džungli.

Vulkanizer
Nekdo, ki povzroči, da izbruhne vulkan.

kuall ::

Kar zanimivo temo si odprl.
Vsi moramo kot otroci uganiti pomene besed s pomočjo neke zapletene logike. Zato ni nič čudnega, da kaj narobe uganemo. Majhni otroci npr vsem živalim rečejo pes ali pa rečejo samo majhnim psom pes, velikim pa ne. Pa take fore...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

mikhaair ::

Meni je bil en tak mindfuck, ko je kolega razložil zakaj je ikona za peko CDjev Kolosej, ki gori. Leta in leta na namizju, pol pa zastekas en dan, Nero burning Rome.

Jarno ::

Vojna Zvezd
Precej časa sem bil o tem naslovu prepričan, da gre za še eno cheap-shit hollywudsko B produkcijo.
Še Spaceballs in Ewoke sem si ogledal pred temi filmi.
Po naključju ogledal šele 1992 na VHS izposojenimi iz knjižnice. :))

VGA
V času C64 sem bil nekaj časa sveto prepričan, da so VGA DOS igrice v visoki ločljivosti.
Potem sem bil nad 320x200 kar razočaran.
#65W!

Silici ::

Manikura
To sem razplel v money kura, zapravljanje denarja po nepotrebnem neglede na spol. Je blo smeha.

joze67 ::

Jarno je izjavil:

VGA
V času C64 sem bil nekaj časa sveto prepričan, da so VGA DOS igrice v visoki ločljivosti.
Potem sem bil nad 320x200 kar razočaran.
320x200 je CGA.

Za narodov blagor sem mislil, da pomeni za dobrobit skupnosti.

_Denny_ ::

V spominu mi je ostala predvsem ena, ki jo z veseljem uporabim v anekdotah pri debatah o kvaliteti slovenskega šolstva.

nadura
V 90ih sem začel s svojim PC zanesenjaštvom in seveda je bilo potrebno kupiti in od uvoda do zadnje strani prebrati čisto vse možne računalniške revije. Enkrat sem v PC Gamerju naletel na kolumno pisca, ki se je pritoževal nad nadurami ("vsak dan imam vsaj dve naduri")...hmmm, naduri...le kaj bi to bilo...a! Pri slovenščini smo se učili, da beseda duri pomeni vrata, torej gre za neko stvar na vratih. Komaj leta kasneje po priklopu interneta sem ugotovil, da se gre za nad-ure, ne na-dure. Po eni strani žalostno, da osnovnošolski otroci (zaradi obveznega branja pri književnosti) bolj poznajo arhaične besede, ki jih že verjetno leta 1900 ni noben več uporabljal, ne pa nekaj vsakdanjega kot je "nadura".
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

shadeX ::

Ne spomnim se, vem pa da ko smo v šoli peli himno sem namesto

ne vrag, le sosed bo mejak!


pel

ne VLAK, le sosed bo mejak!


ja. Vlak. In še danes tega ne morem preslišat - verjetno tudi vi ne boste od sedaj naprej.

Žal se ne spomnim kako se je potem zgodilo da sem opazil zmoto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Jarno ::

joze67 je izjavil:

Jarno je izjavil:

VGA
V času C64 sem bil nekaj časa sveto prepričan, da so VGA DOS igrice v visoki ločljivosti.
Potem sem bil nad 320x200 kar razočaran.
320x200 je CGA.

Za narodov blagor sem mislil, da pomeni za dobrobit skupnosti.

Hmm...99% VGA 256 barvnih DOS iger je pri 320x200.
Zavedle so me predvsem teoretične zmogljivosti SVGA in takratnih barvnih 14 colarjev.

Še ena...

Bud Spencer
Dolgo sem živel v prepričanju, da tip ni Italijan in se je italijanščine priučil. :))
#65W!

yayo ::

Silici je izjavil:

Manikura
To sem razplel v money kura,

keš pička?

janezvalva ::

IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

yayo ::

Jarno je izjavil:



Bud Spencer
Dolgo sem Ĺživel v prepriÄanju, da tip ni Italijan in se je italijanĹĄÄine priuÄil. :))

v bistvu je italijanska kinematografija iz zgodnjih ĹĄestesetih nekaj takega tudi Ĺželela. ZaÄeli so se snemati nizkoproraÄunski Ĺžanrski filmi za izvoz, producenti pa so Ĺželeli imeti v glavnih vlogah kake poceni ameriĹĄke ali angleĹĄke igralce, ko teh ni bilo so preimenovali italijane, kar je potem postalo pravilo. Spencer je Carlo pedersoli, bivĹĄi italijanski olimpijec v plavanju. Terence Hill, oziroma Mario Girotti je kot zelo mlad igral luĹĄtne zaljubljence v neorealistiÄnih italijanskih filmih. Lahko ga vidiĹĄ tudi v drugem Winnetuju iz 1964, ko je imel ĹĄe temne lase.

Bud Spencer na stara leta v komediji Fuochi d'artificio kjer igra starega slepega trubadurja katerega najamejo da zapoje podoknico eni lepotici.
Problem je, da on poje tradicionalne toskanske serenade, naroÄnik pa zahteva Jovanottojevo Rap Serenado...

buttcrack ::

bac penser, tomin đeri :)

Netrunner ::

Banana split :) Vedno sem mislil da so to "izumili" v Splitu in zato se tako imenuje.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Zgodovina sprememb…

msjr ::

Delamo marljivo

Naša četica koraka, jurčku bomo pomagali... Se mi je zataknilo pri delamo marljivo, sem mislil da so žejni in delajo malinovc, ker marljivo pa ni beseda

Oj le naprej

Barčica po morju plava - to se mi je zdela čisto nelogična pesem:

1) Drevesa se priklanjajo; kakšna drevesa kje na daf.. iz morja rastejo drevesa, slišal sem za morsko travo, ampak drevesa???
2) Oj le naprej; sem si pel oj zelena naprej (ker so nas učili v vrtcu rdeča stop - zelena naprej) oj zele'na'prej, oj zele'na'prej

Bo Moral

Pred okoli 9000 leti sem gledal slovenski trailer filma s švarcijem in so šli napisi:

ARNOLD SCHWARZENEGGER

BO MORAL

in jest who da f.. je igralec Bo Moral???

Drugače pa:

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: msjr ()

Sindrom ::

Še nekaj sem se jih spomnil...

Đingl benz
Bencin oz. gorivo za sani na katerih leti dedek mraz oz. božiček.

Spuhla
Starejša ženska, ki prdi. V resnici je pa mesto oz. naselje v prekmurju.

Đoint
Mislil sem, da gre za neke vrste pijačo, kasneje pa ugotovil, da gre za kajenje marihuane.

Šipter
Nekdo, ki se ukvarja z izdelavo steklenih šip.

Toplovodar
človek, ki polaga cevi za toplovod.

Kondom
Dom za konje.

avtek ::

Zanimiva tema...

Je sploh možno da se toliko teh stvari spomneš iz otroštva? :D

Sindrom ::

Da, tale seznam sem izdeloval kar precej časa.

Karlos ::

V začetku osnovne se peljemo z avtom. Vprašam starše kam gremo. Rečejo da v Reko.
Vprašam če je velika ali majhna. Rečejo da zelo velika.
Ko se pripeljemo v Reko pa zakricim, da je ta reka velika ko morje :) .
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Karlos ()

Jure14 ::

Sem (pred mngimi leti) prišel domov iz OŠ, pa povedal, da je en gospod prišel h glasbenem pouku in "igral na fajfplonerco".

Smo potem skupaj ugotovili, da je igral na frajtonerco.

cebelar123 ::

" sirje " na štajerskem lahko pomeni tudi nekaj čisto kontra od prehranjevanja.

_Denny_ ::

Karlos je izjavil:

V začetku osnovne se peljemo z avtom. Vprašam starše kam gremo. Rečejo da v Reko.
Vprašam če je velika ali majhna. Rečejo da zelo velika.
Ko se pripeljemo v Reko pa zakricim, da je ta reka velika ko morje :) .

S tem si me spomnil ene prigode iz bolj poznega otroštva.

Prvi dan v SŠ se je moral se je moral čisto vsak na kratko predstaviti in trije sošolci rečejo, da so iz Morja. Si mislim "wtf, povej točneje, če si s Kopra ali Pirana, ne samo morje". Naslednji dan enega izmed njih vprašam od kje točno je in kako se mu splača voziti v MB ter tako izvem za obstoj kraja Morje :))
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

cebelar123 ::

In pa klasika narobe razumete besede. Naš Frank Kangler :)

Zgodovina sprememb…

Silici ::

yayo je izjavil:

Silici je izjavil:

Manikura
To sem razplel v money kura,

keš pička?


Lahko tudi, v resnici:
shujševalna kura
money kura

Sba ::

Spomin sem dveh primerov otroških pesmic.

Marko skače:
"Pite jejte" namesto: "Pijte, jejte"

Živali jeseni:
"Ježek teka, teka in se kotali, jabolka in hruške nabada ti-hi-ti," namesto: "nabati hiti"

V obeh primerih mi ni bilo jasno zakaj se tako hecno poje. Se mi zdi, da mi je šele žena razložila kako gre zares.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

klemenSLO ::

Ko sem se mlajši peljal v avstrijo oz nemčijo... sem si ogledoval table... in na vsake toliko je bila tabla Ausfahrt...
in dolgo časa sem mislil da je pri njih veliko krajev z istim imenom :)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

joze67 ::

Nepreklicno
Dokončno dejanje brez poti nazaj, kot na primer nepreklicen odstop.

Travma iz otroštva: pesmica o kurirčku Tončku se je končala z
Soseda je dala jajčeca tri,
mala Marjanca pa ščepec soli
mamica moja pa žlico zabele,
da se za ponev ne bodo prijele

Žlico za bele? Kdo pri zdravi pameti bi kurirčku dajal žlico za bele? Saj ne izvaja univerzalne poštne storitve.
Raje nisem spraševal - nekaterih stvari nočemo vedeti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: joze67 ()

c3p0 ::

Karlos je izjavil:

V začetku osnovne se peljemo z avtom. Vprašam starše kam gremo. Rečejo da v Reko.
Vprašam če je velika ali majhna. Rečejo da zelo velika.
Ko se pripeljemo v Reko pa zakricim, da je ta reka velika ko morje :) .


Tudi meni ni blo jasno kaj je zdaj to za ena reka, če pa vidim morje. In da Reka ne more biti mesto kraja.

msjr ::

klemenSLO je izjavil:

Ko sem se mlajši peljal v avstrijo oz nemčijo... sem si ogledoval table... in na vsake toliko je bila tabla Ausfahrt...
in dolgo časa sem mislil da je pri njih veliko krajev z istim imenom :)

Na podeželju obstaja tudi veliko vasi z imenom Radweg, prvič opazili v Avstriji, ko smo se peljali na smučanje :)

kiFni ::

joze67 je izjavil:

Nepreklicno
Dokončno dejanje brez poti nazaj, kot na primer nepreklicen odstop.

Travma iz otroštva: pesmica o kurirčku Tončku se je končala z
Soseda je dala jajčeca tri,
mala Marjanca pa ščepec soli
mamica moja pa žlico zabele,
da se za ponev ne bodo prijele

Žlico za bele? Kdo pri zdravi pameti bi kurirčku dajal žlico za bele? Saj ne izvaja univerzalne poštne storitve.
Raje nisem spraševal - nekaterih stvari nočemo vedeti.

Nam ja prfoksa takrat to definirala po svoje... "žlico za bele" mišljeno kot žlico masti za bele - beljake od jajaca, beli so ko se spečejo in se ponavadi primejo za ponev.
Lahko je pa zabela, da nekaj zabeliš, recimo žgance z ocvirki.

Glugy ::

Špricar
Sem mislil da je to dodatek ki ga dodaš v nastavek pri špricanju/zalivanju trave da boljš raste.
Aperitiv
Sem mislil da to pomen začetek postrežbe iz aparatov ( za silo ) in da je zato vedno na hitr neki malga za pit ( majhni kozarčki ) za neučakane starše ker da se jih ne sme pustit čakat.
Klinc te gleda
Nikakor mi ni blo jasno kdo je to zaen človk ta Klinc. Zakaj ga vsi tko radi omenjajo kadar karkol dajejo v nič al pa so na splošno negativno nastrojeni. Kasnej sem mislil tud če je to mogoče kej v zvezi z kliničnim centrom ker je vedno neki narobe.
Kunec
Sem mislil da je to udomačena kuna. Pa na začetku k še nism vedu sm mislu da kadar se govori o kunah pa morju se govori o živalih ne o denarju.
Antikvariat
Sem misli da je to prostor z akvariji kamor daš stvari da se ne pokvarijo.
Bluetooth
Sem mislil da je to modrostni zob
Astrologija
Sopomenka za astronomijo. Ampak ja v resnic velika razlika.
Lučka
Majhna luč namesto sladoled.
Čigumiji
Sem misli da so to čik gumiji in so sam za tiste ki kadijo
Pričeska
Še dandanes se morm popravt da ne napišem prinčeska. Ker vedno imam v podzavesti kot da bi imeti frizuro v starih časih imelo tak dobr status kot so ga mele princeske in da so pač pol začel temu pravit prinčeska. Še dons mi je čudn k napišem brez n-ja.
Kampanja
Vedno sem mislil da se napiše kampanija ( pa ne mislil tle italijanske pokrajine ). Še dons mi je čudno tist i spustit; ne sliši se mi prav in morm prov ozavestit da ga spustim.
Earbuds
Sem mislil da buds pomen buddies; torej nekakšni prijatelji za ušesa xD
Headphones
Sem mislil da je to telefon ki je na nek način varno pričvrščen na glavo.
Warlock
Sem mislil da je to oseba ki je "locked" on "war". Pač k je obsedena z vojno.
Pomfrit
Vedno sem mislil da je pomfri. Še vedno mi je čudn ta t na konc napisat.
Gazda
Sem mislil da je to ena nagražvna grozna dominantna oseba.
Tangice
Nekaj tankega za nogice.
Šuma
Sem mislil da je to ena reč ki povzroča šum

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

joze67 ::

kiFni je izjavil:

Nam ja prfoksa takrat to definirala po svoje... "žlico za bele" mišljeno kot žlico masti za bele - beljake od jajaca, beli so ko se spečejo in se ponavadi primejo za ponev.
Lahko je pa zabela, da nekaj zabeliš, recimo žgance z ocvirki.
Saj. Nikakor pa ne, kar sem jaz razumel. Žlico, ki naj jo Tonček nese k ta belim, k belogardistom.

mancini ::

Sindrom je izjavil:

Še nekaj sem se jih spomnil
Spuhla
Starejša ženska, ki prdi. V resnici je pa mesto oz. naselje v prekmurju.


HAHAHA
Spuhlja, je 1-2 km izven Ptuja.
Domacini pa res izgovarjajo, tako kot si napisal

nekikr ::

Krizni DDV. To sem čisto narobe razumel.

dreta ::

Krušna peč
Peč, ki je zgrajena iz tako slabe opeke in malte, da se vse v njej kruši. Zato je med peko treba biti zelo pozoren in pazljiv, da se v hrani ne pojavijo odkrušeni delci opeke.


A krušna mati se tudi kruši?
Dober si vse kupi tole natrolal.

msjr ::

Zelo zanimiva tema, sem se spomnil še par mojih cvetk med branjem:

taborišče

Malo me je medlo ko nam je tršica razlagala, da so med drugo svetovno vojno so Italijani pošiljali Slovence na Rab v taborišče. So what? Saj smo tudi mi hodili vsako leto na Cres taborit pa je bilo prav fino.

odkritje spomenika

V tistih časih so kar pogosto odkrili kakšen spomenik partizanom in podobno. Potem so v parku v bližini odkrili spomenik ilegalcem. Kako to da so ga šele zdaj odkrili? Bemti saj sem hodil tam mimo pa ga nisem videl. Če bi bil bolj pozoren bi ga lahko JAZ odkril! Saj ne da bi odkril Ameriko, ampak vseeno nekaj bi pa odkril!

Kuban

Kubanski voditelj Castro, Kubanske čete v Angoli, Kubansko to in ono. K sreči sem imel debel atlas in odkril Kuban. Aha. Ok.

Izvržba

Izvršbo sem slišal kot izvržbo in namesto izvršitve je seveda nastal kar zanimiv mindf... izvreči. Torej ko pride iz sodišča izvržba - pridejo vunbacitelji in te vržejo ven iz stanovanja. Sicer je bilo malo čudno kako izvržejo televizor ne da bi se poškodoval, ampak sem si predstavljal da je to v prenesenem pomenu (pa saj veste, pravniki...). Beseda ima seveda tudi zgodovinsko podlago, praška defenestracija, kot ena izmed izvržb recimo. Vse jasno.

Sigurno se še kaj spomnim, sem bil kar zmedeno dete.

ToniT ::

Glugy je izjavil:


Čigumiji
Sem misli da so to čik gumiji in so sam za tiste ki kadijo


Tu se nisi dosti zmotil. Izraz se je prvotno uporabljal za tobak za žvečenje (čikanje).

gruntfürmich ::

NE

to še vedno narobe razumem.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Kvinta ::

Servis je moj stari ata vedno govoril da mora na servis vsaj 3x na tedn sem mislo ,da hodi na kako rehabilitacijo pa je hodo neko kelnarco natepavat lol
A.C.A.B

Glugy ::

ToniT je izjavil:

Glugy je izjavil:


Čigumiji
Sem misli da so to čik gumiji in so sam za tiste ki kadijo


Tu se nisi dosti zmotil. Izraz se je prvotno uporabljal za tobak za žvečenje (čikanje).


Ajaa no zanimivo to vedt. Nisem vedel. Vem pa da naj bi v starih časih rudarji zlo radi žvečili tobak pa mel slabe zobe.

Simp
Sem mislil da je to simpl oseba. Preprosta oseba; nevzvišena oseba; nekaj pozitivnega.

Boomer
 Boomer

Boomer


No v resnic ne gre za Booomerja iz L4D2 ( čeprav se mi še zdej vedno prikaže slika iz te igre ko kdo reče to besedo ) ampak za nek nov mal zaničljiv izraz za tiste starejše generacije ki ne razumejo stvari ki jih mlajše generacije razumejo.

Tortelini
Majhne tortice sem si mislil.

Slanik
Slano pecivo s sirom. No včasih; včasih pa slišim za slanik pa gre za ribo.

Sekretar
Nekdo ki čisti sekrete. Sopomenka za čistilko.

Mazač
Nekdo ki z oljem podmaže mašine/avte itd da bolje delujejo. ( to sm kr dolg zmotno prepričanje imel )

msjr ::

Glugy je izjavil:

ToniT je izjavil:

Glugy je izjavil:


Čigumiji
Sem misli da so to čik gumiji in so sam za tiste ki kadijo


Tu se nisi dosti zmotil. Izraz se je prvotno uporabljal za tobak za žvečenje (čikanje).


Ajaa no zanimivo to vedt. Nisem vedel. Vem pa da naj bi v starih časih rudarji zlo radi žvečili tobak pa mel slabe zobe.


Ja pa v obliki cigaret so bili či[k]gumiji, da smo hitreje odrasli :D

 Tale je še dokaj nedolžna

Tale je še dokaj nedolžna



 V Trstu si dobil še bolj avtentične

V Trstu si dobil še bolj avtentične

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: msjr ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22452536 (32409) bluefish
»

Mandela Effect (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10725381 (22453) next3steps

Kaj obleči za zmenek (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25046381 (39297) jype
»

feminizacija zahodnega moškega (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
38173332 (65333) jype

Več podobnih tem