» »

Kmet

Kmet

1
2
»

WizzardOfOZ ::

pirat je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Može seljak iz sela, ali selo iz seljaka nikada!

Vcasih hvala bogu za to. Potrebujemo kdaj tudi nekaj zdrave pameti.
Saj vidis, kako je z modernimi mescani. Se o svojem spolu vecinoma niso vec prepricani, dokler ne dobijo svojega kromosomskega izvida (prosto po slo-techu).

To niso moderni meščani, ampak kmetavzi brez zemlje.

pirat ::

WizzardOfOZ je izjavil:

pirat je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Može seljak iz sela, ali selo iz seljaka nikada!

Vcasih hvala bogu za to. Potrebujemo kdaj tudi nekaj zdrave pameti.
Saj vidis, kako je z modernimi mescani. Se o svojem spolu vecinoma niso vec prepricani, dokler ne dobijo svojega kromosomskega izvida (prosto po slo-techu).

To niso moderni meščani, ampak kmetavzi brez zemlje.

Ja, saj. mescani, ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pirat ()

korenje3 ::

Zimonem je izjavil:

korenje3 je izjavil:

V sloveniji so kmetje zaenkrat še vedno biznismeni. Dobivajo ogromno subvencij in imajo ogromne dohodke.
V ZDA recimo imaš lastnike zemljišč in potem dejanske kmete, ki delajo za fiksno ceno. Podobno je v italiji, ko migranti delajo na njivah.

Preveri o čem govoriš.

Poslujemo s kmeti, tako da je preverjeno.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zimonem ::

Ne ti govoriš še o ameriških kmetih. Kmetavz.

SaXsIm ::

Kvinta je izjavil:

GupeM je izjavil:

Kvinta je izjavil:

Kmet je fajn bit dobiš lepo dnar od države nazaj za nafto se zastojn voziš :O

Ne samo, da dobiš denar nazaj. Še malo več dobiš, tako da celo profit delaš. Zato pa jaz hodim na bencinsko tankat diesel v cisterno, nato jo doma prodajam za pol cene. Na koncu mi pa še država več kot polno ceno nazaj plača. Pa smo vsi veseli.

Mislim ej ... Kakšne izjave imate eni ...

Ti če bi mel status kmeta tak ko ga mam jaz bi to vedo ,ker ga nimaš lahko samo pišeš take pravljice in podobne nesmisle.

Čer grem jaz tankat delovni stroj 200x na leto pa mam za to vse račune mi lepo na koncu leta vrnejo 70% trošarin .... seveda pa mam jaz več delovnih strojev pa lahko v prvem pipo odprem pa si v drugega natočim ne 8-)

In si potrdil stereotip - zakaj ima beseda kmet slabšalno konotacijo. A si kdaj pogledal širše in poskušal razumeti zakaj kmetje takšne subvencije dobivate? Hint - niso za to, da se po gostilnah hvalite, kako država plača za nafto.
SaXsIm

Zimonem ::

Vrednost vrnjenih trošarin je vezana na kvadraturo lastniških površin.

VeganCyclist ::

Tista o neizobrazenih kmetih je bosa. U bistvu sploh ne vem ce poznam kaksnga doktorja znanosti, da ni iz kmetov. Delo s stroji od malga razvije tehnicni um, delovne navade na kmetih se prenesejo na delovne navade na faxu, pridnost je samoumevna,... Tega mestni snowflejki nimajo in nikol ne bodo mel.

kuall ::

stara mama je izjavil:

Očitno vas večina tukaj še ni videla sodobne kmetije, ali pa imate vsi v glavi predstavo o enem starem ateju, ki vsak dan goni vile

Sodobni kmet še vedno dela repetitivno delo, ko cel dan sedi v traktorju. Razen če je direktor mega kmetije, potem pa v bistvu ni več kmet ampak je direktor.

Utk ::

Zdravnik dela tudi repetitivno delo. Stalno zdravi iste ljudi istih bolezni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

kuall ::

Dosti bolj razgibano je.
Kmet enkrat razgrunta en sistem in tisto fura vsako leto, samo malo mora experimentirat in si zapomnit, še bolje, če dobi nasvete od svetovalca v zadrugi.
Dohtar ima dosti več različnih kombinacij problemov, kompleksnejši problemi.

Je pa res, da so pametni ljudje bolj uspešni kmetje. Opažam v moji okolici. Neumni še za kmeta niso dobri.

GupeM ::

Kvinta je izjavil:

Ti če bi mel status kmeta tak ko ga mam jaz bi to vedo ,ker ga nimaš lahko samo pišeš take pravljice in podobne nesmisle.

Čer grem jaz tankat delovni stroj 200x na leto pa mam za to vse račune mi lepo na koncu leta vrnejo 70% trošarin .... seveda pa mam jaz več delovnih strojev pa lahko v prvem pipo odprem pa si v drugega natočim ne 8-)

Če bi bil ti kmet, bi tudi vedel, da vrnejo samo do zneska glede na površino in tip obdelovalnih površin, ki jih imaš. Ne pa kar vse povprek, kolikor pač natankaš. In 70% trošarin ne pomeni, da se zastonj voziš. Pa tudi vedel bi, da traktor ni delovni stroj.

Pa ne vem, zakaj bi v enem odprl pipico, pa si v drugega natočil? Saj lahko v cisterno natočiš, pa domov pelješ.

Si pa kmetavz, to pa ja.

gruntfürmich ::

VeganCyclist je izjavil:

Tista o neizobrazenih kmetih je bosa. U bistvu sploh ne vem ce poznam kaksnga doktorja znanosti, da ni iz kmetov. Delo s stroji od malga razvije tehnicni um, delovne navade na kmetih se prenesejo na delovne navade na faxu, pridnost je samoumevna,... Tega mestni snowflejki nimajo in nikol ne bodo mel.

to so nedvomno velike prednosti.
slabost pa je to, da je po duhu še vedno kmet; torej nazadnjaški konzervativec. in ko pride v mesto tako postane malomeščan.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Kako je tak napredni svetovljan persona non grata? Kretenizem ni omejen na poklic.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vremenske nevsecnosti in lastniki gozdov (in drugi) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28340162 (34982) louser
»

Davek na kmetijske nepremičnine in kmečke subvencije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33769054 (62368) Invictus

Več podobnih tem