Forum » Loža » Kraja iz avta
Kraja iz avta
foofighter ::
Zivjo, kaksno zavarovanje je potrebno imeti da zavarovalnica krije krajo iz avta? Navadni kasko tega verjetno ne krije?
VeganCyclist ::
Pomoje to ne obstaja. Prot kraji moraš zavarovat robo kot tako, katere vrednost dokažeš z računom. Z avtom to nima veze. Ker ti maš lahko v avtu telefon za 50e al pa torbo diamantov.
Furbo ::
To moraš vprašati svojega agenta, jaz sem nekoč imel zavarovan kombi pred krajo orodja, ko ga je nekaj mrknilo mi je zavarovalnice stežka izplačala nekaj malega, obračunala amortizacijo, odbila ddv itd itd..
(do)plačeval sem pa nekje 400€ letno za cca. 4.000€ vredno orodje, tko da si kar računaj.. :)
(do)plačeval sem pa nekje 400€ letno za cca. 4.000€ vredno orodje, tko da si kar računaj.. :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
UganiKdo ::
Seveda obstajajo tudi pavšalna zavarovanja premičnin, imaš jih tako pri avtomobilih, staonvanjih, prtljagi pri potovanju... Konkretno preveri pri zavarovalnici.
Moraš dobro prebrat pogoje, ker pogosto imajo 1001 pogoj, da zavarovanje velja. Ravno tako imajo omejeno višino izplačila (tako da diamantov, ti ne bodo pokrili). Računajo pa seveda tudi amortizacijo, imet moraš original račun, prijavo na policiji... ni da ni), potem ti pa vse skupaj pade, ker (karikiram) si avo parkiral na temnem delu parkirišča.
Tako da se računica, glede na verjenost kraje, če si kolikor toliko skrben, praviloma ne izide.
Moraš dobro prebrat pogoje, ker pogosto imajo 1001 pogoj, da zavarovanje velja. Ravno tako imajo omejeno višino izplačila (tako da diamantov, ti ne bodo pokrili). Računajo pa seveda tudi amortizacijo, imet moraš original račun, prijavo na policiji... ni da ni), potem ti pa vse skupaj pade, ker (karikiram) si avo parkiral na temnem delu parkirišča.
Tako da se računica, glede na verjenost kraje, če si kolikor toliko skrben, praviloma ne izide.
||_^_|| ::
Prijatelj je imel pri triglavu zavarovano nekaj takšnega. Ko so mu v Franciji vdrli v avto in pokradli športno opremo, je dobil nekaj denarja.
XLapsus ::
Pri Triglavu se da. Gre za kombinacijo k splošnemu kasku in k delnemu (kraja), oprema je zavarovana za vsoto 1000€, premija je pa cca 5€ (prepisano z moje police).
donvito ::
To moraš vprašati svojega agenta, jaz sem nekoč imel zavarovan kombi pred krajo orodja, ko ga je nekaj mrknilo mi je zavarovalnice stežka izplačala nekaj malega, obračunala amortizacijo, odbila ddv itd itd..
pa ne moreš plačat 400€ doplačila za vrednost 4000€, on pa:
oprema je zavarovana za vsoto 1000€, premija je pa cca 5€ (prepisano z moje police).
Furbo ::
Kombiji so na udaru, avto je pa samo še eden..
V glavnem, to je že 10 let nazaj in se mi ne da v fascikle iskat račune.
V glavnem, to je že 10 let nazaj in se mi ne da v fascikle iskat račune.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Na cesti | 234473 (4747) | Lonsarg |
» | Zavarovanje nepremičnine (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14163 (1759) | VelkBla |
» | Ciganija sklepanja zavarovanj (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18087 (14385) | solatko |
» | Zavarovanje proti kraji predmetov iz vozilaOddelek: Na cesti | 3841 (3355) | St235 |
» | Kraja avtoradia (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 37211 (36260) | Zheegec |