» »

Dvižno stojalo za LCD monitor

Dvižno stojalo za LCD monitor

mm ::

Torej, rad bi naredil dvižno stojalo za LCD monitor.

Imam pisalno mizo, ki je pred oknom in na njej CRT monitor na desni strani, tako da se vedno nagibam in utrujam pri gledanju monitorja. Kmalu namervam nabaviti LCD monitor 17" in ga postaviti točno predse, torej na "sredino" mize. Ker pa bi zastiral pogled skozi okno ob neuporabi, bi rad naredil električno dvižno stojalo. Vodila bi bila na obsoječi mizi, monitor na posebnem stojalu neposredno za mizo, potreboval pa bi idejo, kako izvesti dvig in spust stojala. Teža stojala z monitorjem bi bila okrog 10 kg.

Vse, ki bi imeli kakšno idejo in nasvet kako se lotiti zadeve, kakšen pogon za dvig in spust uporabiti ipd. prosim za nasvet.

LP

TylerDurden ::

Preveri moč motorčkov za dvig in spust kakšnega avtomobilskega stekla?!
Let\'s make some soap ...

Zgodovina sprememb…

Slowenc ::

Ali ne bi bilo boljše, če bi enostavno odklopil oba kabla iz monitorja in ga odmaknil z mize?:D
Skiny gate.

mm ::

Kako močan pa mora biti motorček?

Lio ::

dobra pogruntavšna. Glede moči motorčka nebi vedu, praš kkšnga modelarja al pa stronjika.

Drgač se mi pa zdi bol da bi monitor zlezu v mizo- da bi stal pršramfan na nek podstavek, in ko bi podstavek uklopu, bi ti monitir 'zlezu' v mizo. To bi zgledal tud bl estetsko, pa še monitor bi bil v svojem 'kovčku' pl zavarvan.

Lio ::

mm: al si že naredu? Al sam nimaš cajta počekirat topic? Me zanima kk ti bo ratal? Posliki vsaj končni izdelek, al pa še kj vč če se ti da in objav. Me zanima, kk ti bo ratal, ker tud jst razmišljam o čem takim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modifikacija stikala za spuščanje/dviganje mize

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7912 (659) pirx
»

Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6228253 (25742) root987
»

Kateri monitor? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10922052 (17253) hotig
»

Tezava z Samsung 970p

Oddelek: Zvok in slika
262619 (1401) rikta33
»

dual monitor