» »

Video-nadzorne kamere

Video-nadzorne kamere

Temo vidijo: vsi

Csharp ::

Se kdo spozna na video-nadzorne kamere? Mimo bivalnega vikenda so mi začeli hoditi ilegalni migranti in sem si omislil video nadzor... za začetek kamera ali 2. Zadeve teoretično poznam, praktičnih izkušenj nimam, zato je vsak nasvet dobrodošel.

Zamislil sem si tako: Zunanje kamere bi usmeril pred vhod in na dovoz, tako da bi snemale morebitno dogajanje (tako podnevi kot ponoči), ko mene ni tam. Se pravi, kamera ne bi snemala ves čas, ampak samo takrat, ko se nekaj začne dogajat. Vsak dogodek bi se tako shranil na spominsko kartico, da lahko ob prihodu preverim vso dogajanje v preteklih dneh. Včasih pa bi prišlo prav tudi spremljanje v živo, da vidim, kaj se dogaja zunaj. Kamero bi bilo treba torej nekako povezat z ekranom, kjer bi spremljal dogajanje... imam en TV (s scart priključkom), interneta nimam, lahko pa sestavim kakšen PC.

Zanima me, kako bi to izpeljaljal? Katero kamero bi se splačalo (budget nekje do 100€ za eno kamero) kupit? Kamera je menda lahko med cel teden priklopljena (običajno sem tam med vikendi) in v delovanju?

starfotr ::

Žične 4k kamere, snemalnik ter alarmni sistem. To si nabavi.

Vse skupaj lahko oddaljeno nadzoruješ, če imaš internet in VPN do vikenda.

ziga1990 ::

Pazi da imaš nalepke, da je prcela/hiša pod video nadzorom
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Uporabnik ::

ziga1990 je izjavil:

Na lastni parceli rabiš nalepke - zakon?

Gejspodar ::

Zgodovina sprememb…

Barakuda1 ::

Uporabnik je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

Ideja sploh ni slaba :)

Namestiš 3-4 fejk kamere, na vidna mesta nalepiš opozorila, da je objekt in parcela pod videonadzorom in zadeva je rešena.
Prepričan sem da bo efekt povsem enak, kot če boš imel prave kamere. Razlika je le v tem, da če se jih bodo spravli krast, bo škoda manjša ;)
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Vuli ::

sej dobiš kitajske nvrje s 4imi žičnimi ali wifi kamerami za cca 150€. Rabiš še en hdd, vga/hdmi monitor in je.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Barakuda1 ::

Vuli je izjavil:

sej dobiš kitajske nvrje s 4imi žičnimi ali wifi kamerami za cca 150€. Rabiš še en hdd, vga/hdmi monitor in je.

Sej vrjetno ni problem v ceni. Problem je v tem, če ti jih ukradejo;((
Govorim iz lastnih izkušenj :'(

Osebno mislim, da je učinkovitejši način varovanja, zvočni in svetlobni alarm.
Kamera kaj velik z varovanjem (posebej nekoga ki je itak samo v prehodu) nima opravit.
To, da boš videl kako so ti kradli, pa tud ne vem, če je nekaj kar si želiš (če ti seveda ne bodo ukradli tudi kamere in posnetkov)
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

OK.d ::

Ni slabo za 500€
LPOK.d

UganiKdo ::

Gejspodar je izjavil:

http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa... 95 do 98

Pardon, 74.

Preberi najprej 1 odstavek 7 clena.

Uporabnik je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

Ne rabis, skodi pa ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

firbec ::

OK.d je izjavil:

Ni slabo za 500€

zelu antarasantnu

bf4ed ::

Jaz mam reolink 5MP pa je slika odlična. Edino njihova dome kamera je fail. IR zaslepi sama sebe zaradi stekla. Druge so ok. V prostorih brez zoom funkcije, zunaj z zoom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bf4ed ()

Ponovno se vračam nazaj k temi. Z nakupom kamere sem toliko časa čakal, da mi je pred kratkim neka skupina migrantov vlomila v vikend in škoda ni ravno majhna. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo. In ostaja vprašanje, kdaj se bo to zgodilo naslednjič.

Zdaj v tem času sem si ogledal nekaj kamer in tudi v praksi videl, kako se to obnese. Zadeva je zelo uporabna, ampak imam pa drug problem: Na vikendu nimam interneta, ki je pogoj, da kamero spremljam od koderkoli. Lahko pa kupim nek predplačniški paket in router, ki podpira uporabo SIM kartic za dostop do interneta. S tem bi zagotovil spletni dostop. Vprašanje je samo, kakšno povezavo potrebujejo te kamere (hitrost interneta) in koliko MB se povprečno prenese dnevno, da vem, za kakšen strošek gre.

Mi je pa tudi jasno, da kamera ne more preprečit vloma, lahko samo zmanjša čas, koliko časa je vlomilec na delu in s tem posledično tudi nastalo škodo.

Dzuro10 ::

https://reolink.com/ip-camera-bandwidth...

Reolink ti lahko snema v cloud, lahko pa na lokalno SD kartico - pozor, če ti bo vandal ukradel/uničil kamero, tudi posnetka ne boš imel.
Mislim da ima hofer najugodnejši paket za 200gb, 15eur mesečno: https://www.hot.si/ponudba/internet.html
Samo kaj boš z kamero rešil? Videl boš, da ti delajo škodo, in kaj potem? Boš šel v avto in na vikend...preden prideš bodo že šli. Na tvojem mestu bi raje alarm in povezavo z varovanjem (signal se lahko pošlje tudi preko gsm signala). Potem pa varovanje naprej urgira in pridejo varnostniki na kraj čim prej. Zneski se gibljejo okrog 40eur mesečno

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dzuro10 ()

kuvanasarma ::

bf4ed je izjavil:

Jaz mam reolink 5MP pa je slika odlična. Edino njihova dome kamera je fail. IR zaslepi sama sebe zaradi stekla. Druge so ok. V prostorih brez zoom funkcije, zunaj z zoom.

Daj tukaj snemi steklo in ga orenk spucaj z notranje strani in seveda tudi zunanje strani.

Bi moral izginit odsev od IR.
Če to ne pomaga je defekt stekla ali pa "tesnila" okoli objektiva.

vitruvian-et ::

Ali poznate kakšno solidno kamero do 100EUR, ki ne rabi direktnega napajanja in z baterijami deluje vsaj 1 teden? hvala

c3p0 ::

Csharp je izjavil:

Ponovno se vračam nazaj k temi. Z nakupom kamere sem toliko časa čakal, da mi je pred kratkim neka skupina migrantov vlomila v vikend in škoda ni ravno majhna. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo. In ostaja vprašanje, kdaj se bo to zgodilo naslednjič.

Mi je pa tudi jasno, da kamera ne more preprečit vloma, lahko samo zmanjša čas, koliko časa je vlomilec na delu in s tem posledično tudi nastalo škodo.

Kamera jih posname, čez par dni zveš kaj se je zgodilo, ko prideš na vikend. Če niso vmes ukradli še kamere, ali jo uničili. Rešitev problema? Hardly.

Boljše je potem alarm z GSM modulom, ki te vsaj takoj obvesti, da je prišlo do vloma, npr. Hikvision sistem. Naknadno lahko dodaš tudi kamere, da ti pošlje kar posnetek. Sirena pa poskrbi, da se neželjeni obiskovalci (upajmo) prestrašijo in pobegnejo, preden naredijo kako večjo škodo.

globoko grlo ::

Edin + posnetih lopovov/škodljivcev bo objava na YT al pa FBju, druge koristi ne boš imel.
Dokler imajo migranti policijsko spremstvo skor do sredine SLO, jim ne boš nič naredil.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Menda imajo nekatere kamere možnost alarma ob premiku slike. Torej, ko se pred fokusom kamere začne nekaj dogajati, te aplikacija na pametnem telefonu opozori. Seveda pa bom preveril tudi kakšen alarm z GSM modulom.

Ob zdajšnjem vdoru so mi migranti (poleg druge škode) spraznili hladilnik in nekaj kuhali. Vem, da so tudi preizkali prostore in pobrali določene stvari. Po grobi oceni so se morali zadržati vsaj 20 minut. Zraven ni nobenih naseljenih hiš, zato bi se lahko zadržali tudi nekaj ur ali kar celo noč. Od doma do vikenda pa lahko pridem v 15-ih minutah. Vloma res ne morem preprečiti, lahko pa vplivam na to, koliko škode bodo povzročili. In verjemite, če bi ilegalne migrante zalotil pri vlomu oz. kraji, bi hitro postali le še pogrešane osebe.

c3p0 ::

Vizualno prožen alarm kamere ne bo dober, ker boš gledal večinoma mrčeš, kako se ima fino pred lečo, ali pajka kako si plete mrežo. Rabiš vsaj neke PIR senzorje.

krneki ::

Imam 4 komade 5MP Reolink kamer. Slika odlična, zvok ok, v glavnem zadeve delujejo že nekaj let. Detektor premikov je pa totalno sranje....samo da pride oblak pa že neki joka (da ne govorim o sencah dreves ko zapiha veter), pa sem se jebal z nastavitvami (občutljivost, cone, etc...) precej časa.

bauci ::

Reolink je res dobra kamera, PIR senzor je pa kot je ze Krneki napisal sranje. Na eni od treh kamer ga imam stalno izklopljenega, ker mi je nazadnje v eni uri poslal 83 sporocil o premikih, ki jih seveda ni bilo. Tehnik iz firme mi je napisal, da je PIR senzor občutljiv tudi na barvne razlike in sonce senca.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hikvision, 5MP IP kamera

Oddelek: Kaj kupiti
468391 (3912) b3D_950
»

Nadzorne kamere WIFI

3710593 (6024) TOP
»

Kamera v avtu

Oddelek: Na cesti
365156 (3230) UganiKdo
»

Zakonodaja videonadzora (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Informacijska varnost
10835839 (16017) St235
»

nadzorne video-kamere

226882 (6296) [D]emon

Več podobnih tem