» »

Zaščita pred komarji

Zaščita pred komarji

metsis ::

pozdravljeni

kaj se vam zdi učinkovita zaščita pred komarji ponoči med spanjem?

Sam sem večkrat uporabljal zadevo, ki jo priključiš v električno vtičnico in izhlapeva neka tekočina. Večkrat sem se zbudil ponoči zaradi slabosti in glavobola od te snovi, tako da tega ne bi rad uporabljal.


Obstaja še kaj drugega, da je učinkovito?

skulijo ::

Mreža. Daš na okno. Obstajajo brez okvirja na ježke oz. lepilo https://www.panthera.si/products-page/z...,.. kar je primerno na lažje dostopnih oknih. (imajo tud na meter mrežo). Je pa smiselno premislit, a ježka al plačat malo več, pa si nekje najdeš komplet mreže ter fiksnega okvirja, ter odpiralni del (naj gre za okno ali vrata), ki se ga montira na okvir okna in odpira kot okno. Če se bo mreža odstranjevala (npr. zalivanje rož) => okvir. Če je zadeva nekje visoko, in je nameščanje na lojtri ... => okvir. Če je močan prepih => zna ježka odpeti => okvir. Če se ne bo odpiralo, se lahko tudi fiksno zapre in si sam izdelaš okvir, nabaviš mrežo na meter in ga pritrdiš na okvir okna.
Jasno je okvir boljši a tudi dražji. Če se pogosto hodi skozi => okvir, če ne znaš pazit => okvir.
.. Sam sem imel vrata na magnetke in so zdržala več let. Bratrancu niso služla niti 1 uro. Zdaj imam okvir.. Ko imaš polne roke so magnetki groza, zdaj okvir je zakon. Ko maš polne roke moraš pazit da lepo odpreš, odpiraš recimo s komolcem in potem ne moreš kar leteti skozi, se obrneš komolec naprej in rineš skozi, potem paziš če neseš kaj da ti mreža ne vrže tega na tla,.. potem moraš pa mrežo s polnimi roki še zapret. Ja nekaj časa se vse lepo fino in se samo zapira, potem pa se mreža malo pretegne in je včasih potrebno malo pomagat, pa se magnet zapne na stol itd.. in potem vedno gledaš kako se odpira / zapira. Na koncu se nikoli ne zapre več samo. Potem ko sem namestil okvir je blo pa bomba, potem je pa po nekaj tehnih kuža letel skozi zaprta vrata :), pa je blo treba popravljat. Mreže so pač mreže,.. niso za stalno. In to je poleg montaže glavna slabost.

Mreža hkrati pomeni tudi boljšo zračenje, saj se bo okno večkrat odprlo, ko ne bo strahu, da bodo takoj vdrli komarji. Nobenih kemikalij. Neki dela za montažo. Odvisno od površin, materialov,.. je lahko montaža otežena oz. preprosta. Montaža je lahko otežena in če je temu tako, je bolje čas vložit v vrata / okna z okvirjem in bo dlje časa mir.

Tudi tiste UV luči delujejo. Z uporabo teh nimam prav veliko izkušenj. Brat ima tole lučko zunaj na terasi. Vedno je polno žužkov notri,.. nabere se vse od komarjev do sršenov. Sam ne dvomim da deluje, ampak osebno mi to sploh ni nikoli bila opcija. Ne zdi se mi pravi pristop sploh. Tako, da ne morem dati neke resne ocene. Kako hitro se bo ujel komar v zaprtem prostoru. A gre to za komarja ko te že cel teden pika al je to vsak dan drug, ki gre na lučko po tem ko te pikne... ? :) Ne vem zakaj se mi zdi, da se to vedno po terasah nastavlja? Ker na terasah so potem tako ali tako vsi popikani. Nisem pa niti slišal za koga, ki si je to nastavil v spalnico ali dnevno sobo. Kako je to praktično učinkovito ne vem. Te nočne živali gredo proti svetlobi, ko gre tja je konec. Najbrž da deluje. Najbrž, da če že pride v sobo, z namenom, da se ti pije kri, ti najprej pije kri in šele nato gre proti svetlobi? Podobno velja za zvok, imitiranje samice / samca,.. razne dišave,.. mislim, da gre tukaj v takšnemu deležu za nateg ali "nateg", da imaš možnosti zelo slabe. Ljudje smo pa glede takšnih stvari zelo nezanesljivi svetovalci,.. včasih postanemo iz nekega razloga pristranski - nekako si želimo, da stvar deluje in potem ko najdemo nek "dokaz" da stvar deluje, ga bomo pristransko predpostavili pred vsemi drugimi "dokazi"... potem imaš 20 ljudi ki ti reče "ne verjamem", 2 ki bosta pristransko rekela "ja pa kaj še, to je nateg", in 1, ki pravi "ja to imam sam, super je". Kar pa sem kdaj bral kakšen test, pa je bilo vedno "ne deluje".

Master_Yoda ::

Jaz uporabljam mrezo iz hoferja/lidla za par eur ( v skatli 2 mrezi in ustrezen trak ki se prilepi na okno ). Vsako leto spomnladi/poleti imajo parkrat v ponudbi.
Dovie'andi se tovya sagain.

PunkDude ::

Jaz sem za okna vzel komarnike, sicer malo dražji so za strešna okna ampak se res splača.

MIHAc27 ::

+1 za mreže. Definitivno ustavijo veliko, seveda čisto vsega ne.
Izparjevalniki so tudi kar učinkoviti, ampak kot tebe tudi mene malce skrbijo stranski učinki. Jih na srečo nikoli ni bilo, ampak nikoli ne veš. Tko da mi smo ponavadi jih uporabljali čez dan, ko se je bolj zračilo in v spalnici itak ni bilo nikogar. Ponoči pa se ga je vzelo ven.

Glede lučke. Sem dobil eno za test (vredno cca 10€ na aliexpress) in me je zelo razočarala. Ujelo se ni nikoli nič, tudi na terasi ne, kjer je itak mrgolelo žužkov. Pač sumim da ni bila UV ampak navadna modra žarnica, ki kot kaže ni tako učinkovita za vabo.

Redorange ::

Glede na to da so ugotovili da jim Skrillex ne paša preveč, bomo prej ali slej dobili neke dejansko uporabne repelente proti komarjem.
Drugače pa +1 za mrežo.

Smrekar1 ::

metsis je izjavil:

pozdravljeni

kaj se vam zdi učinkovita zaščita pred komarji ponoči med spanjem?

Sam sem večkrat uporabljal zadevo, ki jo priključiš v električno vtičnico in izhlapeva neka tekočina. Večkrat sem se zbudil ponoči zaradi slabosti in glavobola od te snovi, tako da tega ne bi rad uporabljal.

Obstaja še kaj drugega, da je učinkovito?


Ja.


Komarniki.

Dobiš jih tudi za strešna okna, samo znajo biti svinjsko dragi. Kot dolgoletni uporabnik komarnikov na klasičnih oknih ti jih vseeno toplo priporočam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Šimpanz ::

Komarnike delajo podjetja, ki montirajo rolete. Oni ti tudi zmontirajo.

IL_DIAVOLO ::

Doloceni sp-jevci naredijo bolj kvalitetno. Bolj trpežne mreze in kovinsko ogrodje.

Horas ::

bi kdo dal kontakt, povedal za kakšno firmo?
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

fikus_ ::

Smrekar, ali ves, da si odgovarjal na skoraj leto dni staro sporočilo!

IL_DIAVOLO ::

Horas je izjavil:

bi kdo dal kontakt, povedal za kakšno firmo?


Seveda, ta je meni delal:

https://www.mojmojster.net/daniel_gajsek

DePalmo ::

Komarniki so vedno aktivni ;) Drugače se plača spremljat Lidl in Hofer, se včasih najde kaj pametnega za ugoden denar. Sem pa dve leti nazaj zasledil v Bauhausu komarnike za balkonska vrata, 50e na komad. Od takrat dalje se mansadra poleti lufta cel dan in celo noč, do takrat pa je bila večer savna.

korenje3 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Doloceni sp-jevci naredijo bolj kvalitetno. Bolj trpežne mreze in kovinsko ogrodje.


mreže so praktično standardne in povsod enake. prav tako tisti ki montirajo rolete so vodila kovinska. razlika je da če kupiš rolete s komarniki, imaš dvojna vodila, kar izgleda bolj estetsko, saj je komarnik integriran v sam okvir za roleto.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

rabelj5 ::

zakaj pač ne naredimo kakega virusa, ki bi pobil samo komarje/klope in ga spustimo v divjino

korenje3 ::

To so baje že naredili in se je populacija komarjev zmanjšala za 90%.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

DeeJay ::

Jest sm si namontiral magnetne mreže/zavese za balkonska vrata in morm rečt, da sm kr presenečen kako dobr dela.
Prej sm mel skoz en kup komarjev in muh v bajti, ker mulc ne zna zapirat vrat za sabo... zdej je pa kot noč in dan.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj v sobah uporabljate proti komarjem? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
657955 (5033) IL_DIAVOLO
»

Prokleti komarji! Kako se jih znebiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8820701 (10708) MostWanted
»

Komarnik - kovinska mreža

Oddelek: Loža
117153 (6694) isildur2
»

Kaj proti mrčesu?

Oddelek: Loža
276633 (6095) Gregex
»

Komarji in mreza za na okno!

Oddelek: Loža
2511396 (10689) iNooby

Več podobnih tem