Forum » Šola » Inovativna predstavitev brez ppt in podobnih apps
Inovativna predstavitev brez ppt in podobnih apps
Temo vidijo: vsi
Joze_K ::
Zdravo,
v gimnaziji so nam dali zahtevo, da pripravimo predstavitev, pri čemer ne smemo uporabiti powerpointa in podobnih aplikacij. Predstavitev mora biti inovativna in neobičajna. Predstavitev je na področju naravoslovja.
A imate kakšne ideje?
Hvala že v naprej.
Lp, J.
v gimnaziji so nam dali zahtevo, da pripravimo predstavitev, pri čemer ne smemo uporabiti powerpointa in podobnih aplikacij. Predstavitev mora biti inovativna in neobičajna. Predstavitev je na področju naravoslovja.
A imate kakšne ideje?
Hvala že v naprej.
Lp, J.
Okapi ::
Poglej, kaj od opreme imate na šoli v kleti.
Me zanima, koliko jih sploh ve, kaj je tisto na tretji sliki. Izdelano v Vegi v Ljubljani.
Me zanima, koliko jih sploh ve, kaj je tisto na tretji sliki. Izdelano v Vegi v Ljubljani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Hvala,
žal ne bo šlo, saj bom predstavitev mogla zaradi karantene predstaviti preko zooma in teh zanimivih pripomočkov na žalost ne bom mogla uporabiti. Še kakšna ideja?
Lp,J
žal ne bo šlo, saj bom predstavitev mogla zaradi karantene predstaviti preko zooma in teh zanimivih pripomočkov na žalost ne bom mogla uporabiti. Še kakšna ideja?
Lp,J
HotBurek ::
Če štekam, je računalnik vseeno dovoljen.
Torej, uporabite HTML+CSS+JS, in naredite spletno stran, ki vam bo služila za predstavitev.
Zraven pa vključite animacije/interakcije (npr. kot angry birdz.)
Ampak to ni neobičajno. Tako da ne šteje.
Plan B.
V poverpointu naredite predstavitev, računalnik priklopiš na printer, nad izhodom printerja pa namontiraš kamero, ki je povezana z projektorjem. Greš v program, sprintaš prvo stran, printer jo vrže ven, kamera posname list ena, projektor ga pa pokaže. In potem sprintaš stran dva, in gre zadeva naprej...
Torej, uporabite HTML+CSS+JS, in naredite spletno stran, ki vam bo služila za predstavitev.
Zraven pa vključite animacije/interakcije (npr. kot angry birdz.)
Ampak to ni neobičajno. Tako da ne šteje.
Plan B.
V poverpointu naredite predstavitev, računalnik priklopiš na printer, nad izhodom printerja pa namontiraš kamero, ki je povezana z projektorjem. Greš v program, sprintaš prvo stran, printer jo vrže ven, kamera posname list ena, projektor ga pa pokaže. In potem sprintaš stran dva, in gre zadeva naprej...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
anketar ::
jst bi dal v Morsejevi abecedi pol bi pa sam zavrtel posnetek pa naj se prfoks jebe pa ocen
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Okapi ()
Okapi ::
Hvala,
Lp,J
Če hočeš uporaben nasvet, moraš bolj natančno povedati, kaj boš sploh predstavljal, kakšno opremo imaš na voljo... Pri naravoslovju lahko recimo v živo prenašaš sliko mikroskopa.
HotBurek ::
Evo, še plan C.
Namesti si OpenBSD ter privzet grafični vmesnik FVWM, potem pa zaženi skrin šering in naredi predstavitev v terminalu.
Namesti si OpenBSD ter privzet grafični vmesnik FVWM, potem pa zaženi skrin šering in naredi predstavitev v terminalu.
root@debian:/# iptraf-ng
Argonavt ::
Inovativnost ne prinese tehnologija, temveč ideja. Sploh naravoslovje je v principu hvaležno za izvedbe. Vse je odvisno od teme predstavitve. Recimo kemija kak inovativen poskus v živo.
Tehnologija je potem lahko samo pika na i.
Tehnologija je potem lahko samo pika na i.
Gejspodar ::
to je super ... inovativnost, potem pa se vpraša na forumu da dobi "rešitve"
In to na fotrovem računu
OP, vklopi možgane. Če nisi ena izmed pozitivno izstopajočih v razredu se tvoja predstavitev itak ne bo razlikovala od 90% drugih.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Gejspodar ()
Hvala vsem,
sama nimam foruma, zato sem prosila očeta, če mi posodi svojega. Predstavitev imam že narejeno, in sicer element baker - pri predmetu kemija. Razmišljala sem, da bi mogoče naredila predstavitev v obliki knjige/stripa (kot ene vrste zgodbico). Mogoče pozna kdo kakšno aplikacijo v kateri bi se to dalo narediti?
Lp
zdravo, še ata tukaj:
dečki, punco sem napeljal, da išče pomoč pri idejah na tehničnem forumu.. iz tega ste naredili problem.. a res niste sposobni, če že niste zmožni pomagati, se vsaj zadržati v odzivih?
vsaka čast izjemam, ki nimajo samo problema s svojim egom...
hvala še enkrat.. (bo mogoče res moralo veljati, da se sem ne hodi po pomoč, ampak le po kregarijo, žal)
jezen!
ata
J
sama nimam foruma, zato sem prosila očeta, če mi posodi svojega. Predstavitev imam že narejeno, in sicer element baker - pri predmetu kemija. Razmišljala sem, da bi mogoče naredila predstavitev v obliki knjige/stripa (kot ene vrste zgodbico). Mogoče pozna kdo kakšno aplikacijo v kateri bi se to dalo narediti?
Lp
zdravo, še ata tukaj:
dečki, punco sem napeljal, da išče pomoč pri idejah na tehničnem forumu.. iz tega ste naredili problem.. a res niste sposobni, če že niste zmožni pomagati, se vsaj zadržati v odzivih?
hvala še enkrat.. (bo mogoče res moralo veljati, da se sem ne hodi po pomoč, ampak le po kregarijo, žal)
jezen!
ata
J
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Joze_K ()
borut_p ::
Hvala vsem,
Lp
zdravo, še ata tukaj:
jezen!
ata
J
Vsak vzgaja otroka po svoje ... OK ... vendar je namen naloge da otroci pridejo s svojimi idejami na plano in ne kopirajo ideje drugih. Tako da s tega stališča, mi je vseeno ali ste jezni ali ne ... saj delate v nasprotuju z idejo šole.
Je pa inovativno za otroke v tem obdobju že to, da narišejo na roke in se izognejo računalniku (ala strip varianta)
bedarija ::
pač imaš tudi spletni program Prezi, ki bi sicer lahko rekli da je podoben powerpointu vendar omogoča zanimivejše prehode in animacije, in lahko s slidi sestaviš neko sliko ali zgodbo.
vsekakor priporočam njegovo uporabu takrat ko boš pa nekaj moral v powerpointu narest.
vsekakor priporočam njegovo uporabu takrat ko boš pa nekaj moral v powerpointu narest.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bedarija ()
rokp ::
Odpri par accountov na slo-techu, z enim odpri novo temo o elementu baker, z drugimi pa odgovarjaj in tako spelji zgodbo... Ce bo pa se kaksen forumas uletel s kaksnim svojim komentarjem, je pa to samo za popestritev. ;)
Badwolff ::
Sam res..
Postavi vsako uro eno napačno trditev o bakru. Po znanem internetnem zakonu te bo nekdo takoj popravil in ti povedal vse. Pol se jih bo oglasilo še nekaj, vsak s svojo tezo, vsak bolj pameten od vseh prejšnjih, in na koncu se bodo skregali o že čem.
Učitelju pokažeš, kako se da nekonvencionalne metode na internetu uporabiti za učenje in predstavitev, dokažeš nekaj internetnih zakonov in hkrati narediš še sociološko nalogo o tem, kako se vsaka debata sprelevi v kreg o... Če kdo Hitlerja omeni je pa sploh zmagala.
Na SloTechu ji ne more spodletet s tem konceptom.
Postavi vsako uro eno napačno trditev o bakru. Po znanem internetnem zakonu te bo nekdo takoj popravil in ti povedal vse. Pol se jih bo oglasilo še nekaj, vsak s svojo tezo, vsak bolj pameten od vseh prejšnjih, in na koncu se bodo skregali o že čem.
Učitelju pokažeš, kako se da nekonvencionalne metode na internetu uporabiti za učenje in predstavitev, dokažeš nekaj internetnih zakonov in hkrati narediš še sociološko nalogo o tem, kako se vsaka debata sprelevi v kreg o... Če kdo Hitlerja omeni je pa sploh zmagala.
Na SloTechu ji ne more spodletet s tem konceptom.
c3p0 ::
Naredi level v CoD ali podobni igri, kjer so slajdi teksture na porušenih bajtah. S Thompsonom, ki je uporabljen kot pointer, nato streljaš po sliki.
Meridian ::
Malo poglej Kahoot aplikacijo za na telefon. Rečeš sošolcem naj se prijavijo v tvojo "učilnico" preko telefona ali brskalnika na računalniku, potem daš par trditev gor in oni izbirajo katera izmed teh je pravilna. Ni glih inovativna ideja, ampak se vsaj mal vzpostavi dvosmerna komunikacija. Potem lahko te rezultate kasneje malo pregledaš in predstaviš naslednji dan.
starfotr ::
Baker je precej zanimiv. Povežeš ga lahko s kemijo, fiziko (elektriko), kot tudi kmetijstvom, kulinarkiko, umetnostjo, rudarjenjem in cigani.
Prava multi zanimimiva tema lahko pride, če iz vsakega področja poveš samo nekaj stavkov.
Prava multi zanimimiva tema lahko pride, če iz vsakega področja poveš samo nekaj stavkov.
Argonavt ::
https://www.doodly.com/ varianta stripa. Meni se zdi kul ideja.
Moja za 8r naredila video
Imam tud noro dober pdf z odlicnimi opisi vseh elementov. Anglescina seveda. Ce rabis, povej na ZS.
Moja za 8r naredila video
Imam tud noro dober pdf z odlicnimi opisi vseh elementov. Anglescina seveda. Ce rabis, povej na ZS.
Highlag ::
@Okapi, vsaj sliko novejšo različice bi pripel... :-)
https://www.vega.si/?page_id=301&lang=sl tegale sem celo sam konstruiral :-)
Če gre za naravoslovje uporabi naravo.. Bodo res čudno gledali, ker ne bo na ekranih...
https://www.vega.si/?page_id=301&lang=sl tegale sem celo sam konstruiral :-)
Če gre za naravoslovje uporabi naravo.. Bodo res čudno gledali, ker ne bo na ekranih...
Never trust a computer you can't throw out a window
Beernarrd ::
Zimonem ::
Najboljšo predstavitev sem doživel narejeno v notepadu. Dedec je bil drag ampak je vedel kaj počne. Tako da koncentrirajte se bolj na vsebino.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Aloe Vera Forever livin products nategancija ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22360 (3532) | PacificBlue |
» | poučevanje matematike in računalništvaOddelek: Šola | 3852 (2817) | lebdim |
» | Samsung in HTC že načrtujeta prepoved prodaje iPhona 5 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 16887 (12281) | nekikr |
» | Gregor Golobič in doktorski študij (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 10435 (8186) | Klaatu |
» | Google pripravlja digitalno knjigarnoOddelek: Novice / Omrežja / internet | 3903 (3249) | Okapi |