Forum » Omrežja in internet » A1 Xplore TV
A1 Xplore TV
Ganon ::
Tam lepo piše takole: ali aktivirano storitev A1 Xplore TV Go, če ste zgolj mobilni uporabnik kar jaz imam že aktivirano vendar ta nova aplikacija za TV pa vseeno ne deluje
Ne A1 Xplore TV Go, ti potrebuješ A1 Xplore Smart TV.
https://www.a1.si/smarttv
https://www.a1.si/a1-xplore-tv-go
marsovcek ::
Po mojih nekajdnevnih vtisih so minusi aplikacije napram box-u sledeči:
- nedelujoč PIN za starševsko zaščito
- na boxu med brskanjem po programih prikazuje pomanjšano sliko trenutno gledanega, v aplikaciji ne
- v pregledu oddaj ni možno skočiti za celih 24 ur nazaj
- občasno si ne zapomni časa kjer se je prekinilo gledanje odaje
- občasno previjanje naprej/nazaj z namensko tipko na tv daljincu ne zagrabi
- nedelujoč PIN za starševsko zaščito
- na boxu med brskanjem po programih prikazuje pomanjšano sliko trenutno gledanega, v aplikaciji ne
- v pregledu oddaj ni možno skočiti za celih 24 ur nazaj
- občasno si ne zapomni časa kjer se je prekinilo gledanje odaje
- občasno previjanje naprej/nazaj z namensko tipko na tv daljincu ne zagrabi
darck ::
Tam lepo piše takole: ali aktivirano storitev A1 Xplore TV Go, če ste zgolj mobilni uporabnik kar jaz imam že aktivirano vendar ta nova aplikacija za TV pa vseeno ne deluje
Saj vem kaj potrebujem in tudi imam Smart TV aplikacijo ampak tam tudi piše kaj potrebuješ ,da aktiviraš to smart TV aplikacijo in piše,če imaš že aktivirano mobilno aplikacijo A1 Xplore TV Go se s tistim računom prijaviš. In jaz se normalno prijavim s tem računom v to Xplore Smart TV aplikacijo pa tudi oni so mi povedali,da e to pravilno ampak ne deluje mi.
klein ::
Testiram novo aplikacijo na Android TV in deluje brez težav. Naročit se moraš na njihovo kontaktno Tel ali v poslovalnici. Opažam pa, da je slika slabše kvalitete kot pa na TV vmesniku.
Kako se vam zdi?
Meni se zdi odlična. Res z veseljem sem odklopil odvečno škatlo. Glede slike je že mag3 večkrat omenil, da vedo in da bodo uredili. Nekateri programi že imajo kvalitetnejšo (beri zgoraj).
Takole na prvo žogo pogrešam urejanje programov po želji in pa črno temo.
Kako pa zdaj dostopaš na voyo ko več nimaš TV vmesnika?
Saj vem kaj potrebujem in tudi imam Smart TV aplikacijo ampak tam tudi piše kaj potrebuješ ,da aktiviraš to smart TV aplikacijo in piše,če imaš že aktivirano mobilno aplikacijo A1 Xplore TV Go se s tistim računom prijaviš. In jaz se normalno prijavim s tem računom v to Xplore Smart TV aplikacijo pa tudi oni so mi povedali,da e to pravilno ampak ne deluje mi.
Očitno ti niso pravilno "priklopili" ko si jih klical oziroma pisal... in te sistem ni registriral da si naročen na TV smart app. moje razmišljanje samo
take care..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klein ()
Kako pa zdaj dostopaš na voyo ko več nimaš TV vmesnika?
Še ena stvar, ki je zdaj veliko boljša. Z namensko Voyo aplikacijo. Registriraj se na voyo.si in nastavi način aktivacije preko TV operaterja, je čisto enostavno. Aplikacija je neprimerno hitrejša in odzivnejša od tiste na boxu.
Cveto ::
Bojim se, da se bo vse to lovljenje okoli aplikacij, dodatno zaračunanavanje in podobno končalo s tem, da bo na naki le še redko kod gledal "navadno" televizijo.
Gledam mulce in tega sploh ne rabijo: imamo HBO, SkyShowtime in Netflix, skupaj z Voyo in RTV365 to pokrije 90% potreb po gledanju TV-ja. Brez reklam, ko rabiš in kar rabiš.
Zame zaenkrat še ni tako, manjka predvsem šport, kak HTV, Planet TV..., a giblje se nekako v to smer, sploh če gledam po mladih.
Vedno bolj se mi pa upira plačevat za kup neki "discovery-ev", kjer so samo še neke dražbe in odpiranje sefov, pa razne Francoske, Nemške, Šiptarske in ne vem kakšne programe še. Ostalo niti ne vem, kaj so vsi te stotine programov, a večino je šrota.
Vem, da šport stane in zato plačujem, a vsega tega ostalega tudi če ne bi bilo...
Gledam mulce in tega sploh ne rabijo: imamo HBO, SkyShowtime in Netflix, skupaj z Voyo in RTV365 to pokrije 90% potreb po gledanju TV-ja. Brez reklam, ko rabiš in kar rabiš.
Zame zaenkrat še ni tako, manjka predvsem šport, kak HTV, Planet TV..., a giblje se nekako v to smer, sploh če gledam po mladih.
Vedno bolj se mi pa upira plačevat za kup neki "discovery-ev", kjer so samo še neke dražbe in odpiranje sefov, pa razne Francoske, Nemške, Šiptarske in ne vem kakšne programe še. Ostalo niti ne vem, kaj so vsi te stotine programov, a večino je šrota.
Vem, da šport stane in zato plačujem, a vsega tega ostalega tudi če ne bi bilo...
Zdaj sem se z njimi pogovarjal kao,da mi ne deluje,ker nisem na svojem naročniškem računu aktiviral A1 Xplore Smart TV in dobro sem rekel naj jo kar aktivirajo in imam lahko samo eno to aplikacijo saj več jih ne morem imeti mi rečejo saj imam že za tri televizorje A1 sprejemnike. Zakaj ne morem imeti več aktiviranih Xplore Smart TV aplikacij kaj ima veze koliko imam teh sprejemnikov priklopljenih na TV saj dobro vem,če bo hitrost interneta preobremenjena mi ne bo delovala aplikacija ampak aktiviranih bi lahko imel pa še vedno več kakor samo eno itak pa niso vedno vsi TV prižgani,da ne bi druge aplikacije delovale.
Evo sedaj so mi aktivirali in naročili v paketu to aplikacijo A1 Xplore Smart TV zdaj deluje in ne vem zakaj brez naročila v paketu ne deluje saj je itak 3 mesece zastonj,zakaj je treba av paketu jo naročiti, če se ti pa morda ne dopade in jo boš spet moral odklopiti.
..
Drži. Samo vse te naročnine pa tudi nabije eure HBO, Netflix, VOYO, skyshowtime...
Internet naročnino rabiš... Pa če dodaš še vse te naročnine pride skupaj dražje kot da imaš pri A1 internet + TV paket kjer je še VOYO brezplačno zraven.
take care..
Skyshowtime je res poceni 3 Eur na mesec recimo Voyo je pa že dražji 7 Eur na mesec potem Netflix s 4K resulucijo 10 Eur, HBO tudi 7 Eur na mesec in nekako najboljša varianta IPTV zakupiš in imaš ogromno programov na tisoče skoraj čisto vse kar se sploh predvaja po TV.
..
Drži. Samo vse te naročnine pa tudi nabije eure HBO, Netflix, VOYO, skyshowtime...
Internet naročnino rabiš... Pa če dodaš še vse te naročnine pride skupaj dražje kot da imaš pri A1 internet + TV paket kjer je še VOYO brezplačno zraven.
Nečaloma imaš prav, samo vsaj kaj od tega itak moraš imeti. Partisa ni več in itak je uporabnost za nekega večjega uporabnika dosti večja če imaš original aplikacije.
Sicer pa, saj pravim, zaenkrat je še za imeti, a če bi bil jaz kateri od operaterjev, bi gledal, da je res vse tipi topi, ker konkurenca je.
Yess ::
Pri nas je z appom neprimerno boljša slika kot preko stb-ja. Je pa težava, ker si na LG 2018/19 ne zapomni, od kod more nadaljevati z ogledom, če prekineš gledanje. Zelo slab je tudi opis filmov, ni navedenih igralcev, režiserja...
Je pa začela app zadnji teden kar nagajat... ne naloži oddaje, med gledanjem vrže v živo, ne skoči na naslednjo oddajo... upam, da je to samo slučajno, ker sicer smo bili zadovoljni in ni bilo želje iti nazaj. Zdaj pa že parkrat spet prižigamo STB, da si ogledamo kako oddajo...
Je pa začela app zadnji teden kar nagajat... ne naloži oddaje, med gledanjem vrže v živo, ne skoči na naslednjo oddajo... upam, da je to samo slučajno, ker sicer smo bili zadovoljni in ni bilo želje iti nazaj. Zdaj pa že parkrat spet prižigamo STB, da si ogledamo kako oddajo...
GummyBear ::
Pri nas je z appom neprimerno boljša slika kot preko stb-ja. Je pa težava, ker si na LG 2018/19 ne zapomni, od kod more nadaljevati z ogledom, če prekineš gledanje. Zelo slab je tudi opis filmov, ni navedenih igralcev, režiserja...
Jaz sem dolgo časa TV gledal preko android boxa, na katerem sem imel instalirano A1 XploreTV aplikacijo. Ko se enkrat navadiš, ni razlike - uporabniška izkušnja enaka kot bi gledal preko TV-ja.
Je pa res, da se občasno pojavljajo težave. Mene vsake toliko časa vrglo iz oddaje in napisalo "playback error" ali pa kar skočilo na naslednjo oddajo itd.
ZveeZ ::
Glede na pomanjkljivosti/tezave z A1 tvjem (box/app) a ni potemtakem bolje uporabiti predplacniski EON za 5€/mesec?
Jaz sicer tvja ne gledam, ampak se mi zdi EON-ov vmesnik se najboljsi.
Ne vem zakaj bi odkrivali toplo vodo, ko pa imamo na izbiro ok app za podoben drobiz.
Jaz sicer tvja ne gledam, ampak se mi zdi EON-ov vmesnik se najboljsi.
Ne vem zakaj bi odkrivali toplo vodo, ko pa imamo na izbiro ok app za podoben drobiz.
-JM- ::
mag3 ::
Plačljiva je za dodatne televizorje.
Vem to, zanima me, če jo je možno odjaviti po treh mesecih, ko postane plačljiva
Ja, lahko jo odjavite po treh mesecih.
Pa to moraš klicat za odjavo ali lahko na MojA1 odjaviš?
Poklicat moraš, zaenkrat še ni na Moj A1, bo pa tudi to v prihodnosti.
ŠE po enem dnevu testiranja nove app na Android TV... gledam na optiki.
Slika na novi app za smart TV je slabša kot na TV vmesniku. Ponekod občutno slabša, ponekod za odtenek. Sprašujem se ali je sploh to Full HD slika? al je samo HD ready? (mag3?) Slika je po občutku na nivoju Xplore TV GO verzije. Če je to kao nadomestek TV vmesnika, bi moglo bit vsaj enake kakovosti, kot TV vmesnik.
Včeraj mi je štekalo, ko sem vrtel ogled nazaj in je vsakih 30 sekund približno začel mlet (rdeč krogec) in nalagat sliko znova, dokler nisem resetiral app. Ampak sej, tudi TV vmesnik občasno zablokira in ga moreš resetirat.
Pa kod je že bilo napisano, ni slike v sliki, ko brskaš po kanalih ali po vodiču. Težje je vrtet nazaj programe. Pa še kaj bi se našlo. Samo sliko pa res morejo zrihtat. Če po treh mescih ne izboljšajo bom moral prekinit app. Pa tko sem se je veselil...
LP
Slika na novi app za smart TV je slabša kot na TV vmesniku. Ponekod občutno slabša, ponekod za odtenek. Sprašujem se ali je sploh to Full HD slika? al je samo HD ready? (mag3?) Slika je po občutku na nivoju Xplore TV GO verzije. Če je to kao nadomestek TV vmesnika, bi moglo bit vsaj enake kakovosti, kot TV vmesnik.
Včeraj mi je štekalo, ko sem vrtel ogled nazaj in je vsakih 30 sekund približno začel mlet (rdeč krogec) in nalagat sliko znova, dokler nisem resetiral app. Ampak sej, tudi TV vmesnik občasno zablokira in ga moreš resetirat.
Pa kod je že bilo napisano, ni slike v sliki, ko brskaš po kanalih ali po vodiču. Težje je vrtet nazaj programe. Pa še kaj bi se našlo. Samo sliko pa res morejo zrihtat. Če po treh mescih ne izboljšajo bom moral prekinit app. Pa tko sem se je veselil...
LP
take care..
Zgodovina sprememb…
Za sliko sem že napisal, streami so enaki kot na Xplore TV GO verziji. V kratkem pridejo boljši streami. Na boxu(IPTV) je boljša slika ja.
Se pa aplikacija še vedno razvija in posodablja, dodatne funkcionalnosti še pridejo.
Se pa aplikacija še vedno razvija in posodablja, dodatne funkcionalnosti še pridejo.
Gotovo so kakšne tehnične omejitve. Meni se je sicer zadnje čase zatikal tudi recimo Netflix in HBO. Zdi se mi, da omrežje A1 trenutno ni v najboljšem stanju, tudi vsak dan imamo par prekinitev po par minut. Pasovne širine je dovolj (300mbit).
Jaz moram ponovno klicati na A1 saj ne bo več za zdržati glede hitrosti Wi-Fi in to sredi tedna,ko sploh ni neke preobremenitve na omrežju.
Najbolj zanimivo pa je to,da za gledanje televizijskih programov pa ni nobenega problema pa lahko istočasno delujejo vsi trije televizorji in to ob bilo katerem času tudi med vikendom,ko je recimo najbolj obremenjeno omrežje. Modem lahko resetiram delam boga in pol a hitrosti WI-FI nimam in ves čas nagaja pa so mi že od začetka rekli,da bodo morda prišli zamenjati modem ampak nič od nič. Večinoma časa se povežem kar preko dostopne točke iz mobitela saj tam imam od telekoma hitrost vedno preko 20Mbps tako,da to je vse skupaj čudno.
Ko bi živel na taki lokaciji kot je tašča potem sploh ne bi rabil nič drugega kakor mobilni podatkovni internet saj tam pri njej je hitrost od minimuma 80Mbps pa skoz do 140Mbps in zame bi to bilo več kot dovolj saj sedaj imam največ kar lahko dosežem okrog 17-18Mbps
Najbolj zanimivo pa je to,da za gledanje televizijskih programov pa ni nobenega problema pa lahko istočasno delujejo vsi trije televizorji in to ob bilo katerem času tudi med vikendom,ko je recimo najbolj obremenjeno omrežje. Modem lahko resetiram delam boga in pol a hitrosti WI-FI nimam in ves čas nagaja pa so mi že od začetka rekli,da bodo morda prišli zamenjati modem ampak nič od nič. Večinoma časa se povežem kar preko dostopne točke iz mobitela saj tam imam od telekoma hitrost vedno preko 20Mbps tako,da to je vse skupaj čudno.
Ko bi živel na taki lokaciji kot je tašča potem sploh ne bi rabil nič drugega kakor mobilni podatkovni internet saj tam pri njej je hitrost od minimuma 80Mbps pa skoz do 140Mbps in zame bi to bilo več kot dovolj saj sedaj imam največ kar lahko dosežem okrog 17-18Mbps
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
polde66 ::
Preko česa meriš hitrost interneta, kje imaš modem, kakšen modem je, koliko je tv oddaljen od modema? kako imaš po hiši razporejen ijnternet? Koliko ti pokaže v neposredni bližini modema? Žica, WIFI?
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
Od A1 sem dobil tole kar je spodaj prikazano na slikah,če grem v nastavitve modema piše ZYXEL VMG8623-T50B
in ja drugače sem 4 metre stran in imam take hitrosti kot sem poprej omenil sedaj,če se povežem preko omrežnega kabla RJ45 na prenosnik in grem izmeriti hitrost na strani speedtest mi pokaže tako hitrost,ko je nasliki spodaj. To imam sedaj priklopljeno na vhod LAN1 kot so mi svetovali tudi pri A1 in naredil sem tri zapored TESTE s Speedtest meritvijo in lahkko spet rečem hitrost za nikamor. Te izmerjene vrednosti na spodnjah slikah so preko omrežnega kabla in to je slabo ali bolj slabo zanič.
Ali je v mojem kraju totalno zanič ratala ADSL mrežna linija ali pa Telekom kaj nalašč počenja saj pred novim letom,ko sem bil še pri T-2 je tudi že takrat nekaj časa pri njih Wi-Fi padal s hitrostjo dol in gor ampak tam pri njih je celo bil problem pri predvajanju televizijskih programov
Zgleda,da brez OPTIKE danes je že pogreb po celi črti glede same hitrosti interneta ali pa nalašč to počenjajo nekateri,da je tako in sedaj se lahko najbolj jezim na fotra k idiot ni hotel,dati dvorišče prekopti,da bi optični kabel položili že pred leti
in ja drugače sem 4 metre stran in imam take hitrosti kot sem poprej omenil sedaj,če se povežem preko omrežnega kabla RJ45 na prenosnik in grem izmeriti hitrost na strani speedtest mi pokaže tako hitrost,ko je nasliki spodaj. To imam sedaj priklopljeno na vhod LAN1 kot so mi svetovali tudi pri A1 in naredil sem tri zapored TESTE s Speedtest meritvijo in lahkko spet rečem hitrost za nikamor. Te izmerjene vrednosti na spodnjah slikah so preko omrežnega kabla in to je slabo ali bolj slabo zanič.
Ali je v mojem kraju totalno zanič ratala ADSL mrežna linija ali pa Telekom kaj nalašč počenja saj pred novim letom,ko sem bil še pri T-2 je tudi že takrat nekaj časa pri njih Wi-Fi padal s hitrostjo dol in gor ampak tam pri njih je celo bil problem pri predvajanju televizijskih programov
Zgleda,da brez OPTIKE danes je že pogreb po celi črti glede same hitrosti interneta ali pa nalašč to počenjajo nekateri,da je tako in sedaj se lahko najbolj jezim na fotra k idiot ni hotel,dati dvorišče prekopti,da bi optični kabel položili že pred leti
Zgodovina sprememb…
polde66 ::
"Zgleda,da brez OPTIKE danes je že pogreb po celi črti glede same hitrosti interneta ali pa nalašč to počenjajo nekateri,da je tako in sedaj se lahko najbolj jezim na fotra k idiot ni hotel,dati dvorišče prekopti,da bi optični kabel položili že pred leti"
Boš pa prekopal dvorišče pa dal napeljati optiko. Za foro si kupi hoferjev giga paket pa boš videl koliko tam dobiš hitrosti. 15 eur reskiraš pa je.
Boš pa prekopal dvorišče pa dal napeljati optiko. Za foro si kupi hoferjev giga paket pa boš videl koliko tam dobiš hitrosti. 15 eur reskiraš pa je.
polde
"Zgleda,da brez OPTIKE danes je že pogreb po celi črti glede same hitrosti interneta ali pa nalašč to počenjajo nekateri,da je tako in sedaj se lahko najbolj jezim na fotra k idiot ni hotel,dati dvorišče prekopti,da bi optični kabel položili že pred leti"
Da bi dal sedaj prekopati dvorišče bi me verjetno preveliko stalo saj takrat je bilo to narejeno iz Evropskega fonda katerega je dobila občina in kakor se spomnim je bilo treba doplačati samo 70 Eur in si imel do hiše povezavo. Saj verjetno bom moral iti povprašati točno te izvajalce kateri so polagali kabel saj verjamem,da drugi nimajo pooblastila,da lahko izvajajo in res me zanima kaj bodo odgovorili.
Lightning5 ::
Bo treba slej ko prej prekopati dvorišče za optiko. Hiša brez optike ima tudi nižjo vrednost
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lightning5 ()
darck....
če si naredil speed test tako, da je računalnik do modema povezan z LAN kablom in je tako slab rezultat kot je na sliki, je skoraj 100% slaba adsl linija. Lahko je tudi slab kabl kje na poti do tebe, ali pa celo v tvoji bajti do modema. Naj ti preverijo moč signala na vhodu v tvoj objekt. Preveri.
Če ne pa svetujem da prekineš dsl pa greš na LTE / 5G (dokler ne dobiš optike).
če si naredil speed test tako, da je računalnik do modema povezan z LAN kablom in je tako slab rezultat kot je na sliki, je skoraj 100% slaba adsl linija. Lahko je tudi slab kabl kje na poti do tebe, ali pa celo v tvoji bajti do modema. Naj ti preverijo moč signala na vhodu v tvoj objekt. Preveri.
Če ne pa svetujem da prekineš dsl pa greš na LTE / 5G (dokler ne dobiš optike).
take care..
Zgodovina sprememb…
darck....
Če ne pa svetujem da prekineš dsl pa greš na LTE / 5G (dokler ne dobiš optike)
Če ne pa svetujem da prekineš dsl pa greš na LTE / 5G (dokler ne dobiš optike)
take care..
Saj sem že sam ugibal,da mogoče je kaj narobe s centralo saj že lansko leto,ko sem bil še pri T-2 se je proti koncu leta začelo slabšati in je sama hitrost se gibala dol in gor vendar takrat sem imel probleme tudi pri gledanju televizijskih programov kar sedaj sploh nimam. Pri T-2 mi je večkrat sploh čez vikend se slika nalagala pri gledanju TV programov in Wi-Fi pa ni tako močno dol padel kakor sedj pri A1. Sedaj kot pravim mi pa pri A1 sploh ni nobenih problemov pri gledanju TV programov niti enkrat se ni slika nalagala pa lahko delujejo vsi trije televizorji ampak problem je pa ri Wi-Fi,da tako nizko pade.
Sedaj sem meril hitrost Wi-Fi in je 11.88Mbps in nato sem šel zmeriti še na mrežni kabel kjer je pokazalo 12.65Mbps in ja seveda bi morala hitrost biti okrog 20Mbps tako je bilo še nazaj sploh sedaj,ko nobena naprava ne deluje. Nekaj je sigurno narobe s centralo ali temi omrežnimi kabli,da se to pojavlja in upam,da popoldan pade spet hitrost Wi-Fi proti zelo nizki vrednosti in potem bom šel izmeriti točno tisti kabel kateri gre za TV saj me točno to zanima kako lahko sprejmenik normalno prikazuje programe,ko pa Wi-Fi je čisto na tleh.
Lahko pa tudi kakšen Telekom nalašč zapira hitrost saj so to drugače njihovi kabli
Sedaj sem meril hitrost Wi-Fi in je 11.88Mbps in nato sem šel zmeriti še na mrežni kabel kjer je pokazalo 12.65Mbps in ja seveda bi morala hitrost biti okrog 20Mbps tako je bilo še nazaj sploh sedaj,ko nobena naprava ne deluje. Nekaj je sigurno narobe s centralo ali temi omrežnimi kabli,da se to pojavlja in upam,da popoldan pade spet hitrost Wi-Fi proti zelo nizki vrednosti in potem bom šel izmeriti točno tisti kabel kateri gre za TV saj me točno to zanima kako lahko sprejmenik normalno prikazuje programe,ko pa Wi-Fi je čisto na tleh.
Lahko pa tudi kakšen Telekom nalašč zapira hitrost saj so to drugače njihovi kabli
Zgodovina sprememb…
Sedaj imam zelo slabo hitrost Wi-Fi in čisto zraven modema-router mi prikaže samo 1.37Mbps
takoj sem probal hitrost preko omrežnega kabla na povezavi LAN1 in hitrost je malo višja 2.01Mbps
nato sem šel pa še preveriti koliko je pa hitrost na omrežnem kablu LAN2 na katerem je priklopljen A1 sprejemnik in hitrost je pa 6.89Mbps in predvidevam,da tudi na ostalima dvema LAN3 in LAN4 nekaj podobnega saj normalno prikazuje TV programe brez kaega zatikanja ali popačenja slike.
Moje mnenje je sedaj takšno,da ko intrnetna hitrost pade so linije LAN2,LAN3 in LAN4 nekako bolj odprte saj LAN1 ima zelo slabo hitrost proti njimi in obenem tudi Wi-Fi dol pade s hitrostjo.
takoj sem probal hitrost preko omrežnega kabla na povezavi LAN1 in hitrost je malo višja 2.01Mbps
nato sem šel pa še preveriti koliko je pa hitrost na omrežnem kablu LAN2 na katerem je priklopljen A1 sprejemnik in hitrost je pa 6.89Mbps in predvidevam,da tudi na ostalima dvema LAN3 in LAN4 nekaj podobnega saj normalno prikazuje TV programe brez kaega zatikanja ali popačenja slike.
Moje mnenje je sedaj takšno,da ko intrnetna hitrost pade so linije LAN2,LAN3 in LAN4 nekako bolj odprte saj LAN1 ima zelo slabo hitrost proti njimi in obenem tudi Wi-Fi dol pade s hitrostjo.
Tole ni vse skupaj nič. Slaba linija. Optika čimprej, pa bo mir. BTW, sem ravno probal, na A1 modemu mi dela trenutno preko telefona, cca 3 metre stran 154DL in 14UL (linija naj bi bila 300/15
Nima veze ali si vtaknil na LAN 1 ali 2, 3.. na vseh je ista hitrost (vsaj mogla bi bit, če ni v nastavitvah modema drugače konfugurirano). Odvisno je kateri server si izbral za speed teest (je bil skoz isti)? Ali so druge naprave priklopljene na modem v tistem času na OFF (drugi računalniki, tablice, telefoni, TV)?
Pri wifi pa sploh Če si v bloku in imaš veliko sosedov okrog sebe.. nagajajo signali drugih wifi ruterjev, v kolikor so na istem kanalu kot tvoj.. samo to nimaš predvidevam.
vidim da imaš PING ful velik (60, 70, celo čez 200) Kot da bi bila linija še z čim drugim obremenjena ne samo z trenutnim speed testom.
take care..
Zgodovina sprememb…
Sigurno je razlika v sami hitrosti na izhodih LAN 1,2,3,4 in kot sem rekel LAN1 je ostal prazen in na njem je vedno manjša hitrost kakor na drugih in ko recimo po omrežju pade hitrost dol potem je prav na tem LAN1 tako zanič hitrost kot sam Wi-FI a na ostalih LAN priklopih pa je hitrost še vedno od 6-7Mbps. Ko imam res zanič hitrost Wi-Fi to je okrog 1Mbps ali še manj imam isto hitrost tudi na kablu priklopljenemu na LAN1 a ostali LAN izhodi še vedno dajajo večjo hitrost in istočasno trije televizorji na HD programu delujejo čisto brez kakih motenj kar je po eni strani super saj tako nimam nikoli problemov za gledanje televizije. Meni je največji problem Wi-Fi,ker dostikrat pade nizko ali zelo nizko in potem ne moremo nič koristiti interneta in je potrebno se povezati preko dostopne točke iz mobitela.
Tudi to mi ni čisto jasno zakaj se tudi pri mobitelu recimo jaz imam BOB ponudnika in tudi tam je nihanje glede hitrosti saj včasih imam krepko preko 20Mbps ali celo do 40Mbps pride a včasih je pa samo 1Mbps-2Mbps lahko tudi pod 1Mbps. Kako se lahko tako spreminja hitrost a ne more biti to boolj konstantno in ja na BOB sem šel pred 2-3 leti prav zaradi tega,ker Telekom ima ali je imel slabo pokrito glede mobilnih podatkov saj takrat mi še elektronskega naslova ni odprlo taka hitrost je bila. Sedaj pa kakor vidim so nekaj pojačali saj žena ima pri Telekomu mobitel in nekako vedno kakor opazim ima preko 20-30Mbps mobilnega interneta.Tudi opazim,da mogoče v določenem prostoru v hiši mi je boljši signal kakor zunaj na prostem in razmišljal sem že nazaj kaj bi bilo,ko bi mogoče si omislil kako ojačitev z zunajno anteno za mobilne podatke in bi na tak način imel lahko hitrejši internet.
Optika je res edina rešitev samo,da bi sam moral financirati delo,da mi položijo kabel in priklopijo bi najbrž preveliko stalo.
Tudi to mi ni čisto jasno zakaj se tudi pri mobitelu recimo jaz imam BOB ponudnika in tudi tam je nihanje glede hitrosti saj včasih imam krepko preko 20Mbps ali celo do 40Mbps pride a včasih je pa samo 1Mbps-2Mbps lahko tudi pod 1Mbps. Kako se lahko tako spreminja hitrost a ne more biti to boolj konstantno in ja na BOB sem šel pred 2-3 leti prav zaradi tega,ker Telekom ima ali je imel slabo pokrito glede mobilnih podatkov saj takrat mi še elektronskega naslova ni odprlo taka hitrost je bila. Sedaj pa kakor vidim so nekaj pojačali saj žena ima pri Telekomu mobitel in nekako vedno kakor opazim ima preko 20-30Mbps mobilnega interneta.Tudi opazim,da mogoče v določenem prostoru v hiši mi je boljši signal kakor zunaj na prostem in razmišljal sem že nazaj kaj bi bilo,ko bi mogoče si omislil kako ojačitev z zunajno anteno za mobilne podatke in bi na tak način imel lahko hitrejši internet.
Optika je res edina rešitev samo,da bi sam moral financirati delo,da mi položijo kabel in priklopijo bi najbrž preveliko stalo.
Lightning5 ::
Da bi bila različna hitrost na različnih LAN izhodih je tehnično nesmiselno. Mobilni internet pa je zvečer počasnejši, ker je omrežje bolj omejeno. V zraku je pač omejeno frekvenc, pa tudi BOB ima verjetno nižjo prioriteto kot A1.
Drugače, če je Telekom optika, plača Telekom razkopavanje dvorišča. Verjetno ti lahko naredijo zastonj. Ne garantiram pa, da lepo popravijo dvorišče za sabo.
Drugače, če je Telekom optika, plača Telekom razkopavanje dvorišča. Verjetno ti lahko naredijo zastonj. Ne garantiram pa, da lepo popravijo dvorišče za sabo.
Lightning5 je izjavil:
Da bi bila različna hitrost na različnih LAN izhodih je tehnično nesmiselno. Mobilni internet pa je zvečer počasnejši, ker je omrežje bolj omejeno. V zraku je pač omejeno frekvenc, pa tudi BOB ima verjetno nižjo prioriteto kot A1.
Najbolj zanimivo je vse skupaj,ko sem se pred parimi letami pogovarjal s Telekomom in njim omenil glede optike,da sosed jo ima že sigurno 2 leti pa so šli preveriti in so rekli,da v moji okolici v moji vasi ni nobene optike saj bi vedeli saj imajo oni vse omrežne kable in optične v lasti. Vendar potem jaz njim povem,da je moja občina s tistim evropskim denarjem kateri je bil namenjen za izgradnjo optike v mestu najela izvajalca in je takrat položil kabel in še celo to takrat si LAHKO imel samo tri ponudnike Siol,Amis in Telsat in recimo T-2 sploh nisi mogel imeti,ker so imeli tako pogodbo. Telekom sploh ni vedel,da je v moji vasi že optika pa recimo sosed je celo pri njih naročen na paket in sedaj,če bi hotel imeti Telekom optiko sigurno Telekom ne bi kopal in bi edino isti izvajalec kopal kateri je že pred leti vsaj domnevam tako razen,da se Telekom in ta izvajalec ali celo občina dogovorita kdo bo kopal in položil optiko. Bom res jutri poklical na Telekom in malo povprašal glede optike in ja iz Telemacha sem dobil tudi že odgovor,da ne morem imeti sploh nič od njih a ni to čudno pa recimo Telemach je pred dobrim letom prevzel kabelsko TV v občini od Telsata.
Je slabša, saj sami vedo. Ampak, če preveriš posodobljene programe, ki jih je že parkrat navedel mag3, je razlika opazna.
Evo smo izboljšali sliko še na nekaterih programih... Kanal a, Kino, Brio, Foxi,Cinestar TV, Discovery Channel,History Channel, National Geo, Animal planet, Eurosport...
Ne, TLC še ni, ker še nismo dobili FHD source. TLC je še na SD, ga bom prestavil na HD v naslednji nočni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mag3 ()
kremenko1 ::
Opazil sem eno težavico pri meni. TV je preko HDMIja povezan na hišni kino , na DVB T mi normalno dela zvok , preko A1 aplikacije pa ni zvoka na centru. Vse gre na levi in desni zvočnik. MAG3 , mogoče kakšna ideja , v čem bi lahko bila težava?
Tudi na IPTV je zaenkrat zelo malo kanalov z 5.1 zvokom.
Ja 1x se bo tudi na OTT uredilo, nevem pa kdaj točno zaenkrat.
Ja 1x se bo tudi na OTT uredilo, nevem pa kdaj točno zaenkrat.
Reciever moraš dati na Dolby Pro Logic ali DTS-X, tisto potem iz stereo signala dela nek za silo prostorski zvok. In potem ti ne pošilja signala samo na levi in desni zvočnik, pač pa nekaj (vokale) tudi na center, odmeve in podobno pa na surround. Lahko daš pa tudi "5 stereo" ali nekaj podobnega, pač funkcijo, ki pošlje stereo signal na vse zvočnike.
Večina vsebin ni na 5.1., ne na DVB-C, ne na IPTV, niti na aplikacijah.
Večina vsebin ni na 5.1., ne na DVB-C, ne na IPTV, niti na aplikacijah.
kremenko1 ::
To vse vem , ampak recimo DVBT vse deluje OK. Satelitska mi vse deluje OK. Samo na IP ne dobim signala na center zvočnik.
damirj79 ::
Od A1 sem dobil tole kar je spodaj prikazano na slikah,če grem v nastavitve modema piše ZYXEL VMG8623-T50B
V bistvu je tak rezultat možen, če imaš 2 ali 3 TV STBje in to vse tri hkrati prižgane in in imaš prek ADSLja sinhornizirano hitrost npr do 20-30Mbps. Od te hitrosti, ki jo imaš na voljo odštej tri strame za TV, po možnosti še HD kanali in ti za internet ostane bore malo.
Ampak če noben TV ne uporablja omrežja čisto nobeden pa imam še vedno slab wi-fi potem je to nekaj drugega. Pa drugače so 4 LAN priključki in LAN 1 je sigurno nekaj posebnega saj ko je slaba hitrost wi-fi je tudi na njem ista slaba hitrost a na ostalih LAN 2,3,4 pa je še zmeraj toliko dobra,da brez problema predvaja HD programe istočasno na 3 TV. Kaj naj rečem kot,da glede gledanja TV je vse super a problem je edino pri Wi-Fi ko rabim internet pa ga nimam dobrega sploh za kaj gledanje preko računalnika. Optika je edina najboljša rešitev ali pa,da nekako drugače si uredim dobro hitrost Wi-fi nabili kakšen način.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 ULTRA (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Omrežja in internet | 146654 (2022) | ax7200 |
» | Sony KDL-55W805C težavaOddelek: Zvok in slika | 811 (364) | sinko |
» | Chromecast 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 67367 (9252) | Ulixes |
» | A1 smart tv app, obstaja?Oddelek: Mobilne tehnologije | 5913 (3110) | pwn3rrr |