» »

Stabilnost

Stabilnost

free_k_shot ::

Ne vem sicer če paše to v ložo ampak imam vprašanje ki nima veze z tehnologijo, temveč znanjem, ki ga jaz nimam oz mi ni čisto jasno. Prosim za poduk...

Stabilnost pokončnih plošč.
Imam 3 plošče :
700x900mm, 1200x850mm, ter 2300x1200mm

Želim da plošče stojijo vertikalno. Zanima me kako izračunamo kakšno višino/dolžino 'nogice' potrebujem da bojo plošče stabilne in se ne preveč ukrivljale. Debelina plošč je 5mm. Ali obstaja kakšna splošna toleranca? Npr. 30% višine plošče???

Highlag ::

Plošče so pa iz česa?
Za kak preračun boš moral specificirati material..
Never trust a computer you can't throw out a window

Plošče so iz plexija

Utk ::

Zakaj ne poskusiš, če jih imaš? Zvijalo se v vsakem primeru bo, vprašanje samo do katere meje te to moti.

Seveda je to najlažje. Greš zrežeš poizkusiš. Ampak zanima me ali je kakšno splošno priporočilo kolikšno višino moraš zajeti da je zadeva stabilna. Zaenkrat sem ugotovil da za plexi višine cca 1000mm je potrebna višina nekje 25%. Recimo. Ampak to ni problem. Za naslednjič ko bo višina 1500 nebi spet poizkušal ampak neko formulo ali pa priporočilo. 30% višine, 40%,....

pegasus ::

Naredi si fizikalni model. Poišči težišče, definiraj max odklon, ki je zate še sprejemljiv, preračunaj navor okrog vrtišča in potem poišči, kako velik podstavek potrebuješ, da ti toliko premakne vrtišče, da se ti navori izničijo pri želenem kotu. Srednješolska fizika.

Meizu ::

Se vedno mu niste podali odgovora :)

Ej mimogrede, naredi si hladilnik, da ti kaze temperaturo olja v motorju, pa z njim potem kruh speci.

Zakaj bi poenostavili če lahko kompliciramo, ane. Potemtakem predvidevam da ni neke splošne veljave.

@Meizu, tako nekako ja.

Se bom mogu dat v stroške, pa nabavt več plexija (kljub temu da je drag) da bom probaval.

TheBlueOne ::

Manjkajo podatki kakor temperatura, kako dalec narazen bi bile "nogice" s tem, kaksen je mozen kot pod katerim so naslonjene in se kaj bi se naslo. Ce bo samo 5mm prostora za vsako in bodo stale popolnoma pokoncno bo verjetno dosti manjsa "nogica". Potem ce se sploh smejo kaj ukrivit ali morajo ostati ravne itn. Ce bi imel vse podatke morda lahko vrzem v CAD ali pa kdo drug, ce se mu da.

Ko sem bil student sem delal za podjetje, ki dela CNC razrez takih zadev za napise. Tam so bile plosce vedno polozene na police, verjetno, da se niso s casom krivile.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mavčne (gips) plošče - orodje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12329478 (12995) Twixz
»

Beko kuhalna plošča - problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8625743 (20156) int47
»

Kombiniranje dveh akumulatorjev z 10Ah z recimo z enim z 20Ah. Kako to vpliva na stva

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
233679 (2279) Pyr0Beast
»

Računačnik iz pleksija

Oddelek: Pomoč in nasveti
7973 (768) Hardstyle
»

naredil si bom carbon fibre ohišje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11922685 (16740) DimmniBurek

Več podobnih tem