» »

Nesmiselne vsakdanje stvari ki jih delamo kot posamezniki zaradi družbenih norm in stereotipov

Nesmiselne vsakdanje stvari ki jih delamo kot posamezniki zaradi družbenih norm in stereotipov

«
1
2 3

Pilot007 ::

Brišem mizo z gobo. Klinc, kam sem dal serviet. Ni ga. ..Uu majicaa, ki je tako ali tako za pranje.. ..pa saj noben ne gleda: bom pobrisal kar s tem. :)

Tedaj me je prešinila misel .. : Koliko je še takih nesmiselnih stvari ki jih počnemo kot posamezniki SAMO ZATO ker nam to narekujejo norme?

Če bi bil kdo tam, mize ne bi na suho pobrisal z majico namesto s servietom, seveda da ne. Ampak zakaj ne z majico? Če bi z majico, to seveda ne bi bilo družbeno sprejemljivo, ko pa noben ne gleda, pa je popolnoma ok.

Zakaj ne bi ko je zunaj 40 °C hodili vsi zgoraj brez, da bi se nekako zmenili da je to družbeno sprejemljivo in bi bilo vsem manj vroče? ZAKAJ NE? :) Ker nošenje majice pri 40 °C nima nekega smisla (če se le namažeš s kremo).

Koliko je še takih nesmiselnih stvari ki jih počnemo samo zato da nas družba ne obsoja v resnici pa so nesmiselne? Kako vi gledate na te zadeve?

To je misel za začetek, vsak ki ima kakršnokoli misel ali komentar, pa kar na dan z besedo :)

Iztočnica: Social experiment - most people are sheep

.
  • spremenil: Pilot007 ()

Cruz ::

Pilot007 je izjavil:

Zakaj ne bi ko je zunaj 40 °C hodili vsi zgoraj brez, da bi se nekako zmenili da je to družbeno sprejemljivo in bi bilo vsem manj vroče? ZAKAJ NE? :) Ker nošenje majice pri 40 °C nima nekega smisla (če se le namažeš s kremo).
Tole je obupen primer, za takšno vročino so boljša oblačila.

Namen družbenih normov je večja kontrola in nekaotičnost v družbi. Kot vsaka stvar, ima to tako prednosti kot slabosti.

Če delaš vsakodnevno nekaj, za kar misliš, da je nesmiselno, se je potrebno vprašati, če se dejansko še splača delati. Nekatere stvari se splačajo, kot je recimo hoditi oblečen v službo namesto gol, ogromno stvari pa se ne splača. Potem je potrebno najti neko razmerje in kompromis. V službi bodi oblečen, doma pa gol.

Ena nesmiselna vsakdanja stvar, ki j odelamo kot posamezniki zaradi družbenih norm in stereotipov: Sekiranje kaj si drugi mislijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cruz ()

Likalnik ::

Glede majice...tudi jaz jo znam kdaj pa kdaj uporabiti na ta način....ampak tukaj je bolj težava, da s tem ko pobrišeš površino z majico si na to majico prenesel določene bakterije katere nosiš naprej v družbo....na isti način bi si lahko razlagali recimo, ko kihneš v roko....kam obrišeš tisto šmrkasto roko? v kavbojke/majico...sej itak noben ne gleda....ampak bakterije pa prenašaš naprej....vsaj jaz tako to vidim.

Ladjar ::

V življenju je tako, da lahko kaj skrijemo pred drugimi, naj bodo to stvari, navade, kretnje... pred sabo pa jih ne moremo.
Tudi lažemo lahko tako sebi kot drugim in tudi če laž ne prepoznajo drugi sami svojo še kako dobro spregledamo.
Nekateri so se že zmenili in se večkrat zmenijo zato tudi obstajajo ti normativi in življenje zunaj ni tako pestro kot bi lahko bilo. Vsak je individual, nekaj posebnega in vsak bi lahko doprinesel "drugačno barvo" v svet, kar bi bilo zanimivo videti in spremljati. Ker pa se podredimo nekim skupinskim normam, ki so nam prikazane in podeljene pa se večkrat prilagodimo le tem iz bojazni, da bi se kdo zgražal nad nami in bi izgubili "vrednost" in osebno dostojanstvo pred družbo v kateri živimo.
Veliko bi jih sleklo tisto majico in sezuli čevlje, da bi bili bosi kar bi jim osvežilo telo in izboljšalo počutje v določenem "momentu" ampak jih veliko to ne stori ravno iz predpisanih norm,pravil, zakonov ali pa preprosto iz nenapisanih norm za katere pa iz izkušenj vedo/vemo, da so v miselnih vzorcih družbe živi in nesprejemljivi. Nekateri morda tudi niso in nas na lastno delovanje prepreči že samo bojazen, da pa morda so.

PreviousUser ::

Kupujemo stvari, ki jih ne rabimo, da dokazujemo svoj položaj v družbi, pa četudi smo zaradi tega do grla zapufani.

Cruz je izjavil:

Pilot007 je izjavil:

Tole je obupen primer, za takšno vročino so boljša oblačila.

Namen družbenih normov je večja kontrola in nekaotičnost v družbi. Kot vsaka stvar, ima to tako prednosti kot slabosti.

Če delaš vsakodnevno nekaj, za kar misliš, da je nesmiselno, se je potrebno vprašati, če se dejansko še splača delati. Nekatere stvari se splačajo, kot je recimo hoditi oblečen v službo namesto gol, ogromno stvari pa se ne splača.

Ena nesmiselna vsakdanja stvar, ki j odelamo kot posamezniki zaradi družbenih norm in stereotipov: Sekiranje kaj si drugi mislijo.

Ne bi se strinjal, bolje je biti pri 40 stopinjah brez majice ampak okej, zamisli si 30 stopinj namesto tega :)

Namen družbenih normov je večja kontrola in nekaotičnost v družbi.

Kaj pa v primeru da z majico pobrišeš mizo ali da greš brez majice v restavracijo (oba spola da ne bomo diskriminirali)? To bi bilo čisto okej, ampak še vseno če bi res nekdo šel brez majice v restavracijo ob morju bi se to smatralo kot skrajno čudno. ZAKAJ, ČEMU?

Sekiranje kaj si drugi mislijo.

Problem je v tem, da ne moreš mimo tega da bi se vsaj malo upošteval družbene norme, do določene mere rabiš upoštevati družbene norme ker v nasprotnem primeru te družba obsoja, kar škodi tvojemu ugledu in ostalim zadevam in celo izvrže v skrajnih primerih.

Zgodovina sprememb…

nergac ::

Čeprav se nam zdi nesmiselno, je od zadaj huda, neizprosna logika.

VaeVictis ::

Nekej sem prebral odlično misel glede tega:

"Traditions and norms are basically dead people peer pressuring us"
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

Glede majice...tudi jaz jo znam kdaj pa kdaj uporabiti na ta način....ampak tukaj je bolj težava, da s tem ko pobrišeš površino z majico si na to majico prenesel določene bakterije katere nosiš naprej v družbo....

Ja ampak te bakterije če nisi prehladjen ali kako drugače kužen nimajo popolnema nobenega vpliva in povsod so bakterije tudi na računalniških miškah in tipkovnicah (tam celo še največ), tako da bakterije ne morejo biti problem..če tko realno gledaš ane :)

nergac je izjavil:

Čeprav se nam zdi nesmiselno, je od zadaj huda, neizprosna logika.

KAKŠNA? :)

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Izmed največjih bedarij bi jaz izbral religije. V osnovi naj bi bile za lažje življenje nekoč, par stoletj nazaj, ko se je ustvarjal red (strašenje z božjo kaznijo za krajo, ubijanje,...). Danes, ko imamo zato zakone, ki naj bi se jih velika večina držala in ker se vse te religije izkoriščajo ubijanje in podobne bedarije, bi morali religije popolnoma prepovedat in pozabit na njih.

PreviousUser ::

Ali pa, da hodimo v službo, da lahko plačujemo, da nam drugi skrbijo za otroke in starše, da si lahko kupimo avto, ki ga rabimo za v službo in veliko hišo, v katero pa zaradi službe hodimo samo spat. Ker pa je hiša tako velika, moramo kupiti še veliko krame, da jo nafilamo.

WizzardOfOZ je izjavil:

Izmed največjih bedarij bi jaz izbral religije. V osnovi naj bi bile za lažje življenje nekoč, par stoletj nazaj, ko se je ustvarjal red (strašenje z božjo kaznijo za krajo, ubijanje,...). Danes, ko imamo zato zakone, ki naj bi se jih velika večina držala in ker se vse te religije izkoriščajo ubijanje in podobne bedarije, bi morali religije popolnoma prepovedat in pozabit na njih.

To ni res, če recimo gledamo krščanstvo: dela mnogo več dobrega kot slabega, torej je potemtakem celotni izkupiček močno pozitiven. Dobro je da krščanstvo obstaja če, govoriva tle za ta primer :)

Zgodovina sprememb…

Pilot007 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

To ni res, če recimo gledamo krščanstvo: dela mnogo več dobrega kot slabega, torej je potemtakem celotni izkupiček močno pozitiven. Dobro je da krščanstvo obstaja če, govoriva tle za ta primer :)

Vseeno je ali krščanstvo ali islam ali karkoli, potrebno je vse religije prepovedat, vsem ljudem dat enake pravice in enako možnost preživetja.

In kaj dela religija dobrega? Pedofili so dobri? Hujskanje proti drugim strankam tudi? Pobiranje denarja od starih mamc, ki imajo že tako majhne penzije?
To ni nič več dobrega. 400 let nazaj mogoče, danes imamo zakone kot država, da zadeve urejajo in označujejo kdo je kriminalec in kdo ne.

tone31 ::

obratno je

krscanstvo mnogo vec slabega dela ko dobrega

se bos moral kaj informirati, da bos resnico spoznal

judoka ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Aha in ko ne bi bilo religij bi clovek magicno postal toleranten, socuten, nesebicen, neagresiven,....?

Btw tudi danes se da ubijat in krast brez posledic.

judoka je izjavil:

Aha in ko ne bi bilo religij bi clovek magicno postal toleranten, socuten, nesebicen, neagresiven,....?

judoka je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Še en idiot, ki ne zna brati. Napisal sem danes jih ne rabimo več!!!! 400 let nazaj so jih rabili, ker ni bilo držav organiziranih kot danes.

Kar poglej islam. Ker sta se kušvala na vrhu bloka, je to za njih nesprejemljivo in sta sedaj zaprta. To je treba ukinit in prepovedat.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

judoka je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Še en idiot, ki ne zna brati. Napisal sem danes!!!! 400 let nazaj so jo rabili, ker ni bilo držav organiziranih kot danes.

Ironicno da opletas z idioti a ne razumes razlike med clovesko psiho in znanjem ki ga ga ta psiha (clovek) zlorablja. Zamenjas religijo z bilo katero super idejo, pocakas nekaj casa in
iz tega nastane sranje. Zakaj? Zato ker ni problem v religijah ali drugem znanju ampak v ljudeh samih, ki mimogrede v vecini niti ne razumejo kaj religije ucijo, se manj pa zivijo po teh principih, pa naj se gre za oficirje (skofi, mule,..) ali plebejce.

saj zato pa religija je samo se en sistem da ga lahko zlorabljajo tisti pri koritu in od njega trpijo revezi in njihovi otroci

ukinit je se najboljse

vostok_1 ::

Nimaš pojma kaj govoriš.
Takoj ko ukineš eno, jo bo nadomestila druga.
Zato pa religija mora biti, zgolj najdimo neko least destructive.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

IL_DIAVOLO ::

Boljse vzgojena ovca, kot nevzgojena opica.

WizzardOfOZ je izjavil:

Pilot007 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Vseeno je ali krščanstvo ali islam ali karkoli, potrebno je vse religije prepovedat, vsem ljudem dat enake pravice in enako možnost preživetja.

In kaj dela religija dobrega? Pedofili so dobri? Hujskanje proti drugim strankam tudi? Pobiranje denarja od starih mamc, ki imajo že tako majhne penzije?
To ni nič več dobrega. 400 let nazaj mogoče, danes imamo zakone kot država, da zadeve urejajo in označujejo kdo je kriminalec in kdo ne.

Kaj dela religija dobrega se sprašuješ? Uči ljudi kako delati dobro in biti dober človek :) Pomaga revnim in nemočnim, nudi oporo osamljenim in pozabljenim. Če cerkve ne bi bilo bi bilo kriminala več, ljudje bi slabše shajali en z drugim.

Kar si naštel so slabe stvari in niso množične in definitivno dobre stvari močno prevagajo v primerjavi z slabimi stvarmi. Torej dobro je da cerkev obstaja, ker je končni izkupiček močno poziteven. :)

IL_DIAVOLO je izjavil:

Boljse vzgojena ovca, kot nevzgojena opica.

Ravno obratno je: Bolje nevzgojena opica, kot vzgojena ovca. Zakaj bi bil vzgojena ovca?

Sploh pa zakaj samo črno in belo, saj so tudi sive: lahko si tudi vzgojen in se ne podrejaš nesmiselnim družbenim normam.

Zgodovina sprememb…

tone31 je izjavil:

saj zato pa religija je samo se en sistem da ga lahko zlorabljajo tisti pri koritu in od njega trpijo revezi in njihovi otroci

ukinit je se najboljse

Ne. Logika da cloveska agresija izgine ce zbrises vse sistemske izgovore kot je npr. religija je 100% zgresena. Agresija je v cloveku, del njegove psihe
in vedno najde motiv da se aktivira, tako kot vse ostale jebe. Povedano drugace, izgovorov za defektno delovanje ne bo nikoli zmanjkalo. Razdeljeni smo na drzave, rase, spola,....vedno
bo clovek 1 menil da je boljsi od cloveka 2 in da ga lahko ubije, zasuznji, zlorabi, ...
Btw, tudi evolucija je eden od standardnih izgovorov za defektno delovanje, a bomo tudi to zbrisali?

evolucijo ze smo izbrisali ko smo prenehali s umori invalidov in drugih ki so drugacni od vseh nas

eni kot tisti zgoraj pa so ovce ker niso zmozni svojega razmisljanja in bojijo se odgovornosti ki jo osebno imajo do vseh okoli njih

ce pa je lazje samo rect da je od boga volja kaj kot dobro razmisliti

saj vam je viavictis napisal kak je, traidicja je pritisk od mrtvih

showsover ::

Ja, jaz pa priznam, da sem ovca, vi pa ste pač ovni ali ovčarji ali kaj želite biti, jebiga, tako to pač je, ne morete brez nas, ovac.

ovce mirno grejo za credo in jih se mirno strize in ne naredijo nic

Ja, kaj si torej ti? Oven ali ovčar?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

pisem se orel, tak da lahko presodis sam

Torej si orel. Dobro zate, ti privoscim.

djabi ::

PreviousUser je izjavil:

Ali pa, da hodimo v službo, da lahko plačujemo, da nam drugi skrbijo za otroke in starše, da si lahko kupimo avto, ki ga rabimo za v službo in veliko hišo, v katero pa zaradi službe hodimo samo spat. Ker pa je hiša tako velika, moramo kupiti še veliko krame, da jo nafilamo.

Hudo. Razen hrane in prostora, kjer lahko spiš, drugo ne rabiš. Samo se večina ne bo odpovedala določenim stvarem.

Tu je veliko drugih vprašanj:
- se vsak dan tuširaš?
- hodiš v svežih cunjah ali pa si upaš tudi drugi dan obleči isto majico?
- ali tedensko enkrat pereš avto?
- ali doma (če ga imaš) kosiš travo na dvorišču?
- ali selektiraš smeti?
itn.

judoka je izjavil:

Ironicno da opletas z idioti a ne razumes razlike med clovesko psiho in znanjem ki ga ga ta psiha (clovek) zlorablja. Zamenjas religijo z bilo katero super idejo, pocakas nekaj casa in
iz tega nastane sranje. Zakaj? Zato ker ni problem v religijah ali drugem znanju ampak v ljudeh samih, ki mimogrede v vecini niti ne razumejo kaj religije ucijo, se manj pa zivijo po teh principih, pa naj se gre za oficirje (skofi, mule,..) ali plebejce.

Vsaki taki stvari poteče rok trajanja in se izrodi, zato je takrat za odmet. Sedaj je prišel čas za religije, ker so izrojene in izkoriščene za preveč nizkotne namene (pobijanja, posiljevanja, pedofilijo,...).

Pilot007 je izjavil:

Kaj dela religija dobrega se sprašuješ? Uči ljudi kako delati dobro in biti dober človek :) Pomaga revnim in nemočnim, nudi oporo osamljenim in pozabljenim. Če cerkve ne bi bilo bi bilo kriminala več, ljudje bi slabše shajali en z drugim.

Povej to tistim, ki so bili poklani in posiljeni v imenu religije v kaki arabski državi v preteklih letih (sirija, irak, libija,...), že samo zato, ker se niso skladali z njihovimi družbenimi normami in stereotipov.
Lahko pa tudi otrokom (zdaj že odraslim) probaš razložit koliko dobrega so prejeli, ko so bili posiljeni s strani pedofilov v kaki verski ustanovi.

zasekamroz ::

Jaz bi šel v bazen/morje/jezero z oblečeno majco. Lahko si cel dan v vodi, sonce te ne opeče.

Mato989 ::

Pilot007 je izjavil:

Brišem mizo z gobo. Klinc, kam sem dal serviet. Ni ga. ..Uu majicaa, ki je tako ali tako za pranje.. ..pa saj noben ne gleda: bom pobrisal kar s tem. :)

Tedaj me je prešinila misel .. : Koliko je še takih nesmiselnih stvari ki jih počnemo kot posamezniki SAMO ZATO ker nam to narekujejo norme?

Če bi bil kdo tam, mize ne bi na suho pobrisal z majico namesto s servietom, seveda da ne. Ampak zakaj ne z majico? Če bi z majico, to seveda ne bi bilo družbeno sprejemljivo, ko pa noben ne gleda, pa je popolnoma ok.

Koliko je še takih nesmiselnih stvari ki jih počnemo samo zato da nas družba ne obsoja v resnici pa so nesmiselne? Kako vi gledate na te zadeve?

To je misel za začetek, vsak ki ima kakršnokoli misel ali komentar, pa kar na dan z besedo :)

Iztočnica: Social experiment - most people are sheep

.

Najbolj me je vsako leto motilo gnjavljenje da sem moral it stat za 1. november na pokopališče, kot ovce... vedno sem gnjavil in klel, kako neumna zadeva je to, in kako delujemo kot ovce... Tole mi vedno prvo pride na misel ko govorimo o brezveznih zadevah.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

zanimivo je da ta pilot se vprasa kaj je slabega v religiji da pri vrocini bi nagi hodili okrog pa ravno religija ne dovoli

Meiniken ::

Majca v katero si cel dan švical in potem obrišeš mizo z njo? Super. Za tem pa pride sosed na obisk, se vsede za mizo in vpraša kaj po pečenem odojku tok diši :))

Šalo na stran, nekih minimumov se moramo vsi držat. Nima pa smisla, da kupuješ nova avto samo zato ker ga ima sosed npr. Če tvoj avto služi namenu in zadostuje standardom nimaš kej bit zavisten. Seveda pa so zadeve bistveno bolj globlje kot le to.

Ob ogledu zgornjega videa sem se nasmejal ampak me čudi, da ženska ni imela jajc vprašat zakaj vsi vstajajo (sicer škodoval najbrž ni nikomur). Očitno traja da pride nekdo, ki zna kritično razmišljat.

Pa prosim, da ne serjete preveč z religijo, ker vsi vemo kaj bo.

blackbfm ::

Lahko pa tudi otrokom (zdaj že odraslim) probaš razložit koliko dobrega so prejeli, ko so bili posiljeni s strani pedofilov v kaki verski ustanovi.

In kaksno povezavo ima to? Ce verskih ustanov ne bi bilo pa pedofili ne bi posiljevali? Vsak poklic z avtoriteto nad sibkejsim nosi ta rizik, duhovnik, ucitelj, zdravnik, trener, ... Samo izbrali bi si drug poklic

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

se pravi treba je poklice z avtoriteto nad sibkejsimi ukiniti

blackbfm je izjavil:

In kaksno povezavo ima to? Ce verskih ustanov ne bi bilo pa pedofili ne bi posiljevali? Vsak poklic z avtoriteto nad sibkejsim nosi ta rizik, duhovnik, ucitelj, zdravnik, trener, ... Samo izbrali bi si drug poklic

V drugih poklicih niso tako "varovani" kot točno v tem "poklicu". Sej vidiš da se jim nič ne zgodi, ker jih ščitijo,medtem ko tiste, ki so bili zlorabljeni okolica šikinira ter jim ne verjame, ker njihov župnik pa tega že ne počne.

Vesolje ::

upaš tudi drugi dan obleči isto majico?

Ja pa tole! Zakaj ne bi oblekel iste majice drug dan? Saj si jo imel recimo samo pol dneva gor. Sploh pozimi: zakaj ne dva dni iste majice? Kje je smisel: NI SMISLA.

Pa še poleti če ne švicaš lahko oblečeš isto majico dvakrat.

Jaz imam zato da se izognem družbenim normam narejeno tako: majico oblečem enkrat nato jo obesim na stol in vzamem drugo. Naslednji dan tretjo. Nato pa zopet prvo in nato zoper drugo in naslenji dan zopet tretjo. Tako da vsako majico oblečem vsaj nekajkrat. Ker dvakrat isto majico obleči zapoded bi lahko bil družbeni samomor skorajda.

Majica nima vonja, ni umazana in nič. ZAKAJ NE? NI razloga razen brezveznih nepisanih družbenih pravil.

tone31 je izjavil:

zanimivo je da ta pilot se vprasa kaj je slabega v religiji da pri vrocini bi nagi hodili okrog pa ravno religija ne dovoli

Religija seveda ima svoje slabosti. Ima pa mnogo več prednosti kot slabosti, to je dejsto.

Jaz bi hodil nag okrog če bi tudi ostali, nagi smo se rodili in zakaj ne? Ni razloga. Pomoje bi večina ljudi hodila nagih če bi tudi ostali in bi imeli izbiro in jih družba za to ne bi obsojala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vesolje ()

jaz majice tudi nosim po dva tedna tak se preoblecem vsaki dan za sluzbeno haljo in majice

saj ce ne svicas nic potem nima nobenega smisla cote v stroj dajati samo ce je mokro je nevarno da se razvijajo mirkoroganizmi

Vesolje je izjavil:

Religija seveda ima svoje slabosti. Ima pa mnogo več prednosti kot slabosti, to je dejsto.
jaz ne poznam nobeno prednost religije

kolko sem pretrpel od tega mi ne bodo nikoli mogli povrniti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tone31 ()

Vesolje ::

tone31 je izjavil:

jaz majice tudi nosim po dva tedna tak se preoblecem vsaki dan za sluzbeno haljo in majice

saj ce ne svicas nic potem nima nobenega smisla cote v stroj dajati samo ce je mokro je nevarno da se razvijajo mirkoroganizmi

Točno tako! :) Jaz podobno. Pa še take sorte človek sem da nikoli ne zašvicam, razen če laufam maraton.

olko sem pretrpel od tega mi ne bodo nikoli mogli povrniti

Kaj si pretrpel?

Majca v katero si cel dan švical in potem obrišeš mizo z njo? Super. Za tem pa pride sosed na obisk, se vsede za mizo in vpraša kaj po pečenem odojku tok diši :)) Šalo na stran, nekih minimumov se moramo vsi držat.

Zakaj ne bi smel z majico pobrisat, zakaj naj bi to bi tako zvani "nek minimum"? ČEMU se to smatra kot sporno? Ne švicam nikoli, razen če grem tečt "maraton", na navaden dan nikoli. Majica ni bila zašvicana in ni imela vonja. Kljub temu če bi bil kdo zraven NE BI SMEL Z NJO pobrisat mize, ker bi se ljudje zgražali nad tem. Samo ZAKAJ ZA HUDIČA NE? :) Ni razloga, razen glupih družbenih nepisanih pravil..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vesolje ()

pirat ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Eden večjih nesmislov je misliti, da bi generalna prepoved religije karkoli rešila.

Česa pa nebi rešila?

WizzardOfOZ je izjavil:

Česa pa nebi rešila?

Ne, ti razlozi kaj bi resila. Ne bi bilo vec pedofilije, vojn,...cesa?

Bi vsi ljudje ki te stvari pocnejo v imenu religije izginili?

Kaj spet odkrivate toplo vodo ...
Če ni religije, pa je kult osebnosti.
Najbolj očiten primer je Stalin.
To bi moral vedet vsak s končano srednjo šolo.

pedofile bi po uradni dolznosti morali preganjati ne pa da skrivajo zupnike in jih premestijo kaj se razvedlo da so pedoti

stalin ni pedofil bil pa ce bi bil nihce ga ne bi ksrival

Kripto mesi ::

Vesolje je izjavil:

tone31 je izjavil:

Točno tako! :) Jaz podobno. Pa še take sorte človek sem da nikoli ne zašvicam, razen če laufam maraton.

Ti kar lepo zašvicaš ko odgovarjaš v temi o električnih vozilih :)) pa tudi, ko Makito okoli goniš.

Zgodovina sprememb…

tone31 je izjavil:

pedofile bi po uradni dolznosti morali preganjati ne pa da skrivajo zupnike in jih premestijo kaj se razvedlo da so pedoti

stalin ni pedofil bil pa ce bi bil nihce ga ne bi ksrival

Super-duper logika:

Pedofili so zli.
Stalin ni pedofil.
Torej je Stalin dober.

Horas ::

jaz sem poleti zgoraj brez, če mi je vroče zunaj doma, kjerkoli v mestu, razen v trgovini sem seveda oblečen.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj moramo spoštovati mrtve? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14937331 (33796) kr1ženska
»

Dan spomina na mrtve in preseravanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6210646 (8367) nuclear
»

Kako prepričat starše? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11825064 (21424) imagodei
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42371269 (65350) Marilyn

Več podobnih tem