Forum » Zvok in slika » DivX in Surround
DivX in Surround
tomaxxx ::
Zanima me kako se slisijo zvosni efekti Divx rip DVDja z AC3 filtrom, namrec imam namen kupit surround zvocnike, ker pac kartico 5.1 (creative) ze imam, in me zanima ce je potem razlika samo v tem da imas isti stereo ki je spredaj tudi na zadnjih zvocnikih, ali gre res za prostorski zvok kateri je na original DVDju??
bastadu ::
Odvisno števila kanalov, v katere je AC3 zvok zakodiran. Če je to 5.1 imaš 6 kanalov: spredaj dva, center, zadaj dva in nizkotonec...
asskicker ::
Moj napotek, tako delam jaz!
Zripam DVD, sprešam posebej video v nespremenjeni resoluciji s cca 1200kbit/s. Poberem iz ripa še originalen AC3 stream (v originalnem jeziku). Z Virtual Dub-om zlepim audio in video v en file cca 1,5 Gb. Iz ripov poberem še podnapise (jeziki po želji) in to je to. Tri take filme potem zapečem na en sam samcat DVD (300SIT). Še v omari slim škatlica ne zavzema skoraj nič prostora. Kvaliteta je odlična. Doma imam surround s Sony surround receiverjem in 5 spodobnimi zvočniki in pa Asus A7N8XD s 5+1 zvokom!. Seka! Ciao!
Zripam DVD, sprešam posebej video v nespremenjeni resoluciji s cca 1200kbit/s. Poberem iz ripa še originalen AC3 stream (v originalnem jeziku). Z Virtual Dub-om zlepim audio in video v en file cca 1,5 Gb. Iz ripov poberem še podnapise (jeziki po želji) in to je to. Tri take filme potem zapečem na en sam samcat DVD (300SIT). Še v omari slim škatlica ne zavzema skoraj nič prostora. Kvaliteta je odlična. Doma imam surround s Sony surround receiverjem in 5 spodobnimi zvočniki in pa Asus A7N8XD s 5+1 zvokom!. Seka! Ciao!
Heaven is on the next door!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilnoOddelek: Pomoč in nasveti | 3478 (3008) | connel |
» | AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnikOddelek: Zvok in slika | 11345 (5153) | Sarimner |
» | S/dif ni digitalnega zvoka na recevierjuOddelek: Zvok in slika | 2367 (2098) | link_up |
» | [Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7896 (6651) | gumby |
» | Dolby 5.1Oddelek: Zvok in slika | 3231 (2779) | ciper |