» »

K8: Athlon64, AthlonFX, Opteron

K8: Athlon64, AthlonFX, Opteron

««
10 / 16
»»

MEDENA ::

kaj je to NX ?

xenon74 ::

NoeXecute: Sets aside portions of system memory as “data only,” so viruses cannot be executed:D .

Virus Protection
Showcase

X74
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_display.php?teamid=30319

AtaStrumf ::

Samo problem je da se je izkazalo, da lahko NX povzroči sesuvanje sistema v kombinaciji z določenimi programi, zato sem ga pa jaz hotel izklopit.

Ker je bil moj prejšnji post zadnji na prejšnji strani in ker slo-tech linki v mailu ne znajo usmeriti na pravo stran, ampak vedno samo na konec teme (to bi bilo ZELO fajn porihtat, če kdo od odgovornih to bere), bom ponovil vprašanje, ker ga drugače verjetno večina sploh ne bo videla:

Imam ABIT AV8 VIA K8T800 Pro čipset in za eno stvar ne najdem gonilnikov (klicaj v upravljalniku devic :D). A kdo ve kaj je TERMINAL SERVER DEVICE REDIRECTOR, pa tudi gigabitna mrežna na plati se mi nikakor noče povezat z 10/100 mrežno na plati od bratovega računalnika z VIA KT600 čipsetom.

kuglvinkl ::

Zna se zgodit, da bom čist znoru, ker ste preleni in postate v temo odgovore, ki si zaslužijo svojo temo.
Your focus determines your reallity

Evo samo še upam, da zadnji post na temo mojih problemov. Potem ko sem izklopil NX in reštartal je temperatura na senzorju padla na 44C pri full loadu in pri približno istih pogojih zunanje temperature. Če mi je tukaj kaj jasno??? Mašina laufa popolnoma stabilno že od tega reštarta ob 16-ih včeraj, torej cca. 10 ur.

A glede tistega multitaskinga pa nima noben nobenega mnenja?

Jah AtaStrumf procesorju je zakuhalo, ko je videl da se po vezjih samo warez pretaka. :D

It's not a Virus it's' a fcuking Plague that is happening.

En zanimiv povzetek problema, ki ga proučujemo na AT:

the entire issue seems to be that in instances of running multiple apps, the p4 takes advantage of being a slightly slower in single tasks. the athlon 64 keeps its short, 12-stage pipe full almost all the time - a significant part of the equation which makes the a64 much more efficient clock for clock compare to a p4, which has trouble keeping it's 20-stage pipe full.

HT simply makes use of this by filling the pipes with intructions from the second application, increasing the efficiency of the longer pipeline, allowing it to do more work, clock for clock, than it can when running a single application. combined with it's much higher clock rate, this can make a significant difference.

using your analogy, since the a64 architecture uses everything it has to perform a task, it has little left over to hande a second, simultaneous operation w/o taking away cpu cycles from it's original task. as you suggest, it simply can't "bleed" anymore; the p4 is, on the other hand is "coasting" due to it's inability to use it stages at max. efficiency when peforming a single task. in essence, it has "blood" left over for a second task, as HT makes use of the unused portions to process the second task simultaneously.

this also explains why prescott, with it's 31 stage pipelines, scales better than the northwood as clockspeed increase.

Tukaj si lahko potegnete dol 14 MB filmček kako to zgleda v praksi na Athlonu 64 S754. Sedaj so se pojavila ugibanja kako vpliva Dual Channel in količina L2 Cache-a na to. A noben tukaj nima P4-ke in npr. Radeona 9800, da bi to sprobal??? Gre za zelo simple test, še link sem vam dal na prejšnji strani do programa. Pa tudi ne bi bilo slabo, če bi kdo z S939 to sprobal ali pa z Clawhammerjem. To bi znala bit A64 ahilova tetiva al peta al karkoli že.

Brane2 ::

Kvasijo neumnosti. Učinkovitost CPUja merijo s termometrom ... :P

Pa kaj ce v dveh instancah horriblea (alkajeze) stvar laufa hladneje ?

Pac FPU in MMX instrukcije rabijo brdo enih flipflopov in gateov po čipu, zato visja poraba. Tist horrible pa verjetno ne pocne nic drugega, kot da mece pripravljene podatke v graficno...

Cimvec se CPU ukvarja s horribleom, temmanj dela tezaskega dela.

A ni to logicno ?

Kar se HT tice, saj to je dolgo casa znano. Znani so plusi in minusi tega. Pluse si opisal, minusi pa so,da si recimo takrat tako HTjani threadi delijo tudi recimo L2 cache. Ce laufas takrat kake glupe teste, bodo stvari verjetno kratke in bodo sle v L2. Ce pa laufas programe, katerih glavne rutine ne gredo hkrati v L2, potem si naj*.

Kaj ste novega odkrili ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Tilen ::

AtaStrunf, a ves mogoce kateri program tam laufa v ozadju? Sem ga ze imel pa vem da je supr zadeva ;) Samo se ne spomnim vec... zal.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Brane2 to je moja opazka, samo se mi ni dal še enkrat vsega pisat v slovenščini pa sem kar copy/paste naredil. Gre samo za opazko in nič drugega. Ne trdim nič, le ugibam in sprašujem za mnenja drugih. Osebno sem bil presenečen nad razliko. Če bi radi bolje razumeli problem, pol si morate prebrati malo več na AT forumu. Tip se ukvarja veliko z kodiranjem in medtem ko to poteka se mu A64 sistem čist ustavi, P4 pa lepo leti naprej. Za nekoga, ki se s tem ukvarja je to ZELO pomembno. Tudi recimo nek server za eno igro laufa in če laufa A64 lahko laufa samo en proces, ker se dva preveč ovirata med samo, na P4 pa 2 procesa delata čist OK. Spet gre za POMEMBNO razliko, ki se jo je fajn zavedati pri nakupu računalnika. OK, res je, da je relativno malo folka, ki dela kaj takega, ampk recimo nekaj s čemer se nas veliko pogosto srečuje. Snemanje CD/DVD-ja na full speed in pri tem hočemo ponavadi še kaj delat. Nisem še stestiral kakšna je razlika A64/P4 pri tem, ampak bi pa rad videl. Vem, da je mojega Tbred-a že samo NERO tako upočasnil, da raje nisem nič drugega delal, da ne bi prišlo do buffer underruna. OK tu je zelo pomemben tudi disk, a vseeno se mi zdi, da bi bilo potrebno tak in druge pogoste multitasking situacije malo proučiti glede na P4(Northwood/Prescott)/A64 (DC/SC, 512/1024 kB/Dual Opteron).

Tilen program je RthDribl.

Sem pogledal tisti thread.

Ta folk je glup. Tisti "koder" je koder ene tolk kot sem jaz fotomodel.

DISCLAIMER: IMO

TribesMan ::

Jest sem se tud malo poglobil v tisto debato na AT forumu, in se popolnoma strinjam z Brane2... En folk tam gor (še posebej tist model ki je odprl tisto temo) je tako ozkogleden da je kar hudo. Osebek po nicku "Vee" mu je lepo razložil kako zadeve delujejo in da je v njegovem primeru sigurno napaka na strani winsow.

Razumet moraš samo nekaj. CPU nikoli sam ne odloča kaj bo delal... za vse to so zadolženi winsi (oziroma katerkoli operacijski sistem) In če en program (ali pa thread če vam je tako ljubše) dobiva večje prioritete kot drugi gre za do dolžiti samo napačno nastavljen OS...
Tle HT sploh nima nobenega vpliva. HT je sam en "buffer" ki poskrbi da se neizkoriščene pipe v CPUju zafilajo do konca v primeru da CPUjeva kristalna krogla predvideva napačno operacijo. Gledano z strani OSa en CPU, dva CPUja ali HT CPU sploh niso drugačni, scheduler pošilja threade ki morajo biti izvršeni, in to je to... kater thread bo pa imel višjo prioriteto je pa povsem odvisno od OSa... CPU sam pobira in izvaja kar dobi... kaj dobi pa določi scheduler. Če bi blo vse OK bi morala dva vzopredno delujoča threada dobivati enako število CPU ciklov... kar pa v primeru ki ga un "koder" navaja ni res, saj aplikacija ki teče v "aktivnem" oknu dobiva večji delež, kot tista ki teče v ozadju...

Skratka tista tema je polna enih gluposti... ni vredno zgubljat časa...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

"koder" :D Jaz sem rekel, da kodira, samo bi moral reči da enkodira al kako, skratka kompresira video v nek avi ali whatever.

Bottom line je, da P4 v nekaterih, sploh ne tako nemogočih situacijah dela občutno bolje od A64. Tip bi samo rad zvedel, a je to slučajno samo pri njemu in če ni, kaj je krivo. Lahko je to v končni fazi OS, samo omejitev je pa še vedno na nivoju CPU-ja in ista stvar dela bolje na P4-ki pa krivi koga hočeš.

Ja to je izključno na nivoju OSa... omenjeno je bilo (mislim da na drugi strani tiste teme) da se na linuxu ti rezultati ne pojavljajo.

Tiste nemogoče situacije ki jih ti omenjaš pa so samo rezultat tega da folk ki testira nima pojma o tem kaj dela.Tole je recimo ena cvetka:

If you're referring to the 'benchmarking' done by Extremetech, it doesn't show what it seem to show. In many ways this is a fake or lying test. IIRC, the testers, originally when they made the first, and *developed* these "benchmarks", confessed that they had to set Windows to give priority to the background task, in order for the test to show what they wanted it to show.
(It also seems Extremetech have now stopped these "tests".)

I've tried to explain this to you several times in this thread, (but if you now detect a certain element of impatience, it might have more to do with your change of title for this thread):
- Like all CPUs, other than Intel's P4HT, Athlon64 only handles one thread. So Windows sheduler only sends it one thread. And if Windows sheduler is then told to give priority to WME9, it results in 4 Fps. What you see is not Athlon64's multitasking properties, but Windows', and a manipulated Windows at that.
And yes, the P4's manage 17 Fps, because Windows sends it a second thread, so 'turning off' FS2004 will not be as successful, as it is in the case of the A64.

This so called "test" only shows something that is already perfectly clear, from the CPU's technical specs: The HT-P4s have two "virtual" cpus, the A64 is just one as usual. - It shows nothing else!
It certainly doesn't show "multitasking properties". Good multitasking properties comes from a large and well working cache, and lots of RAM.
A true multitasking benchmark is for instance 'Veritest Business Winstone Multitasking'. This tests multitasking performance, when Windows is allowed to run threads as Microsoft intended.

Is it reasonable for anyone to use FS2004 at 17 Fps? While giving priority to encoding in the background?Of course not! The proper way to use any preemptive multitasking OS, is to give the foreground or interactive task priority. If you work that way, you will not notice effects from a background task running much, or at all. Similarily, two concurrent workloads running simultaneously at the same priority, will both run at half speed, and so on.

In order to screw this up, priorities need to be screwed up. That happens, so yes, having two CPUs, virtual or real, is sometimes advantageous. I've never denied that. But still, apart from that you can get higher collective performance from the setup, (just like on dual CPUs or dualcore CPUs) it's not a big deal, outside some special situations. (In fact, Intel's HT is primarily motivated by getting more work out of the execution unit. Not improving multitasking.)
And on a well working OS, you would have a very hard time seeing the difference between one or two threads released by the sheduler.

HT will only be advantageous when one undesired thread is hindering a desired thread from running. That can be avoided for normal multitasking uses. Besides, most other OSes don't seem to have the same problems at this, as Windows messagequeue driven program model.

The A64 does not have "poor multitasking", that's an absolute rubbish concept. If you experience "poor multitasking" it's either intentionally contrieved (as in extremetech's FS2004/WME9 benchmark) or an example of Windows' poor multitasking (that can probably be improved by manually tinkering 'basic process priority').

I've used P4s at daily professional work, for what seem to be ages. Lately P4C too. And yes, HT is nice but it still doesn't compare.
I'm totally in love with my A64 3400+. After sogging knee and thigh deep through swamps, for years with laggy Pentium 4s, that were management's favorites, but poorly suited for the technical work, A64 feels like a ride in a Bentley. It performs an incredible 91% (I've done my own application benchmarking) better than a 3.2 P4C. It's an even easier A64 choice, than for Flight Simulator 2004. And even while running computing in the background (at low priority) it's more snappy and comfortable to work with. (I'm not running "cool'n quiet", no point, but I don't think that will have any impact.)

As for your needs or "legitimate concern", why didn't you consider a dual CPU setup? (I/we certainly did.)
What are you complaining about? Did you somehow thought that when you bought the A64, it was a dual core CPU? I should think not. Did you not know, when you bought the A64, that Intel's hyperthreading feature meant that it acted as two virtual CPUs? If really not, what did you then imagine it was?

LP

TribesMan

nosferatu666 ::

Hehehe, dobro mu/jim je razložil.
Ampak "strokovnjakom/poznavalcem" na AT forumu, vključno z AtaStrumfom (očitno) še vedno ni jasno.
Skratka: OWNED!!!

Če verjameš nekomu, ki med drugim napiše nekaj takega:

I'm totally in love with my A64 3400+. After sogging knee and thigh deep through swamps, for years with laggy Pentium 4s, that were management's favorites, but poorly suited for the technical work, A64 feels like a ride in a Bentley.

in sam sebe zanika skor v istem stavku, pol pa tudi ne vem, kaj naj ti rečem.

mohha53 ::

AtaStrumPH!
Ves, tale moj A64 3000 je tako sladek. Lep je. Medtem mi pa P4 nikoli ni bil vsec... :D Kakorkoli, ti verjetno delas s programi, ki izkoriščajo ta HT. Ne vem, mogoče kak PhotoShop, ArchieCAD, AutoCAD itd. Pa nam pokazi kaj! Ce pa cel dan furas samo te teste si kot moj stric z Jaguarjem v garazi. In samo v garazi!

Myk
"Never touch a running system!"

Jaz imam AMD-ja že od mojega Durona 800 naprej (AXP1600-2100-2500-A64 3200), tako da ... ane. P4 sem tudi že uporabljal pa se mi ni zdel nič laggy. To kar sem pa prebral in nekaj kar večina od vas, si upam kar trditi da kar nihče, ni sprobal in sem opazil, da je res in bi rad stvari prišel do dna, tukaj ste pa vsi tako pametni in poznate vse možne načine kako folk uporablja računalnike in ste tako zaljubljeni v svoje A64-tke, da nočete nisi pomisliti, da je kaj na tem.

Kot sem že rekel, nič ne trdim, samo razmišljam na glas, če hoče kdo poslušat in se pridružit debati. Bom vesel vsakega argumentiranega in po možnosti na lastnih izkušnjah temelječega odgovora, do sedaj pa sem dobil skoraj izjemoma flame in fanboy talk.

Dr_M ::

AtaStrumf: no ce bi blo kej resnice v tem, kar ti trdis...zakaj potem intel prehaja nazaj na P-M, ki ima precej krajse cevovode in tam HT ne pride do izraza....
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jaz imam AMD-ja že od mojega Durona 800 naprej (AXP1600-2100-2500-A64 3200), tako da ... ane. P4 sem tudi že uporabljal pa se mi ni zdel nič laggy. To kar sem pa prebral in nekaj kar večina od vas, si upam kar trditi da kar nihče, ni sprobal in sem opazil, da je res in bi rad stvari prišel do dna, tukaj ste pa vsi tako pametni in poznate vse možne načine kako folk uporablja računalnike in ste tako zaljubljeni v svoje A64-tke, da nočete nisi pomisliti, da je kaj na tem.

IMHO narobe razumeš moj odziv. Nimam nič proti "prihajanju stvarem do dna". Imam a proti nakladanju, kar tisti tipi tam očitno počnejo.

"Prihajanje stvarem do dna" bi tam blo, če bi nekdo vpregel kak profiler, debugger itd in bi do obisti preiskal kombinacijo teh programov.

Pa se ni zgodilo nič takega. Samo nakladajo in krneki brezveze ugibajo. Možnih razlogov za tako obnašanje je dobesedno miljon. Od razporejanja CPU časa, ki je odvisno od OSa, do dela z navideznim pomnilnikom pa še vse vmes.

To, da tipu aplikacija X štarta prvič v X sekundah in drugič v Y, je pa pri teh stvareh povsem normalno.

Kot sem že rekel, nič ne trdim, samo razmišljam na glas, če hoče kdo poslušat in se pridružit debati. Bom vesel vsakega argumentiranega in po možnosti na lastnih izkušnjah temelječega odgovora, do sedaj pa sem dobil skoraj izjemoma flame in fanboy talk.

Nimam nič proti temu. Samo a se ti zavedaš, koliko je kombinacij raznih programov ? Kaj bi dosegel s tem ? Po parih tednih vnetega dela, kobi dokazal da je pri tej kombinaciji ozko grlo drugje, bi se že prikazal nekdo drug z drugo kombinacijo programov.

Kar se tega tiče, da je P4 v tehničnih aplikacijah "laggy", bi se mogoče kar strinjal s tem. Mogoče ne uradno, vendar čez palec- tako po občutku skozi MOJE vsakdanje delo pa.

Ko smo prešaltali z Intla na Opterone, je po začetnem navdušenju sledilo- ne bom reku razočaranje, le nekakšna naveličanost v stilu "O.K. Dali smo za te stroje brdo denarja. In to je vse kar imajo za pokazat ?"

Nakar se je zgodilo, da je en stroj škripnil in ravno zadnjo Elektroniko smo tako morali delati na starem P4. Kolega, ki je bil zadožen za to, je popi*dil in stvar je izšla še za časa sejma samo zato, ker sem Opterončka usposobil še pravi čas.
Za druge ne vem in za sintetične teste me resno boli *ac. Štejejo stvari, ki jih uporabljam in tam Opteron poje P4 za malo malico. Aja, pri tem lahko rečem, da uporabljam 1.4 Ghz model, torej najpočasnejšo verzijo.

Aja, še nekaj- kaj me je zajebavalo- mogoče bo pomagalo še komu. Stroj mi je delala precej počasneje in se je v zadnjih dneh začel celo rušiti, ker sem imel v CMOSu enableane funkcije za ECC correction. Opcij je več in ne vem več, katera me je je*ala (izklopil sem kar vse skupaj), bi pa rekel, da gre za glitch iz prvih serij čipov, ki je zelo verjetno že odpravljen. Sem stvar pač izklopil. Ni lepo, a dela 100%. Itak mislim tekom naslednjega leta ubost novo generacijo in se ne zaje* z reklamiranjem čipov, sploh ker stroje rabim vsak dan...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Zheegec ::

Anandtechov article o 90nm Athlonih64. Izgleda, da so vendarle nekatere izboljšave (poglejte komentar članka na Anandtechu), ker je izboljšanje konstantno v vseh testih.
90nm 3000+ so na zraku navili za skoraj 50% 8-O
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

hudo! prva 90nm serija iz 1.8GHz na 2,61GHz pri voltaži 1.6V z zrakom. >:D

x74

To bodo "popravili" stavim ;) Ali bodo pac zaceli z slabsega dela silicijeve rezine delate te 90nm :P Ker v praxi bi to lahko pomenilo PC za zelooo odlgi rok. Me pa zanima kaj naredi pri 2.6 Ghz proti kaksnemu novemu P4 ...

njok ::

Lepo se tole slisi, zgleda da si bom le naredil eno novoletno darilce. :> Tega 1800+ sem ze cisto navelican, in verjamem, da nisem edini. ;)

morko ::

Mogoče malo offtopic.

Imam A64 3200+ in me zanima čimtišje (hladno) delovanje ko je mašina idle. Cool n Quiet sicer dela, vendar bi mi bilo še bolj všeč znižanje delovne frekvence.
Na AthlonuXP-M v prenosniku v Linuxu lepo deluje speedstepping od 800 do 1400 MHz.

Kaj pa A64 in winsi ter speedstepping. Smo to že kje jemali ali si želim nekaj kar ne obstaja?

ni mi jasno zakaj folk kupuje take masine ce jih pol celo na DOLGI rok downclocka. :\

Zakaj na DOLGI rok??????

Gre za dinamično spreminjanje frekvence glede na load procesorja. Od 1,8 do 2,2 GHz. Razlika v temperaturi po mojih meritvah pa je skoraj 15 stopinj.

Kaj pa odgovor?

morko?
Cool'n'Quiet zniža frekvenco, zniža voltažo in zniža obrate ventilatorja. Če ni tvoja mašina nič tišja pomeni, da na CPU-ju nimaš ventilatorja, ki omogoča znižanje obratov glede na temperaturo. Več preberi Tukaj

X74

Najlepša hvala.

Verjamem, da mi bo po tem branju uspelo točno to kar želim.
Očitno mi manjka procesor driver in pa nekaj klikov po winsih. Ventilator je v redu, brez skrbi.

Phoebus ::

Fantje moji, teli novi 90nm 3000 do pa super procesorji madonca...bi šou kar kupit enga, pol pa dober ram, pa na vodo, pa bi pelo vsaj 2.6 giga ki so ga dobili z zračnim... >:D >:D >:D
Kolk so rekli? 200USD?

Zheegec ::

AMD je ravnokar pridobil na popularnosti pri overclockerjih ;)
Sedaj pa hitro na 2.8GHz!
Glede na to, da je Intel odpovedal P4 4GHz in bo NetBurst arhitekturi dodajal samo cache&višji FSB, je to super priložnost za AMD.
Intel bi najbrž potreboval precej cacha @ 3.8GHz za dohitevanje 2.8GHz stock Athlona64, po možnosti še nov stepping z rahlimi izboljšavami.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Malecky ::

Eh js pa lih nabavu 2KOM 3000+ CGja0:)

Tile novi 90 nm procesorji so videti res hudi, sploh ker je g. Fink zeznu stvar in je predvideval, da ima 90 nm A64 default napetost 1.5V, kar ni in glede na CPU-T screenshot od navitega A64 3000+ 90 nm S939 sliko, ki jo je pripopal v članku pač nemore bit res, ampak OK se zgodi, da tudi ultra očitnih stvari ne opaziš (saj stvar je sedaj popravljena). Skratka 3500+ je šel na 2,6 GHz na Default 1,4V in 3000+ je naredil isto pri 1,5 in ne 1,6V, skratka HUUUUDOOOOO >:D.

Vstopna cena pri nas, ko se pojavijo (nekam čudno dolg jim traja) bo predvidevam cca 50k za 3000+, plus dobra S939 plata cca 40k, torej 90k. Mal drago za moje pojme, plus kupiš zastarelo plato (brez PCIe). S754 po drugi strani pa bo prišel cca. 60k in se približal temu zgoraj na cca. 10%. Sami ocenite kaj se VAM bolj splača.

Definitivno so AMD-ji na 90 nm boljši kot smo pričakovali, sedaj je samo še vprašanje, če jih AMD lahko dela v dovolj velikih količinah. Baje bojo imeli do konca 2004 že 50% poizvodnje na 90 nm. Sweet!!!

Sedaj se bo končno začel pravi pohod Hammerjev. Bomo videli kako bo s cenami :\. Če pogledamo Semprona 3100+ smo že skor na AXP nivoju :).

Zgodovina sprememb…

za plato dat 40k sit se mi zdi velik... no, sicer pa bo taka plata polno dodatkov, tko da ce bi samo dodatke mal zreduciru, bi prsu pod 30k sit za plato...dobro, ampak mal slabse opremljeno.
cpu bo verjetn res na zacetku ene 50k sit za box verzijo, ampak do novga leta, se bo cena definitivno znizala (seveda pod pogojem,da bo AMD zagotovil zdostno kolicino procesorjev)
ampak ne glede na to, se men ne zdi tok drago, glede na to, da je to vroca roba.:) :))
pr intelu bi dau za tako zadevo vsaj 2x tok :)

pingec ::

Ko bo proc+plata ene 60k, takrat ne bo drago.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

potem pa caki se eno leto :)
sej ni problema.

Al pa vzami Semprona 3100+ in nForce 3 250 GB Socket 754 plato. Za to ceno že dolgo ni bilo kaj tako hudega!

dr_m: sej maš DFI NF3 250 za 28000 v cro :>

ja, samo mene skrbi, ker S754 zgine konec 2005 iz AMDjevga roadmapa...

Nič hudega, takrat greš pa pol na S939 kak hud 90nm stepping in stabilne (ne 1. revizija) PCIe plate. Ne mi rečt, da ti ne bo tudi S754 čist cool služil eno leto. Če boš pa čakal na to kar sem omenil zgoraj se boš pa še mal načakal pa tudi strošek bo velik naenkrat vse (CPU, plata, Grafika) zamenjat. Po drugi strani bo tudi konc 2005 to velik strošek, a definitivno manjši kot če to kupiš čez cca 1 mesec ko bojo prve tovrstne stvari na trgu.

Idealno bi bilo še na AXP potrpet do januarja in pol ko cene malo padejo nabavt S939 90 nm/nForce4 plato/PCIe grafiko, ampak kakorkoli obrneš je strošek prevelik, vsaj zame kot študenta. Če hočeš postopoma moraš v bistvu vzeti eno AGP plato (NF3-250GB in ne prvih NF4 AGP plat zaradi zelo verjetnih bugov) in S939 3000+ 90 nm, da pol naslednjič zamenjaš samo plato na PCIe in grafiko PCIe. Tako naenkrat menjaš samo dve stvari.

Je pa še varianta da pač pozabiš na PCIe in v drugi rundi kupiš GF 6800GT AGP pa si pol dober še eno leto. Jaz, ki sem že na S754/AGP bom verjetno kar nekaj takega naredil čez kako leto, ko cene padejo, razen seveda če izdajo z novo generacijo (2005) kaj boljšega tudi za AGP.

Zgodovina sprememb…

AtaStrumf: jest mam trenutno plato ze vec kot 3.5 leta (ker nekak ne pridem do dnarja za to). a ti zgledam, kot da lohk vsako leto menjam kompleten racunalnik??

men gre samo to na jetra k so karneki uvedli PCI-E....še AGP 8X ni izkoroščena do konca....

kva so AMD64 ratal pocen....

http://www.newegg.com/app/viewproductde...

204$ :D

al pa easy 2800+

http://www.newegg.com/app/viewproductde...

jojme.....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MEDENA ()

MEDENA: in kaj tocno te moti pri PCI-Express??

morphling1 ::

MEDENA dej prosim take veleume zadrži zase. Ni fora v tem da AGP ni izkoriščen (hvala bogu zato) pač pa kartice več ali manj sploh nikoli ne uporabljajo AGP vodila za prenos večjih količin podatkov, saj raje delajo s svojim lastnim pomnilnikom. Ker če bi se konkretno izkorišal osnovni spomin je tudi PCIE 16x malo prepočasen za današnjo generacijo kartic.
Je pa PCI Express zelo dobra zadeva še za cel kup drugih stvari in razvoj mora iti naprej, pa če gre tebi na jetra ali ne.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

ne vem ste vsi polni denarja potem eh ?

menjat grafo zaradi PCI-E se mi zdi nesmiselno eh...

zdej si samo zamenjal plato + proc..potem je treba pa plata+proc+grafa....mislim noro...

nimamo vsi keša za pc...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MEDENA ()

najprej si tole oglej, pol pa komentiri.

mislm...zakaj ste tok ozkogledni? PCI-Express NI SAMO ZA GRAFIKO!!
a ste glupi al ste se solal za to?

Malecky ::

Rabi se en hiter standarden umesnik in ne treh kot se pred kratkim in to PCI-E je.

Jaz samo podpiram napredek na vseh podrocjih...zdajle gledam nove plate se mi gabi ker so se PATA konektorji pa tako sranje gor!

Intel je mel lepo predstavljeno plosco kako bi morala zgledat ce ignoriramo vso staro saro, ki se trenutno se prodaja iz zalog ubistvu pa na podpori in podobno noben vec ne dela in razvija.

PS. Neka huda uporabnost pa to ni...za vecino uporabnikov cisto odvecno in tudi v nakup novega te PCI-E(X) ne bo nikoli prisilil.

morphling1 ::

Ej MEDENA, kaj ti kdo drži pištolo na glavi da moraš takoj vse menjat z najnovejšimi standardi ?

ps. pa dej že odpravi ta tvoj večni kompleks s cenami, si kot razvajeno dete, ko joka vsakič, ko pride kaka novotarija in bi jo seveda potem neznansko rad imel, pa tega ne moreš, ampak to te ne odvrne, da težiš vsem ostalim tu.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Ok eno bolj zanimivo vprašanje, kdo misli da bo S939 na trgu več kot leto in pol?

Jest rečem da ne, ker ob prvi najavi DualCore bo tole prešvoh za dovajanje vse energije... sicer AMD zatrjuje da bo Dualcore na S939 sam ne verjemem da bodo končni izdelki res na tem socketu. Mislim da se fenomeni ala Socket A, ki je na trgu od Pentiuma 3 in bo preživel P4, ne bodo več ponovili...

Torej a je realno o S939 razmišljat kot o plošči za prihodnjost? Ali je isti kurc če kupiš S754... Saj je edina razlika samo v Dual chanel torej zakaj S754 CPUjev ne bi bilo več? Kaj pa je problem jedro zapakirat na drugačen kos pertinaksa?

LP

TribesMan

««
10 / 16
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje do Opterona 939 (Dual core) ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
926704 (4866) Pyr0Beast
»

90 nm Athlon 64 je tu

Oddelek: Navijanje
282325 (1746) AtaStrumf
»

opteron vs p4

Oddelek: Strojna oprema
242039 (1747) TribesMan
»

Athlon 64 DA ali NE? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1317419 (4942) Jeronimo

Amd opustil prvo generacijo Athlona 64 ! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19211138 (7927) Zheegec

Več podobnih tem