Forum » Na cesti » Nakup prvega avtomobila
Nakup prvega avtomobila

Dave96 ::
Zdravo,
v roku enega leta bom moral kupiti prvi avto, ki ga bom uporabljal predvsem za prevoz v službo.. študentska leta se počasi iztekajo in moram naredit nekakšen plan za nakup avtomobila in stroškov, ki me čakajo.
Dnevno bom delal 100km (75% avtocesta, 25% regionalke - okvirno), letno pa približno 25k km. Potnih stroškov bo cca. 300€/mesec za prihod na delo. Verjetno se nas bo tudi vozilo več skupaj izmenično po tednih, varnost in zanesljivost avta mi je pomembna.
Izpit imam že kar nekaj let, tudi kar nekaj km in ena totalka za mano.. :D ampak nimam pojma, kakšen avto bi bil primeren glede na moje zahteve oz. potrebe.
Kakšen cenovni rang naj gledam glede na zahteve? Kakšen predlog glede modela?
Kakšen predlog glede zavarovalnic? Precej se nagibam k Triglavu ker starsa nikoli nista imela težav. Kako drugo mnenje?
Hvala in lep pozdrav
v roku enega leta bom moral kupiti prvi avto, ki ga bom uporabljal predvsem za prevoz v službo.. študentska leta se počasi iztekajo in moram naredit nekakšen plan za nakup avtomobila in stroškov, ki me čakajo.
Dnevno bom delal 100km (75% avtocesta, 25% regionalke - okvirno), letno pa približno 25k km. Potnih stroškov bo cca. 300€/mesec za prihod na delo. Verjetno se nas bo tudi vozilo več skupaj izmenično po tednih, varnost in zanesljivost avta mi je pomembna.
Izpit imam že kar nekaj let, tudi kar nekaj km in ena totalka za mano.. :D ampak nimam pojma, kakšen avto bi bil primeren glede na moje zahteve oz. potrebe.
Kakšen cenovni rang naj gledam glede na zahteve? Kakšen predlog glede modela?
Kakšen predlog glede zavarovalnic? Precej se nagibam k Triglavu ker starsa nikoli nista imela težav. Kako drugo mnenje?
Hvala in lep pozdrav

nirm ::
odvisno predvsem od tvojega budgeta. pa če to ali misliš na kredit/lizing al zložit skupaj par jurjev za rabljenega.
če se vas vozi več in če občasno rad še kam porekreiraš ali odpotuješ bi vzel enega karavana dizla srednjega razreda 120-200km 2007-2015 (octavia, focus, mazda6, passat, volvo v serija..). pa odvisno od budgeta, koliko novega potem.
pri rabljenih se dobi marsikaj dobrega, je pa treba biti izjemno previden točno pri tej skupini avtov (nujen podroben pregled pri mehaniku ali pa fliknes stotaka za amzs).
sam bi favoriziral mazdo6, lep, udoben in zanesljiv avto.
sem pa eden tistih, ki po naravi precej škrtari pri stroških za avto in že to kar sem napisal bi bilo pri meni malo splurganje
če se vas vozi več in če občasno rad še kam porekreiraš ali odpotuješ bi vzel enega karavana dizla srednjega razreda 120-200km 2007-2015 (octavia, focus, mazda6, passat, volvo v serija..). pa odvisno od budgeta, koliko novega potem.
pri rabljenih se dobi marsikaj dobrega, je pa treba biti izjemno previden točno pri tej skupini avtov (nujen podroben pregled pri mehaniku ali pa fliknes stotaka za amzs).
sam bi favoriziral mazdo6, lep, udoben in zanesljiv avto.
sem pa eden tistih, ki po naravi precej škrtari pri stroških za avto in že to kar sem napisal bi bilo pri meni malo splurganje

Raptor F16 ::
Ma kaj... kupiš ganc novega Cliota dizel in to je to, pa se ne sekiraš.
Najbolj se boš stroškovno zabetoniral z rabljeno limuzino/karavanom za trgovske potnike.
Najbolj se boš stroškovno zabetoniral z rabljeno limuzino/karavanom za trgovske potnike.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

zobnik ::
Pojdi v ene par avtohiš pogledat avte in če ti je kateri všeč, plačaš, zavaruješ in pelješ.

Dave96 ::
Budget je nekje med 5000€ - 10000€. Avta nimam namena menjavati vsakih nekaj let.
Ima kdo kako informacijo glede portala Das WeltAuto? Je ta njihov pregled rabljenih vozil bolj marketing fora ali jim lahko dejansko zaupaš?
Ima kdo kako informacijo glede portala Das WeltAuto? Je ta njihov pregled rabljenih vozil bolj marketing fora ali jim lahko dejansko zaupaš?

Dag ::
Nobenemu prodajalcu rabljenih avtomobilov ne moreš zaupati.
Če se sam ne spoznaš na avtomobile, vzemi s seboj očeta/strica/bratranca/prijatelja/soseda oziroma nekoga, ki pozna stvari in ima izkušnje.
Drugače pa za 10k dobiš novo Dacio Sandero. Vtis boš s tem avtom sicer naredil samo na racionalne, ampak medtem, ko bodo drugi metali stotake in tisočake v vzdrževanje in popravila, se boš ti vozil z minimalnimi stroški in šparal za stanovanje.

fuck_it_ ::
Renault Clio ali Dacia Sandero.
Če imaš malce več denarja (od 11.000 eurov dalje) pa Hyundai i20. Tudi kak Suzuki Swift je zanimiv avto.
Če si ga ne moreš privoščiti pa se ne sekiraj, Dacia je čisto kul. Naj ti dobro služi.
Če gledaš rabljena vozila itak glej samo Hyundaje. Kak i30 bi ti zelo dobro služil. Ampak vprašanje je če se ti splača, glede na to da bi avto rad imel daljše obdobje.
Svetujem ti da kupiš nov avto in na nakup naslednjega avta pozabiš naslednjih 10 let ali 300.000 kilometrov (kar pride prej).
Ne razumem ljudi ki se jim da vsaki 2 leti ubadat z nakupom drugega rabljenega avta in tem povezanim stresom.
Če imaš malce več denarja (od 11.000 eurov dalje) pa Hyundai i20. Tudi kak Suzuki Swift je zanimiv avto.
Če si ga ne moreš privoščiti pa se ne sekiraj, Dacia je čisto kul. Naj ti dobro služi.
Budget je nekje med 5000EUR - 10000EUR. Avta nimam namena menjavati vsakih nekaj let.
Če gledaš rabljena vozila itak glej samo Hyundaje. Kak i30 bi ti zelo dobro služil. Ampak vprašanje je če se ti splača, glede na to da bi avto rad imel daljše obdobje.
Svetujem ti da kupiš nov avto in na nakup naslednjega avta pozabiš naslednjih 10 let ali 300.000 kilometrov (kar pride prej).
Ne razumem ljudi ki se jim da vsaki 2 leti ubadat z nakupom drugega rabljenega avta in tem povezanim stresom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fuck_it_ ()

Blinder ::
Zato ker nam ni toliko stresno kupovat rabljen avto. Meni recimo je stresno se vozit z novim avtom, ker vem da ce ga razbijem bo vec let dela slo v maloro
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

matobeli ::
Glede na višino povračila stroškov se splača na ta račun ne samo odplačevat avta ampak tudi prihranit z njimi.
Vzameš bencin limuzino srednjega višjega razreda, staro 10+let japonskega ali korejskega porekla, predelaš na LPG in dobiš avto za 5jurjev ki bo polna vseh varnostnih pripomočkov in nudila precej udobja, sploh če se v njej vozijo 4 odrasle osebe. Npr Mazda 6, Honda Accord, Hyundai (kaj imajo že v tem segmentu?)...
Razen če po vezah dobiš dobrega dizla. Z max 200kkm in dobrim vzdrževanjem.
Od dilerjev pa raje stran, ker nisi popolnoma nič na boljšem, edino veš da mu plačaš njegovo provizijo in da se je možnost realnih kilometrov drastično znižala.
Vzameš bencin limuzino srednjega višjega razreda, staro 10+let japonskega ali korejskega porekla, predelaš na LPG in dobiš avto za 5jurjev ki bo polna vseh varnostnih pripomočkov in nudila precej udobja, sploh če se v njej vozijo 4 odrasle osebe. Npr Mazda 6, Honda Accord, Hyundai (kaj imajo že v tem segmentu?)...
Razen če po vezah dobiš dobrega dizla. Z max 200kkm in dobrim vzdrževanjem.
Od dilerjev pa raje stran, ker nisi popolnoma nič na boljšem, edino veš da mu plačaš njegovo provizijo in da se je možnost realnih kilometrov drastično znižala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaupanja vredni prodajalci rabljenih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 175394 (16392) | fujtajksel |
» | Avto za daily commute 140km (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 63665 (53464) | louser |
» | Skrivanje skritih napak pri prodaji vozila (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 7734 (5451) | jeropero |
» | nakup rabljenega avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 95876 (61420) | lucky13 |
» | Kateri avtomobil naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22072 (19946) | RejZoR |