» »

Prihodnost gostinstva v Sloveniji

Prihodnost gostinstva v Sloveniji

Temo vidijo: vsi
1 2
3
»

BlackDeath ::

Jaz bom rekel, da je ideja študentskega dela dobra ampak morale bi biti neke omejitve. Zdaj, a je to omejitev del, ki jih lahko delaš ali pa število ur/zaslužek. Recimo, 160 ur za študij in delo v enem mesecu, ure dobiš pa prek ECTS. Problem je edino, da nimamo ljudi, ki bi to lahko učinkovito nadzorovali in bi študenti delali na črno.

Ladjar ::

strawman je izjavil:



Zanima me kakšna so vaša mnenja o tem.
Je gostinskih obratov v Sloveniji preprosto preveč?
So gostinski obrati preveč generični, da bi bili zanimivi?
So za vstop v to panogo prenizki standardi?
Bo sedajšnja situacija prečistila panogo presežka obratov?


.


1.Je gostinskih obratov v Sloveniji preprosto preveč?
Ob tem bi se vrnil na zelo dolgo nazaj, ko se je ta panoga sploh začela in bila dovoljena.
Bistvo panoge je bilo, da se širši množici ponudi koncentriran alkohol ob enem pa dobiva na primaren način informacije katere so igrale vlogo pri odločanju oblasti.
Vprašanje, če jih je preveč pa je težko odgovorljivo, odvisno s katerega zornega kota človek gleda na to. Jst mislim, da jih je preveč nekdo, ki ga tudi razumem, pa bi dejal, da jih ni.
2.So gostinski obrati preveč generični, da bi bili zanimivi?
To nekako vsak po svoje opaža, bi pa dejal, da se mnogi trudijo, da ne bi bili njihovi lokali takšni ampak jih pri tem ovirajo omejena sredstva, sama ne inovativnost in smotrnost.
3.So za vstop v to panogo prenizki standardi?
Standardi so res zapisani enotno ampak jih vsak tolmači po svoje zato se to tudi pozna kasneje pri vsakemu posebej. Iz tod pa morda potem tudi izvira vprašanje, če niso morda prenizki. Iz istega razloga se pa verjetno tudi, kdo vpraša, če niso previsoki.
4.Bo sedajšnja situacija prečistila panogo presežka obratov?
Prečistiti bi dejal, da ni prava beseda, to smatram da bi morda nekdo izbral, ki sebe smatra za super gostinca koga drugega, ki se ukvarja z gostinstvom pa za nekakega šarlatana, ki mu sploh ne bi smelo biti dovoljeno, da se ukvarja s to dejavnostjo saj je v njegovem delovanju preveč "šlamparije" in samo meče slabo luč na druge ter "odžira" mogoče goste prvemu. Glede same prihodnosti te panoge pa zagotovo lahko takšna stanja kot so bila sedaj in ukrepi konkretno vplivajo na to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ladjar ()

harvey ::

Morda pa je prihodnost v petju, 'najbojši' se že ogrevajo...

 Hisa Franko

Hisa Franko

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

harvey ::

Noma 3.0 - brez rezervacij, brez avansov, ponudba burgerjev in sonaravnih vin po covid-19. Očitno se tudi da prilagoditi nekako trenutni situaciji. Vprašanje je, kateri so zmožni za tak preskok. Da ne bodo od sedaj naprej samo burgerji :)


Kakšni nori in negotovi časi. V Kobenhavnu se ponovno odpirajo restavracije. Tudi Noma se bo. A preden ponovno odpremo Nomo, kot jo poznamo, jo bomo preuredili v lokal brez rezervacij, stregli pa bomo vino in burgerje," je na Instagramu zapisal Redzepi.

"V prvi fazi ponovnega odpiranja si želimo biti odprti za vse. Zaceliti si moramo rane, zato nazdravimo skupaj, pojejmo burger, vsi ste vabljeni. Stregli bomo cheeseburger in vegeburger

https://www.rtvslo.si/tureavanture/novi...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študentje in njihove napitnine v gostinstvu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10515333 (11721) tryhard
»

Neupoštevanje delovnega časa, je dovoljeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5716590 (11969) solatko
»

rabljen računalnik - uporaba v gostilni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11219714 (16489) 111111111111
»

Poslovna idejca-mnenje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19427567 (20730) Utk

Več podobnih tem