» »

FLIK Pay

FLIK Pay

Temo vidijo: vsi
1 2 3
4
5

Lonsarg ::

Ja, ampak sj realno bi lahko tudi za Sepa Instant naredili simplificiran vmesnik ki bi bil one-click kot je Flik, sam ga pač niso. No moral bi sicer vpisovati IBAN per Contact, Flik se pa integrira z obstoječim imenikom.

Prednost poenostavljenega Sepa Instant vmesnika bi sicer bila, da bi zadeva delovalo po celem EU.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Tech909 ::

kako se plača instant na NKBM ? na intesa en klik, na NKBM pa nikjer opcije.

GupeM ::

Lonsarg je izjavil:

Ja, ampak sj realno bi lahko tudi za Sepa Instant naredili simplificiran vmesnik ki bi bil one-click kot je Flik, sam ga pač niso. No moral bi sicer vpisovati IBAN per Contact, Flik se pa integrira z obstoječim imenikom.

Prednost poenostavljenega Sepa Instant vmesnika bi sicer bila, da bi zadeva delovalo po celem EU.

Saj to je... IBAN-ov drugih ljudi ponavadi nimamo, medtem ko telefonske številke in/ali e-maile pa imamo.

Pri nas s(m)o ga v vrtcu koristili za nakazilo za nakup darila.

Karen ::

Na NKBM greš pod plačiala, nakaži osebi, Flik, pa nakažeš (če dela). Podobno v mDenarnica od NKBM.
Sem sprobal pri tamali, tudi na način da mi pošlje zahtevek ne gre. Sem probal še mail ji zamenjat v njenem app od banke, zdajle čakam če bo imenik se posodobil v doglednem času če bo kaj novega.

bastadu ::

bastadu je izjavil:

Nekje sem prebral, da je omejitev nakazila preko Flika 5k€. Ravnokar sem prodal avto in bi s prodajalcem najraje naredila kar nakazilo prek Flika, ker je instantno in ne rabima hodit na banko, ampak ker je višji znesek od 5k€ bi bilo treba narediti več zaporednih nakazil. Ali je že to kdo prakticiral, če sploh gre?

Da odgovorim na moje vprašanje, če še koga zanima: zadeva gre v kolikor si kupec na banki dvigne dnevni limit in potem gre narediti več zaporednih Flik nakazil do vrednosti 5k€ ...

starfotr ::

In zakaj ne bi nakazal preko spletne banke? Kaj je fora, da mora biti instantno in se zajebavat z dnevnimi limiti zaradi 30 centov provizije in nekaj ur zamika?

bastadu ::

Pri prodaji avta običajno gre za večje zneske, na primo-predajni pogodbi lepo piše, da s podpisom prodajalec potrjuje prejem kupnine in sprovedeno nakazilo še ni dejanski prejem kupnine, jaz pač želim imeti keš v rokah ali pa videti priliv na svojem računu, kaj je narobe s tem? Običajna nakazila se po določenem času, dokler še niso sprocesirana, da še na banki preklicati ...
Drugače pa to: https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...

Tech909 ::

še enkrat, na intesti je za instant plačilo en gumbek. Na NKBM pa se ne da instant plačat. Kaj dela tem ljudem? A so v prazgodovini?

bastadu je izjavil:

Pri prodaji avta običajno gre za večje zneske, na primo-predajni pogodbi lepo piše, da s podpisom prodajalec potrjuje prejem kupnine in sprovedeno nakazilo še ni dejanski prejem kupnine, jaz pač želim imeti keš v rokah ali pa videti priliv na svojem računu, kaj je narobe s tem? Običajna nakazila se po določenem času, dokler še niso sprocesirana, da še na banki preklicati ...
Drugače pa to: https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...

Ob prodaji avta lepo poveš, da bo prepis narejen po tem, ko bo denar ali v tvojem žepu, ali na tvojem računu. Če kupec to lahko stori na instant način, ok. Če ne, naj nakaže dan, dva, tri prej ...

Badwolff ::

Sej veste, da imate tudi za instantna placila prek appa dokaj nizke omejitve? Žena recimo ni mogla plačat dopusta ker ima dnevno omejitev 2k, smo morali dat prošnjo za povečanje, pa še to so šli sam na 3k. Za velike zneske ala kupnina avta, je najbrž treba kar na banko.

delavec44 ::

Ne vem kaj čakajo z instant sepa.

SambaShare ::

Badwolff je izjavil:

Za velike zneske ala kupnina avta, je najbrž treba kar na banko.

Am UPN plačilo preko appa? Ne vidim kakšnih omejitev za limito (NKBM). Ok res pa ni insta.

Zgodovina sprememb…

Boobiz ::

Ali kdo ve, če je mogoče s predplačniško kartico aktivirati in uporabljati Flik?
I'm drunk, what's your excuse?

MrStein ::

Flik nima veze z telefonsko naročnino.

Razen če misliš kako posebno izvedbo za plačevanje s telefonom.

Torej bo moralo delovati ne glede na vrsto naročnine.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Boobiz ::

Ciljam na predplačniško Viso/Mastercard, ne na telefon.
I'm drunk, what's your excuse?

Če ima polno delujoč TRR, potem mogoče.
Motiti se je človeško.

grimth ::

delavec44 je izjavil:

FLIK je sepa instant. Za tako poimenovanje se je odločilo slovensko združenje bank, da se vodi pod takim imenom. Bruhnem vsakič.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: grimth ()

Ni to isto, čeprav je v sorodu,
Motiti se je človeško.

grimth je izjavil:

delavec44 je izjavil:

FLIK je sepa instant. Za tako poimenovanje se je odločilo slovensko združenje bank, da se vodi pod takim imenom. Bruhnem vsakič.

Sepa instant ne dela preko telefonske številke in/ali e-maila, Flik pa ne preko IBAN-a, tako da si je zadeva še sorodna komaj, kaj šele, da bi bilo isto.

grimth ::

Ok se opravičujem potem. Vem da sem pred 2 tednoma gledal za implementacijo sepa instant v Slo in sem videl seznam kjer je pisalo katere banke so v Sloveniji že implementirale in je recimo za NKBM pisalo FLIK sistem itd...

Flik je sicer locena zadeva ampak v ozadju uporablja SEPA Instant.

Za SEPA Instant pa ne rabis nobene aplikacije, obicno SEPA nakazilo se avtomatsko izvede kot SEPA Instant ce obe banki podpirata.

WizzardOfOZ ::

GupeM je izjavil:

Sepa instant ne dela preko telefonske številke in/ali e-maila, Flik pa ne preko IBAN-a, tako da si je zadeva še sorodna komaj, kaj šele, da bi bilo isto.

Posredno preko tvoje cifre uparijo iban, da se potem IP transakcija izvede.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

DimmniBurek ::

Ali ima še kdo težave z Flikom? Kak dober mesec mi ne dela, takoj ko tapnem na ikono se zapre. Na supportu nič ne naredijo. Menda so težave od enega Android updata na Xiaomi-jih. Imam pa Mi11.
There Is No Stronger Drug Than Reality

odinštaliraš, pa na novo naložiš, pa naj bi delal.

kow ::

Lonsarg je izjavil:

Za SEPA Instant pa ne rabis nobene aplikacije, obicno SEPA nakazilo se avtomatsko izvede kot SEPA Instant ce obe banki podpirata.

Zakaj pa ne bi potem direkt uporabljali SEPA Instant? Je res tak problem narediti preslikavo kontakt -> osebni racun v bancnem appu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Utk ::

Da ne rabiš pretipkavat ibana če češ nekomu na hitro nakazat.

Saj ti ga lahko - samo prvic - pokaze preko QR kode. Itak pa nakazujes znancem, ne pa neznanim ljudem. Zdi se kot dodatna nepotrebna abstrakcija v imenu enostavnosti, ki je v resnici omejevanje konkurence.

Zgodovina sprememb…

Pa sej flik ni nič drugega kot ena preslikava v iban.
No, pa pri fliku lahko pošlješ tudi zahtevek, da pol on tebi nakaže.

Sej strašno nujna ta stvar ni, ampak enkrat na tolk časa pa morda pride prav.

Saj ti ga lahko - samo prvic - pokaze preko QR kode

Imamo kak standard za to?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Ce ga nimamo, se zdi skoraj neverjetno. Kaj so pa delali zadnjih 10 let?

Zgodovina sprememb…

Jaz ga v DH aplikaciji ne vidim. Da bi s skeniranjem prebral nek iban.

kow je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Zakaj pa ne bi potem direkt uporabljali SEPA Instant? Je res tak problem narediti preslikavo kontakt -> osebni racun v bancnem appu

Ker imamo GDPR in ena banka ne sme videt podatkov komitenta druge banke. Bankart pa je skupna zadeva vseh bank (zbirni center) in ima podatke vseh komitentov vseh bank in zato lahko take transakcije gredo preko Flika, ki je produkt Bankarta in ne bank.

EU je tle konkretno zasrala, ker ni EU-wide Flika uvedla. Pa ne nujno preko telefonske stevilke, lahko bi to bil zgolj standardni contact sharing protokol preko katerega dodajaš kontakte in pride zraven tudi IBAN, samo dodajanje kontaktov pa bi lahko bilo poljubno, email/SMS link, QR koda in seveda tudi klasika vpisovanje IBAN ker že deluje, samo je user experiance v bančnih aplikacijah slab.

Ampak ne, uvedla je zgolj SEPA instant kot backend standardno zadevo. Potem je pa dovolila da vsaka države svoje nekompatibilbe abstrakcije čez SEPA instant uvede in dobili smo Flik. Konkretna zamujena priložnost za EU-wide standardizacijo.

Zgodovina sprememb…

mm&r ::

Kar nekaj EU bank ima vgrajeno podporo za EPC QR code, a Flik tega ne podpira?

EPC QR code @ Wikipedia
https://denar.svetidej.com/sl/money-inf...

Z kar nekaj bank mislis 1% bank? :)

Ja tale EPC QR se slisi kot nekaj kar bi bilo z regulacijo za prisilit da uporabijo vsi, da imamo vsaj placevanje poloznic in morda se placevanje na internetu reseno (ta QR koda bi lahko bila namesto placevanja z PayPal/Visa).

Za skupno placevanje racunov in nakazovanje sorodnikom/prijateljem sicer tole ni, tak da to ni nadomestilo z Flik.

To bi pa treba vprašat BS zakaj so šli 2 leti kasneje na svoj standard, slovenski upn qr.

Naš UPN bo moral najmanj še skozi eno reformo, da se bo uporabilo standardno kodiranje, npr. UTF-8.

Sicer pa mi živimo v res dobri državi. Pri nas se plačila z UPN sporecesira v maksimalno nekaj urah med tednom.

V drugih državah lahko traja tudi nekaj dni, da se denar prenese na drug račun v isti državi. Ok, saj sedaj je to rešeno z raznimi Fliki, vendar to ni to.

Morda bo to vrzel uredil sistem digitalnega eura.

Ti si za časom. To vse reši kmalu obvezen sepa instant. 24/7 v sekundi.

Ja, tega še ni v praksi.

Problem je da se pušča svobodo trgu ker kao konkurenca, v praksi pa standarde treba prisilit z regulacijo, ker trg vedno sili v ekskluzive in nekompatibilnost.

delavec44 je izjavil:

Ti si za časom. To vse reši kmalu obvezen sepa instant. 24/7 v sekundi.
To so res sprejeli, bo res obvezno za vse EU banke?

Zgodovina sprememb…

Seveda je v praksi, samo naši zlatarji pošiljanje dodatno zaračunavajo dočim je v tujini zastonj. Prejem je pa tudi pri nas brezplačen.

https://denar.svetidej.com/sl/money-inf...

Da, uredba je v pripravi, za cel EU bo obvezno. Sicer so rok že premikali ampak sedaj piše od začetka 2024.

Zgodovina sprememb…

Kdo dodatno zaračunava?
NLB in Sparkasse ne.
Motiti se je človeško.

Tody ::

A je komu uspel brezkontaktno plačevat preko Flika pa ma Unikredit banko? Men je zavračal kartico. Ko sem z ISTO kartico plačal v fizični obliki pa je zadeva delala.

MrStein je izjavil:

Kdo dodatno zaračunava?
NLB in Sparkasse ne.

NLB nimam. Sparkasse mi pošlje navadno, če ne dam kljukice nujno kar je dražje.
NKBM, Addiko, Unicredit, Intesa vsi pošiljajo navadno. N26 je doplačilo.

Kolikor vem samo Revolut pošlje instant zastonj.

Tody je izjavil:

A je komu uspel brezkontaktno plačevat preko Flika pa ma Unikredit banko? Men je zavračal kartico. Ko sem z ISTO kartico plačal v fizični obliki pa je zadeva delala.
Flik NFC placevanje sele postopoma dodajajo na whitelisto in jih postopoma vedno vec terminalov/trgovin podpira. Zaenkrat je zadeva se bolj boga, tak da raje uporabljam Google Pay ki je sedaj podprt za Slovenske kartice (ne sicer se za vse banke).

Vprasanje ce bo kdaj sploh Flik NFC whitelistan po celem svetu. Je pa to zajeb regulatorjev da sploh imamo whitelistanje, moral bi imeti blacklistanje.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Kdo dodatno zaračunava?
NLB in Sparkasse ne.

NLB nimam. Sparkasse mi pošlje navadno, če ne dam kljukice nujno kar je dražje.

Sparkasse 99% pošlje Instant brez izbire nujno. Sem o tem večkrat poročal. Če kdo najde....
Motiti se je človeško.

Preko spletne ali mobilne banke? Na zadnje sem nakazal ven 50k€ in je trajalo 4 ure. Res pa da rednih plačil ne izvajam tam, ker nimam paketa.

Mobilne
Motiti se je človeško.

lolipop2 ::

A je možno na kak način nakazilo na flik spravit na TRR? Sem prvič prejel $$ na Flik, pa ne poznam sistema dovolj dobro. Hvala.

Assass1n ::

Meni gre avtomatsko.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

jabe ::

V bistvu imas ze na računu... Flik je povezan s tvojim TRR in nakazila in placila gredo od tam. Ni to neka "denarnica".
1 2 3
4
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google pay/Samsung pay (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20338772 (968) PARTyZAN
»

SEPA Instant Credit Transfer - pri nas? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8717026 (752) WizzardOfOZ
»

Wero: evropska alternativa Paypalu

Oddelek: Novice / Ostale najave
244317 (806) starfotr
»

Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
996154243 (43509) V-i-p
»

N26 z novimi storitvami za Slovence (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13630140 (16150) dr.Akula

Več podobnih tem