» »

FLIK Pay

FLIK Pay

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4 5

WizzardOfOZ ::

Bo tako v redu. Flik bi morali imeti vse trgovine, ki imajo POS terminale bank, ki so vključene v flik, ker imajo to možnost.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

GupeM ::

WizzardOfOZ je izjavil:

(pri nlb-ju je flik zapakiran v nlb pay, ostale banke ga imajo posebaj...)

Tudi tole je ena velika laž. Sparkasse, NKBM, DH in Intesa Sanpaolo imajo tudi Flik Pay zapakiran v lasten app.

Večina jih je imela na začetku samostojno, če so dali v lastne aplikacije, je to samo plus. Ne spremljam vsega, nimam časa.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Vse je ok, samo pač treba se je točno izražati. Skratka vsi POS terminali bi LAHKO podpirali mobilni Flik NFC in ga najverjetneje sčasoma tudi bodo ampak gre to pač počasi. Ponudniki POS terminalov morajo to vklopiti, pa imajo zadevo trenutno v tej začetni fazi najbrž še kot opt-in.

EU pusha razvoj alternativne infrastrukture ki gre mimo Visa in mimo MasterCarda, tako SEPA Instant kot tudi Flik NFC plačevanje je del te infrastrukture. Igralci na trgu bodo imeli par let da podprejo, če v tem času ne podprejo jih bo pa EU regulacija najbrž sčasoma prisilila.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

svetidej ::

Flik je lokalna zadeva. Recimo SumUp POS terminali ne bodo nikoli podpirali lokalnih zadev. Še QR kode za položnice imamo drugačne kot je standard EU-ja.

Edina varianta alternativna infrastuktura na ravni EU-ja, vendar tudi tu slabo kaže: EPI abandons plan for Visa and Mastercard rival as member banks quit
https://www.finextra.com/newsarticle/39...
https://denar.svetidej.com/

Mare2 ::

Danes sem plačal s Flikom v Interšparu. Seveda, prvič ni ratalo, ker naj bi po navodilih prodajalke plačal preko NFC. Potegnilo mi je preko Gpaya s kartice. :(

Pravilno je naslednje:
Prodajalka na svojem ekranu določi plačilo s kartico. Za tem nekdo (prodajalka ali kupec) na terminalu pritisne tipko F4, ki je na desni pod ekranom. Kupec takrat aktivira Flik in poskenira kodo, ki se je prikazala na terminalu in sledi navodilom.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Leon400 ::

to da je vam potegnilo z gpay ko ste vklopili NFC je samo zaradi tega ker imate nastavljeno Gpay kot privzeto aplikacijo, lahko nastavite tudi flik za provzeto in vam ob vklopu nfc avtomacko aktivora flik...

Leon400 je izjavil:

to da je vam potegnilo z gpay ko ste vklopili NFC je samo zaradi tega ker imate nastavljeno Gpay kot privzeto aplikacijo, lahko nastavite tudi flik za provzeto in vam ob vklopu nfc avtomacko aktivora flik...

Flik se lahko uporabi samo v Intersparu in skoraj nikjer drugje in ni nobene variante, da bi ga dal pod privzeto aplikacijo.

Ja tole je kar deal-braker da morajo ena po ena prosjačiti ponudnike POS terminalov da podprejo Flik namesto da bi bili globalni standardi za to. To de-facto pomeni da je zame neuporabno, nisem samo na Slovenijo omejen. Slovenija ugibam da sčasoma bo to podpirala (ker POS ponudnikov spet ni toliko različnih in bodo sčasoma podprli).

Jaz sicer mislim da je to da države razvijajo svoje standarde ko že obstajajo uveljavljeni kontraproduktivno. Jaz bi pač Viso prisilno odkupil s strani združenih narodov (z odškodnino seveda) in vodil Viso kot svetovno neprofitno organizacijo. Pa še nacionalne zakonodaje bi lahko prisilile banke da to uporabijo, problem solved.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

sajmon ::

Mare2 je izjavil:

Flik se lahko uporabi samo v Intersparu in skoraj nikjer drugje in ni nobene variante, da bi ga dal pod privzeto aplikacijo.

Flik je uporaben tudi za nakazilo drugemu uporabniku:
+:
brez stroškev (zaenkrat)
ni zamudnega vpisovanja trr-ja (mail ali telefonska uporabnika)
denar je takoj na računu

-:
oba uporabnika morata imeti aktivirano storitev flik

Ampak za to ga ni potrebno dat pod privzeto aplikacijo za NFC plačila.

sajmon je izjavil:

Mare2 je izjavil:

+:
brez stroškev (zaenkrat)
denar je takoj na računu

-:

Kateremu drugemu uporabniku bi pa naj jaz nakazal denar?

Ni potrebe. Nimam takih drugih.

Flk je popolnoma neuporaben. Ne vem, zakaj se vsake toliko časa na enem ali drugem forumu pojavi posameznik, ki je ful navdušen nad njim. In hoče, da se vsi priključimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare2 ()

barakus ::

Meni se pa zdi zelo uporaben in velik napredek pri pošiljanju denarja v Sloveniji. Prednosti so, da je zelo razširjen med slovenci oz. se ga vklopi dokaj enostavno, je instanten, prejemnika poiščeš kar po telefonski številki ali emailu. Skratka same prednosti v primerjavi s SEPA nakazili.

Ena slabost je, da ga ne moreš uporabljati, če nimaš stalnega bivališča v Sloveniji. Npr. marsikdo je začasno prijavljen v Sloveniji in živi tukaj že X let, pa mu je ta storitev nedostopna. Nerazumno.

Me pa zanima, kdaj in kako bodo začeli zaračunavati za to storitev.

Škoda, da ne moremo imeti nekega EU standarda, ki bi omogočal vse to in bil povsod podprt.

Mare2 je izjavil:

sajmon je izjavil:

Mare2 je izjavil:

+:
brez stroškev (zaenkrat)
denar je takoj na računu

-:

Flk je popolnoma neuporaben. Ne vem, zakaj se vsake toliko časa na enem ali drugem forumu pojavi posameznik, ki je ful navdušen nad njim. In hoče, da se vsi priključimo.

Eni gremo na malico, en plača za vse, drugi mu preko flika nakažemo svoje deleže pri malici. Plačevanje, nakazila drugi osebi je sedaj veliko bolj enostavno,...

Če ti ne vidiš prednosti, pusti drugim, ki to prednost vidimo.

Mare2 je izjavil:

Flk je ZAME popolnoma neuporaben. Ne vem, zakaj se vsake toliko časa na enem ali drugem forumu pojavi posameznik, ki je ful navdušen nad njim. In hoče, da se vsi priključimo.

Sem popravil tvojo izjavo. Neuporaben je zate. Za marsikoga pa je zelo uporaben. Recimo ko z bratom in sestro skupaj kupimo darilo za rojstni dan mami, si nakažemo preko Flika. Ko grem v službi na malico, pa me varnostnik vpraša če mu spotoma še čike iz trafike prinesem, mi nakaže preko Flika. Ko mi svak naroči, če mu grem nekaj iskat v trgovino da mu dostavim ko pridem v nedeljo na obisk, da se ne bo on vozil 60 km v Ljubljano, mi nakaže preko Flika, ...

Precej enostavneje in hitreje kot preko SEPA nakazil predvsem pa bolj praktično in bolj higienično kot premetavanje gotovine. Še posebej je fajn, ker lahko daš request za nakazilo, da druga oseba nima niti izgovora, da je pozabil nakazat :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

sajmon ::

GupeM je izjavil:

Mare2 je izjavil:

Flk je ZAME popolnoma neuporaben. Ne vem, zakaj se vsake toliko časa na enem ali drugem forumu pojavi posameznik, ki je ful navdušen nad njim. In hoče, da se vsi priključimo.

Sem popravil tvojo izjavo. Neuporaben je zate. Za marsikoga pa je zelo uporaben. Recimo ko z bratom in sestro skupaj kupimo darilo za rojstni dan mami, si nakažemo preko Flika. Ko grem v službi na malico, pa me varnostnik vpraša če mu spotoma še čike iz trafike prinesem, mi nakaže preko Flika. Ko mi svak naroči, če mu grem nekaj iskat v trgovino da mu dostavim ko pridem v nedeljo na obisk, da se ne bo on vozil 60 km v Ljubljano, mi nakaže preko Flika, ...

Precej enostavneje in hitreje kot preko SEPA nakazil. Še posebej, ker lahko daš request za nakazilo, da druga oseba nima niti izgovora, da je pozabil nakazat :)

Podobna situacija pri meni v službi:
- en sodelavec gre v trgovino, kupi malico za 5 ljudi, vsak mu nakaže preko flik
- naroči se dostava preko wolt / online, en plača, ostali nakažejo

dunda ::

Tudi meni se Flik zdi zelo uporabna zadeva.
https://www.kacnje.eu

predi ::

barakus je izjavil:

Škoda, da ne moremo imeti nekega EU standarda, ki bi omogočal vse to in bil povsod podprt.
SEPA Instant Credit Transfer (SCT Inst).

hipertija ::

sajmon je izjavil:

GupeM je izjavil:

Mare2 je izjavil:

Precej enostavneje in hitreje kot preko SEPA nakazil. Še posebej, ker lahko daš request za nakazilo, da druga oseba nima niti izgovora, da je pozabil nakazat :)

Podobna situacija pri meni v službi:
- en sodelavec gre v trgovino, kupi malico za 5 ljudi, vsak mu nakaže preko flik
- naroči se dostava preko wolt / online, en plača, ostali nakažejo

pri nas popolnoma isto, to smo "odkrili" lani, ko smo šli na team building in sedaj vsi to uporabljamo. To je to
Prekle za kurnk

predi je izjavil:

barakus je izjavil:

SEPA Instant Credit Transfer (SCT Inst).

Ni isto. Rabiš IBAN prejemnika. Telefonska številka ali email je pa super. Pa na večini bank zadevo zaračunajo kakšen evro, kar je pri nakazilih za malico lahko tudi več kot 20 % nakazila.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

V naši družbi smo pa že vsi bili prej na Revolutu in je ta Flik redundanten in ni nikoli zaživel. Še mbills se mi zdi bolj koristen.
Ko ga začnejo zaračunavati, bo propadel.

V naši družbi smo bili 95% Revolut, sedaj pa je zaradi Flik padlo na 75% revolut in še pada. Novi ki pridejo na šiht si ga pač nikoli ne uredijo, eni so pa celo Revolut dejansko šli kanslat. Očitno bo nova realnost počasi Flik, oziroma zaenkrat rabim oba da vsem lahko plačam malico :)

Ales ::

Lonsarg je izjavil:

... zaenkrat rabim oba da vsem lahko plačam malico :)

Itak. Čez nekaj časa boš tri... In potem štiri... in pet... :D

Nikonja ::

Meni je flik uber praktičen, denar je takoj na računu in skoraj vsi, katere jaz poznam, ga imajo. Poskusil sem v službi z Revolutom ampak enima ni šanse razložit to, flik pa jih večina ima kar v spletni banki svoje banke tko da ni treba dejansko nič kaj čačkat preveč.

RamboC ::

Dodam še jaz moja 2 centa :)
Flik je super zadeva, če rabiš. Če ne rabiš, ne uporabljaš. Tako kot električna vozila..brez potrebe se bunit, noben ne vsiljuje :)

Js mam pa problem s plačevanjem z NFCjem. Za plačevanje s telefonom na POSih, sem prvo sem uporabljal DH denarnik, uspešno 95%, zdaj sem pa prešaltal na Unicredit, pa je njihov flik obupen. Zaenkrat uspešno plačal samo v šparu in pri notarki.
Ali že obstaja seznam podjetij, ki dovoljujejo/omogočajo plačevanje s telefonom?

delavec44 ::

A tisti Unicredit kjer moraš podpisati v poslovalnici posebno izjavo za dostop do online poslovanja, ki je seveda ločen od spletne in mobilne banke, da lahko namestiš in aktiviraš ločeno flik aplikacijo?

Dočimer imajo resne banke flik pač integriran v mobilnem apu in je.

RamboC ::

tisti Unicredit, ki ima polno birokracije in dinozavrskih postopkov :)
je pa res, da 2 aplikaciji ni nič takega..enako sem imel na delavski, tako kot zdj na Unicreditu. 1 za mobilno banko, 1 za flik

Eno je plačevanje s Flik, drugo pa z "kartico na telefonu." Plačevanje s Flik dela samo tam, kjer to podpirajo (spar je očitno med njimi). Medtem ko "kartica na telefonu" dela na vseh POS terminalih.

Meni je Flik kot NFC plačilno sredstvo neuporabno. Mi je pa zelo uporaben za nakazila med prijatelji/familijo.

Jure14 ::

Kaj se je spremenilo z novo verzijo Flika?
Prejšnja verzija ne dela več, hoče posodobitev.
Posodobitve pa ne morem namestit.

Imam pa Huawei P40 pro.
Flika ni niti v AppGalery, niti v Petalu.
Če ga iščem v GSpace, ga tudi ni.
Če poskusim preko spletne strani play.google.com, pa pravi, da nimam naprave, kamor bi lahko naemstil Flik (no eligible devices).

Ce imas Huawei P40 imas najbrz neuradni google play skrekan gor ker uradno ga ni. Ti neuradni se pogosto ne posodabljajo sami in bos moral vsake toliko rocno posodobiti da ti bodo vse splikacije delale.

Pac pomoje da je to krivo.

bastadu ::

Nekje sem prebral, da je omejitev nakazila preko Flika 5k€. Ravnokar sem prodal avto in bi s prodajalcem najraje naredila kar nakazilo prek Flika, ker je instantno in ne rabima hodit na banko, ampak ker je višji znesek od 5k€ bi bilo treba narediti več zaporednih nakazil. Ali je že to kdo prakticiral, če sploh gre?

A ni lažje instant SEPA? Plačaš tist evro ali dva provizije, pa je.

Je pa omejeno na 100k EUR. Za toliko pa menda ne prodajaš avta.

GupeM je izjavil:

A to je tista kljukica 'Nujno' pri UPN obrazcu?

Karen ::

A ima še kdo selektivne težave z nakazovanjem preko Flika? Imam dve tamali, imata enak tip TRRja na isti banki, vendar na drugi banki kot jaz. Eni lahko nakažem preko Flika normalno, pri drugi mi pa zavrne - tip telefonske številke je isti (struktura, ko pogledan pri nakazilu, ampak status nakazila je Neuspešno). Pri tem pa tamali druga drugi mirno nakazujeta preko Flika, tudi meni lahko drugi nakazujejo. What am I missing here (razen tega da veljam za gorenjskega fotra k noče nakazat denarja>:D - je kdo imel podoben problem (preden se spravim v polurno čakalno vrsto za telefonsko pomoč)?

Kako imaš zapisani telefonski številki ena z 00386 in druga z +386? Probaj imet v imeniku brez države, naprimer 031 123 321

bastadu je izjavil:

GupeM je izjavil:

Ne rabiš nujno označevat. Bo vseeno prišlo v istem dnevu

Zgodovina sprememb…

V istem dnevu ... jao, sprašujem za hruške in ti mi o bananah ...

bastadu je izjavil:

Ne. Pri nekaterih bankah je že po default instant, pri drugih moraš kliknit. Kako točno ima to tvoja banka (oz banka kupca), pa ne vem.

Sicer pa ne vem v čem je problem, če ni instant. Potrdilo naj ti pokaže, ali pa nakaže dan ali dva prej.

Karen je izjavil:

(preden se spravim v polurno čakalno vrsto za telefonsko pomoč)?

Zadevo se da rešit preko maila, da ni treba pol ure čakat.

Zgodovina sprememb…

GupeM je izjavil:

Zadevo se da rešit preko maila, da ni treba pol ure čakat.

Ne boš verjel, ampak se ne da.:'( Imam odgovor po mailu od njih.

Jaz sem nekoč preko maila reševal eno težavo in jo tudi uspešno rešil. Sicer sem na odgovor čakal nekaj dni, se je pa rešilo.

avtek ::

Ali pa v "aplikaciji" Klik če se ne motim? Oz video klic?

Zaradi preveritve pristnosti moraš ali osebno na banko ali pa klic, bil na mailu in na live chatu. To vem kako gre, samo sem se neuspešno načakal. Sem računal če je imel kdo enako težavo da bom hitreje tu kot na "prosimo počakajte" ker te tam vrže na online chat po določenem času in me enostavno skinejo s telefona, nkbm to, niti ne morem pol ure čakat na liniji, da bom cel dan lovil srečo pa nisem penzič, uni majo cajt.

avtek ::

Zanimivo, jaz sem pred cca letom dni kredit kar online poplačal (video klic) - morda je sedaj tudi to spremenjeno oz. pade to v drugačen sklop "problemov"..

p.s.: sem pa malo povprašal sodelavce/ke, pa imajo eni podoben problem (enim dela normalno) - lahko nakažejo določenim samo, če jim ti dajo zahtevo za plačilo, sicer pa ne (torej kot odgovor na zahtevo). Izgleda da je to neka nastavitev, mogoče celo od banke do banke, ampak kaže kakor na nivoju userja. Bom popoldan zaplenil telefon tamali in probam še to foro z zahtevkom, pa poročam kako se je izšlo, če ima še kdo podobne težave, da ne bo treba toliko raziskovati.
@avtek: plačat njim ni problem :D, za to se ne rabiš predstavit, sam dnar nakažeš, da pa oni tebi neke pravice popravljajo rabijo pa avtentikacijo. J*ba je ker sem na liniji 5 minut pol me pa dol ruknejo pa napišejo da mi bodo poslali sms z linkom na videochat, tam me pa tudi ne more preverit, in sem v loop-u. Da bi pa na 5 minut klical če mi rata biti boljši kot 7. v čakalni vrsti pa nimam celega dneva, tako da bom to prestavil na čas popolnih dopustov, ko bom 1. v čakalni vrsti >:D in se bodo posvetili samo meni haha.

Machete ::

Kaj je sploh fora tega flika? Zakaj naj bi bil sploh kul in kdo ga uproabljal? Vem samo, da lahko nekomu vezano na telefonsko številko pošlješ denar, če ima flik. Recimo plačilni nalog je spisan v parih sekundah, podatkov pa sploh ne rabiš imet pravih, razen trja.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

MrStein ::

Ravno zato, ker ne rabiš IBAN, pa BIC in ostalo kramo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Samo iban rabiš in pošlješ komurkoli keš.

MrStein ::

Ja, RABIŠ ga. Za Flik pa ga NE RABIŠ.
Vse jasno?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Badwolff ::

Machete je izjavil:

Kaj je sploh fora tega flika? Zakaj naj bi bil sploh kul in kdo ga uproabljal? Vem samo, da lahko nekomu vezano na telefonsko številko pošlješ denar, če ima flik. Recimo plačilni nalog je spisan v parih sekundah, podatkov pa sploh ne rabiš imet pravih, razen trja.

Recimo v službi zbiramo denar za darilo ob upokojitvi /rd ipd... Idealno .
Al pa v gostilni, en placa, ostali flikajo.
Dost bl enosyavno on hitro kot nakazilo na trr. Pa še takoj je, nakazilo je dostikrat šele naslednji delovni dan.
Še na bolhi sem tko posloval.

Machete je izjavil:

Samo iban rabiš in pošlješ komurkoli keš.

Veliko sreče nekomu s SLO banko poslati nakazilo samo z uporabi IBANa ... Za flik rabiš tel. številko ali email, če ga imaš v imeniku, lahko gre direktno od tam in ga samo izbereš ... Nakazilo je instantno in brezplačno ... Še kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

Ok hvala za jasen odgovor Badwolff.

MrStein, ti se pojdi dret pa na svojega psa, če si ravno iz jame prielzel. Podatek kot podatek. Tudi za flik ga rabiš, samo da drugačnega.
1 2
3
4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google pay/Samsung pay (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20338772 (968) PARTyZAN
»

SEPA Instant Credit Transfer - pri nas? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8717026 (752) WizzardOfOZ
»

Wero: evropska alternativa Paypalu

Oddelek: Novice / Ostale najave
244317 (806) starfotr
»

Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
996154238 (43504) V-i-p
»

N26 z novimi storitvami za Slovence (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13630140 (16150) dr.Akula

Več podobnih tem