Forum » Kaj kupiti » Nasvet monitor ali monitor s TV tunerjem
Nasvet monitor ali monitor s TV tunerjem
loedx ::
Potrebujem nasvet za nakup monitorja, ki bi služil kot monitor za PC in za gledanje televizije (preko T-2 vmesnika). Kupujem za mamo, ki računalnik večinoma uporablja za brskanje po spletu. Moje vprašanje je ali ima kdo izkušnje kateri izmed monitorjev s TV je vredu. Velikosti 24” ali morda celo bolje 28”. Do sedaj je uporabljala Samsungov t240 HD s katerim je bila zadovoljna, vendar se je žal pokvaril. Na spletu sem zasledil podoben model Samsung t260hd vendar se mi zdi cena relativno visoka glede na ostale oz. da bi se za to ceno dalo dobit kaj boljšega. Se motim? Prav tako mi ni jasno ali je za dvojno uporabo res potrebno imeti monitor z vgrajenim TV Tunerjem ali pa je mogoče dovolj že navaden monitor z vgrajenimi zvočniki na katerega priklopiš PC preko VGA in TV vmesnik preko HDMI? Če ima kdo kako idejo za nakup česa bi se odločil v tej situaciji.
Hvala.
Hvala.
_Denny_ ::
"Monitor s TV" in "monitor z zvočniki" sta anomaliji, ki je žal obstajala v času CRT-jev in je že tako ni nihče uporabljal; za IPTV tuner ni potreben, za DVB-T preko antene je pa tisti vgrajen v t240 itak prestar. Analogni VGA je tudi mrtev že več kot desetletje in obstaja še samo zaradi prastarih projektorjev in še starejših monitorjev v poslovnem svetu...na grafičnih karticah ga že nekaj let več ne najdeš.
Nabavi ji normalen TV z največjo možno diagonalo, ki še ni prevelika za mizo; po hitrem iskanju za najcenejšo opcijo imaš recimo 299€ 43" 4k Samsunga:
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
PC potem priklopiš v en HDMI (ne pozabi preimenovati tega porta v PC), T-2 box v drugega in potem lahko prek daljinca izbira source. Če grafična ne podpira 4k 60Hz resolucije (3840x2160), lahko brez problema nastaviš Full HD (1920x1080), ker zaradi perfektnega 1:4 razmerja pikslov ni opazne razlike v kvaliteti slike.
Mimogrede - če se ti zdijo take diagonale prevelike za PC - že 10+ let gledam v 40"-65" z razdalje pol metra in ni šans, da bi šel na nižje...raje se odpovem uporabi PC-ja. Tu na forumu imaš tudi osebke z dosti večjimi diagonalami od moje in istim mnenjem.
Nabavi ji normalen TV z največjo možno diagonalo, ki še ni prevelika za mizo; po hitrem iskanju za najcenejšo opcijo imaš recimo 299€ 43" 4k Samsunga:
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
PC potem priklopiš v en HDMI (ne pozabi preimenovati tega porta v PC), T-2 box v drugega in potem lahko prek daljinca izbira source. Če grafična ne podpira 4k 60Hz resolucije (3840x2160), lahko brez problema nastaviš Full HD (1920x1080), ker zaradi perfektnega 1:4 razmerja pikslov ni opazne razlike v kvaliteti slike.
Mimogrede - če se ti zdijo take diagonale prevelike za PC - že 10+ let gledam v 40"-65" z razdalje pol metra in ni šans, da bi šel na nižje...raje se odpovem uporabi PC-ja. Tu na forumu imaš tudi osebke z dosti večjimi diagonalami od moje in istim mnenjem.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skupen MONITOR za TV in RačunalnikOddelek: Zvok in slika | 4046 (3742) | DoberDan |
» | Samsung SyncMaster T240HD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25165 (15853) | OK.d |
» | kateri 22" lcd monitor? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 50724 (22369) | silo |