Forum » Loža » BDP v Sloveniji
BDP v Sloveniji
Bikica195 ::
Pozdravljeni,
brskam po netu in iščem podatek kolikšna je stopnja BDP v Sloveniji. Nekje zasledim 2,6% nekje 1,7%?
brskam po netu in iščem podatek kolikšna je stopnja BDP v Sloveniji. Nekje zasledim 2,6% nekje 1,7%?
I walk. I look. I see. I stop. I photograph.
- spremenilo: Bikica195 ()
Prilagam vprašanje, ki smo ga dobili pri šolskem delu: Kakšna je stopnja BDP v Sloveniji?
2018: 4,1%
2019: 2,4%
Povprečje EU: 1,4%
Lahko samo še vprašam, kje ste našli te podatke? Hvala za pomoč!
T-h-o-r ::
ne mi rečt, da je bilo lažje naredit forumski account in odpret temo, kot pa napisat v google "bdp v sloveniji"
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
T-h-o-r ::
Vprasanje je pa zastavljeno tako, kot da misli da je BDP nek davek.
ja saj petošolci zarad mene lahko to mislijo
Why have a civilization anymore
3p ::
Prilagam vprašanje, ki smo ga dobili pri šolskem delu: Kakšna je stopnja BDP v Sloveniji?
"Does not compute."
Ali si narobe prebrala/razumela (verjetno), ali pa vaš(a) učitelj(ica) ne ve, kaj govori.
Višina BDP pa tule: https://www.google.com/publicdata/explo...
Nikoli ne odprem teme brez, da bi prej pobrskala po netu. Ker sem našla dve različni številki, sem prišla še sem. Vprašanje je točno takšno, kot sem pa zgoraj prilepila. Bo potrebno pisati nazaj, da nam malce razloži o tem.
Merodajne številke bodo kar te, s statističnega urada: https://www.stat.si/StatWeb/Field/Index...
Merodajne številke bodo kar te, s statističnega urada: https://www.stat.si/StatWeb/Field/Index...
Tu sem gledala (najbolj sigurni podatki seveda) samo ne vem katera je sedaj prava številka. Bom kar vse zajela pa bomo potem videli. Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bikica195 ()
link_up ::
Ja kaj hudica je pa narobe z vprasanjem? Cisto ok zastavljeno. Sprasuje po stopnji rasti BDP. Kaksna je torej?
ps: no...Koliksna je ...
In and Out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: link_up ()
Utk ::
Kje vidiš "rast" v vprašanju? In kakšno je to vprašanje...rast se spreminja iz dneva v dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Ja kaj hudica je pa narobe z vprasanjem? Cisto ok zastavljeno. Sprasuje po stopnji rasti BDP. Kaksna je torej?
Ne obstaja stopnja BDP. Ja, obstaja stopnja rasti BDP (na časovno enoto). Pa absulutna vrednost BDP. Pa vrednost BDP na osebo. Iz vpašanja ni jasno, o čem je govora.
Za vrednost pa odklikaj do stat.si (link zgoraj).
Link sicer ne upošteva koronce. Trenutno smo najbrž bolj pri -10%.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Multinacionalke v Kaliforniji namenjajo milijarde za reševanje krize dostopnosti nepr (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 18130 (15670) | hammock |
» | Prevare DUTB (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 37461 (22684) | matijadmin |
» | ZTE po preobratu spet pred propadomOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 20028 (17185) | klinker |
» | Javni dolg po EvropiOddelek: Problemi človeštva | 7521 (6919) | Smrekar1 |
» | Kriza Eurozone v številkah (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6840 (5730) | ABX |