» »

Osamosvojitev pri 30+

Osamosvojitev pri 30+

Temo vidijo: vsi

Magic1 ::

Ali ti te podatke serviraš, ker so ti jih povedali na banki, ali iz gostilniške debate, ki si jo imel mesec in pol nazaj?
Magic

Mato989 ::

Ne vem kaj bluzite o kreditu če pa moraš met 20-25% vrednosti nepremičnine v kešu, to pa pri nepremičninah v LJ pomeni v najboljših primerih tam 20-25K na računu... ali celo 35k... to pa redkokateri 2x letnik spraska, še pri 30tih je problem, če nisi začel šparat pri 22 +/- razen če imaš tako super duper plačo (aka 1,5k neto ali več)

Point je da lajf v LJ je smiseln samo če dobiš vsaj 1.000€ neto, pa še to si revež v LJ v najemu... če imaš pa svojo stanovanje po možnosti brez kredita, da ti lahko starci dajo ta zagon, je pa to pol dovolj...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

GenZNPC ::

Ja sej to je to, tu je tolko faktorjev v igri, da joj:
- izhodiscna tocka

Jaz sem tudi delal kot student pa prihraniti ni bilo mozno kaj dosti, urna postavka 2008 naprej je bila na stajerskem za en drek, za vec kot 4 evre pa si prisel not samo, ce te je nekdo not potegnil.
Stroski niti niso tako mali, ce se vozis iz podezelja, si v stanovanju, hrana tu se zapravi po mojem se najvec, ce hoces normalno jest.
Pol pa je se dilema med vec delati ali vec studirati. Poznam primere v katerem se lahko eno in drugo slabo izide na koncu. Ni univerzalnega recepta.

Meni je se danes zal, da nisem sel na pedagosko ali kaj drugega, cisto vsi, ki so sli za drzavne sluzbe jih zdaj imajo, zgubili jih kr tko vec ne bodo, je torej prakticno stalni siguren dohodek, ki se z leti brezpogojno visa.
Ni vseeno al pr 25ih zacnes delat za privatnika 700eur ali pa na soli za jurja. V 5 letih je to 60x300 razlike.
In eno je skoraj ziher 100% v gospodarstvu pa je veliko bolj manj ziher. Ni cela Slovenija Ljubljana in samo uspesna podjetja, ki talajo nagrade delavcem.

Moja je poslala po koncanem studiju prosnje na vsak konec drzave, tudi dobro situiranim podjetjem.
Ponujene place so bile nizje od minimalne, ki jo je dobila po tem v tujini za -praktikanta-

Polek tega kaj bos z manj kot jurja prisparal, ce si moras placevati najemnino, kurjavo, elektriko, hrano, internet, telefon, brez tega si prakticno odrezan od vsega danes.

Pa se enkrat, ko si enkrat v JS se vec ne rabis sekirat ali placa bo ali ne bo. Ne poznam niti enega, ki se zares sekira, pa je lahko cistilka v SS ali ucitelj ali mutibaric kje drugje.
JS je tak luksus, da poznam primere, ki so rajsi namerno cakali na zavodu 1-2 leti npr. samo da so na koncu prisli not na obljubljen stolcek, ki konc koncev z izobrazbo ni imel veze, so na koncu neke turbo izpite podpisal in adijo.

Pa ni vseeno, ce vzames kredit in imas v ozadju starse za vsak slucaj, ce se zalomi ali pa nimas nikogar.
Danes se v deset letih lahko zadeve obrnejo na slabse veliko hitreje, tempo je povsem drugacen.

Pa ne pozabiti, da je tukaj veliko koristnih nasvetov, ampak ne moremo vsi delati po enakem receptu, ljudje smo si razlicni z razlicnim ozadjem, iz razlicnih koncev iz razlicnih sol, razlicnih casov. Za to da nekdo sluzi 2k netto, mora vec drugih sluzit 0,8k netto. Drugace ekonomija ne funkcionira.
skibidi

Pač dejstvo je to, da če si samski oz. če tvoj partner nima šihta z 900€ neto+ oz. rečva, da z malico ne dobi na račun vsaj 1.050€ od oka, je najbolje da živiš doma in daješ čimveč na stran... oz. da daš vsak mesec na stran VSAJ toliko kot bi te prišla najemnina...

Jaz sem začel delat pri 24tih, in sem od 24tih do 29tega našparal cca. 23.000€ pa sem bil zmes 12 mesecev na Zavodu in se šolal za CNC operaterja... pa nikoli nisem mel plače preko 750€ neto... razen lani ko je bla 1.350€ bruto... pa sem kupil flet na štajerskem 61m2 za 73k€ z kuhinjo staro 12 mesecev v vrednosti cca. 3k€. Stari so mi dodali še 10 jurčkov in imam 25 let kredita za cca. 150€/mesec. Tako to pol gre, ampak drugače pa nima smisla, počakaš in deduješ, na žalost kruta realnost.

Zato pa tudi v Sloveniji nima smisla met otrok, razen če maš ali veliko bajto, da bodo tam živeli do 30tega ali pa imaš take finance, da jim boš pri njihovih 25+/- 5 let dal 25-30% vrednosti nepremičnine za "zagon" lajfa.

TineR ::

Mato989 je izjavil:

Ne vem kaj bluzite o kreditu če pa moraš met 20-25% vrednosti nepremičnine v kešu, to pa pri nepremičninah v LJ pomeni v najboljših primerih tam 20-25K na računu... ali celo 35k... to pa redkokateri 2x letnik spraska, še pri 30tih je problem, če nisi začel šparat pri 22 +/- razen če imaš tako super duper plačo (aka 1,5k neto ali več)

Point je da lajf v LJ je smiseln samo če dobiš vsaj 1.000€ neto, pa še to si revež v LJ v najemu... če imaš pa svojo stanovanje po možnosti brez kredita, da ti lahko starci dajo ta zagon, je pa to pol dovolj...

Jaz sem živel v Ljubljani s temi prihodki:

Socjalna podpora 290€ + pomoč družine kakih 1-200€ + najemnino sm mel plačano kakih 300€ (neka res rupa)

In gor sem pač nekaj 'študiral' in rabil oddih. Športal vsak dan (to je bil en glavnih razlogov)
Si kupoval obleke, kadil cigarete .. In sem živel kar okej, ni blo hudega..
Jel zunaj in si kuhal doma... skoraj 1 leto tako, pa sem kar užival gor če povem iskreno...
Zdej mam pa 5000+ € na mesec in bom vse investiral v novogradnjo na obali

Mogoče je cena problem v LJ, je pa tudi to da 90% kar se prodaja so jame.. V bistvu v LJ ne bi živel nikjer drugje razen v centru oz v bližini (mogoče še vič pa bežigrad). Vse ostalo je kot rečemo mi 'šagra'

Mato989 je izjavil:

Pač dejstvo je to, da če si samski oz. če tvoj partner nima šihta z 900€ neto+ oz. rečva, da z malico ne dobi na račun vsaj 1.050€ od oka, je najbolje da živiš doma in daješ čimveč na stran... oz. da daš vsak mesec na stran VSAJ toliko kot bi te prišla najemnina...

Jaz sem začel delat pri 24tih, in sem od 24tih do 29tega našparal cca. 23.000€ pa sem bil zmes 12 mesecev na Zavodu in se šolal za CNC operaterja... pa nikoli nisem mel plače preko 750€ neto... razen lani ko je bla 1.350€ bruto... pa sem kupil flet na štajerskem 61m2 za 73k€ z kuhinjo staro 12 mesecev v vrednosti cca. 3k€. Stari so mi dodali še 10 jurčkov in imam 25 let kredita za cca. 150€/mesec. Tako to pol gre, ampak drugače pa nima smisla, počakaš in deduješ, na žalost kruta realnost.

Zato pa tudi v Sloveniji nima smisla met otrok, razen če maš ali veliko bajto, da bodo tam živeli do 30tega ali pa imaš take finance, da jim boš pri njihovih 25+/- 5 let dal 25-30% vrednosti nepremičnine za "zagon" lajfa.

s tako nizko plačo je skoraj nemogoče dajat na stran..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TineR ()

PrihajaNodi ::

Kaj ti pomaga bajta ce so place v Slo. mizerne. Je pa zanimivo da se danes v oglasih ne vidim kaksno je placilo. Le zakaj?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Nikakor, če živiš doma in doma daš samo za mobitel svoj potem se da z vsako plačo prihranit vsaj par stotakov mesečno, pod pogojem da delaš vsaj za polni delovni čas seveda... Jaz sem delal v trgovini kot namestnik poslovodje 2 leti, 10 min stran od doma starcev in sem vsak mesec dobil cca. 850€ na račun in sem dal NAJMANJ 400€ na stran... 2 leti... to je 10k v 2 letih, če bi delal tako od 22tih do 30tih je to 40.000€ gotovine! Res pa je da vse kar sem šel je bil 2x dopust Istra... pač prioritete ane =)

Mato989 je izjavil:

Nikakor, če živiš doma in doma daš samo za mobitel svoj potem se da z vsako plačo prihranit vsaj par stotakov mesečno, pod pogojem da delaš vsaj za polni delovni čas seveda... Jaz sem delal v trgovini kot namestnik poslovodje 2 leti, 10 min stran od doma starcev in sem vsak mesec dobil cca. 850€ na račun in sem dal NAJMANJ 400€ na stran... 2 leti... to je 10k v 2 letih, če bi delal tako od 22tih do 30tih je to 40.000€ gotovine! Res pa je da vse kar sem šel je bil 2x dopust Istra... pač prioritete ane =)

meni pri 5000€+ težko uspe šparat :))

da bi šparal z 1000 plačo bi končal na kakem visokem mostu...

In gor sem pač nekaj 'študiral' in rabil oddih. Športal vsak dan (to je bil en glavnih razlogov)
Jel zunaj in si kuhal doma... skoraj 1 leto tako, pa sem kar užival gor če povem iskreno...
Kako si prisel od kupovanja oblek, kajenja cigaretov, jesti zunaj, do 5000+ na mesec, ce ni skrivnost?
Mogoce pa lahko to vsak naredi.
skibidi

Vedno se najde en ki je kot Pahor revež z 3.000€+... ampak ti nisi povprečen zaslužkar zato bi bilo koristneje če se v tej temi sploh ne bi oglašal ker se gre za povprečje ali mediano kamor pa ti ne sodiš!

Mato989 je izjavil:

Se strinjam, doma ziveti je zelo dobro za sparat, se boljse je ce ne rabis avta ali si ga lahko vzames od starsev.
Veliko ljudi pa pac tudi v teh primerih ne ve razpolagati z denarjem. Zivijo doma, avto imajo od starsev, pa se mama jim pere hlace in kljub temu vse zagonijo. Ok, to je ena skrajnost, ampak obstaja.
skibidi

A110 ::

Nevem no, sam imam pa malo drugačen pogled na svet. V svoji stroki sem pri 22 še vsaj 1 leto od diplome (zuranje 2-3 krat na teden terja svojo ceno) ampak brez problema imam študentsko delo v svoji stroki za 1200 na mesec neto pri polnem delovnem času (delam manj) in ponudbo za zaposlitev po koncu študija za več (verjetno bom zavrnil in še vpisal drugo stopnjo, samo 1x se živi in itak bom mogel 40 let hoditi v službo, zakaj nebi še malo užival). Zakaj je lastna nepremičnina taka nuja? če živiš celo življenje v najemu nisi tako na slabšem + si zelo fleksibilen z menjavo služb. ko se enkrat vežeš na neko nepremičnino zelo težko greš delat v drugo mesto, državo,... sam vem da če dobim boljšo ponudbo 200km od doma brez problema spakiram in grem, pa tudi če v drugo državo. če bi bil zakreditiran za stanovanje dvomim da bi se zajbaval s prodajo in šel, četudi na boljše. recimo plačuješ 500e za stanovanje 40 let je to 240000 in nimaš nobenih drugih stroškov z vzdrževanjem, se lahko vsak trenutek preseliš za boljšo službo,... seveda ima najem tudi slabe strani ampak razlika v ceni na koncu ni tako velika v primerjavi z nakupom lastne nepremičnine. nevem zakaj je v slo (tudi pri svojih starših in vrstnikih vidim) takšan obsesija z lastninjenjem nepremičnine češ, drugemu pa že nebom plačeval. vsaka stvar ima svoje + in - in potem moraš sam pretehtati kaj je tebi boljše. ni pa vsakemu boljši nakup.

GenZNPC je izjavil:

Kako si prisel od kupovanja oblek, kajenja cigaretov, jesti zunaj, do 5000+ na mesec, ce ni skrivnost?

ne more vsak, rabiš določeno znanje ki ga pilim že več kot 20 let. In če te zanima kako, dolga zgoba... Važno da ni več tistega šita od socjalne pa broke all the time.
TLDR: Hard work.

Kako pa lahko tako dolgo cuzas socialno in obremenjujes starse? Tega res ne more vsak.
skibidi

Lonsarg ::

Mato989 je izjavil:

Čak v prvem stavku poveš da si prišparal 23k, v drugem stavku pa da je nemogoče prišparati za otroka? To se ne klapa, če si z bogo plačo toliko prišparal potem boš v izi prišparal tistih ubogih 20% stanovanja za otroke (saj ne da bi bil to kak predpogoj da imaš otroka ampak ok).

V svoji stroki sem pri 22 še vsaj 1 leto od diplome (zuranje 2-3 krat na teden terja svojo ceno) ampak brez problema imam študentsko delo v svoji stroki za 1200 na mesec neto pri polnem delovnem času (delam manj) in ponudbo za zaposlitev po koncu študija za več
Zdaj pa vprasajmo koliko jih je imelo to sreco pri tvojih letih tam od leta 2006 naprej. Drugace pa cestitke in tako naprej.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

A110 je izjavil:

Nevem no, sam imam pa malo drugačen pogled na svet. V svoji stroki sem pri 22 še vsaj 1 leto od diplome (zuranje 2-3 krat na teden terja svojo ceno) ampak brez problema imam študentsko delo v svoji stroki za 1200 na mesec neto pri polnem delovnem času (delam manj) in ponudbo za zaposlitev po koncu študija za več (verjetno bom zavrnil in še vpisal drugo stopnjo, samo 1x se živi in itak bom mogel 40 let hoditi v službo, zakaj nebi še malo užival). Zakaj je lastna nepremičnina taka nuja? če živiš celo življenje v najemu nisi tako na slabšem + si zelo fleksibilen z menjavo služb. ko se enkrat vežeš na neko nepremičnino zelo težko greš delat v drugo mesto, državo,... sam vem da če dobim boljšo ponudbo 200km od doma brez problema spakiram in grem, pa tudi če v drugo državo. če bi bil zakreditiran za stanovanje dvomim da bi se zajbaval s prodajo in šel, četudi na boljše. recimo plačuješ 500e za stanovanje 40 let je to 240000 in nimaš nobenih drugih stroškov z vzdrževanjem, se lahko vsak trenutek preseliš za boljšo službo,... seveda ima najem tudi slabe strani ampak razlika v ceni na koncu ni tako velika v primerjavi z nakupom lastne nepremičnine. nevem zakaj je v slo (tudi pri svojih starših in vrstnikih vidim) takšan obsesija z lastninjenjem nepremičnine češ, drugemu pa že nebom plačeval. vsaka stvar ima svoje + in - in potem moraš sam pretehtati kaj je tebi boljše. ni pa vsakemu boljši nakup.

Ker ne razumeš problemov ljudi ki živijo v mediani +/- par %... Zdaj pa probaj zapret oči pa se vživet v vlogo ene osebe ki konča Ekonomski tehnik poklicno šolo in začne delat v Sparu pri 19tih za minimalca... na račun dobi cca 800€ in nepremičnina je tisti njen najboljši "bet", da bo na stara leta živela kolikor toliko normalno... ker ko imaš 500€ penzije, in živiš v najemu je to no go, saj se strinjaš?

Pa mogoče še dokler sta 2 še tudi to gre, kaj pa ko en od partnerjev umre, redkokdaj isti dan umreta =)

Razlogov je še ogromno:

1. zgubiš šiht, z 420 socialne, brez kredita in lastno nepremičnino lahko nekak guraš nekaj časa, sploh če maš 2 plači v "štumfu", če maš najemnine 500€ je bolje da se kar ustreliš
2. jaz vidim nepremičnino kot varčevanje... kupiš nepremičnino pri 25-30 odplačaš pri 50-55 in je dejansko nekaj vredno 70k+ dejansko tvojega... resda so to cigli, ampak bolje kot da pri 55tih rečeš, o glej, 30 let sem plačeval najemnino kaj pa imam?

Seveda nič od tega ne velja za ljudi kateri imajo res dobro plačo... če lahko ti služiš brez težav 2.000€+ in lahko kljub najemnini daješ na stran 500€+ na mesec in to počneš, potem je zgodba in "pravila" drugačna... zato pa je oglaševanjev taki temi kot je ta za ljudi ki imajo visoke prihodke nekoristno, ker tako kot nekdo z 5.000€ na mesec ne razume nekoga z 900€, tako tudi jaz ne razumem, kako nekdo z 5.000€ na mesec ne gre po 15 letih v penzijo in uživa od pasivnega dohodka, ker jaz bi recimo...

Lonsarg je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Čak v prvem stavku poveš da si prišparal 23k, v drugem stavku pa da je nemogoče prišparati za otroka? To se ne klapa, če si z bogo plačo toliko prišparal potem boš v izi prišparal tistih ubogih 20% stanovanja za otroke (saj ne da bi bil to kak predpogoj da imaš otroka ampak ok).

Ja samo ko sem jaz prihranil 23k€ sem živel od hrane in v fletu ki je bil od mojih starih, torej sem mel stroškov ravno 18€/mesec mobitela in frizerja pa kolko sem zapil v gostilni/pikniki itd...

Zdaj pa imam fiksnih stroškov 300€ pa še kredit... in zdaj pač z plačo 900€ neto ne morem prihranit več 500€.... če bi pa živel pri starih in ne bi imel kredita pa bi komot =)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Nebi ravno rekel temu sreča. Po 2 pavziranju in 1 ponavljanju vse po lastnih bedarijah sem se malo zamislil nad seboj kaj delam z leti in se odločil da tako ne gre več. Sicer se v smislu z šolo ni kaj dosti spremenilo, še vedno grem na faks manj kot 10x na leto (izpiti izvzeti) ampak sem začel iskati delo v svoji stroki. Napisal CV, kjer kaj dosti ni bilo za pokazati ampak je bilo dovolj da sem prišel na razgovor skupaj z 8 drugimi kandidati (področje je široko za pol naravoslovja). Teste sem rešil najboljše in bil izbran. Ampak sem zato moral nekaj narediti ni mi kar padlo pred noge. Izključno sem iskal delo ki mi bo dalo vsaj referenco če ne kaj drugega in nisem hotel še enega dela ki ga lahko opravlja vsak pa tudi če bi bilo boljše plačano. Če pa mi nebi uspelo tu, bi poskušal drugje.

Mateo saj zato pa sem napisal da mora vsak izbrati najboljše zase. Z 900e je tudi nesmiselno iskanje stanovanja v Ljubljani (pa jih poznam dosti ki delajo to z še manjšo plačo) če dobiš isto plačo povsod drugje kjer so najemnine/nakupi dosti nižji

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: A110 ()

Matr manj kot 10x na faks? Kaksen faks je to? Prinas si moral imeti pri polovici predmetov 90% udelezbo na predavanjih in vajah. Tako da si moral biti prakticno vsak dan na faksu, nrp. 2-3 ure zjutraj, potem 2 uri popoldan, pa se mogoce kako uro zvecer. Probaj ti tako normalno nekje delat. Pravim, da je to mogoce samo pri enem primeru od tisocih. Pa da 1200neto za studenta skup spravis, to je sanjsko ne samo za studenta, ampak marsikoga. 10 nazaj je redkokdo preko studenta dobil sploh kaj vec kot 3,5 na uro 3,5 je bilo neko ustaljeno povprecje. Sej vem, da so obstajali redki primeri, ki so na mesec napraskali jurja, ampak takim res ni trebalo hoditi na faks zaradi prisotnosti. Vecina, ki so pa morali hodit na faks, je cas dopuscal maksimalno tam 300-400eur ali pa nisi rabil hodit.
Pri nas se je na izpitu klicalo imena in ce nisi izpolnjeval pogoja prisotnosti ali nisi imel opravljenih vaj 100%/100% so te poslali domov in si lahko poskusil naslednje leto, ker prisotnosti in vaje za nazaj vec nisi mogel delati.
Tako da ja, naso generacijo so na take nacine "podpirali" pri studiju.
Naprimer ponedeljek zjutraj 7:00, 3 urno suhoparno predavanje (podpisati seznam udelezbe), potem ob 13:00 drugo predavanje, zvecer ob 16:30 uro pa pol ene laboratorijske vaje. Skratka ce si hotel preko studenta dobro zasluzit, si moral zrtvovati kr nekaj predmetov.
skibidi

FMF, matematika. obvezen je bil 1 predmet v drugem letniku (ki je bil nekje 10x v semestru, samo predstavitve in je bil vreden 3kt pa še to nisi rabil bit vsakič) in diplomski seminar v 3 ki pa me še čaka.
1200e bi bilo za polni delovni čas. sam delam manj, in dobim okoli 700e na mesec ker ne grem vsak dan in ko grem ne delam vedno 8h. pač fleksibilen delovni čas kjer sem plačan toliko ur kot jih naredim brez nekih hudih omejitev

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: A110 ()

Magic1 ::

Kako pa kaj stoji ta firma? Ali si ziher da te bodo še potrebovali? Marsikje se bo zdaj rezalo. V krizah se reže kader, ostalo pa privije. V glavnem zna hitro postat problem, ker si ali brez ali delaš non stop(in potem faks podaljšuješ v nedogled).
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Stanje je zelo dobro (ena izmed najbolj uveljavljenih v slo in evropi). Trenutno sem doma (kot cel oddelek) ampak me sproti obveščajo in bi naj prišel nazaj ko se ta prepoved gibanja konča. Pa tudi če me slučajno nebi nebo konec sveta. iščeš dalje boljše stvari. imaš eno izkušnjo in referenco več in si že na boljšem kot si bil na začetku. pa tudi v glavi zelo pomaga da veš da si že bil oz si lahko izbran pred/med drugimi

GenZNPC je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Se strinjam, doma ziveti je zelo dobro za sparat, se boljse je ce ne rabis avta ali si ga lahko vzames od starsev.
Veliko ljudi pa pac tudi v teh primerih ne ve razpolagati z denarjem. Zivijo doma, avto imajo od starsev, pa se mama jim pere hlace in kljub temu vse zagonijo. Ok, to je ena skrajnost, ampak obstaja.

Ja to je problem današnjih mladih... saj v mojih generaciji 30tih +/- 2 leti je ogromno takih... odkar so na šihtu so potovali itd... zdaj pa jamrajo kako so stanovanja predraga... ko jih vprašam če so vsaj prihranili 25%, pa jokanje in relativiziranje...

Dejstvo je, da če vsak za sebe si zada cilj da prihrani 20% vrednosti stanovanja nekje v 10 letih, bi 2 partnerja torej pri 32tih imela skupaj praktično 40% vrednosti nepremičnine v kešu... če živiš doma do 32tega, je to nedvomno uresničljivo, če se ne preseravaš in zapravljaš za potovanja ipd...

Problem pa nastane če maš tako družino da tam ne moreš ostat ker je psihičen pritisk, morda celo alkoholizem ipd... tisto je pa drugo.

Spiky28 ::

OP: Najprej razčisti kaj bi rad delal v življenju!

1. Če bi RAD ostal v IT, z denarjem ne bi smel imeti problema. Če ga imaš, delaš nekaj narobe. Se bo treba pač še kaj priučit. Znanje se zmeraj išče. Za IT službo imaš največ perspektive v LJ.

2. Če bi rad delal nekaj druga, nimaš v LJ kaj iskat..greš domov ali v kater drug kraj.

A110 je izjavil:

FMF, matematika. obvezen je bil 1 predmet v drugem letniku (ki je bil nekje 10x v semestru, samo predstavitve in je bil vreden 3kt pa še to nisi rabil bit vsakič) in diplomski seminar v 3 ki pa me še čaka.
No pa to je fino. Nam so pa v tri leta faksa natrpali not to, kaj je bilo prej raztegnjeno na 5 let (bratranec), zravn pa se take butaste urnike in pogoje.
1. Obvezne laboratorijske vaje - ce nisi bil tam, se vidimo naslednje leto
2. Vaje si moral opraviti z 100% - ce nisi opravil, vec srece naslednje leto.
3. Vaje si moral oddati do polnoci online, po tistem pozabi. So bili casih, ko nas je 5 komadov sedelo v sobi, da smo sprogramirali resitev, ki je sla s 100% skozi sistem. Ni bilo dovolj, da je delalo, delati je moralo tocno tako, kot si je to prof. zamislil. Kaj to pomeni?
Predmet iz prvega letnika, ko sem ta predmet delal ze tretjic zapored sem placal programeju, da mi pomaga narediti prvo vajo, pa je rekel, da to ni normalno kaj se tu dela in to ne v prvem letniku. Pri drugi vaji po nekaj resitvah, ki so delale, niso pa sle z 100% skozi sistem, je obupal in rekel, da to nima smisla.
4. Kolegu je falila 1 tocka pri vajah, da bi lahko sel na izpit. Pa mu je hladnokrvno prof. izjavil, da Jure Kosir je tudi eno stotinko prepozno prisel v cilj, bo moral naslednje leto it se enkrat.
5. V tvojem primeru, bi bil super asistent, ki je meni na govorilnih urah povedal, kdor bo delal preko studenta, tega predmeta ne bo naredil.
6. Cisto na koncu, ko sem ze imel prakticno diplomsko ze napol narejeno pa so me pri enem predmetu spet zajebali z eno vajo, posledicno zaradi te ene vaje nisem moral na izpit. Sem vprasal ce lahko vajo se enkrat naredim, pozneje oddam in grem na kasnejsi rok, je bil odgovor. Ne.
- Tega leta so potem zaceli na nasem faksu kasirati za ponovno opravljanje vaj, se mi zdi 250eur pod zgornjimi pogoji. Pa se ca. 40-50 eur za izpit. Torej rabil si 300eur, da si lahko poskusil ponovno in mozno, da zaradi ene pofukane vaje od desetih, si vrgel 300eur proc. Za mene se je tukaj zgodba s tem faksom koncala in sem se po svoje. Se tist majhn kancev upanja in veselja do vsega so mi unicli.
Posledice so bile kr cutne, npr. nas je cakalo 300+ komadov pred predavalnico za izpit, tako da je bil hodnik med staro tehnisko in ferijem poln in nisi mogel prek. Ko so prisli asistenti, sploh niso imeli pojma kaj naj, ker so pricakovali samo ca. 60 komadov iz rednega 1. letnika, pol so poklical prof. pa smo cakal, da se je se ena ta vecja predavalnica spraznila, kamor so nas potem not natrpal. Najbolj zanimivo pa je vedno bilo, da predavatelji in asistenti za vaje pri istem predmetu, sploh niso vedli kaj en in kaj drugi dela, vecinoma se vsebina enega in drugega sploh ni ujemala. Tako smo na dolocenih vajah delali stvari, ki so jih nam predavali sele naslednje leto itn.
Itn.
No imeli smo pa vsaj 1 predmet na semester, ki ni bil naporen. Ostalih 5 predmetov je pa bilo pain in the ass.
Matr pa ta rant, imam res prevec casa.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Kripto mesi ::

GenZNPC je izjavil:

Pa to je zadetek shintaro, ne jemlji ga resno.

GenZNPC je izjavil:

A110 je izjavil:

No pa to je fino. Nam so pa v tri leta faksa natrpali not to, kaj je bilo prej raztegnjeno na 5 let (bratranec), zravn pa se take butaste urnike in pogoje.
1. Obvezne laboratorijske vaje - ce nisi bil tam, se vidimo naslednje leto
2. Vaje si moral opraviti z 100% - ce nisi opravil, vec srece naslednje leto.
3. Vaje si moral oddati do polnoci online, po tistem pozabi. So bili casih, ko nas je 5 komadov sedelo v sobi, da smo sprogramirali resitev, ki je sla s 100% skozi sistem. Ni bilo dovolj, da je delalo, delati je moralo tocno tako, kot si je to prof. zamislil. Kaj to pomeni?
Predmet iz prvega letnika, ko sem ta predmet delal ze tretjic zapored sem placal programeju, da mi pomaga narediti prvo vajo, pa je rekel, da to ni normalno kaj se tu dela in to ne v prvem letniku. Pri drugi vaji po nekaj resitvah, ki so delale, niso pa sle z 100% skozi sistem, je obupal in rekel, da to nima smisla.
4. Kolegu je falila 1 tocka pri vajah, da bi lahko sel na izpit. Pa mu je hladnokrvno prof. izjavil, da Jure Kosir je tudi eno stotinko prepozno prisel v cilj, bo moral naslednje leto it se enkrat.
5. V tvojem primeru, bi bil super asistent, ki je meni na govorilnih urah povedal, kdor bo delal preko studenta, tega predmeta ne bo naredil.
6. Cisto na koncu, ko sem ze imel prakticno diplomsko ze napol narejeno pa so me pri enem predmetu spet zajebali z eno vajo, posledicno zaradi te ene vaje nisem moral na izpit. Sem vprasal ce lahko vajo se enkrat naredim, pozneje oddam in grem na kasnejsi rok, je bil odgovor. Ne.
- Tega leta so potem zaceli na nasem faksu kasirati za ponovno opravljanje vaj, se mi zdi 250eur pod zgornjimi pogoji. Pa se ca. 40-50 eur za izpit. Torej rabil si 300eur, da si lahko poskusil ponovno in mozno, da zaradi ene pofukane vaje od desetih, si vrgel 300eur proc. Za mene se je tukaj zgodba s tem faksom koncala in sem se po svoje. Se tist majhn kancev upanja in veselja do vsega so mi unicli.
Posledice so bile kr cutne, npr. nas je cakalo 300+ komadov pred predavalnico za izpit, tako da je bil hodnik med staro tehnisko in ferijem poln in nisi mogel prek. Ko so prisli asistenti, sploh niso imeli pojma kaj naj, ker so pricakovali samo ca. 60 komadov iz rednega 1. letnika, pol so poklical prof. pa smo cakal, da se je se ena ta vecja predavalnica spraznila, kamor so nas potem not natrpal. Najbolj zanimivo pa je vedno bilo, da predavatelji in asistenti za vaje pri istem predmetu, sploh niso vedli kaj en in kaj drugi dela, vecinoma se vsebina enega in drugega sploh ni ujemala. Tako smo na dolocenih vajah delali stvari, ki so jih nam predavali sele naslednje leto itn.
Itn.
No imeli smo pa vsaj 1 predmet na semester, ki ni bil naporen. Ostalih 5 predmetov je pa bilo pain in the ass.
Matr pa ta rant, imam res prevec casa.

S temi ITji bo kot je bilo vcasih z ekonomskimi in pravnimi jajci. Obljube o delovnih mesfih in super placah.
Valda vzeli bodo najboljse. Sam 95% jih ni najboljsih.
Yelp je tudi IT kader zacel metat ven. Mislim da 1000 folka.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Barakuda1 ::

-valvoline- je izjavil:

Litija, tam nades nekaj pa z vlakom sisas v lj. Najemnine so /2 -/3 zabarskih. Tako je naredil en znanec, zdele isce bajto za kupit tudi litija in okolica.

Ne nakladaj. V Litiji in okolici je včasih res bilo tako, ampak povdarek ej na včasih.
Res je sicer še zmeraj ceneje kot v Ljubljani (kar se stanovanjskega fonda tiče), če šteješ Ljubljano kot Ljubljano, torej samo mesto kot tako.
Takoj ko greš malce izven Ljubljane, pa se zadeve zelo približajo stanju v Litiji.
Pri tem pa moraš upoštevati še par zadev.
Cene so v trgovinah enake kot v Ljubljani, ponudba pa še zdaleč ne dosega Ljubljane. Tržnice, kjer dobiš tudi kaj ceneje, v Litiji ni.
Kulturne prireditve (kino, gledališče, razstave itd) boš moral obiskovati v Ljubljani (kar je dodaten strošek)
Pod črto.
Življenje v Litiji in okolici je sicer nekoliko cenejše kot v Ljubljani (predvsem zaradi cen stanovanj), ne pa toliko kot trdiš.
Kdorkoli že razmišlja, da bi se preselil v Litijo, naj najprej dobro razmisli kakšne so tudi njegove druge prioritete (družbeno in družabno življenje - pri 33-tih letih se mi zdi to pomembna postavka), potem pa z malo potrpljenja išče najboljšo ponudbo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Barakuda1 ()

Invictus ::

Okolica Ljubljane je cenejša samo v smeri "Rovt".

Če pogledaš Gorenjsko, je razlika minimalna. Če sploh kaj dobiš...

Kar je poceni je:

- Zagorje od Litije naprej
- Dolenjska od Ivančne gorice naprej.
- Gorenjska ni poceni
- Mogoče še Notranjska

Vse ostalo ni več okolica...

Kar se pa tiče osamosvojitve, greš pa najprej lahko v španovijo s cimri...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Problem je samo v tem, da večina mladih pač ne razmišlja o tej tematiki dokler ni prepozno... ampak v letu ali dveh se je težko osamosvojit, in hkrati kupit nepremičnino, razen če

1.) imaš zelo bogate starše, ali pa vsaj starše ki že itak majo 2 nepremičnini in ti eno šenkajo

2.) Imaš zelo dobro plačo (1.500€ neto ali več)

3.) Imaš bogatega partnerja ali pa partnerja ki ima nekaj od točke 1 ali 2 =)

Kot sem sam dal to skozi, je pri 28-30 začel folk nekaj o tem razmišljat in pol sem poslušal jamranje kako je vse drago, ker ne morš z 6 plačami skeširat tega... in vedno sem rekel, da naj povejo koliko so od 20tega leta potovali in zapravili za žurke, potovanja, letalske karte, koncerte, fešte, piknike itd... ko seštejejo to skupaj imajo običajno v 10 letih, vsaj 15k... eni celo 25k-30k... pač odvisno je kaj so ti prioritete =)

Rekorder je od 20 do 30 zapravil za žurke, potovanja 50k, zdaj pa so krivi hudobni lastniki nepremičnin ker mu nihče noče prodat nepremičnine za 5 jučkov kolikor jih ima prišparanih... prej pa 10 let ivel doma in zagonil 1.000€ plače doma pa dal 0€...

Redko sva z Mato989 na isti "valovni dolžini". Tokrat se z njegovimi razmišljanji skoraj v celoti strinjam.

Mato bi lahko takrat skesiral z neblotom za celo stanovanje.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Alien123 ::

Kripto mesi je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

Pa to je zadetek shintaro, ne jemlji ga resno.

Malo še pa bo začel prt scr. nalagat gor kolko denarja ima, emo en :))

nirm ::

samo kaj ti pomaga našparati 40k, če se stanovanje v tem času podraži za 40k?
vmes se pa lahko zgodi še inflacija, potres, kup enih nepredvidljivosti.

jaz vidim še eno od ključnih stvari v nižanju stroškov. zelo pomaga, če se malo znajdeš in znaš tudi sam kaj narediti. Avto točka a do b - se da priti s 40e fiksnih stroškov na mesec, če vzameš nekaj poceni in zanesljivega (prostornina 1.2 in malo kw se bo precej poznalo na izdatku zavarovanja in registracije) in kaj tudi sam zrihtaš. Furaš prevoze. Ali pa zamenjaš avto za javni prevoz+skiro. Na dopust greš kampirat namesto apartmaja ali agencije. Pri hišnih opravilih se poskušaš znajti in greš v merkur, ne kličeš mojstrov za vsak drek. Ne kupiš novega iphona ampak 2 leti starega rabljenega huaweija. Podobno velja za vse večje nakupe in investicije s 500e+. Velikokrat se splača počakati do pol leta in spremljati, kje se pojavi kakšna zelo ugodna varianta (velja tudi za morebitne najemnine). Račun za telefon pomisliš, ali ga preplačuješ glede na to, kaj rabiš. Pri dražjih hobijih poskušaš najti možnosti, da kapital vseeno držiš na fiksni točki. Zelo tvegano sicer (jaz ne bi upal) - ampak če si star 20-30, ne živiš rizično in si redko bolan, je vprašanje smiselnosti plačevanja dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Ko greš na dopust se spotoma ustaviš na rednem "servisu" pri tujem zobarju in daš tistih 50-100e enkrat na leto, ponavadi je "vzdrževanje" še celo boljše.

In če poznaš področje, poskušaš našparan denar plemenititi namesto, da ga daš v štumf. Žal pa na tej točki tukaj tudi jaz pogrnem.
Z opisanim zgoraj se da pridobiti vsaj 2k na leto dodatno

Barakuda1 je izjavil:

Redko sva z Mato989 na isti "valovni dolžini". Tokrat se z njegovimi razmišljanji skoraj v celoti strinjam.
Jaz tudi dam matotu povsem prav, ampak casa nazaj zavrteti glih ne mores, to je eno. Drugo vprasanje ostaja, zakaj se to dogaja.
Mogoce bi trebalo o teh zadevah govoriti ze v OS in malo v srednji. Tako kot spolna vzgoja, dokler zadeva ni prisla v OS, da se pokaze kako se da kondom na banano, ni kaj dosti pomagalo pri starih generacijah, ki so imele spolno vzgojo sele v srednij soli, ko so se ze pofukal ali pa je sploh niso imeli.

S to generacijo se ne bo veliko spremenilo, saj imajo starsi ali stari starsi nekje kako nepremicnino ze odplacano. Problem bo z mladimi generacijami, kjer starsi in stari starsi niso uspeli priti do nepremicnine in tako bodo vsi trije v verigi placevati najemnino, pol bo pa izhodisce zelo tezko za vecino.

Veliko vec, kot 0k neglede v katerem primeru.
skibidi

Zgodovina sprememb…

nirm je izjavil:

Imaš 40k keša na banki. Zelo lepo, ko rabiš kredit...

Inflacije skoraj ni. Malo preveč ste še obsedeni z bivšo Jugo...

Ampak, vedno se najdeejo izgovori zakaj ostati v mama hotelu...

nirm je izjavil:

jaz vidim še eno od ključnih stvari v nižanju stroškov. zelo pomaga, če se malo znajdeš in znaš tudi sam kaj narediti. Avto točka a do b - se da priti s 40e fiksnih stroškov na mesec, če vzameš nekaj poceni in zanesljivega (prostornina 1.2 in malo kw se bo precej poznalo na izdatku zavarovanja in registracije) in kaj tudi sam zrihtaš. Furaš prevoze. Ali pa zamenjaš avto za javni prevoz+skiro. Na dopust greš kampirat namesto apartmaja ali agencije. Pri hišnih opravilih se poskušaš znajti in greš v merkur, ne kličeš mojstrov za vsak drek. Ne kupiš novega iphona ampak 2 leti starega rabljenega huaweija. Podobno velja za vse večje nakupe in investicije s 500e+. Velikokrat se splača počakati do pol leta in spremljati, kje se pojavi kakšna zelo ugodna varianta (velja tudi za morebitne najemnine). Račun za telefon pomisliš, ali ga preplačuješ glede na to, kaj rabiš. Pri dražjih hobijih poskušaš najti možnosti, da kapital vseeno držiš na fiksni točki. Zelo tvegano sicer (jaz ne bi upal) - ampak če si star 20-30, ne živiš rizično in si redko bolan, je vprašanje smiselnosti plačevanja dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Ko greš na dopust se spotoma ustaviš na rednem "servisu" pri tujem zobarju in daš tistih 50-100e enkrat na leto, ponavadi je "vzdrževanje" še celo boljše.

In če poznaš področje, poskušaš našparan denar plemenititi namesto, da ga daš v štumf. Žal pa na tej točki tukaj tudi jaz pogrnem.

Ne, se ne da.
Nekaj se že da, toliko pa spet ne.
Poglejva naprimer samo javni prevoz.
Tričlanska družina se odpelje iz Ljubljane v Maribor z vlakom na izlet. Cena IZLETka za odraslega stane 15 evrov, za otroka med 6. in 12. letom pa 7,50 evra. Minimalna cena izleta (samo prevoz) je torej 37,5 €. Na tej relaciji tudi pod razno ne potrošiš toliko na benzinu.
Pa to je le en primer. Da se ne spuščam v analizo drugih postavk.
Če že kje, potem največ prihraniš na postavki "sam svoj mojster" ...če to seveda si, sicer je lahko to še dražje ;)

Invictus je izjavil:

nirm je izjavil:

Imaš 40k keša na banki. Zelo lepo, ko rabiš kredit...

Inflacije skoraj ni. Malo preveč ste še obsedeni z bivšo Jugo...

Ampak, vedno se najdeejo izgovori zakaj ostati v mama hotelu...

Inflanicije ni na osnovne dobrine. Je pa na delnice, nepremicnine, zlato. Fuknes teh 40k v kripto, delnice (seveda ko pade) pocakas 5 let in lahko dejansko nekaj kupis. Da se pa zakreditiras za 10 bog ne daj 30 let pa hvala lepa. Raje strik za vrat.
Sej valda vsak rece ne bom reskiral, to je trdo prigaran kes. Roko na srce 40 k ni nic. Ajd 200 je pa ze lep kupcek.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

nirm ::

Mišljeno je bilo v smislu:
poceni avto 40e/mesec + bencin (namesto standardno 100e/mesec) plus nabaviš cliota za jurja evrov, ki bo čez tri leta še vedno vreden 600e
(*bonus javni prevoz 70e/mesec (namesto poceni avta z bencinom za 100e/mesec))
zavarovanje avta se pozanimaš pri več zastopnikih in prihraniš 100e
zdravstveno zavarovanje je 40e/mesec
malo bolj robinzonski dopust prideš skozi z slabimi 200e/teden namesto 400e/teden
hišna opravila diy prihraniš 200/leto
najemnina malo dlje pregleduješ, malo se spogajaš in prišparaš 50e/mesec
furaš poceni telefon 7e/mesec (namesto 20)
tehniko in druge investicije nabavljaš rabljeno ali znižano (300e/leto), za bolj specifične stvari se poslužiš interneta.
seveda je pa vse odvisno od prioritet posameznika. če ti dober avto pomeni vse potem pač tukaj režeš malo manj.

predvsem razumsko šparaš s preudarnostjo pri velikih izdatkih. veliko slovencev je sicer zelo cheap kate in tega ni sposobno dojeti - leta kupujejo najcenejši kruh, da prišparajo pol evra, nikoli ne bodo prijatelja pocstili pivo... potem pa jim na passatu crkne dvomasni vztrajnik in ga furajo na pooblaščeni servis popravljat za 2k

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nirm ()

bluefish ::

PrihajaNodi je izjavil:

Inflanicije ni na osnovne dobrine. Je pa na delnice, nepremicnine, zlato. Fuknes teh 40k v kripto, delnice (seveda ko pade) pocakas 5 let in lahko dejansko nekaj kupis. Da se pa zakreditiras za 10 bog ne daj 30 let pa hvala lepa. Raje strik za vrat.
Sej valda vsak rece ne bom reskiral, to je trdo prigaran kes. Roko na srce 40 k ni nic. Ajd 200 je pa ze lep kupcek.
Besede kripto-milijonarja. /s

Besede kripto/delniškega milijonarja brez svojega stanovanja ;)...

Kredit je za večino svetovne populacije praktično edina opcija, da pridejo do lastne nepremičnine...

Potem se pa folk čudi pri 40tih, kako nekateri živijo v lastnem, odplačanem stanovanju...

Je pa tudi res, da večina tega folka ni dala sama celotne kupnine za flat. Vedno še starši primaknili N keša. Sam imam 2,3 kolege, ki so res zadeve sami kupili, vse ostalo pomagali starši...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

WhiteAngel ::

PrihajaNodi je izjavil:

S temi ITji bo kot je bilo vcasih z ekonomskimi in pravnimi jajci. Obljube o delovnih mesfih in super placah.

IT profil manjka že 30 let in ni videti, da se bo kaj spremenilo? Podobno kot medicina je študij FRI/FE/FMF dovolj specifičen, da ga lahko relativno majhen procent doštudira in z veseljem opravlja. Tudi imaš đabe možnosti se lotiti enega opensource projekta, se premikati naprej in biti boljši od indijskih programerjev. Kaj je to Yelp?

Kvinta ::

Alien123 je izjavil:

Kvinta je izjavil:

Pri 33 haha :))

Jaz sem šo od doma pri 18 pa,če bi lahko cajt nazaj zasukal nikol ne bi ostal v Sloveniji bay the way kr nekaj držav ti plača da se tja preseliš samo tega takrat nismo mi vedli;((

Seveda bi ostal v Sloveniji. Bil bi poceni sila v tujini, da bi si pol kupil nepremičnino doma. Pol pa bi bil glavni na vasi. Pol pa se še bunijo zakaj morejo davek plačat v Sloveniji, top šit..

Jaz nikol nisem tak mislo delaš pač to kar znaš in si tudi temu primerno plačen in marsikateri slovenec je v tujini dosti več plačan kot pa domačin.....da bi si pa pol še bajto delal tu v Sloveniji nikoli raje bi šel na recimo Irsko al pa Nova Zelandija al pa Grški otoki pa tud Italija določeni deli niso izjema kjer ti kratkomalo plačajo ,da prideš tja živet pa vrjetno še marsikje drugje drugje po svetu ko meni ni znano je enako.
Vsi pravijo doma je najlepše ,jaz sem vido lep kos sveta pa mi je blo vsepovsod lepše kot tu:))

bluefish je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Besede kripto-milijonarja. /s

Ne kriptomiljonarja. Sem pa kupoval Tezos ko je bil precej nizko. Pa ne po svoji zaslugi pac pa nasveta, vizonarja tu, ki ste ga benali. Moderatorji tu se lahko samo ugasnete.

p.s. ce bi nekdo s 40k uposteval ta nasvet, bi imel danes minimalno 80k raje vec kot manj.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

nirm je izjavil:

Tudi če ti prihraniš 40k, in se hipotetično, fleti podražijo za 40k, si še vedno bližje fletu ko si mel ti 0k€ fleti so bli pa 40k€ cenejši! Tvoj cilj je da nakrampaš 20% vrednosti fleta za polog kreditu, in četudi grejo fleti 40k€ gor si oddaljen pol "samo" 8k€ namesto 48k€ =)

Z nižanjem stroškov se strinjam, ampak običajno ko furaš budget 1.000€ na TRR, je kaj dosti težko oklestit... sploh ker je dejstvo da največji posamični stroški so

1. Najemnina
2. Hrana
3. Fiksni stroški stanovanja (ko si v najemu)

In od teh 3, je običajno dokaj malo maneverskega prostora, ne da bi drastično poslabšal kvaliteto svojega lajfa (hoferjev net, vs dvojček, slabša kakovost hrane ipd...)

WhiteAngel je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

IT profil manjka že 30 let in ni videti, da se bo kaj spremenilo? Podobno kot medicina je študij FRI/FE/FMF dovolj specifičen, da ga lahko relativno majhen procent doštudira in z veseljem opravlja. Tudi imaš đabe možnosti se lotiti enega opensource projekta, se premikati naprej in biti boljši od indijskih programerjev. Kaj je to Yelp?

Seveda, zato korpiracije v zda tako rade talajo vize indijcem in pakistancem?

https://www.google.com/amp/s/www.thever...

Ko smo ze pri medicini. True. Medicinska sestra se bo res morala nauciti jezik in se ji bo splacalo selit. Nek kirurg, ki bo dobr, je star vsaj 45 pa malce dvomim da se mu bo dalo selit, ker imajo kar povsod ok standard.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Nocem nepremicnin na svoje ime. Oziroma takrat jih bom, ko bom odajal v Sloveniji zivel pa na filipinih. Al bo to cez 5, 10 let...enkrat bo. Sedaj pa na svoje ime nocem nic.

Da pa dam 70k v nepremicnino in se s kreditom vezem na Slovenijo. Hell no.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

gtx970op ::

Kvinta je izjavil:

Alien123 je izjavil:

Kvinta je izjavil:

Pri 33 haha :))

Jaz sem šo od doma pri 18 pa,če bi lahko cajt nazaj zasukal nikol ne bi ostal v Sloveniji bay the way kr nekaj držav ti plača da se tja preseliš samo tega takrat nismo mi vedli;((

Seveda bi ostal v Sloveniji. Bil bi poceni sila v tujini, da bi si pol kupil nepremičnino doma. Pol pa bi bil glavni na vasi. Pol pa se še bunijo zakaj morejo davek plačat v Sloveniji, top šit..

Jaz nikol nisem tak mislo delaš pač to kar znaš in si tudi temu primerno plačen in marsikateri slovenec je v tujini dosti več plačan kot pa domačin.....da bi si pa pol še bajto delal tu v Sloveniji nikoli raje bi šel na recimo Irsko al pa Nova Zelandija al pa Grški otoki pa tud Italija določeni deli niso izjema kjer ti kratkomalo plačajo ,da prideš tja živet pa vrjetno še marsikje drugje drugje po svetu ko meni ni znano je enako.
Vsi pravijo doma je najlepše ,jaz sem vido lep kos sveta pa mi je blo vsepovsod lepše kot tu[:))]

Tudi sam sem vido že lep kos sveta ampak eno je potovat nekje drugo pa dejansko tam živet.

Še vedno sem mnenja da je Slovenija ena boljših držav za živet, če imaš plačo nekaj več kot povprečje...

Še vedno sem mnenja da je Slovenija ena boljših držav za živet, če imaš plačo nekaj več kot povprečje...

Poudarek je na CE. V Sloveniji imas sreco da dobis pogodbo za nedolocen cas pa redno mesecno placilo. Veliko o Sloveniji povedo ze oglasi, kjer raje navedejo neumbosti "kako prijeten team in podjetje so" kot samo placilo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Alien123 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Nocem nepremicnin na svoje ime. Oziroma takrat jih bom, ko bom odajal v Sloveniji zivel pa na filipinih. Al bo to cez 5, 10 let...enkrat bo. Sedaj pa na svoje ime nocem nic.

Da pa dam 70k v nepremicnino in se s kreditom vezem na Slovenijo. Hell no.

jesos. Znanec ima filipinko, kje misliš, da živita?..
Tričetrt ljudi tukaj sanja kak bodo oddajali, živeli kot kralji v tujini, imeli milijone na kriptah..
samo smejim se vam :))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova pravila pri kreditih (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
802128969 (95145) Baja
»

Nakup stanovanja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30579019 (60260) Okapi
»

Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11226718 (22572) zobnik

Več podobnih tem